×

TKD’nin 27. Olağan Genel Kurul sonuçları açıklandı

alifuatkartal1949 yılında kurulan ve 1975 yılından itibaren Bakanlar Kurulu Kararı ile Kamu Yararına Çalışan Dernek Statüsünde faaliyet gösteren, Türkiye’nin en eski ve köklü sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Türk Kütüphaneciler Derneği’nin 27. Olağan Genel Kurulu yapıldı. TKD’den yapılan açıklamaya göre Ali Fuat KARTAL tekrardan başkan olarak seçildi. Yeni yönetim kurulu üyeleri şöyledir; Ali Fuat Kartal başkanlığında; Aydın İleri, Erol Gökduman, Emre Hasan Akbayrak, Erhan Erkan, Gülsevil Ağca, Sanem Yardımcı, Şahika Eroğlu ve  Ülkü Öğel’den oluşmuştur.

4 yorum

comments user
Deni

Ne değişecek ki sanki. Ali Bey iyi niyetli ancak kurul üyeleri için aynı şeyi düşünemeyeceğim üzgünüm. Geçenlerde gördüm, biri Bby Haber Portalında atamalarla ilgili dernek ne yapıyor tarzında birşey yazmış dediğinde kurul üyelerinden biri biraz değişik(!) bir üslupla böyle bir talebiniz oldu mu demiş. Arkadaş, biz kaç aydır bu atamanın akıbetinin ne olduğunu ya da ne olacağını bekliyoruz, illa böyle bir talep mi iletelim sizlere. Burdan seslenelim illa bir talep beklentiniz varsa da… Bu 200 kütüphaneci alımın akıbeti nedir ey ilgililer???

    comments user
    dewey

    sana sonsuz katılıyorum deni. Ya sürekli bölümü pohpohlamaktan başka bi şey görmüyorum ben, dernek başkanımın bu 200 alimin akıbeti ile de biseler yaptığını görmek istiyoruz tamam iyi güzel bi meslegimiz var iyi de eğitim aldık hemde fazlasıyla fakat evde oturarak ben bu öğrendiğimi en önemlisi mesleğimi nasıl icra edicem. simdi özel falan denilecek ama herkesin öyle bi imkani yok ve önceden olduğu gibi devlet aliminin yapilmasi sağlanabilir.bu bakanlık en az 200 alim yapiyorsa demek ki ihtiyaç var.bence üzerine dusulseydi tarihler falan aciklanirdi.

    comments user
    BilgiNedir

    Kesinlikle ben de katılıyorum. Başka birisi de biz sendika mıyız girişimde bulunalım gibi bir şey söylemiş. Bu 200 kütüphaneci ile daha önce görüşmeler yapılmadı mı girişimdi bulunulmadı mı o zamanlar TKD dernek değil sandikaydı da bizim mi haberimiz yoktu? Biz biliyoruz bunlar az ya da çok yapıldı. Ama şimdi hiç ama hiç adım yok. Yapılması gereken bir görüşme sağlanıp süreçle ilgili bilgi almak veya bakanlık düzeyinde kütüphanecilerin bu işin üstünde durduğuna dair farkındalık yaratmak gidip dernek bizi kütüphanelere yerleştirsin artık demiyoruz biz de …

    comments user
    dewey

    gercekci olmak gerekirse biz ne bi yerin başkanı ne bi yerde akademisyen ne de başka biseyiz kusura bakilmasin ama yuzlerce degil binlerce mezun olundu artık ve hiç kimse mesleğini yapmiyo böyle de olunca bölümle ilgili biseler yapmak istemiyo elbette istihdam olsa hem bölüm hem meslek adina bi gelişme gostercez . benim bölümüme hiç bi zaman lafım yok aksine çok da güzel meslegimiz var baskalari gibi yata yata da okumadik fakat issiz beklemek kendi işini yapamamak insanin zoruna gidiyo.bizim de bi öğretmenden eksigimizin olduğunu düşünmuyorum ben.