×

Bilgi ve Belge Yönetiminde Kuram Toplantısı, 02 Aralık 2016, Ankara

slider_bbykuramHacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü tarafından düzenlenen “Bilgi ve Belge Yönetiminde Kuram Toplantısı” Ankara Goethe Enstitüsü’nün ev sahipliğinde 2 Aralık 2016 Cuma günü gerçekleştirilecektir. Bir günlük toplantıya alanımızdaki tüm akademisyen, araştırmacı, bilgi ve belge yöneticisi, öğrenci ve ilgi duyan diğer tüm meslektaşlarımız davetlidir. Doğrudan ve sadece Bilgi ve Belge Yönetimi kuramını (teorisini) tartışmayı hedefleyen toplantı, tümü davetli ve alanımızda otorite bilimcilerin yapacağı sunumlardan oluşmaktadır. Toplantıda az sayıda konuşmacı ile yoğun tartışma platformu yaratma yaklaşımı benimsenmiştir. Gerek bildiriler gerekse toplantı sırasında izleyicilerin fikirleri ile ortaya çıkacak zihinsel katkıların bir kitaba dönüştürülmesi planlanmıştır.

Toplantıya katılım ücretsizdir. Katılım sayısı 150 ile sınırlıdır. Katılım için web sayfasındaki Kayıt Formu‘nun doldurulması zorunludur.

Amaç

Toplantının temel amacı, son birkaç on yıldır genel olarak dünyada ve Türkiye’de ihmal edilen Bilgi ve Belge Yönetimi alanındaki kuramsal değişme ve gelişmeleri, meydan okumaları çeşitli bağlamlarda (alt konular çerçevesinde) irdelemek ve tartışmaktır. Bir başka amaç ise, Toplantı sonrası literatüre Bilgi ve Belge Yönetimi Kuramı konusunda nitelikli bir yayın (kitap) kazandırmaktır.

Kapsam

Toplantıda, Bilgi ve Belge Yönetimi Kuramı; genel yaklaşımlar dışında, alanyazın (literatür), terminoloji, felsefe, bilim (tarihi), teknoloji, tarih, etik, arşivcilik gibi unsurlar (alt konular) çerçevesinde/bu unsurlarla ilişkileri bağlamında ele alınacaktır.

Yöntem

Toplantı tümü kendi alanında otorite hocalarımızın sunacağı çağrılı bildirilerin yer aldığı paneller, çağrılı konuşma ve genel tartışma oturumu biçiminde gerçekleştirilecektir. Toplantının toplam 8 bildiriden oluşması ve zengin/doyurucu tartışmalar için geniş zaman yaratılması planlanmıştır.

Toplantıya katılım ücretsizdir. Bildiriler, Toplantı sırasındaki tartışmalarla da yazarları tarafından zenginleştirildikten ve gözden geçirildikten sonra Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü yayını (kitap) olarak yayımlanacaktır.

KAYIT için tıklayınız

Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü