×

Çocukları okusun diye servisle kütüphaneye gidiyorlar

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde “Aileler Okursa, Çocuklar da Okur” kampanyası kapsamında ev kadınları, haftada bir gün evlerinden servisle alınıp kitap okumaları için kütüphaneye götürülüyor.

Eğirdir Kaymakamlığı ve Belediyesince ilçede okuma oranını artırmak ve gelecek nesillere bu alışkanlığı kazandırmak amacıyla “Aileler Okursa, Çocuklar da Okur” kampanyası başlatıldı.

Kampanya kapsamında, çeşitli mahallelerde oturan kadınlar, salı günleri sabah servislerle evlerinden alınarak ilçe kütüphanesine getiriliyor.

Burada yaklaşık 2 saat kalan kadınlar, bir yandan okuma alışkanlığı kazanırken diğer tarafından da sosyalleşme imkanı buluyor.

Belediye araç tahsis etti

Belediye Başkanı Ömer Şengöl, yaptığı açıklamada, Eğirdir’in, Isparta’nın okuma oranı en yüksek ilçelerinden biri olduğunu söyledi.

İlçedeki yerel aktörler olarak eğitime çok önem verdiklerini dile getiren Şengöl, eğitim şartlarının iyileştirilmesi ve daha kaliteli bireyler yetiştirilmesi için çaba gösterdiklerini bildirdi.

Kampanyayı çok önemsediklerini ve destek verdiklerini vurgulayan Şengöl, kadınların kütüphaneye getirilmesi ve tekrar evlerine bırakılması için araç tahsis ettiklerini belirtti.

Kampanyayla okuma alışkanlığı kazanan ev kadınlarının, bunu çocuklarına da aşılayacağına inandıklarını vurgulayan Şengöl, bu şekilde gelecek nesillerin daha çok kitap okuyacağını belirtti.

“Yeni arkadaşlıklar kuruyorlar”

Eğirdir Halk Kütüphanesi sorumlusu Bedriye Küçükkara ise isteyen kadınların, salı günleri belediyenin tahsis ettiği servislerle evlerinden alındığını ve kütüphanede 2 saat kitap okuduğunu ifade etti.

Etkinliğe 18 kadının katıldığını dile getiren Küçükkara, yeni arkadaşlıklar da kuran katılımcıların, kampanyadan çok memnun olduğunu söyledi.

Bazı kadınların çocuklarıyla geldiğini anlatan Küçükkara, ilçedeki tüm kadınları kampanyaya katılmaya davet etti.

Ev kadınlarına okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçladıklarını vurgulayan Küçükkara, “Çocukların ilk öğretmenleri anneleridir. Anneler okursa, çocuklar da okur. Annelerin burada kazandığı okuma alışkanlığının evde de devam ederek, çocuklarına örnek olmasını istiyoruz” dedi.

Küçükkara, kampanya destek veren Kaymakam Abdullah Akdaş ile Belediye Başkanı Şengöl’e teşekkür etti.

“Evdeki işlerimi bırakıp geldim”

Katılımcılardan Hülya Pazar da kitap okuma alışkanlığı kazanması için kampanyaya çocuğuyla katıldığını belirtti.

Öğrencilerin, sınavlar nedeniyle kitaba gerektiği kadar önem veremediğini ifade eden Pazar, çocuğuyla mümkün olduğunca kütüphaneye gelmek istediğini dile getirdi.

Güzin Seçmen ise kampanyadan çok memnun olduğunu, evindeki işleri bırakarak kütüphaneye geldiğini vurguladı.

Kitap okumayı ihmal ettiğini ancak kampanyayla artık bu konuda alışkanlık kazanmak istediğini bildiren Seçmen, her hafta kütüphaneye geleceğini, evde de kitap okuyacağını belirtti.

Kaynak: Çocukları okusun diye servisle kütüphaneye gidiyorlar – Eğitim Haberleri