×

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM SINAVI İLE İLGİLİ DUYURU (Sınava Gireceklerin Listesi)

1-asozlesmeli-kutuphaeci-alimi-puan-listesi

Sınava gireceklerin listesi açıklanmış, mülakat tarihleri açıklanmamıştır.

Bakanlığımız hizmetlerin daha etkin ve verimli olarak yürütülebilmesi amacıyla, taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere Kütüphaneci pozisyonunda (200), Müze Araştırmacısı pozisyonunda (muhtelif bölümlerden toplam 100), Arkeolog pozisyonunda (100) olmak üzere toplam 400 adet sözleşmeli personel alımı için sınav açılması uygun görülmüş, konu Bakanlığımız ve Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitelerinde yayımlanarak duyurulmuş ve duyuruda bölümler itibariyle belirlenen şartlara sahip olanların başvuruları değerlendirilmiştir.

6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kabul edilen “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar”ın ek 2 nci maddesinin son fıkrası uyarınca; başvuru tarihi itibariyle geçerlilik süresi dolmamış  KPSS (B) grubundan yetmiş ve üzeri puan alanlardan puan sırasına konulmak suretiyle alım yapılacak her bir pozisyon sayısının üç katına kadar sözlü sınava çağrılacak adaylar pozisyon unvanları ve bölümler itibariyle aşağıda yer almaktadır.

Sıralamaya giren adaylardan özgeçmişini başvuru formu ekinde göndermeyenlerin el yazısı ile ya da bilgisayar ortamında hazırlayacakları imzalı özgeçmişlerini, sözlü sınav tarihinden önce Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi No:50 adresinde olacak şekilde, en kısa zamanda göndermeleri gerekmektedir.

Sözlü sınav tarihi, yeri ve saati Bakanlığımız (www.kulturturizm.gov.tr) resmi internet sitesinde ayrıca duyurulacaktır.

Giriş sınavına katılacakların listesine, isim listesinin Bakanlığımız internet sitesinde ilanından itibaren beş gün içinde Personel Dairesi Başkanlığına yazılı olarak itiraz edilebilecektir. Dilekçede itiraz nedeninin açıkça ifade edilmesi ve dilekçenin adayca imzalanarak Personel Dairesi Başkanlığının yukarıda belirtilen adresine gönderilmesi gerekmektedir. Söz konusu dilekçeler, aslı hemen postaya ya da kargoya verilmek kaydıyla, aşağıda yer alan telefon numaralarına faks ile de gönderilebilecektir.

Adaylara ayrıca yazılı duyuru yapılmayacaktır.

FAKS NUMARASI

0312 311 14 56

Kadrolara göre sınava gireceklerin listesi:

      MÜZE ARAŞTIRMACISI:

Kaynak

605 yorum

comments user
dobrasu

arkadaslar selam
akliniza iptal vs getirmeyin mulakat listesi cok yakinda aciklanacak eli kulaginda kaynagim saglam az kaldi…

    comments user
    dewey

    mülakat listesi elimizdede bize tarih lazim 😉 hadi bakalım inşAllah bekliyoruz.

    comments user
    cem

    Dobrosu umarım dediğniz gibi olur. az dan kastınız ne peki? İptali söz konusu olamaz

comments user
Canan

Kazanılmış hak var ortada iptal olması imkansız bence.açıklanır yakın zamanda insallah merkezi belli oldu nasılsa. Ama guvenlik sorusturmasi formu evet doldurulmasi gerekiyor sozlesmeli icin boyle bir form doldurmadık form doldurup yine bekleme olur en azindan biran evvel form isteseler sonradan yine beklememek için.

comments user
Leyla

Arkadaşlar azönce bakanlıktan biriyle görüştüm, bahsettiğiniz diğer kurumların istediği formu sordum güvenlik soruşturması için bizim bakanlığın neden istemediğini sorunca her kurumun işleyişi farklı biz almadık ama şuan güvenlik soruşturmaları yapılıyor deniyor bize sadece dediler. İnanın bizimde hiç bir bilgimiz yok bize sadece araştırma yapılıyor deniyor bugün sonuç gelse biz hemen mülakatı yapmaya hazırız mağduriyetinizi anlıyoruz ama elimizden gelen hiçbirşey yok dediler. Biz merkezi atamanın sonuçları bekleniyordur diye düşündük merkeziden sonra belki belli olur diye düşünüyorduk doğru mu sizce diye sorduğumda hatta ki bayan sadece güldü ve buda bir düşünce dedi!!! Son olarak ilan çıkalı 6 ay oldu en kötü ihtimalle bu sözleşmeli alım iptal olabilir mi diye sordum ve -bize iptal oldu derseler bizde size iptal oldu deriz başka birşey diyemeyiz ama şuan böyle bir açıklama gelmedi gelirse iptal oldu deriz şuan güvenlik soruşturması yapılıyor deniyor onu diyoruz dedi. Şahsi fikriniz nedir sizce diye üsteleyince bayan, devletin durumunu düşününce herşeyin olabileceğini düşünmek lazım birşey diyemem olabilir de olmayabilir de, Cevabını aldım umarım iptal edipte hepimizin hakkına girmezler kötü düşünmemek lazım. İptal olmaması için ben bimere yazdım sizde Bimere durumu anlatın ve bakanlıktan bilgi isteyin. Bimer çok etkili bir kanal arkadaşlar en az on kişi yazsa bile etkisi büyük olur. Bimere gelen her şikayet vb durum bakanlıkla direk görüşülüyor etkisi çok fazla.. lütfen bimere yazın arkadaşlar lütfennnn…

    comments user
    dewey

    leyla ben bimere cimere sürekli yazıyorum bimer de cimer debdurumu bakanlığa ilettiğini yazıyo fakat bakanlıktan bişey çıkmıyo. Akıllara iptal edilebilme ihtimali de gelmiyo değil ama öyle bise olursa çok çok haksızlık olur.Birlikte olalım ses çıkaralım arayalım yazalım sürekli iptal olursa kötü olur en azından tahmini tarihini yapılacağını yapılmayacağını falan öğrenelim. Geçenlerde bülent hoca yazmıştı facebooka onunla irtibata falan geçsek yardımcı olsa bize

    comments user
    BilgiNedir

    Yakında seçim var iptal olma durumu olmaz. Anayasa görüşmeleri bitsin referandum tarihi belli olsun sadece kültür değil bütün kurumlar güzelce alımları tamamlayacak emin olun.

    comments user
    işsiz kütüphaneci

    Sürekli bimer e ben de yazıyorum ve hep aynı cevabı veriyorlar. Herkes bu alımı bekliyor. Ben kendi adıma konuşacak olursam sırf bu sözleşmeliden umudum var diye diğer hiçbir işe başvuru yapmadım. İnşallah iptal söz konusu olmaz. Bizim bölümde hiç birlik ve birbirine sahip çıkma gibi bir olay yok sesimizi bile duyuramıyoruz. Öğretmenler gibi bir olup ses çıkaramıyoruz. Bu kafayla gidersek ne sözleşmeli mülakatı ne de temmuz ve sonrası için kadro vermelerini beklemek biraz aptallık olur kusura bakmayın.

comments user
dewey

bu ay olmazsa 2-3 ay daha bekletiliriz gibi anlamadigim bakanlık güvenlik soruşturması ile ilgili form belge vs. bisey istemedi ne biliyim biseyde demiyolar ben açıkçası daha başlatılmadığını dahi düşünüyorum

comments user
ozzy

Hicbir sekilde umudum kalmadı sozlesmeli alim bence artık yalan oldu. Gittim katiplige ve gardiyanliga basvurdum olursa gideceğim. Olursa merkeziyi bekliycez sözleşmeliden umudum yok artık..

comments user
İsmail Karaca

5-6 aydır adayları bekleten başta Mahalli İdareler(Ankara BB, Haliliye B. vs.), MKE, Dışişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmak üzere bir çok kurum maalesef bu soruşturma sürecini iyi yönetememekte ve mağduriyet yaşatmaktadır. Bir çok sitede haber yapılmasına rağmen kurumlar hala sürecin tamamlanmasını beklediklerini iletmektedirler.

Ayrıca Arşiv Araştırması ve Güvenlik Soruşturması için Kültür Bakanlığı tarafından adaylara bir form doldurtulmamıştır, bu da dikkati çeken başka bir konu!

    comments user
    cem

    Evet malesef sadece biz beklemiyoruz biizim gibi bekleyen bi sürü bakanlık var. Ama bizim yarın itibari ile tam 6 ay olacak. ortak bir etkinlik oluşturup sesimizi duyuralım en aznıdan?

    comments user
    dewey

    aynen bu benimde dikkatimi çekti biz bunun için herhangi bişey yapmadık halâ başlatılmamışda olabilir.Ülkedeki bu süreçlerden dolayı halâ ihraçlar devam ederken açığa alınanların süreçleri devam ederken OHAL varken atananlar bile işe başlamamışken ohoo bize daha çok var. Hakkımızda hayırlısı olsun.

    comments user
    cem

    en azından sesimizi duyuralım?

    comments user
    dewey

    valla Cem Ülkemiz düzlüğe çıkana kadar bekliycez şu süreçte bence bu ay da zor hele ki İsmail Karacanın da dediği gibi bakanlık bizden form falanda istemedi

    comments user
    cem

    Eğer dediğin gibi ise Dewey en az 2 3 ay daha bekleyecez…

comments user
cem

2 gün sonra tam 6 ay olacak. Ben diyorum ki bi etkinlik yapalım sesimizi duyuralım. sayfa yöneticisi haber yapsın bizde bir olursak sesimiz daha gür çıkar?

    comments user
    dewey

    http://www.memurlar.net/haber/638471/ memurlar net böyle bi haber yapmış cem . Atananlar da bunu bekliyormuş. Millet isyanda bekleyen Herkes sesini çıkarmalı artık arkadaşlar. Atanan arkadaşlarda bekletilebilir 2016/1 den beri bekleyenlerde varmış. Foruma konu açmıştım kimse destek vermedi

    comments user
    memur

    2016/1 mi yuh .. 7 ay oldu ona

    comments user
    dewey

    evet habere bakın yorumlarda da görürsünüz

    comments user
    memur

    belli ki bu ohal ve güvenlik soruşturması bahane olmuş bazı kurumlarda. iç işleri bakanlığına atanan arkadaştan 20 sine kadar istemişler belgeleri. ya da üniversite kütüphanelerine atananlar da öyle.. ayrıca kültür bakanlığına atanan arkadaşların hemen hepsi zaten mülakata başvurmuştu ve bize 6 aydır mülkata başvuranların soruşturmalarının yapıldığı söyleniyor. .. resmen memurun işine geliyo nasılsa onlar o telefona cevap versede vermesede maaşını alıyo. oh bi de bahane ohal var kardeşim de kapat.. bu ohal milli eğitime falan gelmedi mi bi tek bizim bakalığa mı ilan edildi.

    yazık bu insanlara.. resmen bir zamanlar yeniçeri ocağındaki ocak devlet içindir anlayışının devlet ocak içindir anlayışına dönemsi gibi .. memur devlet için mi yoksa devlet mi memur için ..

    comments user
    memur

    maaşları iki gün gecikse nolcak canım ohal var demezler ama aylardır işssiz olup atandğı için işe de başlayamayan insanların hakkına girmek çok kolay.

    comments user
    dewey

    bana da öyle geliyo sanki ohal bahane gibi ama bide şöyle bişe varmış bu açığa Alınanlar mı ne onlarada yapılıyomuş galiba onlar uzatıyo diyolar. (Duyum sadece)

    comments user
    cem

    dewey gerçekten neye inanacağız bilemiyorum. ha bire bekliyoruz bakalım daha ne kadar bekleyeceğiz…

comments user
dewey

Arkadaşlar mülakat tarihleri ile ilgili memurlar netin forumunda konu açtım bi baki etkili olur mu bilmiyorum ama n belki tekrar haber yaptirabiliriz

    comments user
    cem

    sayfa yöneticisi daha önce yaptırmıştı yine yaptırabilir aslında

    comments user
    dewey

    Aynen biseyler neticelensin artık

    comments user
    dewey

    forumda öğretmenler ne çok aktif sürekli atama haberi istiyolar şubatta yine verilecek bizim üzerimizden kaç kurum böyle alım yaptı biz halâ bekliyoruz. Herkesten ses çıksa baskı yapsak olmaz mi

comments user
cem

45-50 arası atanıp sözleşmeli listesinde olan var

    comments user
    dewey

    evet var onlar büyük ihtimalle mülakata gitmezler diye düşünüyorum

    comments user
    cem

    yok gelmezler daha neden gelsınler ki.

comments user
emir

İnşallah artık sözleşmeli alımın da tarihini açıklarlar

    comments user
    dewey

    Bu ay açıklanır inşAllah

    comments user
    cem

    artık açıklanır galiba. Daha beklememiz için bi sebep kalmadı yani

    comments user
    dewey

    bence bu da bi sebep değildi cem ama inşallah bunu bekliyolardir.

    comments user
    cem

    Neyi beklediklerini bilmiyorum ama inş. bunu bekliyorlardır.

comments user
oğuz

En son yerleşen sozlesmeli de 67. sırada. 5 kişilik bir sapma olmuş

    comments user
    dewey

    Bu arkadaşın ösym sıralaması kaç acaba

    comments user
    oğuz

    Tahmini olarak 95 110 arasi bir yerlerde

comments user
dewey

atananlara hayırlı olsun arkadaşlar. Mülakat listesinde olup atanan kaç kişi var acaba

    comments user
    hakan

    hocam direkn 50-55 kişi çıkar listeden,uğraşırım dersen puanları mülakat listesinden tek tek kontrol et 🙂

comments user
hakan

merkezi açıklandı kimse işini şansa bırakmamış sanırım ilk 60-70 neyse artık fire vermeden atanmış,giresun gördüm 90 puanla,en düşük 80 küsüratlı bu arada kültür bakanlığı yazan arkadaşlar inşallah pişman olmaz ilçelere gönderilirlerse,herkese hayırlı olsun

comments user
dewey

Açıklanana kadar bişe demezler bence ortalık baya karışık. Bu Fetö ülkedeki herşeyi aksattı merkezi atamalarda açıklanmadı henüz.

    comments user
    cem

    Bugun yarın açıklanır merkezi

comments user
dewey

halâ ihraçlar devam ederken bizim mülakata cagrilmamiz daha uzar gibi geliyo. bizim bakanlıkta başbakanlıktan güvenlik soruşturması bekliyormus.Sağlık bakanlığıda bekletiyomus ama atananlari belki onlarinkiyle beraber sonuçlanır bizimkide. Arkadaşlar sizin tahmininiz ne bu ay açıklanır mi veya herhangi bi duyum alan var mı

    comments user
    cem

    İyi de dewey ihraçlar sadece bizim bakanlıkta olmuyorki tüm kurumlarda var. Kaldı ki diğer kurumlar alım yapmaya mülakat yapmaya başladı. Neyi bekliyorlar aşırı merak ediyorum. Merkezi alımları bekliyorlar diye düşünüyordum ama ona da düşününce pek ihtimal vermemeye başladım. Hayırlısı deyip bekliyoruz…

    comments user
    dewey

    haklısın orası öyle de anlamadım ki ben süreçten dolayı çıkarımda bulundum kendimce. doğru söylüyorsun alan nasıl alıyo başkalarına da yapılıyo bu güvenlik soruşturması ona kalırsa. Bence dediğim gibi bakanlıkta bitiyo bu iş.

    comments user
    cem

    4 gün sonra tam olarak 6 olacak. Acaba ne kdar daha bekleyeceğiz merak ediyorum.

    comments user
    dewey

    evet ilana çıkmasıyla beraber 6 ay olacak. Haddinden fazla uzadı. Kötü zamana denk kimse bekletilmemiştir bizim gibi heralde.Bu ay açıklanır belki

    comments user
    cem

    Yani en azından şu zamanda çağıracaz desinler yeterli. Kendimize rota çizeriz. Hep bi umutla uyanmak?

comments user
dobrasu

sozlesmeli icin merkezi atamadan sonra olmasinin mantigi nedir ? ohal ile mulakatin ne alakasi var?

    comments user
    dewey

    sözleşmeliyi kazanan yüksek puanlılar eğer merkezide tercih yaparsa sözleşmeli kadroları boşa gider diye.ama arkadaşlar tabi tahminde bulundu. yaşanan gelişmelerden dolayı bide süreç uzayınca OHALide tahminde bulunduk acaba ondan falan mı diye. bu kadar uzun sürmesi anormal olduğu için belkide alakasız tahminler çıkıyo ister istemez 🙂

    comments user
    cem

    evet bi sürü teori üretiyoruz malesef :). ama merkezinin olması listedeki en az40 kişinin mülakata gelmemesi deeeemek. Buda bizim şansımzıı artırıyor 🙂

comments user
Canan

Merkezi icin memurlar nette görmüştüm

comments user
cem

Arkadaşlar twetter da ortak bi gündem oluşturalım ne dersiniz?Tarihler için

    comments user
    dewey

    yapalım cem ama herkes katılmalı diğer bölümler de yani. facebookdan da duyrulmalı herkesin haberi olsun

comments user
dewey

arkadaşlar bu alimin OHAL ile bi alakası var mı ya yine uzatılacak gibi duruyo

    comments user
    cem

    dewey 3 ay daha uzayacak galiba. ama bence bakanlık merkezi atamaları bekliyor. Yanı umarım öyledir.

    comments user
    dewey

    inşAllah onu bekliyordur yoksa bi 3 ay bu işin suyu çıkar bende beklemem yani. Merkezi ne zaman açıklanır sence

    comments user
    Canan

    15 gun icinde diyorlar

    comments user
    cem

    15 gün içinde dedikleri merkezi alımlar mı yoksa sözleşmeli mi Canan hanım?

comments user
cem

Ocak ayı bizim çağırıldığımız ay olur umarım 🙂 🙁

    comments user
    dewey

    umutlar aralıktı şimdi ocak oldu bu ayda geçer 🙂 bu arada bu alımın üstünden 1 yıl geçmiş

    comments user
    cem

    200 kişi alınacağı duyurusu üzerinden mi? umarım şubat olmaz.

    comments user
    dewey

    evet eski bakan söylemişti burda paylaşıldı aralık 2015te onu diyorum ya belki görmüşündür. Aynen inşallah şubata kalmaz

    comments user
    cem

    tam 1 sene. Şaka gibi desene

comments user
cem

ocak demiş yorumda bakalım o zaman olacak mı 🙁

    comments user
    dewey

    ne ocakta cem

    comments user
    cem

    ocak olacağı söyleniyor demiş yorumda onu dedim kardeşim.

    comments user
    dewey

    inşAllah cem güvenemiyorum da 🙂

comments user
dewey

https://m.facebook.com/groups/343700865376?view=permalink&id=10158655349215377
Arkadaşlar Bülent Yılmaz Hocanın paylaşımı.
yine de güzel bi gelişme sorunumuzu dile getirmiş Hocamız. Umarım iyi haberler alırız.

comments user
dewey

konu dışı: bu sitenin uygulaması yapılacaktı o noldu acaba?mobilden giriyorum oldukça yavaş yorum yaparken baya zorlanıyorum sayfa son yorumlara kadar iniyo bazen ‘yorumu gönder’ butonu çıkmıyo.

    comments user
    BBY Haber

    @dewey,

    İlginize teşekkür ederiz; bildiğiniz üzere site yeni bir temaya taşındı, hem mobil hem masa üstü site hızı konusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz; fakat her daim site ile ilgilenemeyebiliyoruz, işlerimizden dolayı. Durumun farkında olduğumuzu bilmenizi ister, anlayışla karşılamanızı rica ederiz.

    Yorum yaparken ilgili içeriğe girebilir ve içerik başlığının hemen altında yer alan “Yorumlar” bağlantısına tıkladığınızda içeriğe yapılan son güncel yorumu direkt görebilir, son yapan kişiye “cevapla” ile anında yorum yapabilir veya yeni bir konu ile son güncel yorum üzerinde bulunan yorum kutucuğunu kullanabilir, hızlı ilerleyebilirsiniz.

    Tekrar teşekkür eder, iyi günler dileriz.

    comments user
    dewey

    Bende teşekkür ederim

comments user
cem

Acaba merkezi alımları mı bekliyorlar mülakat tarihini açıklamak için?

    comments user
    dewey

    ben anlamadım yaa bu işi suyu çıktı iyice. yani bişeyin yüzüne bekletiliyo ama ne anlamadım ! Ohal ne zaman bitecek bida uzatılır mı acaba

    comments user
    cem

    ohal 16 ocakta bitiyor. Umarım o zaamana kadar tarih verirler en azından…

    comments user
    cem

    16 ocakta bitiyor

comments user
hakan

merkezi atamalar açıklanır sonrasında bizim 200 sözleşmeli ilana çıkar muhtemelen merkezi alımlar kaç güne açıklanır 10-15 günü bulur herhalde ocak ortası gibi çıksalar şubatta güvenlik soruşturması sürer olur da girersek martı bulur iş başı yapması

    comments user
    Canan

    Guvenlik sorusturmasi sonuclardan sonra mi olacak yoksa guvenlik sorusturmasi yapip sonra mi sonuclari açıklayacaklar

    comments user
    dewey

    bence güvenlik soruşturması yapıp açıklayacaklar

    comments user
    Canan

    Bende öyle düşünüyorum. Sonuçların açıklanması sürer biraz gibi geliyor bu yüzden. Eski merkezi atamalar gibi çabuk açıklanamaz gibi. Umarım yaniliyorumdur.

    comments user
    işsiz kütüphaneci

    sözleşmeli hemşire alımında atanan arkadaşım gidip belgelerini verdi çalışacağı kuruma oradaki görevli işe başlaman 2 ayı bulur demiş. kasımda ataması yapılmıştı. bizim de sözleşmeliden atamamız yapılırsa o kadar sürer herhalde.

comments user
cem

20 avukat alımı var bizim bakanlığın onlarda da mülakat tarihi verilmemiş…

comments user
dewey

umutlu olma ile umutsuz olma arasında kaldık bence yani benim öngörüm o. şöyle ki önce ki alımlara göre 62 kadro gayet iyi çünkü bakanlık çoğu alımda sıfır çekmişti bunda 50 kadro açması biraz umutlandırdı ha bide alınacak 200 alımla baya bi umutlandırdı önceki senelere göre çok çok iyi. bide şu var 200 alım yapıcakken merkezide de sıfır çekmemesi arkadaşın dediği gibi ihtiyacın olduğu ortada ama bakanlık bundAn sonra nasıl devam eder o muamma. mezun sayımızda oldukça arttı ve yığılma fazla. bundan sonra nolur bilinmiyo fakat sanki üzerine düşülse sayı artacak gibi hepimizin hakkında hayırlısı olsun umarım herkes emeğinin karşılığını alır .

    comments user
    cem

    İhtiyaç var tabiki. 1300 tane kütüphane var içindeki kütühaneci sayısı 300 500 ancaktır. Gerçekten iyi bi sayı 250 kişi umarım devamı gelir. Ama bian önce de şu tarih belirlenir. Yetti artık.

    comments user
    dewey

    aynen belki daha azdır çünkü ilçe kütüphanelerinin çoğunda kütüphaneci yok. Cem , Kaan karadeniz’in dediği gibi merkezi atamalardan önce olmaz. o ne kadar sürer bilmiyorum güvenlik soruşturması da yapılacakmış bide normalde 2 haftaya açıklanırdı ama bu ne kadar sürer belli değil 2 ay sürmese bari

    comments user
    cem

    Ben açıkcası o kadar ince hesap yapacaklarını düşünmüyorum yani merkezi açıklanana kadar beklesinler etsinler… Umarım merkezi de uzamaz…

    comments user
    dewey

    amaan aklım hayalim şaştı benim bu işe :/

comments user
İstanbul BBY

Arkadaşlar verilen hak geri alınmaz ve ayrıca aldığım duyumlara göre bakanlık 200 sözleşme personeli bile az bılmuş bunun yükseltilmesi bile ihtimalken mülakatin olmamasını düşünmek saçmalık.en kısa zamanda herşey açıklanır biraz sabır etmek gerekir.

    comments user
    İsmail Karaca

    Daha önce de söylediğim gibi arkadaşlar bakanlık talep ediyor orda bi sorun yok, Maliye Bakanlığı tarafından onay gelmiyor maalesef…

    comments user
    cem

    Bakanlıktan onay gelmesse ilana çıkmazdı. İlana çıkması için bakanlığın onay vermesi lazım. Bence kültür bakanlığı ile alakalı bi durum var.

    comments user
    cem

    Mülakat muhakkak olacak zaten ondan yana bi sıkıntı yok. Lakin gerçekten çok zaman geçti. Artık bişeyler olsa. Sabır kalmıyor. Umarım alımların devamı gelir…

comments user
cem

Aralık ayı bitiyor hala sözleşmeli alım için bi haber yok. Aralıkta da olmayacak galiba mülakat…

    comments user
    Kaan Karadeniz

    Umudunuzu kırmak istemem ama merkezi atamalardan öncesini beklemeyin. Umarım yanılırım fakat uzun zaman önce bu yönde hareket edileceğini öngörmüştüm. Şaşırtıcı olmadı çünkü sözleşmeli alımlar çok öncesinde yapılsaydı merkezi atamalarda sorun yaşanacaktı.

    Ocak ayı bitmeden merkezi atamalar ve sözleşmeli alımlar tamamlanmış olur diye düşünüyorum. Zaten bundan sonrasını pek parlak görmüyorum açıkçası önüne gelen bakan veya milletvekili açıklama yapıp 2017 yılının tasarruf yılı olacağını belirtip duruyor.

    Her şeye rağmen umutlu olmanızı öneririm. Gerçekler ortada ama karamsar olmayın, doğru ve dürüst bir insansanız zaten her zaman bir çıkış kapısı bulursunuz.

    comments user
    cem

    Tarih versinler amenna. Ama hala bi haber yok.Bu kadar zor olmamalı…

comments user
dewey

arkadaşlar bu merkezi kadroların açıklanması ile bu sözleşmeli alım olmama ihtimali nasıl olur sizce ? bakanlık hem kadrolu hem açıktan (sözleşmeli) alamaz diye bi kaide mi var ? bazı arkadaşlar değişik yorumlar yapıyo da açıkçası kafam karıştı

    comments user
    İsmail Karaca

    200 sözleşmeliyi de isteyen bu kadroluyu da isteyen Kültür Bakanlığı zaten ki bakanlık daha fazla kadrolu istediği halde Maliye tarafından onay çıkmadı. Bu tür spekülatif bilgilere çok fazla kafa yormamak gerekir. Ekim tutanağında da zaten güvenlik tahkikatı tamamlandığında mülakatların yapılacağı yazıyor. Bakanlığa bağlı 1100 küsür halk kütüphanesinde saysak 300 Kütüphaneci bile yok, ihtiyaç olduğu aşikar, mevcut kütüphaneciler de personel yetersizliğinden yakınıyorlar zaten. Hem kadrolu hem sözleşmeli alamaz gibi bilgileri kim nereden almış kaynaklarını söylesinler bizler de inceleyelim!

    comments user
    dewey

    evet bende bunları bildiğim için saçma geldi ya merkezi de bakanlık kadro açınca millet bi paranoyaklaştı heralde sözleşmeliden ses çıkmadı olup olmayacağı muamma diye. hem kadrolu hem sözleşmeli alamaz diye kimse demedi onu ben sordum(yorum yaptım)o şekil o yorumlar yapılınca

    comments user
    cem

    Dewey aslında bu tür yorumlar çok saçma. Ama bi yandan da böyle düşünmemek elde değil. Uzun zamandır alımlar bakanlık tarafından oldukça düşük sayıda idi. sayı birden toplamda 250 olunca insanlar şaşırdı. Temennim daha da şaşırmak…:)

    comments user
    dewey

    aynen haklsın sayı tek seferde 250 alım olacak ve çok çok iyi tabi diğer senelere göre maşşAllah diyelim nazar değmesin 🙂 bende daha çok şaşırmak istiyorum 🙂 inşAllah bakanimiz da eski milli eğitim bakanıyken gibi olur 🙂

comments user
cem

Umarım merkezi alımlar sözleşmeliden önce belli olur. Aksi takdirde atananlar arasından sözleşmelide de atananların olması kadronun(sözleşmeli) boşa gitmesi demek olacaktır.

comments user
İsmail Karaca

Merkezi atama ile yerleşen kişi aynı puanla tekrar merkezi atamaya başvuramaz ancak sözleşmeli veya diğer açıktan alımlar için bir kısıtlama yok.

Zaten şuan OHAL döneminde olduğumuzdan, memurlar yerine atanacaklar gelip işe başlamadıkça görevlerini terk edemiyorlar. Terk etmeleri durumunda, bir daha herhangi bir devlet kadrosuna yerleşememek şartıyla, devlet memurluğundan çıkarılıyorlar. O bakımdan şuan memur olanlar veya yeni atanacak olanlar için sözleşmeli çok fazla bir anlam ifade etmiyor.

Normalde de zaten şöyle bir durum ortaya çıkıyor: Atananlar 1 veya 2 yıl aday memur statüsündeler.

Sözleşmeli için istifa ederlerse 3 yıl boyunca ceza alırlar. 3 yıl sonra tekrar memurluğa dönebilirler. Sınav hakları dahil birçok hakkı kaybederler.

Peki sözleşmeliye yerleşti 1 yıl sonra kadro geldi ama halen geçerli cezası var, o zaman kadroya geçemeyecek.

 

Dikkat edilmesi gereken asıl konu güvenlik tahkikatının ne kadar süreceğidir. Güvenlik Tahkikatı sonuçlanmadan atamalar yapılamayacak, bu da sonuçların açıklanmasının daha önceki merkezi atamalara göre uzamasına yol açabilir.

comments user
hakan

25 aralıkta bitiyor galiba tercihler yılbaşından hemen sonra sözleşmeli alım da için de çağrı yapsalar çok iyi olacak,ayrıca dediğiniz gibi merkezide atanan o puanı daha kullanamıyor,sözleşmeli alımlar puanı 70-78 aralığında olanlar için büyük bir fırsat olacak

    comments user
    Devrim

    Merkezi ile atanmış biri neden sözleşmeliye geçmek istesin ki zaten :)) alemsiniz

    comments user
    hakan

    ben onu demek istemedim sözleşmeliye tabi ki başvurmaz sayfa admini yazmış onu benim demek istediğim adam şimdi atanır yerini beğenmez ileride tekrar tercih yaparım falan diye düşünebilir merkezi atama ile atananın o puanı bir daha kullanma hakkı yok ikinci bir merkezi atamada

    comments user
    Devrim

    21-30 aralık

    comments user
    İsmail Karaca

    Merkezi atama ile yerleşen kişi aynı puanı sözleşmeli veya diğer açıktan alımlar için kullanabilir, burada bir kısıtlama yok.

    Dikkat edilmesi gereken asıl konu güvenlik soruşturmasının ne kadar süreceğidir. Soruşturmalar tamamlanmadan atamalar yapılmaz, bu da sonuçların açıklanmasının daha önceki merkezi atamalara göre uzamasına yol açabilir.

comments user
Canan

sadece 4099 dan mı tercih yapıyoruz. baska kod varmı

comments user
Iubby

Merhaba, bu kültür bakanlığının açtığı kadrolarda hangi ilçedeki halk kütüphanesine gönderileceğimizi nasıl öğreneceğiz? Bir yolu yok mu? İlla ki atanınca mı öğrenicez

    comments user
    dewey

    bildiğim kadarıyla ogrenemiyosun sadece taşra yazar hangi ilçe olur sansina

    comments user
    Iubby

    Teşekkür ederim

    comments user
    Ela

    Arkadaşlar ben tapu taşra olarak atanmıştım. Atanınca 3 yeri tercihine yaz dediler. Ben merkezi ve iki ilçeyi yazdım. Merkeze atandım. Kültür de 3 secenek verecektir.

    comments user
    RvP

    teşekkür ederiz ela hanım bizimkilerde öyle olur umarım.

comments user
dewey

2014deki 9 kadro verilmişti şimdi 62 o zamana göre gayet iyi haziranda daha çok olur diye düşünüyorum ben. bakanlık alım yapınca artiyo üniversitede az oluyo zaten. Cem ocağın
ilk ya da 2. haftası belli olur bu merkeZi

    comments user
    cem

    Dewey umarım merkezi de atananlar sözleşmelide önümüze geçmezler. Aksi takdirde sözleşmeli kadrosu boşuna gidecek. Bunun önünü alırlar umarım

    comments user
    Canan

    Merkezide atananlar sozlesmeliye basvuramiyorlar diye biliyorum.

    comments user
    RvP

    merkezide atanan birisi niye sözleşmelinin mülakatıyla vs uğraşsın arkadaşım.

    comments user
    Canan

    Istedigi yerde kadro acilmamissa ugrasir herkes bekar deil cocugu colugu olan insanlar var

    comments user
    RvP

    Bak güzel kardeşim 1. olarak ben o paragrafı ceme yazdığımı belirttim. 2. olarakta eski yorumlarımdan görebileceğin gibi sözleşmeli alımlarının zaten geciktiğini kadroludan sonraya kalmasının düşük puan alan kişiler için daha faydalı olacağını yazmıştım. Yazdıklarımdan da anlayabildiğin her şeye başvuracağım gibi saçma bir düşünce olduğundan konuyu daha fazla uzatmaya gerek yok. Milleti de burada dini boyuttan etkilemeye çalışma herkes istediğini yapar. Yüksek puan alan sen olsaydın burada bunların hiç birini yazmayacağını da kendini beğenmiş tavrın ve üslubundan belli ediyorsun.

    comments user
    BilgiNedir

    Valla ne güzel ismiş çoluğu çocuğu var diye iki kadroya da girip birini yakarak hak yiyebilir yani insanlar. Bu tartisma uzun zamandir yapılıyor. Ama artik bu saatten sonra hem kadroluya atanacaksin hem de istemedigin bir yer geldi diye kimin nereye gideceginin belli bile olmadığı sozlesmeliye girip birde orayi deneyeceksin. Yakilan kadroya yerlesebilecek olan kişinin hakkini ömür boyu tasiyabilecek mi boyle dusunen insanlar? Umarim sizin gibi düşünen çok yoktur… Zaten ben bu iki alim arasinda yasal olarak bir engel olmasa da geçişin bir şekilde engellenecegini dusunuyorum.

    comments user
    Canan

    Ben boyle dusunuyorum demedim. Bu tarz konusan insanlara rastladim ama.itham etmeden once iyi okuyun yazdigimi. Zaten tek temennim merkeziden sonra belli olmasi sozlesmelinin yoksa cok karisiklik olucak. Bana yapilan bir yoruma cevap verdim hemen benide ithamda birakiyosunuz. Once okuyun sonra bana bu tarz konusun

    comments user
    BilgiNedir

    Ben de bu yazdıklarımı genel olarak yazdim zaten. Bence siz yazdıklarınızı iyi okuyun zaten kisa bir yorum yazmissiniz onda da ya böyle düşündüğünüz ya da boyle dusunenlete hak verdiğiniz anlami cikar. Niyet okuma durumumuz yok sonuçta, öyle değil diyorsaniz tamam ama sadece o yorumunuzdan anladığım hala bu…

    comments user
    cem

    Umarım söylediğiniz gibi olur. Ben 1 kardorunun bile boşa gitmesini istemiyorum. Ama kimi insanlar gerçekten maymun iştahlı…

    comments user
    RvP

    zaten sözleşmeli kadrolu alımlarından sonraya kaldı arkadaşlar. Şu dakika sözleşmeli mülakatları açıklansa 1 ay sonraya açıklanacak neyi sorun ettiniz bu kadar anlamadım. İnsanları da maymun iştahlı, kul hakkı yiyor diye itham etmeden önce sistemin yanlışını sorgulamanız gerekmez mi? Bir kişiye bu hak verildiyse kullanmasında bir sakınca yok etik açıdan doğru bulmayabilirsiniz ancak burada insanların ne çektiğini bilmeden yorum yapmanızda doğru bir davranış değil. Ve yine tekrarlıyorum adam kadroluda zaten istemediği yeri yazmaz arkadaşlar kadroluda atanırsa niye girsin sözleşmeli mülakatına vs. gerçekten çok saçma.

    comments user
    BilgiNedir

    Niyet okumak sana mı kaldı! Bak varmış işte öyle düşünen insanlar arkadaş söylüyor. Ben de çevremden duydum kim kimi neyle itam ediyor bence de çok saçma önce kadroluyu kazanıp sonra sözleşmeliyi zorlamak işte bunu düşünen ya da yapacak olan varsa hak yemiş olur diyorum söylediğim şey bu kadar basit! Önce sözleşmeli olsaydı sonra kadrolu olsaydı yine hak yemiş olurdu ama onu en azından anlardım… Sİstemmiş evet sistem bunlara izin vermesin ama aklı ya da vicdanı yok mu bu insanların her şeyin sistemle mi dayatılması gerekiyor herkes eğrisini doğrusunu tartsın bir de öyle doğru kararı versin bakalım! Kim ne çekiyor olabilir hepimiz aynıyız ben de işsizim çalışmaya ihtiyacım var başka insanlar ne çekebilir de benim zar zor kazanabileceğim iş ihtimalini kendi yaşadıklarına göre yakabilir!! Var mı böyle bir mantık ben de istediğim şehirde çalışmak ve hayatımı kurmak için bekliyorum ama olmazsa da orta yolunu ararım kimsenin hakkını yemem. Neyse ya kime ne anlatıyoruz ben herkesin hakettiği ve istediği yerlere gelmesini isterim eğer bunun yanında ne şekilde olursa olsun “kadro yakacak” insanlar olursa da onlar kendileriyle baş başa kalsın. İnsanlar şu an bu durumu savunuyorsa bitmiş demektir zaten …

    comments user
    cem

    @rpv insanların ne çektiğini bilmiyorsunuz felan diyorsun ama puanı olanın da keyfiyeten kullanmasının doğal olduğunu söylüyorsun. Benim demek istediğim şey şu: 1 kadro dahi zai olmasın. Ya merkezi açıklanana kadar kadrolu açıklanmazsa?

    comments user
    RvP

    bilginedir isimli arkadaşa cevap bile vermiyorum kul hakkı kisvesi altında kendi çıkarlarını ön plana atan bir arkadaş olduğu belli. Adamlar yüksek puanı almış arkadaşım bende istemem kadronun zai olmasını ama bu hakkını kullanmayı tercih edersede seni ilgilendirmez hiç kusura bakmayacaksın. cem kardeşim keyfiyeten kullanmasının doğal olduğunu falan söylemiyorum böyle bir hak verildiyse kullanmasının doğal olduğunu söylüyorum benim en baştan beri söylediğim şey kadrolu tercihinde atanan bir arkadaşın zaten böyle bir hakkı olsa bile bunu kullanmayacağı yönünde çarpıtıp durmanın alemi yok. Ve sana katılıyorum kadrolar heba olmasın. Kadrolu alımlarının sonuçları açıklanmazsa da insanlar aman kul hakkı yerim diye onu mu beklesin gider paşa paşada mülakatına girer hangisi önce açıklanırsa işine başlar ne yapsınlar yani bilginedir isimli arkadaş işe girene kadar haklarından mı vazgeçsinler.

    comments user
    BilgiNedir

    Cevap bile vermiyorum diyip bir paragraf yazi yazmak da çok iyiymiş. Bu söylediklerini sanki bir tek sen bulmussun amerikayi yeni kesfetmissin gibi davranmana gerek yok. Evet puanim düşük muhtemelen tek sansim sozlesmeli alimlar ama doğru olan bir şey benim cikarlarimla uyussa da dogrudur uyusmasa da durum bu yani… Ha senin de tam tersi duruma uydugun belli muhtemelen puanın yüksek onune gelene basvuracaksin başvur tabi biz burda dusuncelerimizi soyluyoruz ama sonra hak yiyorsunuz denildiginde de kendine yedirememezlik etme… sen kendi yapini belli ettin zatn burda bunlari yazarak kimsenin dusuncesini degistirmek değil amaç basvuran basvursun giren girsin kadroyu yakan yaksin kimsenin tabi beni beklemesine gerek yok yuksek puan aldilarsa herkesin hakkidir tabi paşa pasa her kadroya girmek ne diyim:)

    comments user
    BilgiNedir

    Bir de şöyle bir sey var. İlk baslarda da yazdim bence de kadroluya atananlarin sozlesmeliye tercih yapması bir cok açıdan sacma kimse de yapmaz. Ben bu yazdiklarimi genel bir zihniyet olarak yazdim. Yoksa mülakata 600 kişi girecek burada atanip sozlesmeliyi düşünen olmaz da hadi en fazla 10 kişi oldu diyelim, onların arasından da bu yorumlari okuyan olacak da ben onlarin disuncelerini degistirecem de Kendi cikarlarimi korumus olacam :)) bir sey yaziyosan daha bilinçli yaz arkadasim kendi vicdanın neye izin veriyorsa onu yap ama kimsenin de dusuncelerine karışma kendin de farkindasin hem, ne kadar hak olursa olsun ne kadar yasal olursa olsun etik olmayan bir şey savunacaksin, hem de hak yiyorsun denildigi zamanda kendine yediremeyeceksin yok oyle cik doğru düzgün yaparim kimse de karisamaz de tamam eyvallah derim ama gidip de yok bilmemne kisvesi altinda yok cikarlarin icin falan diyip komik olma…

    comments user
    RvP

    Bak güzel kardeşim 1. olarak ben o paragrafı ceme yazdığımı belirttim. 2. olarakta eski yorumlarımdan görebileceğin gibi sözleşmeli alımlarının zaten geciktiğini kadroludan sonraya kalmasının düşük puan alan kişiler için daha faydalı olacağını yazmıştım. Yazdıklarımdan da anlayabildiğin her şeye başvuracağım gibi saçma bir düşünce olduğundan konuyu daha fazla uzatmaya gerek yok. Milleti de burada dini boyuttan etkilemeye çalışma herkes istediğini yapar. Yüksek puan alan sen olsaydın burada bunların hiç birini yazmayacağını da kendini beğenmiş tavrın ve üslubundan belli ediyorsun.

    comments user
    BilgiNedir

    Neyse kardesim ben de uzatmak istemiyorum. Beni tanisan kimseyi dini boyutuyla etkilemeyecegimi bilirdin. Evet belki farazi konusmak kolay ama yuksek puan alsam emin ol yine böyle düşünürdüm.Ben böyle bilinçsiz bir şekilde nereyi istedigini bilmeyip hangisi önce olursa orayı zorlayan insanlara dedim bunları. Ve yukarda yorum yapan arkadasin yazdiklarina katilmadigimi belirttim herkesin belli başlı dertleri var kimse kimseden üstün değil sonuçta ha daha fazla puan almıştır o zatn avantajlidir hangi kadro olursa olsun… ama yuksek almasi iki kadrodan ikisine de girme hakkini o kisiye verir mi ? Bu durumun bana ters ve hak yemek olduğunu düşünüyorum bu benim fikrim fikrimi soyluyorum zaten kimseyi zorlayacak halim yok bence de herkes istedigini yapar… Ama yukaridada soyledim kardesim bunu yapabilme ihtimali olan 3-5 kisiyi etkilesem ne olacak etkilemesem ne olacak. Neyse kişisel olarak yanlış bir sey soylediysem kusura bakma tartismak istemem bu konuda artik… daha büyük bir çok mesleki sikintilarimiz var umarim bunlar çözülür gerisi önemli değil…

comments user
oğuz

Umarım 200 kadro dağılmamıştır.Alımların hemen hepsi kultur bakanlıgı cunku

comments user
hakan

eğer bu 62 alım akabinde 200 kişi de sözleşmeli alırlarsa bakanlığın önünde şükür namazına dururum inşallah yaparlar atanamayan meslektaşımız kalmaz harika olur düşünmesi bile mükemmel değil mi

    comments user
    dewey

    çok iyi bencede az alima rağmen rakam çok iyi. 200 alimla alakası yok ağbi öyle bise olsa hepsini alırdı heralde bakanlıgin zaten 2016 yılı için kullanmadigi kadrolar vardı onlar bu olmali 80 üzeri arkadaşlar sozlesmeliyi beklemez şu durumda heralde

    comments user
    cem

    Nasıl alakası yok? 80 ve üzeri almış 70 kişi var sözleşmeliye başvuru yapmış. Bunların büyük bir kısmı kadroluda gidecek. Ama sözleşmelide atanıp daha sonra merkezide de tercih yapacaklarını ve sözleşmeli kadronun boşa gideceğini düşündükleri için bekledik bu kadar.

    comments user
    dewey

    yok kardeş yanlış anladın beni alakası yok derken hakan yazmış ya bakanlık bu kadar alim yapıyosa umudu keselim mı diye bende ona dedim alakası yok sözleşmeliyle bunun diye.elbette çok iyi oldu biliyorum. ben beklemiyordum bakanlığın kadro açmasını

    comments user
    cem

    AYnen kardeşim bende 10 felan bekliyordum. Umarım hemen atama olurda sözleşmeliye gelmez merkezi alımda gidenler

comments user
hakan

ee arkadaşlar ne anladık biz bu işten kültür bakanlığı merkezi alıma çıkmış 200 sözleşmeli ne olacak 5 üni kütüphanesi saydım 50 den fazla da kültür bakanlığı çıkmış alıma bir kaç kurum daha var verilen kadro çok güzel ama kültür bu kadar alıma çıktığına göre sözleşmelilerden ümidi keselim mi

    comments user
    cem

    benim tahminim bakanlık merkezi atamaları bekledi. Sözleşmelide atanıp merkezi de de tercih yapacak olanların öünün aldı böylece. Kadro zai olmayacak yani.

    comments user
    hakan

    cem hocam inşallah böyle olur hem 80 üstü olanlar rahat atanır 70-80 arası olan arkadaşlar da 200 sözleşmeliye talip olur çok da güzel olur

    comments user
    cem

    Aynen hakan kardeş. İnş 1 kadro dahi zai olmaz…

comments user
cem

62 sayfımben

    comments user
    dewey

    ciddi mi bakanlık kadro açmış şoktayım

comments user
dewey

merkezi atama kadroları açıklanmış arkadaşlar kaç kişi alınacak bilen var mi

comments user
Leyla

Arkadaşlar merhaba, bir duyum alan bir bilgisi olan yok mu? Bakanlığı aradığımızıda ezberlenmiş gibi aynı kelimeleri söylüyorlar hep.. bakanlık 20 avukat alımı ilanı yayınlamış diye duydum demekki isteyince alım yapabiliyorlar. Yok mu şu mülakat listesinden ankara da yaşayan birileri gidip bakanlıkta yüzyüze konuşuo bilgi alabilecek.. telefondaki iletişimle yüzyüze olan iletişim çok farklı.. toplansak desem kimse gelmez biliyorum ankarada yaşayan arkdaşlardan rica ediyorum lütfen bakanlığa gidin bizide bilgilendirin.. kişisel düşüncem yıl bitiyor önümüzdeki 15 gün açıklanmazsa bu alımların yalan olacağıdır

    comments user
    dewey

    inşallah bu ay açıklanır diye düşünüyorum. aynen bu yıl bitiyo bitmeden açıklansa sonra bi bahane çıkar

comments user
cem

İkinci bir üniversiteyi bitirenler sonradan ösym’ye onu da sisteme işletiyor.Sıralamanın değişmesinin sebebi bu arkadaşlar

    comments user
    Iubby

    Nasıl yani 🙁 ?

comments user
Mehmet

Arkadaşlar Kpss P3 branş sıralamasında yaşanan değişikliğin nedenini bilen var mi?

    comments user
    Canan

    Hic haberim yoktu simdi baktım 1 kisi geriye düşmüşüm nasil olabiliyor böyle birşey

    comments user
    Iubby

    Ya pardon ben nereden baktığımızı bulamadım yardımcı olur musunuz

    comments user
    Devrim

    4 kişi geriye düşmüşüm!!!

    comments user
    Canan

    Iptal olan soru var da haberimiz mi yok

    comments user
    Devrim

    Arkadaslar bikaç kişiye daha sordum onların da öyle. Amaa dikkat ettiğim birşey var genel sıralama oynamamış bölüm sıralamam oynamış bunda bı sıkıntı yok mu? Ben mi yanlış düşünüyorum.. Ekran görüntüsü almıstım daha önceden gerekırse şikayet edelim arkadaşlar ben böyle düşünüyorum yeter hakkımızın yendiği cidden bu nedir ya !!

    comments user
    işsiz kütüphaneci

    13 kişi girmiş önüme. bu nedir ya böyle böyle her işi hallediyor adamlar. mülakat listesi de güncellenecek mi acaba? bi umut o vardı zaten onu da alırsa elimizden ölelim yani. bu nedir arkadaş!!!

    comments user
    Canan

    Evet genel siralamada degisim yok. Birini alip tak diye ustlere mi getirdiler artik inancim kalmiyor hic bir seye gercekten

comments user
dewey

http://ilan.memurlar.net/ilan/37304/
başvuran olursa arkadaşlar 1 kütüphaneci

comments user
işsiz kütüphaneci

başbakan açıklama yapmış 2017 de öğretmen ve polis harici atama yapmayacağız yeni personel ataması olmayacak demiş. 2017 yılı ekonomi yılı olacakmış. uzun lafın kısası 2017 de bir şey beklemeyin deniliyor “kibarca” !

    comments user
    dewey

    bizim zaten bi beklentimiz yok ki kaç yıldır aldiklari mi var sanki neyse bu 200 alimimizi çok görmeseler bari

    comments user
    işsiz kütüphaneci

    benim de tek korkum bu sözleşmelileri elimizden almaları. sonuçta 2017 yılı içinde alınacak 200 kişi.

comments user
dewey

ama bütçe görüşmeleri yeni yapilmiyo mu arkadaşlar 10 aralikta bizim bakanlığında var ben mi yanlış biliyorum. o 3000 2016 yılı için heralde ya belki bu yıl için yine talep olur. merkezide zaten olmaz arkadaşlar genel itibariyle yine az olacak olanda sağlık olacak .

    comments user
    cem

    3000 kişiyi 2016 da istedi. benim bildiğim kadarıyla da 2017 bütcesi daha görüşülmedi.

    comments user
    kutuphaneci

    bir cacık olmaz bu bolumden…

comments user
emir

arkadaşlar daha geçen bütçe görüşmelerinde kültür bakanlığının 3 bin kadrosunu onaylamadılar 2017 için. boşuna kadro beklentisi içine girmemek gerek. hele şu sözleşmeli alımla birlikte kültür bakanlığı 2017 kadrosundan sıfır çekme ihtimalı çok çok yüksek. puanı 80 altı olanlar bu bölümden bir şey beklemesin başka iş imkanları arasınlar. Hani mezun olan az diye seviniyorduk ama o da geçti sanki çıkınca bir şey oluyormuş gibi bir sürü açtılar. işin kötü tarafı adam gibi başka bir yere de başvuru yapamıyoruz almıyorlar.

    comments user
    Devrim

    Emire katılıyorum cidden arkadaşlar merkezide 80 altı bi beklentiye girmesin. Yani istiyoruz elbetteki herkes yerleşsin ama inanın bekleyip bekleyip boşa çıkması bişeylerin cok kötü 2014 den bu yana yasıorm onu. Zaman geçip gidiyo başka kapıları aralamak gerek yaşlarımız da müsait hayata baska bı yerden tutunmak lazım sadece bi yere endekslemeyelim kendımızı.

    comments user
    dewey

    emir bu 3bin kadro onaylanmadi haberini nerde gördün kaynak var mı

    comments user
    emir

    aynen devrim bekle bekle boş, bir işe de başlayamıyor insan olmayınca da ortada kalıyor. yaşı müsait olanlar başka alana yönelmeleri daha akıllıca olur sanırım kpss den 85 çekeriz demiyorlarsa. dewey kardeş okumuştum bir yerde ama inan ki hatırlamıyorum. ama emin ol gerçekleşen işler bunun teminatı değil mi bi baksana bakanlık atamalarına devletin yeni personel alım politikalarına işleri biraz daha sıkacaklar ki haklılar. sadece neden bu kadar çok bu bölümden açıyorlar ki.

    comments user
    dewey

    ya devletin durumu iyiken bile alim yoktu ki bizden şimdi olsun neyse haklisiniz valla en çok alima yönelecez bizde herkes gibi en azindan şansımizi deneriz ne olacağı belli değil ki ülkede bizim bölümde öyle aciliyet gerektiren bölüm değil zaten yine alacağı ortada yani erkek arkadaşlar polisligi denesin subay alımları da var onlarida denesin

comments user
dewey

http://pdb.kulturturizm.gov.tr/Eklenti/49083,kik-ekim-2016pdf.pdf?0 bi bakın arkadaşlar

    comments user
    hakan

    hocam tam olarak neden bahsediyor bir arkadaş iyice okuyup özetleyebilir mi mobilden girdiğim için pek okuyamadım alımlarla ilgili bişeylerden bahsediyor galiba

    comments user
    Canan

    Benim anladigim kultur bakanligi 3000 kisi alicak bunun ne kadari kutuphaneci olur orasini anlayamadim. Yanlis bir bilgi paylasiyorsam duzeltin lütfen.

    comments user
    dewey

    arkadaşlar anladığım kadariyla 2016 yılı için 3000 adet kadro talebinde bulunmuşlar ama 400 adet(yani bu alim) verilmiş ve mülakatında eninde sonunda yapılacağını anladim. yani Canan 3000 kişi alinacak değil bence talep edilmis sadece 400 izin verilmiş gibi anladım ben (umarim yanlış anlamisimdir senin dedigin gibidr )
    TH kadrosu ile de bi kac çalışma var ve 3600 olayıda ne onu da hiç bilmiyorum

    comments user
    cem

    Arkadaşlar merhaba, 2016 yılı için 3000 kişi istenmiş yalnızca talep edilen ama kabul görmemiş anlaşılan. 3600 ek gösterge de maaş olarak daha iyi olması demek. emeklilik içinde aynı geçerli. Bi ara sblnt nickli bi arkadaş yazıyordu hem bu atamalar için hemde bu konularda bilgi sahibi idi. keşke şimdi de yardımcı olsa. İyi akşamlar.

    comments user
    cem

    Bu arada 2017 görüşmeleri oldu sanırım umarım orda iyi bi kadro sayısı gelir. bizim için öenmli olanda o zaten.

    comments user
    Devrim

    İlk atamada açsınlarda bari bekleyen insanların hiç değilse bi kısmına umut olsun..

    comments user
    BilgiNedir

    Bu tarz tutanaklarda daha önce bizimle ilgili şeyler yer alıyor muydu kütüphaneci ismi geçiyor muydu bilmiyorum ama ben genel olarak okuduğumda olumlu buldum. En azından farkındalık ve gelişme var gibi geldi bana. Sözleşmeli alımlarla ilgili özlük hakları ile ilgili ve bundan sonra ihtiyaç karşısında kadrolar için maliye bakanlığı nezdinde çalışmalar yapılacağı ile ilgili bölümler var tutanakta. İnşallah gelişme olur bundan sonra. 3600 gösterge olayını da ayrıntısıyla bilmiyorum ama emeklilikde maaş ve ikramiyede nispeten fark oluyor ücretler artıyor.

comments user
cem

Hala bi ses yok. daha ne kadar bekleyeceğiz acaba 🙁

    comments user
    Devrim

    Merkezi de bari biraz fazla açsalar.. Sözlesmelıden ses yok..

    comments user
    cem

    Ben açıkcası merkeziden bişe beklemiyorum sadece bizim bölüm değil genel olarak yani.

    comments user
    dewey

    üniversite alır sadece tahminim 12 (sadece tahmin)

    comments user
    Devrim

    50-60 olsa ne güzel olur hayal belki de:d insallah hakkımızda hayırlısı olur.

    comments user
    cem

    ben sayı tahmini yapmayayım ama az bekliyorum. umarım yanılırım

    comments user
    Mehmet

    2014 kasım tercih döneminde 9 kadro verildi. Üniversite ve bakanlığa bağlı kütüphanelerde kütüphaneci ve memur açığı gün geçtikçe arttığı günümüzde kamuya alımlar eskisi gibi fazla olmayacağından ve bakanlık da alımlarda pek hevesli olmadığı için çok az kadro verileceği aşikardır.

comments user
Sanat Tarihci35

Merhaba arkadaslar aslinda bi sanat tarihciyim ama kutuphaneciler disinda kimse bu atamanin pesinden kosmadigi icin surekli sizi takip ediyorum simdi kurum degisikligi yapip kultur bakanligina gecen bir arkadasimla konustum ocakta alimlar yapilacak dedi yaninda atama subedeki memur varmis bakanlik karisik oldugu icin uzun surdu calismalar bitmek uzere demis arkadasimda kurum degisikligi icin 5ay beklemis bu ay tarihler aciklanir ocakta mulakat yapilir denildi bende memurun dediklerini sizlere de iletmek istedim boyle bi bilgi varsa neden hergun aradigimiz bakanlik memurlari bize de iletmiyor illa bi tanidik mi olmali oda ayri bi konu

    comments user
    Devrim

    Çok teşekkürler.

comments user
Yakinca

Merhaba arkadaşlar sizi hep takip ediyorum .ankadayim cumaya kadar gider sorarım.bende yıllardır bekĺeyen kutuphaneci yim 76aldim bu merkezi atamada şansım varmı sözleşme lige basvurmadim.

    comments user
    Devrim

    Sıralaman önemli ama 80 altı merkezi de şansı düşük bence.

    comments user
    hakan

    ilk atamada şansınız yok gibi bişey sonraki atamalarda eğer yer seçmez iseniz belki kıyıda köşede olan yerlere bi ihtimal son yıllarda pek düşmedi bu kadar ama 200 sözleşmeliyi alırsa kültür bakanlığı geridekilere şans doğacaktır illa ki

    comments user
    Leyla

    Hakan merhaba, bir sorum olucak merkezi atamada yer seçimi yapmazsan diye belirtmişsin bizim bölümde atama tercihi yaparken öğretmenlikte olduğu gibi boş kalam heryere giderim gibi bir ibarw varmı, böyle birşey varmı?

    comments user
    hakan

    yer seçme derken tam ifade edemedim aslında demek istediğim her yerde çalışırım derseniz atanabilirsiniz

comments user
Sefa.

Arkadaslar ankarada olan yok mu bakanliga gidilip sorulsa bi durum nedir diye

    comments user
    Sinan

    Çok mantikli arkadaşlar lütfen biraz duyarlı olalım en azından ankaradaki arkadaşlar bi gidip konuşsa çok hayra geçer

    comments user
    dewey

    boşa arkadaşlar bise çıkmaz 2. ohal bitene kadar hatta bida uzatılırsa o bitene kadar. eğer olacak olsa şimdiye kadar olurdu zaten

    comments user
    Devrim

    Bir arkadasımın dediğine göre 2 ay içinde yapıp görev yerlerıne yerlestırılen kısılerın atamasını yapacaklarmıs.

    comments user
    dewey

    kusura bakma devrim ne dediğini hiç anlamadım nasıl yani?

    comments user
    Devrim

    İki ay içinde atama yerleştirme işlemlerini tamamlayacaklarmış yani. ( 200 kişilik sözleşmeli alım )

    comments user
    BilgiNedir

    Yüz yüze görüşmeye gidilse telefonda konuştuğumuz hep aynı cevabı veren kişilerle konuşma fırsatı olur o da bir işe yaramaz 3 aydır aynı şeyi söylüyorlar zaten. Deweyin dediği gibi 2. ohal bitmeden bir şey beklemek zor… Ohalden sonra da yasal olarak bahaneleri kalmıyor zaten yine olmaz derdim de…

comments user
hakan

Görevde yükselme sınavının duyurusu var personel alımının yok bu nasıl bir kurumdur anlayan beri gelsin

comments user
BilgiNedir

Bu güvenlik soruşturması saçmalığına inanan var mı gerçekten. Güvenlik soruşturması falan olduğunu düşünmüyorum ben. Tamamen oyalamak için söylenen bir yalan bence. Eğer bu mülakatlar bir gün olur da gidersek güvenlik soruşturması, sonuçların açıklanması, kazanırsak da işe başlama falan uzun süre daha bu şekilde gider… Benim gibi merkezi atamadan umudu olmayacak puanı alanlar 2018 kpssye hazırlansın bence…

    comments user
    dewey

    halâ bizim bölümden umudun mu var ? bu kadar mezun varken merkezide 80 üstüler atanır çok bi alımda olmaz zaten 200 alım çok iyiydi fakat onu bile almamışlarken benim bölümden umudum kalmadı arşiv alımıda olmuyo zaten 2018 kpssden önce millet başka seçenekler varsa denesin hatta isteyen başka bölüm okusun çok zor değil bence çünkü beklerek ve bekletilerek zamanımız ölüyor

    comments user
    BilgiNedir

    Belli başlı bölüm okuyan belli başlı meslek sahibi olanların dışında kimin umudu vardır bu ülkede? 1. sınıfta bölümü küçümseme ve değersizleştirme çabası içinde olan insanlara ben de tekrar hazırlan başka bölüm oku derdim sonuçta kimse silah zoruyla girmedi bu bölüme. Keşke sen de öyle yapsaydın biz 5 sene okuduk eğer tekrar bi bölüm okumaya çok zor değil diyosan başarılar keşke o kadar kolay olsaydı her şey… Bölüm iyi bu bölümle ilişkisi bulunan tüm yapılar kötü !! İnsanları mağdur eden kadro açmayan açtığı kadroya da almayan devlet, bölümü yere göğe sığdıramayıp gerçekçilikten uzak söylemlerde bulunan üniversite hocaları, kılını kıpırdatmayan dernekler ve devletten iki kat fazla torpil, kayırma, haksızlığın işlediğini düşündüğüm; işlemeyenin de asgari ücretle personel çalıştırdığı özel sektör dünyası… Bunlardan bazıları bile düzelse çok şey değişecek de işte aynı tas aynı hamam…

    comments user
    dewey

    bende senin gibi düşünüyordum gerçekten diyorum bak ve isteyerek okudum zorla okumadim bölümü de hiç bi zaman kötülemedim5 yıl verilen bi emek var ortada.. aslında yanlış ifade ettim kendimi şöyle diyim bölümden değil dediğin gibi sistemden umudum yok . zorla söz alınıp 1 yıldir bu 200 alimi yapamayanlar kütüphanelere değer vermeyenler üstüne üstelik kütüphane kapatanlar utansin benim isyanım bunlara ama boş işte benim pek bi seçeneğim yok açıkçası .tekrardan okumayi o yüzden göze aldim.

    comments user
    kutuphaneci

    hocam kesin ve net bir gerçek var ki bu bolum 5 para etmez. öss de yuksek puan alamadık maalesrf keske 1 2 sene daha deneseydik ama aile baskısı, bir kez daha öss stresi yasamamak adına girdik bu lanet bolume. ne ozelde ıı para verir ne devlette.. kafa basmıyor ki anasını satayım ossden yuksek puan alıp daha kaliteli bölümlere gidelim. ne yapalım olmadı ama sikayet hakkımı kullanıyorum ve lanet okuorum bu bolumden mezun olduguma. ici kesinlikle bos bir bolum. eleştirenler olacaktır ama tecrübelerim bunu gosteriyor.. keske işletme okuyup bir bankaya girseymişim.. veya a kadro kassaymısım. lanet bolum hem az hem de kontejan az. hıcbır yer özeller dahil açmıyor pozisyon ya. her allahın gunu saydırıyorum bolume basladıgım ve mezun oldugum gune. omur boyu yakamızda olucak maalesef bu gereksiz bolum.. kızmayın lutfen ıssızlıkten hep bu sikayetler.

comments user
dobrasu

1 hafta daha bos beles gecti. ne aramalara ne maillere adam akilli cevap var herkes bekliyor. guvenlik sorusturmasi, ohal derken yakinda patlayacak olan ekonomik krizle beraber daha aylarca bekleriz galiba.

    comments user
    dewey

    2. ohal bitene kadar olmaz diye düşünüyorum ben attım o zamana kadar güvenlik soruşturması için söylenen 5 ayda geçmiş olur

    comments user
    dobrasu

    ben 3. ohal’i de bekliyorum. bu sefer dovizin darbe girisimine karsi. 5 ay guvenlik sorusturmasi nedir 80li yillarda miyiz 2 tusa basmaktan aciz personeller yuzunden binler atama bekliyor yaz tc no yu ciksin adamin seceresi.
    hep bize bunlarin zulmu hep siradan normal vatandasa

comments user
dewey

bizim bakanlık ne yapmaya çalışıyo acaba görevde yükselme ilanı vermiş halâ beklettiği bi alımının (mülakatinin) olduğunu unuttu galiba ya da umursamiyo yani gördüğüm kadarıyla bakanlıktaki işler durmamış

comments user
dewey

az önce Kültür ve Turizm Bakanlığının çevrimiçi hizmetine (http://www.alo176.gov.tr/#max-widget) yazdım da ordan da bişe çıkmadı henüz bi bilgi gelmemiş.,! ağbi kim biliyo acaba ya neden bi açıklama yapmıyolar.

comments user
drd

arkadaşlar ben tarih mezunuyum ama yorumlarınızı takip ediyorum. kultur bakanlığına bennde başvurdum mülakatı bekliyorum herkes gibi. BDDK nın arşiv memuru alımına bizde başvurabiliyor muyuz bilginiz var mı kızmayın işsizlik kötü her yolu deniyoruz

comments user
hakan

Devrim senin önünde okulu bitirmeyenler de vardır bu ilana başvuracak kişi sayısı çok fazla değildir diye düşünüyorum şansın yüksek yani,ayrıca önlisans yok linke baktıysanız lisans olarak belirtmiş 5 yıl falan nerden duydunuz bunları bildiğin kadrolu memur alıyorlar kurum da çok güzel

comments user
Leyla

Ben yanlış hatırlamıyorsam arşiv memuru ilanı sadece 5yıl için ve ilana hem lisans hem önlisans mezunları başvurabilir. 80 puan sınırı da önlisans mezunları için geçerli diye okudum..

comments user
hakan

http://euygulama.dpb.gov.tr/dpb_web/menu/yeni_PDF.aspx?f5a0d503-28e5-4bf1-bcf0-083419629f48

bddk 5 arşiv memur alıyor kpss taban puanı 80 🙂
bu ilanı kimler hazırlıyor bizim bölümden zaten 80 üstü alan gidip paşalar gibi kütüphanecilik yapıyor bddk gibi bir kurumda düz memur olmanın ne gibi bir avantajı var da 80 puanlı adam gelip başvursun

    comments user
    Devrim

    Kadro acılmazsa 80 alan da paşalar gibi kütüphanecilik yapamıcak:))

    comments user
    RvP

    Kadro açılmazsa bile paşalar gibi bakanlığın mülakatına girip kütüphaneci olacağız

    comments user
    hakan

    o kadar da değil 80 üstü alan kaç kişi var sanki kim gidip arşiv memuru olur aralıkta da açılır kadro abartmayın yavaş yavaş alımlar çıkmaya başladı aralıkta bize en kötü 15-20 kadro gelir

    comments user
    Devrim

    Seksen üstü kaç kişi var deme ben 81 küsürlerle 67. yim cok yıgılma var öle demeyin

comments user
dewey

http://www.memurlar.net/haber/626102/
bu haber belki etkili olur.
yorumlara bakarsanız bazı kurumlarda da böyle aksaklık varmış.ama bazı kurumlar aksine hiç aksama yok.

comments user
dobrasu

bu kadar tepkisiz,bu kadar rahat ve kaderine razi bir guruh beklemeyi hakkinin yenilmesini stresi hakediyor. millet tv ye radyoya yayina baglanip atama kadro isterken sesini bi sekilde duyurabilirken biz napiyoruz burda kendi aramizda chatlesiyoruz. milletin burdan daha faydali whatsapp gruplari var.
600 kisinin icin de yok mu Ankarada oturan 3-5kisi?? bakanliga bir ziyarette bulunmak cok mu zor arkadas senin derdinden belki kimsenin haberi bile yok meslek buyuklerini beklersen daha cok beklersin hepsinin tuzu kuru duzenin adamlari sana senden baska kimse yardimci olmaz liseli cocuklar bile haklari icin mucadele veriyor sen kaderini bekliyorsun kalk durma kalk harekete gec artik yarin pazartesi kalk git bakanliga duyur sesini bir kere de sesini cikar one cik hayatin icin kendin icin sorumluluk al

    comments user
    dewey

    çok güzel yazmışın dobrasu emin ol taş çatlasa 600 kişi içinde 20-25 kişi vardı bişeler yapmaya çalışan ki onların da çoğu Ankarada değil. zaten bu şekilde kimse duymaz. bide şu var atanıp işe başlatmayan kurumlarda varmış memurlar nete bakıyorumda. bizim gibi başka mülakat bekleyen var mı bilmiyorum ama. ha bi yandan da kurumların çoğu alım yapıyo aynı zamanda mülâkat da yapıyo bi çekişli var yani anlamadığım. bizim bakanlık da onu istiyo sanki O zaman sürekli baskı yapalım bizde

    comments user
    RvP

    zaten yeterince gecikti 21 aralıkta kadrolu alımları yapılacaksa ondan sonraya kalması puanı düşük olanların önünün açılması açısından daha iyi olur diye düşünüyorum. sözleşmeliye giderim kadrolu açılırsa onuda yazarım işi olmaz böylelikle.

comments user
Leyla

Beklerken keşke bize açıklama yapsalar, mesela mülakattan sonra şehir tercihi nasıl olacak biz mi tercih yapacağız onlar mı kura vb. Bizi atayacaklar çok önemli bir konu bu eminim ki mülakatı onaylandıktan sonra istediği şehir olmadı diye gidemeyecek bir çok insan var.. arkadaşlar sizin bu konuyla ilgili bir fikriniz var mı ya da bir duyum alan var mı şehir konusunda?

comments user
emir

arkadaşlar sabır konusunda bende aynı fikirdeyim amma yapacak bir şey yok ne yapalım yine sabır yine sabır. ankaradan haber aldığım bakanlığa girip çıkan arkadaşlara listesi yayınlananlar mülakata çağıralacak demişler ama tabi zaman verilmiyorum ülkü gündemi karışık olduğu için. zaten listenin açıklanıp mülakata çıkmayacağız demeleri uygun değil hak kaybıdır devlet mekanızmasının böyle yapması düşünülemez. sadece beklemek kalıyor geri

comments user
emir

arkadaşlar mülakat listesi açıklanan kurumlar mülakatlara çıkacak diyorlar ankarada biraz daha sabır.

    comments user
    Www

    Bu bilgiyi biraz daha acabilir misiniz, kim söyledi mesela, yada ne kadar daha sabir?

    comments user
    Deni

    @emir, bilgi netmi? Sabır taşımız çatladı hep stresli yaşıyoruz Son zamanlarda, ne olacaksa olsun hayırlısıyla.

comments user
Canan

Merkezi alimda universite kutuphaneleri kadrolari cakili mi oluyor sonradan tayin olma durumu nedir kesin bir bilgiye ulasamadim. Bilen varsa cevaplayabilir mi

    comments user
    bahtsız

    Evet öyle olduğu söyleniyor muafakat alip tayiniatemek zor.. yani bir halk kutuphanesinden 1 2 yil icinde tayinle geri gidebilirken üniversite olunca en az 5 yil gibi seyler okudum eski yorumlarda.. o yuzden millet hep tercihlerin basina bakanligin kutuphanelerini sonra üniversitelerini yazıyor

comments user
hakan

merkezi alımlarda kurumlar kendi sınavını nasıl yapsın öyle şey mi olur ne yani yıllardır merkezi atama ile personel alan üniversite kütüphaneleri kalkıp biz artık dışarıdan kendimiz alacağız mı diyecek böyle bir şey olursa bu bölüm biter net olarak adamı olanları doldururlar

ben kültürün alım yapacağını sanmıyorum arkadaşlar bu saatten sonra eskisi gibi olmaz hiç bir şey hani 600 kişilik liste yayınlandı ya mülakat için atın çöpe o listeyi kültür bırakın 200 kütüphaneciyi 20 kütüphaneci bile almaz zaten özelleşen kurumlardan personelleri doldurmuşlar halk kütüphanelerine

polis alımları geçti tsk 30 bin personel alacakmış astsubay subay vs önünüze ne gelirse değerlendirin bu dakikadan sonra bölümünüz ile ilgili atama beklemek hayalcilik olur he ilk 50 de falansanız tamam da gerisi boşuna zaman kaybetmesin,bu bölümün süresi dolmuştur artık mümkünse kapansın bir daha açılmamak üzere

    comments user
    Www

    kendi sinavi dedigim, mulakatla alacak, tipki bu 200 kisinin alinacagi gibi, aciktan alim yapacak kurumlar

comments user
Leyla

Arkadaşlar merhaba, şimdi bakanlıktan bir bayanla görüştüm biraz üsteleyip birşeyler öğrenmeye çalıştım, en azından aralık ayında merkezi atama olucak ondan önce olurmu mülakatlar dedim sanmıyorum dedi daha sonra ise merkezi atamadan önce mülakatların yapılıp biteceğini ve sonuçlanacağını sanmıyorum çünkü mülakat tarihinin belirlenmesinden sonra bile mülakatların tamamlanması ve sonuçlanması bile en azından iki hafta sürer dedi.. Çok mağdur durumdayız ne yapacağımızı bilmiyoruz sizce yeni yıla kalırmı bu alımlar diye sorduğumda ise bilemiyorum olabilir de dedi ama kesin birşey diyemedi.. bizim evraklar tamam biz sadece tarih bekliyoruz şu gün yapılacak deseler herşey hazır dedi ama üst makamlardan izin, haber vs. gelmiyormuş. Bu bölümü okuduğuma lanet ediyorum artık, belki atanırım mülakatı geçerim diye aylardır başvurmadığım tüm ilanlara üzülüyorum hep içimden bir ses boşamı okudun bunca yıl kütüphaneci ol diyordu keşke başvursaymışım tüm o ilanlara, en azından katiplik sınavına girseymişim.. birşeyler yapabilecekken elini taşın altına koymayan tüm bölüm hocalarına, tüm dernek yetkililerine, siz işsiz kalmazsınız yiaa harika bir bölüm diye bizi kandıran tüm hocalarımıza da yazıklarrrr olsun…

    comments user
    dewey

    bunlari yeni demiyolarki her seferinde aynı cevap aynı bayandan bahsediyosak evet ezberlemiş gibi aynı cevaplari veriyo. bu alim er ya da geç olacak en kötü ihtimal OHAL bitince bu kadar aksamasinin uzamasının sebebini bende anlayamadim açıkçası ben cimere kadar yazdım dün bakanlıktan da şu cevap geldi ” Bakanlığımızca alınacak 400 sözleşmeli personel ile ilgili çalışmalar devam etmekte olup, sınav tarihi, saati ve yeri en kısa sürede http://www.kulturturizm.gov.tr adresinde ilan edilecektir.” yani cevap aynı konu cumhurbaskanligina kadar gitmisken bile açıklama yapılmadı.Kültür bak. merkezide alim yapicagini sanmiyorum kütüphane ve kütüphanecilerden gıcık alıyolar.

    comments user
    Leyla

    Evet hep aynı cevaplar ama hiçbir aramamda bana yılbaşından sonrasına, aralığa vb kalabilir denilmedi.. Bu uzun bir süre nereden baksan 1-2 ay.. bu kadar bekledik artık bir iki gün bile zulüm gibi geliyor. İçimi kemiren belki mülakatı geçeriz umudu benim başka bir işe başvurma hevesimi kırıyor ve aylardır bir haber bekliyoruz alınacak liste belirlense ve öyle işbaşı yapılması beklense aylarca beklenir tabii ki.. Ama yinede olumlu tarafından bakmak istiyorum birazda, diyanet alımı ve merkezi atama olursa azıcık da olsa en azından birileri kendini kurtarır bizimde önümüzüden kişi eksilmiş olur..

    comments user
    dewey

    çok haklsın belirsiz bi durumda beklemek daha kötü mulakatlida olsa herkesin azda olsa şansı var 200 kişi az değil ‘ diyordum ama buna bile kalmadı maalesef umutlar bende başvurmadım bişeye çok sene kaynım oldu açıkcası ben tekrar hazırlanmaya başladım hiç bi seçenek kalmadı bilmiyorum mantıklı mı ama boş beklemekten iyi

    comments user
    dewey

    kimse bizim bölümden bişe beklemesin arkadaşlar boşa sallamasınlar yani başka bişey deneyin katiplik ikm umarım şu polislik alımında bölümümüzden kazanan olmuştur yakında tskda ilana çıkacakmış takip edin şansınızı deneyin imkanı olan yaşı genç olan tekrar okusun öğrtmen polis sağlıkcıya ekmek var bu ülkede bizim bölümün işi zor boşa zaman kaybetmeyin özelde de bizim bölümü sallayan yok

comments user
derya

sınav girişi kısmı da kapanmş

comments user
derya

mülakat tarihi neden hala açklanmıyor açklayn artk. merkezi atama tarihi hakkında blgsi olan var mı arkadaşlar

    comments user
    Www

    Merkezi alim 21 aralikta ama formalite icabi olacağıni düşünüyorum, hicbir kurum almak istemez, kurumlara kendi sinavini yapma yetkisi verdiler, merkezi alimda bize kadro cikmasi cok küçük bir ihtimal. 21 aralikta klavuz yayinlanir, tercihler baslar.

comments user
hakan

arkadaşlar yok mu haber duyum alan kültür de çalışan kimse yok mu psikolojimiz bozuldu

comments user
BBYCİ

diyanetin mülakatına girecek arkadaşlar varsa mülakat bittikten sonra bilgi verebilirler mi

comments user
hakan

bu hafta açıklansın artık nereye kadar bekliyeceğiz zaten mülakat olacağı için fazla bir beklentim yok bari kar kıyamet gelmeden çağırın

comments user
BilgiNedir

Diyanetin tarihi açıklandığına göre meb ve polislik disinda da süreçler basladi mi acaba bu hafta kültürü de beklemeli miyiz? umarim bu hafta olur…

comments user
dewey

diyanetin mülakati da yeni aciklanmis kültür bak. önce ilana çıkmıştı

comments user
dewey

konu dışı bi sorum olucak arkadaşlar bizim bölümden yüksek lisans yapmak ne işimize yarar hangi üniversiteler dil istemiyo başvurdum diyelim mülakat mı var neye göre aliyolar, kolay mı bilgilendirirseniz sevinirim

    comments user
    Kaan Karadeniz

    Selam, bizim bölümden dil istemeyip başvuru kabul eden bir üniversite olup olmadığını bilmiyorum ama eğer böyle bir durum varsa… Vay o üniversitenin haline.

    İstanbul Üniversitesi ALES, YDS, lisans puanı ve mülakat puanından oluşan bir karma hesaplamayla alım yapıyor. Mülakatta biraz terletiyorlar, bölüme yönelik sorular oluyor. Diğer üniversitelerle ilgili bir bilgim yok maalesef.

    comments user
    Sevgi

    Bu sene ankara bby de doktoraya başvuru yok, o kadar güzel olmuşki. O işe yaramayan akademik kadro olduktan sonra kimse gitmeyecek zaten 🙂

    comments user
    İsmail Karaca

    Atatürk BBY ve Çankırı BBY dil istemiyordu diye biliyorum en son. Oraları bir araştırın isterseniz. Sıralamaya girerseniz tabii ki mülakat oluyor. Mülakatta hangi alanda çalışmak istediğiniz, varsa geçmiş çalışmalarınız vs. soruluyor. Klasik anlamda bir mülakat ama biraz akademik tarafı da var. Çoğu mülakat yapıyor ama Atatürk BBY yapmıyor direk liste sırasına göre alıyor diye biliyorum.

    comments user
    bbyy

    Atatürk, Çankırı ve Marmara üniversiteleri dil puanı istemiyor. Marmara mülakattan önce yazılı sınava tabi tutuyor. Sınav sonucu, ales, diploma ortalaması alınıp sıralama yapılıyor ve sıralamada olanları mülakatla eliyorlar. Sınav ve mülakat puanı en az 65, ales puanını en az 60 istiyorlar.

    Çankırı da başvuru yapan herkesi mülakata alarak elemeyi yapıyorlar. Dil puanı zorunlu değil fakat puanı olanın puanı dahil ediliyor. Mülakattan sonra diploma, ales, mülakat varsa dil puanı da harmanlanıp sıralama oluşturuluyor.

    Yüzdelik değerleri sitelerinde yazar. Atatürk üniversitesi hakkında bilgim yok.

    comments user
    kütüphanecii

    Ankara Üniversitesi dil puanı istiyor, sonrasında mülakat yapıyor. Çalışıyorsanız yaptığınız işle ilgili sorular soruluyor. Başka bölümlerden başvuranlara da kendi alanlarıyla olan ilişkilerini soruyorlar. Mülakatın zorluk derecesi başvuru sayısıyla alakalı olabilir, çok katılım olduysa eleme amaçlı zorlayıcılık söz konusu olabilir. Genel olarak sohbet havasında geçiyor.
    Son zamanlarda yüksek lisans başvurularına başka bölümlerden katılım oranı oldukça yüksek. Hocalar biraz dert yanmakta bu konuda.
    Yüksek lisans yapınca kamuda çalışıyorsanız çok fazla bir getirisi yok. Bitirdiğinizde maaşta cüzi bir miktar artış söz konusu sadece. Uzmanlık kadroları için elde bir tecrübe oluyor. Yönelip araştırmak istediğin bir alan varsa o konuda kendini geliştirebilirsin. Bunlar dışında somut bir getirisi yok, eğer ki akademik gelecek düşüncen yoksa.
    Kolaylıklar herkese.

comments user
kutuphaneci

https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=53014

ilana bankn..sql, android dior… web tasarımı dıor..

    comments user
    hakan

    bu şartları sağlayan 1 kişi vardır o da zaten alınacak kişidir,ilan tamamnen prosedür icabı

    comments user
    Kaan Karadeniz

    Aranan kişi bir kütüphaneci değil. İlan başlığı yanlış yazıldığı için öyle gözüküyor. SQL, Android ve Web Tasarım bilen adamın zaten kütüphanecilikle işi olmaz. Özelde en alt pozisyonda bile 2000$ ile işe başlar, birkaç yıl içerisinde daha fazla kazanmaya başlar.

    Ayrıca, bu sözleşmeli ilanın mülakat tarihi açıklanma süresinin gecikmesini anlamsız bulsam bile böylesinin daha iyi olduğunu düşünmekteyim. Özellikle merkezi atamalardan sonraya bırakacaklarsa uzayabildiği kadar uzaması ortalama puana sahip kişiler için daha iyi bir durum. Belki de onu istiyorlardır, bilemiyorum…

comments user
hakan

Bugün aradım yine aynı cevaplar,15 temmuzdan sonra öğretmen ve polis haricinde mülakata çıkan olmadı sanırım herhalde bir anda başlayacak tüm kurumlar,merkezi atamaya 1 ay kaldı nereden baksan bu sürede yapılması lazım herşeyin bakalım neler olacak

Bu arada buralar önceden çok hareketliydi ne zaman mülakatlar açıklandı kimse yazmaz oldu olumsuz düşünmek istemiyorum ama mülakat olunca insanın aklına neler geliyor tahmin ediyorsunuzdur

    comments user
    dewey

    belkide kimsenin umudu kalmadi diyecem ama fazla iyimser olurum galiba, demek ki eşeği sağlam kazığa bağlamışlar 🙂 ya da çoğu polis oldu

    comments user
    Devrim

    Eşeği sağlam kazığa bağlamak değil de sözleşmeliden yana umudumuz kalmadı diyelim. Kendi adıma konuşayım arkadaşlar sıralamam 67 merkezi olana kadar zarada part time çalışıorm . Malesef pişmanım bu bölüm mezunu olduğum için.

    comments user
    hakan

    Devrim senin durumun iyi yine merkezi alımlarda en geç 2.atamada atanırsın sözleşmelide kazanamazsan bile ayrıca neden kendi mesleğimizi yapmıyorsunuz,benim yaşadığım ilde özel üniversite 1 tane var o da meslek yüksek okulu kütüphanesi yok,istanbulda yaşayan arkadaşlarım var bir çoğu özel üniversitede çalışıyor maaşları fazla değilmiş ama yine de kendi işlerini yapıyorlar masa başında çalışıyorlar

    comments user
    Devrim

    Bundan bikaç ay öncesine kadar zaten kendi işimi yapıyordum. Bölümü dereceyle bitiriyorsunuz, meslekle ilgili tüm gelişmeleri yakından takip ediyosunuz, gayet de donanımlısınız fakat size verilen değer ofis elemanı , sekreter muamelesi özel kolej küt den bahsedıorm. Üniv küt değinecek olursam verdikleri maaş benim yaşam standartlarımı karşılayacak düzeyde değil. Evet kendi mesleğimi yapmak isterdim elbetteki ama kendi adıma konuşuyorum altını çizerek, bölümde hocaların bizi pohpohladığı gibi değil bu hayat bu sektör. İki yıllık büro yönetimi mezunlarıyla aynı kefedeyiz. Ve üniversiteye tekrar hazırlanıyorum. Aylardır yaşadığımız şeyler aynı umut ediyoruz beklentiye giriyoruz sonra yine aynı durum . Bikaç kişi haricinde bizim bu durumumuzu önemseyen ciddiye alan kimse yok. Mesajım umarım yerine ulaşmıştır. Teşekkür ederim.

comments user
hakan

sözleşmeli yazıp daha sonra merkezi atama ile geçerim diyen arkadaşlar artık sözleşmeli personel 4 yıl boyunca hiç bir şekilde yer değiştiremeyecek kurum da izin vermeyecek buna dikkat edin sonra pişman olmayın

    comments user
    kutuphaneci

    hocam gitgide zorlasıyor kamu valla.. gecen bir arkadas dedi; ben memur olamasam bir otomobil fabrıkasında isci olsam; ii bir maas, 3300 tl gibi emekli maası ve yuklu bir kıdem tazminatı alırdım dedı. Değişik bir bakış açısı tabi ama bu da bir görüş. arkadasım da kafayı yedi benim gibi issizlikten :)) işçi olmayı bile dusunuyoruz artık yas oldu 26.

    comments user
    hakan

    ben daha sınava girmem önüme çıkan tüm kapıları zorlarım hangisi açılırsa artık,illa kütüphaneci olacaz diye bir şey yok ,kültürün mülakatlarını ve merkezi atamaları beklediğim için polisliğe,subaylığa falan başvurmadım şimdi pişmanım bunların bir şey açıklayacağı yok kadınlar için de subay,astsubay alımları oluyor jandarma,sahil güvenlik ilana çıktı mesela maaşları çok iyi imkanlar da güzel herkes masa başı memurluk istiyor ama olmayınca da bırakmak lazım zaman kaybı

    comments user
    kutuphaneci

    https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=53014

    al hocam ilana bak.. sql, açık kaynak kodu, android programlama belgelerine sahip olmak dior.. bu nedir alla askına??????

comments user
işsiz kütüphaneci

merhaba arkadaşlar, bu mülakatın tarihi belli değil tamam da ösym’nin yapacağı alımın tarihi belli mi peki kimi ocak ayında falan diyor bilen var mı acaba ?

    comments user
    dewey

    21aralik diye biliyorum ösymnin sitesinde yaziyo sınav takvimi adı altında. ama bi değişiklik var mı bilmiyorum hiç duymadim

comments user
Veli

Alınan her memur 4 yıl sözleşmeli çalıştırılacak. Bir nevi adaylık süresi 4 yıl sürecek diyebiliriz. Ondan sonra kurumun idaresi bu kişi ile ya yoluna devam edecek ya da bu kişi 4 yıllık yatırdığı BES(Bireysel emeklilik) ile kapı önüne koyulacak. Ülkenin personel yönetiminin gidişatı bu durumdur. http://www.dpb.gov.tr/tr-tr/haber/kamu-personel-sisteminin-degerlendirilmesi-calistayi-21-23-ekim-2016-tarihlerinde-bursada-gerceklestirilecek toplantısında devlete verilen görüş budur. Çalışma bakanı da performans sisteminin üzerinde ısrarla durmaktadır. Yeni memur alımı ise artık arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması ile yapılmakta. 5-6 ay sürdüğü oluyor, ondan dolayı canınızı sıkmayın. Oturun ales ve kpss çalışın, yada günlük işler bulup para kazanmaya bakın. Bu günleri hepimiz yaşadık, bu kötü günlerde geçecektir.

    comments user
    hakan

    veli hocam sınava daha 2 sene var nereden baksan,alese çalışsak da boşa bizim bölüm en son ne zaman araştırma görevlisi almış öyp vardı onu da kaldırdılar diğer türlü alımların nasıl olduğu malum

comments user
işsiz kütüphaneci

Simdi aradim yine bakanligi surec yavas isliyor bizde bekliyoruz dedi. Guvenlik sorusturmasindan sonra mulakat listesinin degismesi gibi bi durum var mi diye sordugumda oyle bir sey soz konusu degil dedi. Dosyalar onumuzde ama emir gelmeden islem baslatamiyoruz dedi. Kisacasi daha cok bekleyecegiz.

    comments user
    kutuphaneci

    lanet olsun bu bolumu okuduguma. lanet olsun benı bu bolume yonlendırenlere. ne kdr ıgrenc bir bolum ya. ne kadro acılır ne sınav acılır ne maası ııdır ne de torpilsiz bi yere girilir.. vallahı patlıcam artık ıssızlıkten…. isletme okuyup da bankaya gıryedım keske…:((((

    comments user
    ali

    Merhaba, yazdıklarınızın bir kısmına itirazım var: Bu bölümde torpilsiz bir yere girilemedeğini iddia ediyorsunuz ki bu yanlış. Çalışın KPSS’ye eninde sonunda girersiniz.

    comments user
    dewey

    olayimiz KPSS değil ki -ali sıkıntı şuan ki süreç bakin yaklaşık 4 aydır bekliyoruz neden bekledigimizi bile bilmiyoruz düzgün bi açıklama bile yapılmadı başka kurumlar alımlarina mülakatlarina kesintisiz devam ediyor hepimizin isyanı bakanliga ve ilgisiz olanlara ! Her ne kadar kütüphaneci alınmak onlar için önemli olmasa ortada verilmis resmj bi ilan var resmi işleyen bi süreç var ama bu durumda bile iptal edilme korkusu var herkesde.

    comments user
    kutuphaneci

    arkadaslar o kdr doluyum kı.. sınırlıyımayrıca. uzmanlık arastırma gorevlisi ve mulakatl alım yapılan a kadro memurlukları kastetmıstım torpil olarak. bu ulkenın gercegı bu. her sey torpille adam kayırmaya ıle donuyor bu ulkede.. halbukı batı ulkelerınde bılegının hakkıyla gelıyor ınsanlar bır yere…

    comments user
    Deni

    @kütüphaneci, sana katılmamak elde değil, ama sana tavsiyem canını sıkmaman ve kendini yıpratmamandır. Çünkü bırakın devlet kurumlarını özel üniversitelere bakın orada da işleyiş aynı. Bu sene bir kaç tanesine başvurdum değil işe alınmak, bir kez bile aranmadım. Üstelik yüksek lisans yapmış uzman bir kütüphaneciyim ben, dile hakimim üstelik ama bu sistemde maalesef her şey çıkara bakar… O kütüphanelerdeki sözde idareci meslektaşlarımız, umarım vicdanlarınız rahattır!… Yine de bir gün bu devranın yok olacağına olan inancım vardır. Herkese saygılar

comments user
dewey

beklemek çok zor şu şekilde beklemek daha da zor. olaya iyi tarafindan bakmaya çalışiyorum yaşanan olaylardan dolayı (memur ihracı gibi) aksama oldu diye fakat bi taraftan da başka bakanlıklarda sürekli açıktan alım haberi duydukça bizim bakanlığın umursamadığını düşünüyorum.En azından bi açıklama falan yapılsa ona göre beklesek herkesin az da olsa bi umudu var ama böyle olunca o da kalmıyor.

comments user
işsiz kütüphaneci

temmuz ayında yayınlanan ilan, kasım oldu hala bir ses çıkmıyor. ne yapalım biz kendimizi zincirleyip eylem yapsak sesimizi duyarlar mı acaba ? ne bir açıklama ne başka bir şey. bakan televizyon programlarına çıkıyor ama memur alımlarıyla ilgili hiç konuşmuyor. artık hayatımıza yön vermemiz lazım mezun olalı 2 yıl oldu yeter beklediğimiz !

    comments user
    Www

    Bugun aradim, guvenlik sorusturmasi devam ediyor dediler, pek guvenilir olmayan bir kaynakta kasim sonu dedi

    comments user
    dewey

    umarım iyi bi güvenlik soruşturması yapıyolardır bu kadar beklediğimize değer

    comments user
    işsiz kütüphaneci

    sırf geçiştirmek için diyorlar bu lafı her arayana aynı şeyi söylüyorlar. hiçbir şey yaptıkları yok MEB soruşturma yapmadan mı aldı o kadar kişiyi. bu gidişle alım falan yapmayacaklar ondan korkuyorum. iyice bozuldu psikolojim resmen oyun oynuyorlar

    comments user
    dewey

    çok haklısın aklımıza başka bişe gelmiyo zaten asıl mağdur biz olduk şuan

comments user
gkaya

Kasım ayına geldik hala bi açıklama yok. Bir haber alan var mı arkadaşlar?

comments user
hakan

dewey işleyişe bakarsak 15 temmuz öncesi yapılan herşey iptal oldu,mülakata gitseydik sonuç bekleseydik kesin iptaldi ama mülakata gitmedik sadece mülakat listesi açıklandı ama yine iptal olma durumu azımsanamayacak kadar fazla bana göre,bi bakmışsın mülakat listesi iptal edilmiş yeniden başvurular alınmaya başlamış ya da bi bakmışsın alımlar iptal olmuş yeni bir başvuru süresi başlamış

    comments user
    dewey

    başka bakanlıklarda neden aksama yok da bizde var onu anlamadım

comments user
dewey

bu alımlar iptal falan olmasın ya sizce iptal olur mu yoksa sadece bekliycekmiyiz

comments user
hakan

kültür bakanlığının sitesini takip ediyoruz her şey yolunda sanırım,yarışmalar duyuruluyor sonuçları açıklanıyor,ödüller dağıtılıyor,eğitimler veriliyor ama alımlar hakkında bir cümle bile yazmıyor ne soruşturması bu acaba mit mi araştırıyor 600 kişiyi 🙂

comments user
hakan

bu saatten sonra yüksek puanlılar kültürün müakatına gitmez herhalde,zaten garantisi yok sözlü mülakat olacağı için 80 üstü alıp da boşuna git gel yapmanın anlamı yok açıkçası aralıkta merkezi alım olacak gider kadrolu yerleşir

    comments user
    Devrim

    Bir uyanık sensin demi 😉 bence bu fikrini kendine saklasaydın insanlar buna kendileri karar verir kardeşim.

    comments user
    hakan

    devrim kardeş bak şimdi
    sözleşmeli kültür bakanlığında kütüphaneci maaşı 2200-2300 civarı
    kadro garantisi yok hatta ve hatta son olan darbe girişiminden sonra devlet artık sözleşmeli memurluk getirecek çoğu kuruma kadro almak imkansıza yakın
    kültür bakanlığı istihdam edeceği kütüphanecileri genelde taşraya atayacak,yani büyükşehirler neyse de diğer şehirlerde genelde ilçedeki halk kütüphanelerine verir.

    Diğer tarafta üniversite kütüphanesi,kadrolu kütüphaneci maaş en az 2600,üniversite kütüphanesine çalışmak kendini geliştirmek yükselmek de cabası

    şimdi bunları çoğu kişi bilmiyor,araştırmıyor sonra sözleşmeli alıma başvurup pişman olup gitmiyor ve boşuna işgal etmiş oluyor,ben bu lafımı yüksek puan alanlar için yazdım tabi mesela ilk 50 de olan meslektaşlar haziran da hepsi atanmış olur,aralıkta açılan kadroya bağlı olarak en az 20 kişi atanır diyorum

    İnşallah buraları çoğu meslektaşımız okuyordur,ha sen neden üstüne alındın anlamadım kaç puanın var sıralaman kaç,ben bu yazımı ilk 10-20 dekiler için yazdım,bu konuda derneğin de açıklaması vardı gidip pişman olup kadro yakmayın diye,zaten merkezi alımlara bişey kalmadı sözleşmeli alım için herhangi bir gelişme de olmadı bi bakarsın ikisi de aynı zamanda olur

    comments user
    mehmet

    hacı merkezi atama kalktı ya tüm kurumlar mülakatla alacaklar ben mi yanlış biliyorum 🙂 ?

    comments user
    hakan

    Yok abi kalkmadı hepsi tabi ki devam edecek ama azaldı biz üni kütüphanelerine atanıyoruz orası merkezi atamadan çıkamaz bizi etkilemez merkezi alımların azalması kültür bakanlığı zaten doğru düzgün kadro açmıyor,tapu arşivci alırsa oraya mülakat olur ama üni kütüphanesine olmaz

    comments user
    mehmet

    umarım öyledir kardeşim 80 puanla da atanamıyorsak bırakırız bu işi sistem artık işlemiyor

comments user
dewey

yok yaa valla bize bu 200 alımı bile vermicekler anlaşılan hiç bi haber yok. başka alım haberlerini okuycaz biz galiba açıkcası umut falan kalmadı artık

comments user
dewey

http://www.memurlar.net/haber/619139/ şu son haftalarda ne çok kötü haber aldık hakkımızda hayırlısı olsun 2014ün etkisini atlamadan şimdi de FETÖ kurbanı olduk.. Eğer şu 200 alım olursa ilaç gibi olucak sanırım tabi hiç yoktan iyi

comments user
dewey

http://ilan.memurlar.net/ilan/36657/ böyle bi alım var ama eski hükümlü diyo

comments user
cem

bence ilk Ohal süresi bitince başlayacak alımlar.

    comments user
    dewey

    o ne zaman bitiyor ki

comments user
of offf

adli tıp 30 eylülde başvurularını sonlandırdığı sözleşmeli pozisyonların mülakatlarını yapıyor. insaf ya temmuzdan beri beklemekteyiz

comments user
dewey

evet okudum haberi ihraç edilenleri dedim ben zaten http://www.iha.com.tr/haber-fetoden-ihrac-edilen-memur-polis-asker-ve-ogretmenlerin-tam-listesi-585097/ bakın bi 175 kişi ihraç edilmis bundan bahsediyo sanırım ben bunu kast ettim

comments user
hakan

ne güvenlikmiş aylardır bitiremediler,öğretmeni polisi bitiyor da 600 kişi mi bitmedi,seneye 60 bin kişi alınacakmış eğer tapu arşive bizden alım yapmazsa ise üniversitelerden gelecek kadro dışında alım olmaz onlar da ne kadar ilana çıkarsa artık her atamada 20-30 fazlası olmaz

Bana karamsar diyeceksiniz ama şuan bakanlıkta çaycısından tut müsteşarına kadar kimsenin bu alımları düşündüğünü sanmıyorum arkadaşlar

    comments user
    dewey

    gerekli açıklamayı yapsalardı bari aklımıza türlü türlü şeyler gelmese . bence tapuda açıktan alır, merkezide de kültur turizm yine almiycak.

    comments user
    hakan

    bir haber geçildi şuan,kültür bakanlığında da epey ihraçlar olmuş hangi pozisyonlardan yapıldı acaba bu ihraçlar ne kadar kütüphaneci çıkarıldı meslekten bunların detaylarını öğrenebilsek iyi olur

    http://www.memurlar.net/haber/618694/

    comments user
    dewey

    yok bu yeni degil hakan bakmistim ben 1 kütüphaneci 2 de kütüphane müdürü ihraç edildi

    comments user
    hakan

    haberi okudunuz mu ? 490 kişi hakkında soruşturma açılmış 319 kişi görevden uzaklaştırılıp khk ile 175 kişi ihraç edilmiş 299 kişi ile ilgili de soruşturma devam ediyor,haber yeni bu sabah servis edildi

comments user
dewey

açıktan alımlarda bi durdurulma yok bence gümrük ticaret bakanlığı ilana düşmüş 800e yakin alim yapiyo başka kurumlarda var halâ alim yapiyolar ama eger bastirmazsak daha çok bekleriz arkadaslar evet alımlar zaten azdi simdi hic anca öğretmen polis aliniyo bakanda öyle dedi zaten galiba merkezi alimlar için dedi yani orda umut yok arkadaslar bari su 200 alimimizi yaptiralim

comments user
dewey

bende aradım hemen hemen aynı şeyleri diyolar bi değişiklik yok

comments user
bahane

öğretmenlere de güvenli,k soruşturması yaptılar arkadaş yahu 600 kişinin araştırılması bu kadar sürmez eğer sürüyorsa vay halimizE

comments user
Umutsuz

Ben aradim hicbir bilgileri yokmus onlara ust makamdan bilgi gelince aciklayacaklarmis birazdan da aciklanabilir baska bi zamana da aciklanabilir henuz bisey yok dediler

comments user
Esra

Arkadaşlar bugün bakanlığı arayan var mı?

comments user
cem

Arkadaşlar ben diyorum ki pazartesi bakanlığın protokollerdeki insanları arayalım bilgi almaya çalışalım. Müsteşar, M.yardımcısı, yayımlar genel müdürlüğü felan.Sekreteri çıkacaktır büyük ihtimalle ama sürekli ararsak belki bi sorar. ne dersiniz?

    comments user
    dewey

    ben varım ararim pazartesi

comments user
BilgiNedir

Bakanın açıklamasına şaşırmamak lazım. En canlı örneği biziz. Güvenlik araştırmasının önceden yapılması süreci uzatsa da eğer gerçekse olumlu. Bir şekilde FETÖ”ya bulaşanlar mülakata bile çağrılmasın!!

comments user
Canan

feto yuzunden bundan sonraki her alimda derin arastirma yapacaklar haklilar da. Beklemekten baska caremiz yok.

comments user
Leyla

Arkadaşlar resmi olmayarak bakanlıktan aldığım bir bilgiye göre kasım da yapılır aralığa kalmaz dediler güvenlik araştırılması yapılıyormuş ne araştırması yahu neyi araştırıyorlar bukadar derseniz bilmiyorum ama anlayacağınız iptal olma gibi birşey mümkün değil içinizi ferah tutun..

    comments user
    dewey

    umarım öyledir Leyla bende bugün sordum iptal olmaz dediler

comments user
dewey

ne yapcaz şimdi ben anlamadım ki bizimkide duracak mı durmayacak mı durmayacaksa şu 600 kişi artık elini taşın altına koysa artık işimiz daha da zorlaştı bakanlıktan adam akıllı bi açıklama yapılsa keşke. bişiler yapalım ya

    comments user
    Canan

    Kazanilmis hakkimiz var iptal edemezler. Ikinci emre kadar durduruldu diyor haberde. Zaten alistik beklemeye biraz daha sabrimizi zorlarlar sonra yaparlar mulakati.

comments user
hakan

valla arkadaşlar bu kadar kaos ortamında siz unutun ben unuttum bile merkezi atamalar olabilir ona bişey diyemem ama kültür bakanlığının bu alımları bence iptal oldu bile en iyi ihtimalle 2017 yılına sarkar ohal 3 ay daha sürecek alımları neden bekletiyorlar var mı ikna edici bir neden ? yok ama demiyorlar işte bakan beyin onayına kaldı bekliyoruz vs vs klasik laflar

    comments user
    dewey

    uuvv hakan deme öyle yaa sende iyi felaket tellalı çıktın arkadaş bu ne 🙂

comments user
cem

http://www.memurlar.net/haber/617958/ umarım gerçek olamaz!

    comments user
    dewey

    bende gördüm şimdi merkezi atamayı mı kast etti yoksa bizim bu alımlar da dahil olur mu sizce

    comments user
    cem

    (400 bin iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezununların alımı) Kamuya alımları belirli bir süre durdurduk. Esasında kamuyu daraltan diğer dinamikleri yükseltirsek geleceğe daha umutla bakabiliriz.
    haberin en sonunda bunu yazmışlar bizle alakası yok galiba?

    comments user
    dewey

    umarım yoktur. ortalık iyice karıstı

comments user
dewey

bakanlığı aradım yine bugün Alımlar iptal falan mı edildi diye sordum Hayır İptal edilmesi söz konusu olamaz dedi. olaylardan dolayı denildi yine OHALi bekliycez mi diye sordum hayır en kısa zamanda açıklanacak siteyi kontrol edin dedi

comments user
Bilgi

Buldum ben ösymden minik bir tercih hakkımız var lakin işe yarayacagını sanmıyorum.
Umarım mülakatlar için gerekli bilgiler bizlerle paylaşılır. Whatsap mesajlarımız işe yarayacak mı göreceğiz..

    comments user
    cem

    burdan bizim bölümden birine bişe gelme şansı pek yok. 4001 den açmış kadroyu nerden baksan 94 95 i var bu yerlerin 🙁

comments user
Bilgi

Arkadaşlar merhaba,

Bugün böyle bir haber yayınlandı, Sağlık Bakanlığı alım yapıyor ancak 19 ekimde son başvuru ve ösym de başvuru diye bir şey görmedim. Kütüphanecilik yok evet ama düz memurluk şansı var burada. Anlayan bana açıklayabilir mi biz buna başvurabiliyor muyuz?

http://www.memurlar.net/haber/617695/

ÖSYM, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kurumlarına ait kadroların yer aldığı 2016/6 KPSS Robotunu yayımladı.
Lisans düzeyinde 1681, önlisans düzeyinde 635 ve lise düzeyinde 492 kadronun yer aldığı alımlara 13 ila 19 Ekim tarihleri arasında başvuru alınacaktır.

comments user
bahtsız

Arkadaslar bundan sonra alimlar mulakatli olcak diyorlar haberlerde.. bu ne zamandan itibaren olacak bilen varmi.. malum su an 2016 puanimizla 4 atamada tercih hakkimiz var ne olacak bu haklar.. bu mulakat falan ne oluyo ya

comments user
cem

Ohalden durduğu felan yok alımların bence iş bakanlıkta bitiyor. Bakın sağlık bakanlığı nasıl alım yapıyor.

    comments user
    dewey

    aynen yaa anlamadigim bu OHAL bi bize mi? hayır da OHALin olmasi islerin durması anlamina mı geliyo ben onu anlamadım.dediğin gibi bakanlıkta bitiyo umrunda değil Valla çocuk oyuncağına döndü bu is alinmayacakta bizi mi oyaliyolar ne

    comments user
    cem

    şaka gibi 3 aydır bekliyoruz o da tarih için!

comments user
oguz

Hiçbir umudum yok. Katiplige ve infaz koruma memurluğuna başvurdum. ikisindede mulakata kaldim. olursa onlara gideceğim ve kütüphane hakkim yanacak. Bunların yapacağı işin..

    comments user
    hakan

    oğuz kardeşim süreç çok sıkıntılı ilerliyor,bende seninle aynı durumdayım ikisine de başvurdum mülakatları bekliyorum hangisi olursa gidip çalışacağım kendime yeni bir yol çizme zamanı geldi,hayallerimiz vardı kütüphaneci olmak istiyorduk ama nasip değilmiş,tabi ülkeyi kaosa sürükleyen o hainlerin vebali var bu durumlarda ne bu dünya da ne de ahirette yatacak yerleri yok.

    Ben en azından mülakatlara girip denerdik olmaz ise özel sektörde iş bulup 1-2 atama beklerdim ama bu 200 kişilik alım merkezi atamaya kadar olmaz ise ki öyle gözüküyor çok kötü olacak belki daha bile geç çıkar belki iptal bile ederler hiç belli olmaz,devlet çoğu kuruma mülakat ve sözleşme sistemini getiriyor zaten kısaca ileride ne olacağı hiç belli değil,bir an önce sözleşmeli de olsa kamuda istihdam edilmeye bak,geriye dönüp baktığımda üzülüyorum geçen yıllara

    comments user
    Mehmet

    İkm veya katipliğe başvurup mülakatına girmediğinizde kütüphanecilik sözleşmeli hakkınız yanıyor mu?

comments user
BilgiNedir

Listelerin açıklandığı dönemde bu işin OHAL bitmeden tamamlanmayacağı yönünde söylentiler vardı o zaman ihtimal vermemiştim geç de olsa süreç tamamlanır diyodum ama belli ki bir şekilde OHAL’in tamamlanması beklenecek. Bütün bunlar olurken dernek herhangi bir adım atmıyor ya da biz göremiyoruz. Biz bunu deyince de siz ne yaptınız, derneğin görevi bu mu gibi cevaplar görüyoruz. Biz adaylar olarak iyi niyetli bir takım adımlar atmaya çalışıyoruz ama bunlara herkes destek verse bile sonuca ulaşacağını düşünmüyorum arkadaşlar bu benim fikrim. Bu işin normali, dernek tarafından yapılacak görüşmelerdir. Bizim toplanıp üst düzey bir yetkili ile görüşme fırsatımız yok. Biz en fazla şube müdürlerine ulaşabiliyoruz. Bundan çok daha fazlasına ihtiyacımız var. Ben dernek yönetiminin daha önce bakanla veya yetkililerle görüştüğünü ve açıklamalar yaptığını hatırlıyorum. Şimdi bir görüşme sağlanıp, direkt mülakatların yapılması için olmasa bile sürecin ne durumda olduğu ve ne duruma geleceği hakkında bilgi alınması ve bize aktarılmasını şu an için en ihtiyacımız olan şey olarak görüyorum umarım kısa zamanda bir gelişme olur.

    comments user
    dewey

    O zaman bizim işimiz gerçekten çok zor

comments user
dewey

cem onların görevde yükselmeymis açıklanmış o da şimdi ama başka kurumlarda da varmış mülakat sonucu falan aciklanmayan

comments user
Leyla

Arkadaşlar size birşey sorucam bir arkadaşım deniz kuvvetlerinde çalışmak (asker) için başvuru yapmış mülakata girmiş ve kazanmıştı bir iki haftayada çalışcağı yeri öğrenip işe başlayacaktı ama haftalardır bekliyorlardı sonuçları açıklamadıkları için. Geçen gün de internetde bir haber yayınlayıp 15 temmuz olaylarından dolayı yapılan tüm sınavları ve mülakatları iptal ettiklerini işe alınan tüm personelin işe başlayamayacağını bildirdiler mülakat iptal dediler. Arkadaşım perişan aylardır boşuna uğraştı tüm emekleri boşa gitti. Bizide bukadar bekletip hiçbir açıklama yapmıyorlar acaba bize de böyle birşey yaparlar mı sizce ohalden ötürü yapamıyoruz deyip alımları iptal ederlemi sizce aklıma binbir türlü şey geliyor açıklama yapılmadıkça.. sizin fikirleriniz ne, felaket tellallığı yapmak istemiyorum birşey duyduğumda yok sadece acaba diyorum olabilir mi? Gerçi yapar mı yaparlar herşey olur bu ülkede

    comments user
    dewey

    biz herhangi bi sınav veya mülakat yapmadık ki ama daha öncesi(15 temmuz) için olabilir çünkü bildiğim kadarıyla diyanetin de mülakatları iptal edildi sonrA yine yapıldı.Umarım öyle bişi olmaz bizim için. öyle olmasındansa beklemek daha iyi

    comments user
    cem

    bizde mülakat felan olmadı. Eğer olsaydı büyük ihtimalle bizim de iptal olurdu. sadece mülakat listesi açıklandı. bunun neresi iptal olacak ki?

    comments user
    Leyla

    Aklıma takılan daha doğrusu korktuğum ohalden dolayı alım yapamıyoruz deyip alımı ileriki bir tarihe atmaları.. yoksa bir tarih açıklamamalarına bir anlam veremiyorum.. bu tamamen benim düşüncem umarım ki böyle olmaz inşallah

    comments user
    dewey

    öyle de bide şu var memurlar.netde ki paylaşımda ki yorumlarda başka kurumlarda da açıklanmadığı yazılmış

    comments user
    cem

    aynen sadece biz değiliz galiba bekleyen. Aile bakanlığında da aynı sorun varmış.

comments user
hakan

tapu kadastro bakanı,tapuya alım olacağını söyledi arkadaşlar inşallah bizlere kadro verilir arşiv biriminde bizim bölüme verilmesi gerekiyor tüm kadroların ama genelde önlisanstan atama yapıyorlar umarım bu sefer alırlar

    comments user
    dewey

    evet bende gördüm haberi temmuzda da öyle bi haber çıkmıştı sanırım ama ne zaman ilana çıkar muallak ! arşiv alımlarını önlisanstan mı yapıyorlar ? yoksa tekniker falan mi onlar

    comments user
    cem

    Hakan merhaba, bende haberi gördüm ve ufakta olsa bi umut doğdu içime. daha önce 1500 kişi alınacağını yazmışlardı. Teknik eleman alınacakmış umarım bize de kadro çıkar. herkes 200 kişi için umutlu ama mülakata giden 400 kişi malesef yine iş sıkıntısı ile karşı karşıya kalacak. Ben diyorum ki tapuya alım olacaksa bastıralım mail atalım bizden de istihdam olması için?

    comments user
    dewey

    yapalım ama ne kadar destek çıkar işte. önceden açıktan alımla tapu alım yapmış bizden 1500de çok iyi rakam bu seferde olur inşallah

    comments user
    cem

    yanılmıyorsam 100 kişi almıştı bi almaya. Simde site yöneticisi de bunu haber yapıp insanları örgütleyebilir aslında

    comments user
    dewey

    aynen 100 kişi alsa bile yine çok iyi ama yok bizden alım olmuyomus önlisansdan oluyomus gibi söylenti deniyo ama ben sitesine girip bakmıştım bizim bölümü yazmışlar

comments user
dewey

bugün iyi bi haber alalım lütfen yaa kültür turizm duyuru sayfasına girmekten artık gına geldi :/

comments user
hakan

yahu şu memurlar netteki haberin altına yorum yazmak çok mu zor,alakasız insanlar haberin altını doldurmuş,bari buraya el atın aile bakanlığı mı dersin arkeologlara görevde yükselme sınavı isteyen mi dersin kütüphanecilerden başka herkes yorum yazmış

    comments user
    dewey

    aynen ya orda birkaç tane bizim gibi mağdur olan insanlar var onlara lafım yok da hadi ötekilere noluyo koyun can kasap et derdinde misali tamam belki sende kendince haklisin ama bari o başlık altına yazma bizimkiler zaten ortada yok bari artilayin

comments user
hakan

ismail hocam eline sağlık bu haberi sen mi yaptırdın bilmiyorum ama çok iyi olmuş,o konuya yorumlarımızı yazalım arkadaşlar

comments user
İsmail Karaca

Merhaba arkadaşlar, aşağıdaki haberi bütün sosyal medya hesaplarımızdan paylaşarak, https://twitter.com/KulturTurizmBak adresindeki paylaşımlara yorum yaparak veya bu adrese tweet atarak gündemde tutarsak sesimizi duyurabiliriz. Hiç değilse 2 tuşa basalım…

http://www.memurlar.net/haber/614676/

comments user
işsiz kütüphaneci

OHAL bitene kadar büyük ihtimalle olmayacak bu iş güvenlik soruşturması yapıyorlar artık alacakları personel için. yani böyle giderse kasım aralık ayını bulacak maalesef.

comments user
hakan

bugün haberlerde gördüm bakan topkapı sarayını ziyaret etmiş sanırım dün gerçekleşti bu olay,mesela bakanın istanbula geleceğini kimse bilmiyor muydu,dernek bir randevu talep edemez miydi,bakanın evet demesine kalmış deniyor da ben şuan kültür bakanlığında kimsenin 200 kütüphaneci 100 sanat tarihçisi 50 arkeolog alımlarını düşündüğünü sanmıyorum muhtemelen çok daha farklı bir plan var bu alımlar ile ilgili merkezi atamalara bile sarkabilir,yeteri kadar uzadı zaten

Allah yardımcısı olsun tüm meslektaşlarımın

    comments user
    dewey

    OHAL’den dolayı üst makamlardan emir gelmemis ! e 3 ay daha uzatıldı demek 3 ay daha bekliycez geçmiş olsun.

comments user
dewey

memurlarnette bi haber metni yayınlanacaktı ama bakiyorumda oralı bile olmamislar öğretmen olsaydık şimdiye 100 kez yayınlanırdi adamların 10 haberinin 8i öğretmenlerle ilgili..ağbi memurlar netten falan medet ummak oralardan hiç bisi cikmaz. heralde şuan tek çaremiz beklemek benim aklıma başka bisi gelmiyo

    comments user
    cem

    dewey medet ummak değil de gercekten çok dikkat çekebilecek kamaoyu oluşturabilecek bi potansiyele sahip bir site. umarım en kısa surede netlik kazanır herşey.

comments user
Leyla

İnanın hergün arıyorum bakanlığı ayrıca annem ablam tüm arkadaşlarıma aratıyorum keşke ilgili bakanlık istanbulda olsa bakanlığa hergün giderim.. ankarada olan tüm arkadaşlara rica ediyorum lütfen birşeyler yapalım toplanıp gitme ihtimaliiz varsa bakanlığı ziyaret edin lütfen birilerinin kılını kıpırdatması lazım.. Bu sözleşmeli alımlar aralığa kalmasın ki merkezi atamada da alım olsun. Sonra bu 200 kişilik alımı merkezi atama ile birleştirirler hem beklediğimizle kalırız hem de merkezi atamadan oluruz..

    comments user
    dobrasu

    bakanlik hergun twitterdan biseylet paylasiyor.mentionlara bakiyorum benden baska yorum yazan yok.. biz bunu hak ediyoruz

comments user
Canan

Bu haftayi da habersiz bitirdik

comments user
Leyla

İnanın hergün arıyorum bakanlığı ayrıca annem ablam tüm arkadaşlarıma aratıyorum keşke ilgili bakanlık istanbulda olsa bakanlığa hergün giderim.. ankarada olan tüm arkadaşlara rica ediyorum lütfen birşeyler yapalım toplanıp gitme ihtimaliiz varsa bakanlığı ziyaret edin lütfen birilerinin kılını kıpırdatması lazım.. Bu sözleşmeli alımlar aralığa kalmasın ki merkezi atamada da alım olsun. Sonra bu 200 kişilik alımı merkezi atama ile birleştirirler hem beklediğimizle kalırız hem de merkezi atamadan oluruz..

comments user
hakan

memurlar.nete haber yaptırabilir arkeologlar,sanat tarihciler ve kütüphaneciler olarak o haberi yaptırabiliriz,yaptırmalıyız.

Kılını kıpırdatmayanlara söyliyecek lafım yok bizler çabalıyoruz ama ankaraya gelecek 600 kişinin kaçı bir şeyler yapmanın derdinde kaç kişi o dilekçeyi yolladı,şaşırıyorum sorsak herkes haber bekliyor ama kaç kişi telefon açtı baskı yaptı ?

son sözüm de meslektaşları atama,kadro mücadelesi verirken bu olaya sessiz kalan meslek büyüklerine,facebook gruplara girip bakıyorum yok kitap çıktı yok kütüphane açıldı e arkadaşım bir şeyler yayınlayın bakanlık niye mülakatları yapmıyor diyin ama nerde

comments user
Leyla

İnanın hergün arıyorum ve annem ablam arkadaşlarım herkese aratıyorum.. Listede olupta aramayan ilgilenmeyen arkdaşlar yüzünden bizde yanıyoruz. Keşke ilgili bakanlık istanbulda olsaydı hergün giderdim. Ankaradakilerden ricam lütfen birlik olalım birşeyler yapalım kasıma kalmasın bu mülakat. Merkezi atama ile de alım yapılsın bu 200 kişi haricinde.. lütfen sizlerde HAZIR OLAN DİLELÇEYİ mail atın hiçbirşey kaybetmezsiniz…

comments user
cem

Arkadaşlar ortak bir metin oluşturup bakanlığa göndermenin yanında memurlar.nette de haber yaptırsak nasıl olur sizce?

    comments user
    Leyla

    Böyle bir imkanımız varsa harika olur sosyal medyanın gücü aşikar..

    comments user
    dewey

    tamam yapalım da onlardan bisi cikmiyo ki bence arayalım bakanlığı herkes arasın

    comments user
    İSMAİL KARACA

    http://www.bbyhaber.com/bby/2016/08/26/sozlesmeli-alimlar-icin-dilekce-kampanyasi/

    Yukarıdaki linkte oluşturduk ama kaç kişi gönderdi muallak. Elini taşın altına koymayan ve uzaktan uzaktan izleyen bir güruh hazırlanacak metni gönderme zahmetine bile girmeyecektir emin olun.

    Burada bir kaç kişi toplanıp bir şeyler yapmaya çalışıyor ama ortak bir toplantı yapıp yüz yüze konuşma, görüşme yapılmadan ortaya bir şeyler çıkmıyor ve çıkmaz da. Ankara’da bulunan arkadaşlarla haftaya bir buluşma ayarlayıp ortaklaşa hareket etmeyi düşünüyoruz ama hiç de iyimser değiliz katılacak kişi sayısı konusunda.

    comments user
    cem

    memurlar netteki taslak yazı gayet güzel birde bu müjdenin 8 9 önce verildiği felan vurgulanırsa daha da güzel olur sanki.

comments user
hakan

arkadaşlar telefondakiler bakan beyin evet demesini bekliyoruz diyip duruyor,e biz aylardır hiç bir şey yapmıyoruz twitterdan ya da mail adresi varsa yardımcısına falan bastıralım,yoksa nereye kadar bekliycez böyle

    comments user
    dewey

    ağbi her bakan böyle mülakat onayı mı veriyomus anlamadım ben yaa

comments user
emir

yok mu bir haber dostlar

comments user
bahtsız

Asagida linkini paylastigim ilana bakip da isyan etmesi mezunlariz.. bu ilana bakip da bi kendine gelmesi gereken bir dernegimiz var… bu ilan bu haldeyken “biz 5 yil bu ogrencileri okutuyoruz ama bu meslege emek verdiriyoruz ama bu öğrenciler hic bir ogrettigimizi uygulayamiyor” demesi gereken meslek duayeni dedigimiz proflarimiz var ..
ilanda veri hazirlama ve kontrol isletmeni diye bir alim var 30 kişilik.. normalde merkezi alimlarda bu kadroya bby mezunlari alinirDI. Ben de vkhi gorunce sevindim bir an bi baktim iki yillik bolumlerden alinacakmis sekreterlik falan filan..
biz ne yapiyoruz 2014 puaniyla alinan 132kisiye razi olduk bu 200 kisilik alim 2014 yapilmasin diye bi çok kisi ve tkd bize köstek oldu.. sonuc iş 2016 ya kaldi.. uzadi da uzadi bizim birbirimizle 2014le olacak 2016yla olacak kavgamizdan firsatla bi de mulakat yapistirdilar… iki bucuk ayda 10 bin polis 15 bin ogretmen alindi mulakatla bizimkinin hala tarihi bile belli degil.. Allah korusun iptal edecekler diye de korkuyorum..
Ancak 2014ten bu yana atama bekleyen biri olarak az cok gidisata bakiyorum ve hic umudum kalmadi.. ulkenin durumuda malum 657 nin tmamen degismesi ya da merkezi alimlarin tamemen kaldirilmasi gibi soylentiler de var.. once tapu alimlari alindi elimizden yavas yavas hepsi gidiyor atama her halukarda hayal gorunmeye basladi..ve bu meslegi kimse degil tek yaptigi toplantilarda sadece biribirini agirlamak olan dernegimiz, kendi ataninca ne kadar az is yapip maas alabilirim diye dusunen meslektaslarimiz, meslegi sanki tip okuyormusuz gibi sisirip uygulamada nasil olacagini umursamayan meslek duayenlerimiz ve uc bes kadroya razi gelip artirmaya ugrasmaktansa o uc bes kadroyu kim kapacak kavgasina giren mezunlarimiz bitiriyor..

Insallah birileri sesimizi duyar da 2016 puanimiz da bosa gitmez

http://www.memurlaar.com/adli-tip-kurumu-baskanligi-personel-alim-ilani/

comments user
dewey

http://ilan.memurlar.net/ilan/36577/ şöyle bi ilan var arkadaşlar şartta kpss yok yds diyo ama bi ayrıntı daha var “veya üniversitelerin ingilizce hazırlık eğitimini başarıyla tamamlamış olmak”. bilginiz olsun.
.

    comments user
    Leyla

    Maalesef ki ilanda bir türlü anlam veremediğim “Sınav tarihi itibarıyla, genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçeli idareler ve sosyal güvenlik kurumlarından birinde çalışıyor olmak” gibi bir ibare var…

    comments user
    dewey

    evet ya dikkat etmemisim. aynen bende anlamadım

    comments user
    Hakan

    Arkadaşlar bu alımda maalesef memuru alıp memur yapıyorlar gibi bişey böyle saçma bir şart olabilir mi resmen alınacak Kişiler belli boşuna başvurmayın gibi bişey olmuş

    comments user
    kutuphaneci

    merhaba. birimle görüştüm. 4000 tl alırsınız ek ödemelerle dediler ki pek inandırıcı gelmedi bana. kimse ameleye 4000 papel vermez. muvaffakat alıp da geçmeniz laızm dedıler. pek inanmadım.

comments user
oguz

Birşey soracağım. Şuan sozlesmeli (4/b)zabit katipligi alimina basvurdum. Eger bu olursa bizim sozlesmeli kutuphane hakkımız yanar mi?

    comments user
    Leyla

    Her iki başvurunun da sözleşmeli olacağı ve katiplik şartlarında görevden ayrılma konusunda uygulanacak bir yaptırım belirtilmediği için şahsi fikrim bir hak kaybı olmaması gerektiğidir.

    comments user
    oguz

    Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Katiplikte ayrılmakta bir yaptırım yok ancak bir 4b li baska bir 4b pozisyonuna genel olarak basvuramiyor. Ama bu durum kütüphane icin gecerli mi onu merak ediyorum

    comments user
    Leyla

    4b şartlarını bilmiyorum açıkcası ama mantıken engel olmaması gerektiğini düşünüyorum yine de.. umarım katiplik sonuçlarına kalmadan mülakat sonuçlanır ve biter herkes kendi yolunu çizer. hayırlısı 🙂

comments user
yolcu

Zamanında dedik gelin arkadaşlar uğraşalım şu 200 kişik alımı hemen çıkartalım diye ama kimse aldırış etmemişti. Şimdide ne olacak halimiz ne zaman olacak şu mülakat diye kıvranıyorsunuz. Kusura bakmayın ama bizim bölüm mezunları hakediyor…

comments user
Canan

Bana merkezi atamayı bekliyorlar gibi geliyor ama böyle bir niyetleri varsa da çıkıp güzel bi açıklama yapsınlar 2014 kpsslileri mağdur etmemek icin erken başvuru aldık merkeziyi bekleyip atama yapıcaz desinler rahat rahat bekeleyelim böylesi çok stresli. Bu benim düşüncem tabi böyle bir duyum aldığım falan yok yanlış anlaşılmasın

    comments user
    dewey

    öyle de olabilir ama bakanlık zaten 4 alımın 2sinde sıfır çekti diğer aldıkları da pakmakla sayılacak kadar bahane bulmalarına gerek yok ki zaten alım yapmıyolarki alım yapmaktan kaçsın 🙂

    comments user
    Canan

    Iyi yönünden bakmaya çalışıyorum başka mantıklı bir sebep bulamıyorum 🙂 türlü türlü senaryolar yazdım kaç gündür en mantıklısı bu geldi 🙂

    comments user
    dewey

    valla ne diyim ki haklısın bende artık olumlu düşünemiyorum :/

comments user
dewey

aynı bakanlık zorla alıyo gibi ki sanırsam öylede, demişler ya bizim ihtiyaç yok diye. (tabi kendilerince yok.) eski bakanın sözü diye ellam pek sallamıyolar. adam bakan olalı 4 ay oldu darbe falan derken iyice unuttu sanırım 🙂

comments user
Canan

Bizde aradık bugün cok yakında aciklanacak tarihler dedi telefondaki bayan bu hafta yada haftaya diye birsey soylemedi

comments user
işsiz kütüphaneci

madem her şey tamam bu sayın bakan niye “he” deyivermiyor, herkesi mağdur ettiler biz de ne meslek aşkı kaldı ne başka bir şey iyice çocuk oyuncağına döndü bu iş !

comments user
dewey

bu süreç baya zorlaştı artık yaa benim ümidinim kalmadı açıkçası gerçekten abarttılar yok bakanın iznymişte bilmem neymişte olmadı bakanlar kurulunda görüşülsün hatta refarandum yapılsın yaa alalım mı almayalım mı diye vallahi pes artık yaa altı üstü 400 kişi abi 400 kişi yaa olsun bitsin işimize bakalım ya 1 yıl olcak bu meseleye yaa !! nabi avcıya güveniyoduk ondan da ümidim yok artık.

comments user
Leyla

Bu hafta açıklanacak bilgisi umarım ki doğrudur ama bana da biraz asparagas geldi açıkcası.. Çünkü azönce personel daire başkanlığından bir beyle görüştüm mülakat ile ilgili zor durumda olduğumuzu evlenecek olanların şehir dışından geleceklerin işsiz olduğumuzdan iş arayacağımızdan bahsettim beyfendi bizim elimizde inanın hiçbirşey yok şuan herşey hazır bizde haber bekliyoruz dedi, peki evrak eksiğimi var beklememizin sebebi nedir diye sorduğumda herşey hazır bizde bakanın tamam demesini bekliyoruz dedi.. bakan bize bugün tamam dese biz mülakatı bir hafta içinde yaparız dedi.. iş bakanın elinde anlayacağımız.. Bu hafta açıklanabilir duyumunu telefon görüşmesinden sonra okudum yoksa sorardım mutlaka

comments user
hakan

biz arıyoruz haftalardır cevap veren yok bu hafta açıklanacak diyenler nereden almış duyumu acaba asparagas gibi geldi bana

comments user
dewey

https://m.facebook.com/bbymezun/ bu sayfaya yazılmış

comments user
Leyla

0 (312) 309 08 50 Bu numaradan ulaşabilirsiniz.. Şimdi görüştüğüm bayan mülakat tarihi belli değil dedi, peki bir gelişme yok mu diye sorduğumda hiçbir gelişme yok dedi

comments user
işsiz kütüphaneci

arkadaşlar kaç kere aradım sürekli meşgul çalıyor bakanlık arayıp ulaşabilen var mı acaba?

comments user
emir

yok mu bir haber arkadaşlar

comments user
Leyla

Arkadaşlar hepimiz aynı sıkıntıları yaşıyoruz, hepimiz zor durumdayız bakanlık bizi unuttu bence.. beklemek yerine bir şeyler yapsak hep beraber sesimizi duyursak bakanlığa gitsek hep beraber, tkd ile görüşsek elini biraz taşın altına koysalar ve bizimle ilgilenseler mesela yada açıklama yapsalar, aklıma gelen en etkili yol ise hergün en az 20 kişi arasa bakanlığı bu konu ile ilgili eminim ki telefonda görüştüğümüz memurlar da üstlerine durumu belirtir hergün telefon aldıklarını söyler onlardan bilgi isterler ve bizede iletirler belkiiiiii….. Bıktırma psikolojisi uygulayalım 🙂 onlar bizi bıktırıyorlar bizde onları bıktıralım 🙂

comments user
hakan

erkenden mülakatları yapsalardı yerleşseydik işimize bakardık yerleşemeseydik de önümüze bakardık şu an ne yapacağımızı şaşırdık insanları mağdur etmek için ellerinden geleni yapıyorlar.Şimdi kalkarlar kasımın ortasında ankaraya gelin derler soğukta,yağmurda,çamurda insanlara eziyet çektirirler benim ankaraya gitmem 5 saat sürecek mesela benden daha uzakta olanlar da var yazık değil mi bu insanlara

comments user
işsiz kütüphaneci

Allah aşkına temmuz ayından beridir beklemekten bi hal olduk. mülakattan geçip geçmeyeceğimiz de belli değil. herkes buna bağlı bi yol çizecek kendine olmazsa. herkes Ankara da yaşamıyor kalacak yer vs. bulacaklar var. bir an önce açıklansın artık kafayı yedik…

comments user
İsmail Karaca

Bilindiği üzere, 2016 KPSS Önlisans ve 2016 KPSS Ortaöğretim Sınav tarihleri ÖSYM Başkanlığınca değiştirilmiş olup;  2016 KPSS Önlisans sınavı 16 Ekim 2016 tarihinde, 2016 KPSS Ortaöğretim sınavı ise 20 Kasım 2016 tarihinde yapılacaktır. 

Bu çerçevede, Başkanlığımızca daha önce duyurulan 2016 yılı KPSS Merkezi Yerleştirme Takvimi 2016/2 dönemi için aşağıdaki şekilde güncellenmiştir:

2016 YILI KPSS MERKEZİ YERLEŞTİRME TAKVİMİ

 

 

DPB tarafından kamu kurum ve kuruluşlarından yerleştirme taleplerinin toplanması

 

 

 

 

ÖSYM Başkanlığınca tercihlerin alınması 

KPSS 1. Yerleştirme

 

01 Mart – 13 Mayıs 2016 

 

22 Haziran – 01 Temmuz 2016 

 KPSS 2. Yerleştirme

 

08 Ağustos – 18 Kasım 2016 

 

  21 – 30 Aralık 2016  

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

http://www.dpb.gov.tr/tr-tr/haber/2016-yili-kpss-merkezi-yerlestirme-takvimi-guncellendi

comments user
cem

Arkadaşlar merhaba eğer memurlar nette yanlış anlamadı isem kasım atamasının olmayağı yazıyordu 🙁 Umarım şu mülakat olayı biran önce netlik kazanır..

    comments user
    Bby25

    2016/2 atamaları elbetteki yapılacak ama sadece tarih belli değil. İyi okuyup yorum yapsanız keşke hemen ortalığı velveleye vermesek. Biliyorum evet beklemek zor aynı şeyleri biz de yaşıyoruz ama elimizden şu an için gelen bir şey yok cem.

    comments user
    cem

    Değerli meslektaşım ortalığı velveleye vermek gibi bir niyetim yok. dikkat edersen de zaten yanlış anlamadıysam dedim. umarım merkezi atamada beklediğimiz tarihte olur. İyi akşamlar

    comments user
    Bby25

    21 – 30 Aralık 2016 diye konuşuluyor

    comments user
    dewey

    bence ortalığı velveleye veren memurlar net, her zamanki hâli. sinav tarihleri değiştiği için tarih belli değil merkezi atama olur elbette

comments user
hakan

arkadaşlar kod-a bilişim firması hakkında bilgisi olan daha önce burada çalışmış olan var mı ? dönemsel bir proje için görüşmeye davet ettiler,galiba bir ilçe belediyesinin arşivleri düzenlenecek şartlar,ücret vs ? arşivde hiç çalışmadım iş yorucu mu oluyor

    comments user
    Kutupcu

    Ne is yapacaginiza bagli dijitallestirme isi ise asgari ucrettir.yol yemek paranizi verirler .yemek parasi kartla olur. Ayni isi yaptiginiz icin devamli skcı olabilir zaman gecmeyebilir yani.tabi dinitallestirme isi ise.bu arada hangi ilceninmis ?

comments user
hakan

valla hocam sesimizi duyurduğumuz,birbirimizi haberdar ettiğimiz burası vardı fakat şu yaptığınız sürüm değişikliği hiç ama hiç hoş olmamış,bir önceki tasarım gayet basitti şuan kullanım epey zorlaşmış,yorum yapmak da bir o kadar zor,basit arayüz varken neden böyle yaptınız anlamadım.

Gelelim asıl mevzuya ben artık ümidimi kestim bakanlık keyfine göre iş yapıyor,bölüm hocaları,dernek desen kimsenin umrunda değiliz mezunlar olarak,kütüphanecilik konusunda boşa dersler okutuluyor bu bölümde boşuna öğrenciler yetiştiriliyor,özel sektörde asgari ücret teklif edip bir de tecrübe isteyenlere ne desem az,çok yazık kasımda askere gideceğim ağustos da ilana çıktılar hala bekliyoruz nereye kadar bekleyeceğiz o da belli değil,her sokağa kütüphane açsanız ne olur ki,burayı okuyan öğrenciler varsa bir an önce bırakıp başka bölüm seçsinler

sağlıcakla

    comments user
    İsmail Karaca

    Merhaba Hakan, bahsettiğin üzere yorum eklentisi sıkıntılıydı kaldırdık. Şuan tekrar eski sisteme döndük yorum konusunda. Site hızı ile ilgili çalışmalar yapıldı, sadece girişte olan her sitenin açılışında meydana gelen bir yavaşlama söz konusu, şuan onun için yapabileceklerimiz kısıtlı maalesef, ama uğraşıyoruz. Etkileşimi arttırmak adına bir takım iyileştirmeler gerçekleştiriyoruz. Değişimin ve gelişimin şart olduğu fikri biz kütüphaneciler için vazgeçilmez olmalıdır biliyorsun. Bu aşamada sizler de takdir edersiniz ki aksamalar ve yavaşlamalar oluyor. Konu hakkında görüş ve önerilerinizi iletişim formumuzdan veya bbyhaber@gmail.com adresimizden iletebilirsiniz.

    Yorumunuz için teşekkürler.

    comments user
    Kutupcu

    Bence de baska bolum okusunlar. Hangi alima baksam iibf den alim oluyo nerdeyse.is olanagi cok az cok zor.kpss. ye 2 yil da bir girebilmek de yillarin kaybi demek.

comments user
dewey

konu dışı:bu siteye nolmuş yaa ! yenilenmiş sanırım ama berbat olmuş öncelikle çok çok yavaş işliyo üstelik en son yapılan yorumlar gözükmüyo üyelik yapmadanda yorum yapamıyoz o neyse de mobilde daha kötü hiç bişe yapılmıyo en son sürümü daha iyiydi

    comments user
    Ismail Karaca

    Merhaba dewey, sitemizde etkileşimi arttırmak adına bir takım iyileştirmeler gerçekleştiriyoruz. Bu aşamada sizler de takdir edersiniz ki aksamalar ve yavaşlamalar oluyor. Şu an sadece site açılışı konusunda bir yavaşlama var, onu da halletmeye çalışıyoruz. Konu hakkında görüş ve önerilerinizi iletişim formumuzdan veya bbyhaber@gmail.com adresimizden iletebilirsiniz.

    Yorumunuz için teşekkürler.

    comments user
    dewey

    tamam teşekkür ederim İsmail

comments user
Leyla

Arkadaşlar bu belirsizlik sizi de rahatsız etmiyor mu hiçbir açıklama yok bu konuda tkd üstüne düşeni yapmıyor yanımızda olan bize destek olan hiçbir kurum, dernek, okul, hoca vb. yok bakanlığı her gün arayalım birlik olalım yoksa bu mülakat kasıma aralığa kalacak 2 aydır bekliyoruz 2-3 ay daha bekleyip ya mülakatta elenirsek yazık değil mi bizim zamanımıza da niye kimseden ses çıkmıyor anlamıyorum…

comments user
dewey

bende aradım az önce belli değil dedi yine yok komisyon mu neyse o bildirecekmis tahmini bi zaman da söylemedi

comments user
Deni

Bu kadar belirsizliğin nedeni nedir? Bir tarih açıklamak neden bu kadar zor olsun ki?

comments user
sibel

memurlar.nete haber yaptırabilecek var mı ? böyle olmaz arkadaşlar kimseden ses çıkmıyor 500-600 kişiyi almak bu kadar uzun sürmemeli

comments user
Leyla

Arkadaşlar lütfen hepimiz hergün arayalım en azından baskı hissettirelim, kimse arayıp sormaz ve ilgilenmeze tabii ki açıklamaz boşlarlar. Azönce görüştüğüm bayan tarih belli değil hiçkimse de bilmiyor tahmini hiç birşey diyemeyiz dedi. İlgilenmezsek bu belirsizlik aylar sürer.. ama sık sık arayıp psikolojik baskı hissettirirsek onlar da en azından üstlerine sürekli bu konu hakkında telefon aldıklarını belirtir bilgi isterler.. lütfen 0 (312) 309 08 50 bu numarayı arayınn…

comments user
emir

haber yok mu arkadaşlar

comments user
Leyla

Arkadaşlar lütfen hepimiz hergün arayalım en azından baskı hissettirelim, kimse arayıp sormaz ve ilgilenmeze tabii ki açıklamaz boşlarlar. Azönce görüştüğüm bayan tarih belli değil hiçkimse de bilmiyor tahmini hiç birşey diyemeyiz dedi. İlgilenmezsek bu belirsizlik aylar sürer.. ama sık sık arayıp psikolojik baskı hissettirirsek onlar da en azından üstlerine sürekli bu konu hakkında telefon aldıklarını belirtir bilgi isterler.. lütfen 0 (312) 309 08 50 bu numarayı arayınn…

comments user
Leyla

Arkadaşlar lütfen hepimiz hergün arayalım en azından baskı hissettirelim, kimse arayıp sormaz ve ilgilenmeze tabii ki açıklamaz boşlarlar. Azönce görüştüğüm bayan tarih belli değil hiçkimse de bilmiyor tahmini hiç birşey diyemeyiz dedi. İlgilenmezsek bu belirsizlik aylar sürer.. ama sık sık arayıp psikolojik baskı hissettirirsek onlar da en azından üstlerine sürekli bu konu hakkında telefon aldıklarını belirtir bilgi isterler.. lütfen 0 (312) 309 08 50 bu numarayı arayınn…

comments user
sibel

rica ediyorum bugün arama imkanı olan herkes arasın bakanlığı tüm kurumlar mülakatları bitirdi başlama yaptırdı biz hala bekliyoruz yazık emeklerimize

comments user
sibel

arkadaşlar yok mu hiç duyum alan bilgisi olan,kuzenim ağustos başında polisliğe başvurdu onların sonuçları bileaçıklandı 1 ay içinde 10 bin kişiyi işleme aldılar biz daha ne kadar bekliycez

comments user
emir

bayramdan sonraya kaldı. açıklandığında 1 ay sonra sınav tarihi verirler 1 ay sonrada sonuç açıklarlar tam olur…

comments user
sibel

ne olurdu mülakat listesini açıkladıkları zaman tarihleri de verselerdi,herkes ankaraya 2 saatlik mesafede değil ki,çoğumuz günü birlik gidecek çalışanlar izin ayarlayacak,bi bakmışsın bayramdan sonra hemen açıklayıp 2 gün sonra da mülakatlar başlıyor demesinler bari bu hafta açıklasalar

comments user
Deni

TKD, bu belirsizlikle ilgili bir açıklama yapacak mı acaba? Yıldık artık ne olacaksa olsun…

comments user
alihaydar

merhabalar…bu hafta sonuna kadar açıklarlar mülakat tarini bayramdan sonrada yaparlar…bütün bakanlıklar bi dünya personel alıyor gecikmez çok fazla…hem mülakat için ankaraya türkıyenin dört bir tarafından arkadaşlar gelecek..tarihler belli olsaydı ona göre program yapılırdı…yaz bitti koca yaz…

comments user
dos

kasım ataması zaten aralık ayında olacak gibi ösym 2. yerleştirmenin tarihini sildi kendi sayfasında bizim bu sözleşmeli alımıda en geç ekim sonuna doğru sonuçlanır bence

comments user
emir

aynen baksana hâlâ açıklama yok zaten bayramdan sonraya kaldı iki üç ay da öyle sallarla sanırım kasım atamasından sonraya kalacak gibi.

comments user
dos

emir senin dediğinde mantıklı zamana oynamaya yönelik olabilir bu durum ama torpile yönelikte olabilir. adam akıllı bi açıklama yapmıyorlarki

comments user
emir

bir haber olanı var mı

comments user
emir

torpil meselesi değil arkadaşlar cv üzerinden torpil olsa da az olur kimse cv üzerine siyasi bir bağlantı yazmaz. sanırım tamamen zamana oynamaya dönük bir iş. yani ilk belgelerle kesin gönderilecekti denilebilirdi.

comments user
dewey

yaa ağbi torpil demeyin yaa içim acıyo.

comments user
dos

sibel sana katılıyorum. zaten basvururken hakkımızdaki çoğu bilgiyi sisteme girdik. özgeçmiş meselesinin bizim hakkımızda bilgi almaktan çok başka bir amac için istendiği fikrine kapılıyor insan; referans,(TORPİL) gibi 🙂

comments user
sibel

arkadaşlar bu cv konusu sonradan ortaya atıldı kim attıysa artık,başvururken özgeçmişinizi yazın ekleyin bize gönderin dendi kısaca kendinizi tanıtın diyordu.Şimdi millet iş başvurusuna gönderdikleri cvleri gönderiyor bakanlığa zaten başvuru formunda bilgileriniz var kısaca kendinizden bahsedin gönderin

comments user
dobrasu

arkadaslar bari asagidaki mail adreslerine bos mail gonderin sadece konu kismina MULAKAT TARIHI yazmaniz yeterli.. beklemekten bikmadiniz mi ??????????
personel@kulturturizm.gov.tr
safiye.burhan@kultur.gov.tr
nusret.akpulat@kultur.gov.tr

comments user
dewey

aynı olmadığını bilipte burda sorman da ayrı bi ilginç. anlam olarak aynıdır. içerik ve hazırlanış biçimi olarak az biraz farklıdır. Farkındaysan özgeçmiş istenilmiş internetten başvururken dikkat ettiysen içeriği de açıklanmıştı. dedim ya sen özgeçmiş gönder bende özgecmiş gönderdim aklında soru kalmasın 😉

comments user
furkan

dewey ikisi de aynı değil bence bir araştır yine de sağol açıklama için 😀

comments user
dewey

cv ve özgeçmiş aynı şeydir Furkan. (İng:Curriculum Vitae Türkçe:Özgeçmiş) sen bakanlığa özgeçmiş gönder 😉

comments user
Zuhal

Hala neyi bekliyorlar anlamıyorum ki.Yazık ya 5 aydan beri sinavimiz bitmiş bekliyoruz.

comments user
furkan

arkadaşlar cv ve özgeçmiş aynı şeyler değil mi? herkes cv göndermiş bakanlığa ama nasıl olacak bu iş bilen biri açıklama yapabilir mi ?

comments user
dewey

yok valla bi haber bende aradım bayramdan sonraya kalır. aynen bende aynı durumdayım

comments user
Canan

Cok uzattilar isin tadi kacti artik. Kpss lise duzeyinide kasima atmislar. Kasım merkezi atamasida yalan oldu aralik ocakta anca atama yaparlar onada . Bekle bekle nereye kadar. Bu olmasada 1 2 ay kasimi bekleriz diyodum o da uzadı. Bir atamanin bu kadar uzadigini ilk defa goruyorum. Agiz tadiyla bir yaz geciremedik belirsizlikten.. olan bizim şu günlerimize oluyo stresten hasta olucam artik.

comments user
sibel

selam arkadaşlar yok mu bir haber,herkes halinden memnun galiba ben telefon açtım şuan için net bir tarih veremeyiz belli değil diyorlar,yedek liste olacak mı dedim ona da bir cevap vermediler,bin dereden su getirecekler bu gidişle

comments user
dewey

kpss tarihi değişmiş galiba merkezi atama aralık ayında olur

comments user
fılankes

arkadaşlar bu kadar büyütmeseniz olmaz referans bilmem ne bunlar. sadce son olaylardan dolayı ne yaptığınızı öğrenmek için yapılan önemsiz ayrıntılar. rahat olun biraz torpili olan adam oraya bi isim yazmadan da halleder işini. nerde çalıştıysanız staj yaptıysanız orada yetkili olan kişileri yazın gitsn

comments user
Leyla

Arkdaşlar sanırım referans konusunda bir yanlış anlama var, referansa çevrenizden tanıdığınız kişiler yazılmaz, sağlam! diye niyelendirilen tanıdıklarınız yada beni yaz diyenler yazılmaz. Referans bir cv de bulunması gereken daha önce çalıştığınız yerlerde ki üstleriniz, müdürleriniz olur. Amaç sizin iş hayatınızla ilgili bilgi almaktır, sizin iş ahlakınızı bilginizi ölçmektir. Lisans mezunu bireyler olarak -beni yaz diyenleri yazıyım mı cv me diye sormak traji komik gerçekten. Hee tabi referans eklemeyebilirsiniz cv ye bu daha önceki iş hayatını öğrenme amaçlıdır tamamen. Ps: torpil olayını hiç işin içine katmadan anlatmaya çalıştım 🙂

comments user
sibel

olay referans boyutuna gelmiş ise biz boşuna mülakata gidiyoruz,bizim kimsemiz yok yazmadık referans falan da ne olacak şimdi

comments user
Can

Arkadaslar referans icin kimleri yazabiliriz, kimleri yazayim konusunda kararszm .
Bi cok kisi beni yazabilirsin demisti ama dezavantaji olur mu bilmyrm sonucda o kisileri sadece sahsi olarak tanyrm .

comments user
Nur

ismail Bey sözleşmeli kütüphaneci alımının şartları daha doğrusu hakları neler acaba . yani tayin durumu vs. valla bekar olsam atandığım yeri problem etmem ama evli olunca düşünüyor insan. gerçi daha mülakat vs olmadı ama yinede insan düşünüyor.

comments user
Canan

Ben tesekkur ederim bu inceliginize. Sizde kusura bakmayin bu süreçte sinirler yıprandı artik herseyi yanlis anlayabiliyoruz. Inginize tekrardan tesekkur ederim.

comments user
Canan

Kim oldugu beni ilgilendirmiyo ben iyi niyetimin yanlis anlasilmasndan yakindim sadece. Duzeltme tabiki yapabilir ama bunu soyleme şeklinden sinirlendim.

    comments user
    İsmail Karaca

    Yardımcı olma isteğinizden yana şüphemiz yok ancak buradaki yanlış bilgilendirmeleri de düzeltmek zorundayız.
    Çünkü süreç içerisinde oldukça bilgi kirliliği mevcut ve kaynak belirtilmeden paylaşımlar yapılıyor.
    Düzeltme şeklimizden ötürü bir yanlışımız olmuşsa kusura bakmayın.
    Hassasiyetiniz için teşekkürler.

comments user
berivan

İSMAİL KARACA PORTAL YÖNETİCİLERİNDEN. SADECE DÜZELTME YAPTI.

comments user
Canan

Yanlış yonlendirmek gibi amacim olsa gondermeyin bekleyin tarzinda seyler yazardim. Insanlarin iyi niyetleri ne kolay harcaniyor. Daha da birsey yazmam kim ne yapiyorsa yapsin. Ilan aciklandigi gun gonderdim ben bir belge gondermek bu kadar zor deil. Her neyse siz dogru yonlendirin insanlari biz takip etmekle yetiniriz.

comments user
Canan

Ben kimse mağdur olmasin bir belge yüzünden kalmasınlar diye uğraşıyorum. İlla bir kişi çıkıp birşey demese olmaz zaten. Tamam arkadaşım göndermeyin ne diyim ki. Yada bekleyin sözlü sınava kadar ne zaman olacaksa o zaman gönderin.

    comments user
    İsmail Karaca

    Amacımız çıkıp bir şey söylemek değil, doğruları söylemek, kişilerin yanlış yönlendirilmelerini önlemek.

comments user
Nur

bende burda halk kütüphanesine gidip konuşmayı düşünüyorum ya kataloglamayı fln unuttum yani. dewey e bakmak lazım. sınıflandırmaya bakmak lazım. nebilim RFID hakkında bilgi fln olabilir. kafam allak bullak oldu iyice

    comments user
    Canan

    Zaman kaybetmeden gonderin bence mulakat tarihleri aciklanana kadar gondermeniz lazim demisler o tarihi ne zaman aciklayacaklari belli deil gec kalmayin.

    comments user
    İsmail Karaca

    Mülakat tarihleri açıklanana kadar değil.

    Sözlü sınav tarihinden önce

    yazılmış dikkatli okursanız.

comments user
Nur

canan benim arkadaşımda belediye kütüphanesinde sözleşmeli çalışıyor 2.300 civarı alıyor. ya şu özgeçmiş olayı canımı sıktı benimde. ekte göndermiştim ama tekrar göndereyim bari napıyım. pazartesi göndersem olur mu acaba.

comments user
Mehmet

Arkadaşlar özgeçmişlerinize iş deneyimlerinizi yazdınız mı ben yazmadım.

comments user
dewey

@bilgi arkadaşım neye çalışalım bir bilgin var mı ben mezun olalı 3 yıl oldu hiç mülakata da girmedim bizim alanımızda

comments user
Canan

Bu mulakatli alımlarda illa yaparlar bizim gibi arkasinda büyük bir dayısı olmayanda kalır ortada. Sanki benim puanimi referans girdi sinavada aldi. Umarim bunca haksizliklara karşı artik herkes akillanmistir ve hak yenmez artik. Tek referansim Allah o gördü nasıl çalıştığımı su saatten sonra yapmasınlar torpil artık.

comments user
sibel

El altından alınmak
çok iyi çok sağlam bir referans

açık açık demişler referans bulun girin,yanlış mı anlıyorum

comments user
dewey

çok iyi sağlam bir referansınız olsun’ derken ne demek yani . bide torpil zaten yok şu durumda da zaten torpil olayının araya gireceğini hiç sanmıyorum.

    comments user
    Bilgi

    Arkadaşlar Allah hepimizin yardımcısı olsun. Şimdiden çalışın derim.

comments user
Bilgi

Dün kuruma gidip elden cv teslım etmıs bırı olarak sunu paylasayım sızınle: personel özgeçmişinize gereklı gereksız sızın ıcın önemlı olmayan seylerı bıle es gecmeyın yazın dedı mülakat anında sızın ıcın onemsız olan o an el altından alınmanıza bıle yardımcı olur. Diğer bir kişi çok iyi sağlam bir referansınız olsun dedı bunun tam tersı ise diğer bir personel: torpil vs sakın araya sokmayın ters teper iyice gıcık gıderler dedı. Zaten bu dönem gırdınız gırdınız gıremediniz bakanlık kasımda alım yapmaz çünkü ihtiyacımız yok boşalan kadrolarımız yok dedi.

comments user
dewey

ohhoo yorumları okuyunca kafam bi milyon oldu resmen yaa arkadaşlar vallahi çok karamsarsiniz ben kendime diyordum inan ki 🙂 neyse arkadaşlar evet süreç çok sıkıntılı ve vaziyet gerçekten çok uzatıldı gerçekten ama olumlu düşünelim nolursunuz çok yıprandık evet bi gerçek var ve alımlar ciddi derecede azaldı hepimiz için kötü bi durum ama karamsar olmayalım inanın ki hepimiz aynı durumdayız ve görüyorum ki çoğumuz aynı psikolojideyiz şu özgeçmiş olayı için diyorum 🙂 millet kendini ne çok kasmış ee yani böyle bi bakanlığımız olduğu için haliyle böyle oluyo ama sıkıntı etmeyin özgeçmişini posta yolu ile göndermeyen arkadaşlar göndercek gönderenlerin imzalı olmaması sıkıntı değil.

comments user
Canan

Sen garantiye al kendini gonder yinede zaman gecmeden bence hicbirsey belli olmaz bir denilen sonra degistiriliyor.

    comments user
    Merve

    Ben aradim bizzat konustum eger evraklarla gonderdiyseniz gerek yok dediler
    Ben eklere ekledim ve gonderdim o yuzden gonderilmesine gerek yok zaten aciklama yapmislar gondermeyenlerden istiyolar

    comments user
    emir

    Arkadaşlar posta ile göndermeyen ilk belgelerde mutlaka göndersin fazla kafaniz karışmasın. Arkadaşın biri ekimde başlatırlar demiş bence çok iyimser. Bu cv yi ilk başta da isteyebilirlerdi neden zorunlu tutmadilar liste açıklanıyor mülakat tarihi yok kuru listeyi kim ne yapsın. Bu mülakat zamanı açıklanması ay başını bulur mülakata da eylül sonu çağırırlar zaten on günlük tatil var e bunun sonucunu 15-20 günden önce zaten açıklamazlar ekim sonunu ve ya Kasım başına sarkabilir bu iş zaten ağır aksak iş yapıyorlar gerçekçi olalım. Şahsi fikrim bu işi geciktirerek Kasım zaten geçin 2017 haziran atamasında da sıfıra yakın çekmek diye düşünüyorum çünkü zaten verilen kodralar az adamlar 200 atama yaptık zaten deyip geçecek

    comments user
    Canan

    Bu gidisle bana kalırsa kasim atamasindan sonra yapacaklar 1 ay icin girip cikan olmasin diye biz daha cok bekleriz. Stres icinde gececek 2 ay daha bizi bekliyor gibi geliyor bana. Bu sureci kendimiz acisindan olumluya cevirmek için derslere agirlik verelim en azindan kafamiz dagilir ne zaman ne olucak diye dusunmekten uzaklasiriz biraz.

comments user
sibel

Teşekkür ederim canan ama ısrarla herkes bişey söylüyor mantıken başvuruda sisteme yükleyip posta ile gönderenlerden yeniden istemeleri çok saçma

ayrıca diğer konuda arkadaşın biri uzun uzun yazmış bayramdan sonra olacağı kesin ekimi de bulurmuş işe başlaması vallahi rezalet sınav açıklanalı 40 gün geçti gözüken o ki bi 40 gün daha bekliycez

comments user
sibel

arkadaşlar her şey birbirine karıştı tam olarak bakanlıktan bilgi alan söyleyebilir mi

ben özgeçmişimi sisteme yüklemiştim ve posta yolu ile gönderdim bakanlığa

bende mi ıslak imzalı halde tekrar göndereceğim

    comments user
    Canan

    Ben aradgmda basvururken ozgecmis gonderdinizmi dedi gonderdiyseniz gerek yok dedi hayır dedim o zaman imzali gonderin dediler imzalayip kargoyla gonderdim. Basvuruda gondermeyenlerden istiyorlar diye biliyorum

comments user
berivan

faks çekeceğiniz de ıslak imzalı olacak, posta yoluyla gönderdiğiniz de.

comments user
berivan

ben bakanlığı aradım öncelikle faks çekin acil bir şekilde daha sonra posta yoluyla ıslak imzalısını gönderirsiniz dediler. Faks çekin gönderseniz de göndermeseniz de hatırlamıyorsanız da. mülakat en fazla eylül ayında tamamlanır ekimde iş başı yapılır diye düşünüyorum.

comments user
berivan

Taşeron sözleşmelisi asgari ücret alır. Bu alımda yerleşenler 657 B’ya tabii olacaklar. 657 A ‘dan 200 tl düşük olacak maaşlar.

    comments user
    Canan

    Kadro sansi nedir peki gelirmi

comments user
Canan

Bugun bir halk kutuphanesine gittim biraz gezineyim mulakat icin az fikrim olussun diye. Kimsenin alimlardan haberi yok. Mulakat var dedim sasirdilar. Az muhabbet ettik personelle sozlesmeli icin asgari ucret aliyolar sanirim kadroda gelmiyo diye biliyorum dedi. Butun moralim bozuldu. Benim bildigim kadroludan 200 lira falan eksik 2500 civari aliyolar kadroda belli bir sure sonra geliyor. Fikri olan varmi ben mi yanlis biliyorum. Yoksa yanlis mi bilgilendirildim.

comments user
sibel

Emir facebook grubunda sisteme yükleyip belgeler ile birlikte yüklediyseniz sorun olmaz demişler arayanlara,senin dediğin sisteme yükleyip posta ile göndermeyenler için olabilir mi

bu ne saçma iş ya ıslak imza nerden çıktı ucuz bahaneler dediğin gibi işi uzatmak başka bişey değil

comments user
emir

arkadaşlar bakanlığı aradım sisteme yükleseniz bile ıslak imzalı tekrar istiyorlar gönderin. bu işi böyle böyle uzatıp ekime dayandıracaklar.

comments user
Deni

biri şu özgeçmiş olayını aydınlatsa keşke. Ben sisteme ekledim, ancak bir daha bakanlığa göndermedim. Zaten teslim alınırken de memur özgeçmişiniz eksik falan dememiş. Saçma sapan şeylerle uğraşıyoruz…

comments user
dos

duyuruda “Sıralamaya giren adaylardan özgeçmişini başvuru formu ekinde göndermeyenlerin” diyor. elektronik ortamdaki basvuruyu kastediyordurzaten basvuru formunda ekler diye bi bölüm var orda eklediyseniz özgeçmişde belirtiliyor ayrıyeten gönderilmesi gerektiğini sanmıyorum

comments user
Nur

haydaaa elektronik ortamdaki özgeçmiş geçerli değil yani öyle mi. şimdi bide özgeçmiş mi göndercem. yemin ederim bunların yüzünden erken doğum yapcam ya

comments user
sibel

Dobarsu o nasıl iş adam kültür bakanlığında kadrolu memur ama yer değiştirmek için sözleşmeli alıma başvuruyor ve bakanlıkta bunu mülakata çağırıyor neyse anlaşılan bize yine ekmek çıkmayacak buradan

comments user
sibel

mehmet imzaya gerek yok birçoğumuz atmamıştır imzayı şimdi göndermeyenler tek kağıt gönderecekleri için imzalayın demiş olabilirler,herkes senin gibidir yani

istiyorsan ara sor tabi

    comments user
    dobrasu

    bu kadar sacma sapan bir kurumun personeli olmak icin ugrasiyoruz.. bu kadar basit bir sureci yonetecek dahi personel noksan.. hersey yarim hersey yamalak..
    suna ne demeli.. zaten memur olan kendi personellerinin bile basvurusunu kabul edip mulakata cagirmislar..
    adam memur.. calisiyor.. sirf sehir degistirmek icin basvuru yapiyor..
    bunlara ne demeli acaba iste bunu bilmiyorum..

comments user
Mehmet

Arkadaşlar bakanlığa gönderdiğim belgeler arasında özgeçmiş var fakat gönderdiğim özgeçmişi imzalamadım. İmzalayıp tekrar göndermem mi gerekiyor?

    comments user
    Bilgi

    Ben elden teslim ettim bir de dilekçe doldurtuyorlar.

comments user
sibel

şimdi de özgeçmiş için bekleriz bari bu haftaya kadar alsalar sonraya sarkmasın,bu kadar ağır işleyen bir kurum olamaz

comments user
dewey

03123124905 burdan öğrenebilirsin Zuhal

comments user
firestrak

Arkadaşlar bakanlığı aradım. mülakat tarihleri için bir bilgi vermediler ve özgeçmişinizi ıslak imzalı bir şekilde göndermemiz gerekiyormuş.

    comments user
    Zuhal

    Bakanlığın numarasini verebilir misiniz.

comments user
dewey

evet haklisin söylenti var ama icraat yok memurlarnet te gördüm bende neyse umarım olur zaten tapu uzun süredir hiç açıktan alim yapmamis

comments user
üniversite kütüphanecisi

Dewey insallah o 1500 icinde arsivci vardir cunku senelerdir almiyorlar bizden tapu ama bu sadece soylenti ortada ilan yok ve ne zaman cikacagi belli degil bu 200 kisilik alimin soylentisinin gecen yil aralikta ciktigini hatirlatmak isterim

comments user
üniversite kütüphanecisi

Bennu senin gibi dusunen cok kisi var acicasi keske sozlesmeli giderlerse tercih yapmasalar ancak bu senelerdir herkesin kullandigi hak yok arkadas sen kullanma merkezi de tercih yapma demek de onlara haksizlik.. simdiye kadar oluyordu herkes kullandi hakkini onlar da kullanir.. kimseye haksizlik olmadan tek cozum tum kurumlarin yaptigi gibi yedek liste.. kadroya gecen in yerine hemen yedek listeden alimyapilmasi.. bunu bütün kurumlar boyle yapar.. isterse bizim bakanlik da yapar ama bizim bakanlik cozum degil sorun uretiyor.. bi basvuru almayi beceremediler meb coktan 15 bin ogretmen aldi iki uc haftada bizim bakanlik bir bucuk ayda anca listeyi acikladi. SU ANDA YAPILMASI GEREKEN SEN TERCIH YAPMA SEN SOZLESMELIYE GIRME SEN KADROYA GECME DIYE BIRBIRIMIZLE UGRASMAKDEGIL BAKANLIKLA UGRASMAK HGRASALIM KI BI YEDEK LISTE YAPSINLAR UGRASALIM KI KASIMDA ADAM GIBI KADROLU ALIM YAPSINLAR..

comments user
dewey

arkadaşlar tapunun 1500 alım söylentisi varya sizce onda arşivci alınır mı

comments user
Bennu

O 90 puan 87 puanları yapan arkadaşları anlayamıyorum. 4 atamada hepsinde 10 kişi atansa bile girecekler ve kadrolu olacaklar.Ama bizim gibi kötü yapmış insanların kaderleriyle oynamaktan da geri kalmıyorlar.Ayrıca genel atamada gidip onlarada başvurup burayı boşa bırakacaklar. ‘ Aman çalışsaydın sende’ diyerek işin içinden çıkabilirsiniz. Ama insan olmakta fayda olduğunu düşünüyorum

comments user
dewey

yani kütüphaneci alımı için dedim. evet 180miş

comments user
dewey

kültür bakanlığı haziranda alım yapmadı @üniversite kütüphanecisi

comments user
üniversite kütüphanecisi

Arkadaslar kultur bakanliginin 2016 atama izni 180 miydi yanlis mi hatirliyorum.. bunun kaçıni kullandi haziranda ordan bir tahmin yapabilir miyiz kasim icin

comments user
dos

kasımda 30 kusur kadro acılacagını tahmin edenler varsa 2014 kpss den sonraki kasım alımını hatırlatırım 9 kişi mi ne almışlardı ve o zaman kasımdan once boyle yuksek bi alımda olmamıstı; oyle dusunenlerin umdugu belkı hazıran atamasında olabilir diye dusunuyorum son yıllardakı alımlara bakarak

comments user
sibel

Leyla sana katılıyorum bakanlığın çalışma süreci tam fiyasko,1 aya anca mülakat listeleri açıklandı daha mülakat tarihleri belli değil çok mu zordu beraber herşeyi açıklamak,araylım baskı yapalım hep birlikte yoksa 15-20 gün daha bekleriz

comments user
Nur

yani ne bileyim halk kütüphaneleri yönetmeliğine bakabiliriz belki. kataloglama kuralları olabilir. dermeyle ilgili konular ya da halk kütüphanesi binası nasıl olmalı. bende mezun olalı 2 sene oluyor haliyle ünideki bilgilerimi unuttum ve iş tecrübemde yok. staj derseniz az bir süre. ne yapabiliriz nasıl hazırlanabiliriz sizce?

comments user
Nur

200 kütüphaneci alımının kasımda yapılacak olan tercihlerdeki etkisi sadece halk kütüphaneleri üzerinde olmaz mı. yani üniversite kütüphanesiyle bir alakası yok dimi.ben yanlış mı biliyorum. 87 puan fln almış olsam ve üniversite kütüphanesi istiyor olsam tüm samimiyetimle söylüyorum beklerdim kasımı ya da daha sonrakini. bu alım 70 ve 76 puan arasındakiler için iyi oldu gibi sanki. çünkü son atamada biliyorsunuz puanlar 75 e düştü. belki de yanlış düşünüyorumdur bilmiyorum ama tabikide merkezi atama olması daha iyi olurdu.
Mülakata gelince geçen günde yazmıştım dış işleri bakanlığının arşivimiydi hatırlamıyorum, arkadaşım onun mülakatına girdi ve kazandı. torpil olmadı bizde dedi. zarf seçtim zarftaki soruları sordular dedi. inanın bende şu anda çok tedirginim. arkadaşlarımın iş deneyimleri fln var hatta çalışıyor bazıları şu anda . şu an kendimi sıfır noktasının altında görüyorum. moralimi bozup kendimi dibe çekmek istemiyorum ama en azından kpss ye hazırlanırken az buçuk neye çalışcağımızı biliyorduk. şimdi ne yapcağımı bilmiyorum nerden başlayacağımıda bilmiyorum. üniversite kütüphanesinde fln yarı zamanlı çalışanlardan bahsetmişiniz ama bu mülakat farklı olabilir. halk kütüphaneleriyle ilgili soracaklar sonuçta. kusura bakmayın baya uzun oldu arkadaşlar

comments user
Leyla

Arkadaşlar herşey iyi hoş listeyi açıkladılar ama bu kadar zamanda nasıl bir mülakat tarihi belirlenmedi aklım almıyor.. Günlerdir sadece listenin sıralanması için mi beklettiler bizi. Mülakat nerede olucak ne zaman olucak, şehir tercihleri nasıl olucak hiçbir açıklama yok… Her bakanlğı aramamda geçiştiriyorlar. Nolur hepimiz arayalım baskı oluşturalım azıcık elimizi taşın altına koyalım.. Kimseden tık çıkmadığı için işler böyle oluyor arkadaşlar.. Meb binlerce mülakat yapıp hemen sonucu açıkladı biz neden böyle sürünelim. Yarın lütfen hep birlikte bakanlığı arıyalım, artık birşeyler yapalım

comments user
firestrak

Arkadaşlar ben özgeçmişimi ek olarak online başvuru sırasında göndermiştim. Tekrar göndermem gerekiyor mu acaba?

comments user
üniversite kütüphanecisi

Bu mulakat olayi gercekten sikinti torpil yapmadan hakkiyla girip yarisacak tum arkadaslara Allah yardim etsin. Bur cok arkadasim girecek ve iclerinden birisinin bem puani iyi hem bir cok yerde deneyimi var birisnin puani iyi ama meslekte pek tecrubesi yok digeri ise kpss y bile mesleginin uygulamasinda kendini gelistirmek isic calisamadi diyebilirim.. ama.hepsi ayni kefede ne olacak bakalim bundan sonrasi nasip artik

comments user
üniversite kütüphanecisi

Soyle birsey var 4b alimlari osym den bagimsiz oldugu icin bakanlik kadrolu alimlarda tercih yapmalarina engel olamaz en fazla sozlesme bozulursa tazminat falan gibi bir ibare koyabilir sozlesmeye.. ki bunlara gerek yok cikarirlarsa bir yedek lisye kadroya gecenin yerine hemen bir sonraki kisi alinir. Bunu tüm kurumlar böyle yapar.. sadece bizim bakanlihin biseyden anladigi yok bir başvuru almayi bile beceremediler perisan ettiler jnsanlari yok soistemle yok sonradan cv ile falan.. ayrica su da haksizlik ornegin 2014 puani ile sozlesmeli calisan 30 35 kisi var onlar 2016 puani ilekadroluya gecebilcek bir en gel yok ama bu 20p kisi icin biz sizin bu hakkinizi aliyoruz da denemez.. bunun kimseye haksizlik olmadan tek çözümü yedek liste. Tum kurumlar senelerdir bunu yaparken bizim bakanlik sacmalamaz.
Not: bazi arkadaslar bu sozlesmelinin ne oldugunun farkinda degil 4b sözleşmeli ile 399 u karistiripzaten gecemezler diyenler var. 399 da sozlesmeli ama.onu osym yapiyor. 4b ise osym den bağımsız oldugu icin puan yanmiyor. Tekrar basvurabiliuor.. osym brans siramiza bakarken bir uyari var daha once osym tarafindam yerlestirilen kadrolari haric tut diye o uyari bu yuzden.. ornegin bu alimdan sonra onumden kac kisi gitti diye bakarsaniz yine ayni sirayi goreceksiniz ta ki kasimda osym kadrolu alimina yerlesene kadar..
Uzun yaziyorm kusura bakmayin ama ancak anlatıyorum

comments user
dewey

sanırım bundan sonra artık mülâkat önemli heralde. ilânda belirtildiği gibi mesleki bilgi 50 puan diğerleri 10ar puan üzerinden değerlendirilecek yani mesleki bilgilerimiz önemli şimdi ne yapalım neye çalışalım ne sorarlar bunları konuşalım arkadaşlar. bencil olmayalım herkes fikrini eğer varsa bildiğini paylaşsın ona göre bi hazırlık sürecine girelim hepimiz aynı durumdayız şuan elbette burda da yarışcaz elbette hepimizin ihtiyacı var hepimizin hakkında hayırlısı olsun

comments user
sibel

o konuda haklısınız mülakatta ne olacağı belli olmaz mesela benim sınıf arkadaşlarımdan 71 ile mülakata girecek var ama kütüphane konusunda çok çok iyi hem not ortalaması yüksek hem de yarı zamanlı olarak kütüphanede çalıştı 2-3 yıl bu kişide mesleki bilgi çok üst düzeyde,mülakatta 80 alan ile 70 alan arasında bile fark olmaz sorulan sorulara cevap veremezsek kpss puanımızın bir önemi yok

bakanlık kasımda sıfır çekse bile üniversite kütüphaneleri en az 30-40 kişi açar diye düşünüyorum,bazıları farkında değil nereye atanacaklarının diğer konuda da yazdık taşraya gitme ihtimalleri çok fazla atanacakların

bakanlık bir de eğer önlem alırsa sözleşmeli atananların en az 1 yıl çalışması gibi bir şey o zaman o yüksek puanlılar çok pişman olur

comments user
atalaylay

2014 kpss puaniyla mulakata katilacak arkadaslara ayriyetten basarilar dilerim.. bolum tarihinin en sansiz ve magdur yillarini yasadilar yasadik..
2016 yilinda ilk kez sinava giren ve su yada bu puanla mulakata katilacak arkadaslarin da ne kadar sansli olduklarini belirtelim..

comments user
üniversite kütüphanecisi

AYRICA esas buyuk haksizlik bence su : tamam 90 alan bir kisi var sanirim yani ucuk bi puan ama 80 uzeri alan 70 ten fazla kisi var cogunun puani 75 uzeri ve 600. Siradaki en son kisinin puani 70. Yani bu durumda 85 ile 70 arasinda hic bi fark yok mulakatta.. ben en fazla 75 e duser son sira diyordum ama bu durumda en azindan yuzde 50 kpss yuzde 50 mulakat puani falan yapsalarmis 3 puan 4 puan degil ki 15 20 puan.. madem 70 le 85 arasinda hic fark yok niye millet deli gibi calisti 80 i gecmek icin

    comments user
    Bbyci

    Bence sende yüksek puan alanlardansin!!
    Zaten 70 ve ustu puan alma şartı vardı ise alınan kişilerin biraz da nitelikli, liyakat ve sadakat sahibi olması lazım kanımca sadece Türkçe matematik çözmek yetersiz işe alım için.Bu sebeble mülakat ve eleme tabikide çok önemli

comments user
üniversite kütüphanecisi

Bakanligin sirf bu alimi yaptigi icin kasimda sifir cekmesi buyuk ihtimal millet de bunun farkinds oldugu icin basvurmus.. ben üniversite kütüphanesi istiyorm diye girmiyorum mulakat a ama tabloya bakinca girsemiydim diye de dusunuyorum.
Bu durumda bakanligin sacmalamadan her kurumun yaptigi gibi yedek liste yapmasi lazim. AMA BAKANLIHIN DUZGUN BI IS YAPAMADIGINI MAALESEF YUKARIDAKI ACIKLAMADA DA GÖREBILIYORUZ. BIR BASVURUYU BILE TEK SEFERDE ALMAYI BECEREMEDILER ONCE ZORUNLU DEĞİL DEDIKLERI CV YI SIMDI ISTEMISLER.

comments user
sibel

tam düşündüğüm gibi oldu 3.sınıflardan bolca kişi var 70 üstü alan,tahmin ettiğimiz üzere bu yıl mezun olan 70 üstü alan herkes çağrılmış yalnız 3.sınıflar seneye haziranda tercih yapabilecekse puanlar acayip yüksek kalır bundan sonra

bir de dikkatim çeken puanı 85 86 87 falan olanlar var sözleşmeliye başvurmuş allah akıl fikir versin

comments user
alteran

mülakata girecek arkadaşlara başarılar dilerim.