×

Van il halk kütüphanesi ne zaman açılacak!

Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, 2011 yılında yaşanan depremde yıkılma kararı verilen İl Halk Kütüphanesi’nin yerine yapılması planlanan kütüphane için gerekli arazi ve yer bilgilerini bakanlığa gönderdiklerini, binanın yapılması için kesin talimatın bakanlıktan geleceğini söyledi. 2011 yılında meydana gelen iki büyük deprem ardından Van İl Halk Kütüphanesi kullanılamaz hale geldi. Yıkım kararı verilen kütüphanede bulunan kitaplar ve diğer tüm yayınlar Van Devlet Tiyatrosu yanında bulunan Kültür Müdürlüğü’ne bağlı galeri salonuna aktarıldı.

KISMEN HİZMET VERİYOR

Galeride kitaplar düzenlenen raflara yerleştirilirken, yer yokluğundan dolayı okurlar sadece kitapları ödünç alabiliyor. Kütüphane yetkilileri, materyallerin dörtte üçünü raflara yerleştirdiklerini, geri kalan kitap ve yayınların ise paketlenerek korunduklarını ifade etti. Okurların kitap okumak için salonlarının olmadığını ve günde çok sayıda okurun kendilerine geldiğini ifade eden yetkililer şimdiye kadar 2 bin 500 civarında bir üye kaydı yaptıklarını da kaydetti. 2016 YATIRIM PROGRAMINDA VAR Konuyla ilgili görüştüğümüz Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, yeni bina ile ilgili çalışmaların bakanlık tarafından sürdürüldüğünü söyledi. Yeni binanın inşaat işlemlerine başlanması için bakanlığın start vermesi gerektiğini belirten Aktuğ, “Yeni binanın yapımı 2016 programına alınmış, onunla ilgili çalışmalar Kültür Bakanlığı’mızca devam ediyor. Binanın yapım kararı bakanlıktan gelecek.” dedi.

TARİH BELLİ DEĞİL

Bakanlığın bu konuda kendilerine bir tarih vermediğini ancak program gereği 2016 yılı içinde binanın yapımına başlanması gerektiğini ifade eden Aktuğ, şu bilgileri verdi: “Bakanlık bizden arsa bilgilerini istedi, biz de arsa bilgilerini gönderdik. Ancak çalışmalar ne zaman başlar, bu konuyla ilgili bilgi verecek durumda değiliz. Buna bakanlık karar verecek. Tabi biz okurlarımız mağdur olmasın diye, eski kütüphane binasının hemen yanında bulunan galerimizi şu anda tam bir kütüphane gibi kullanıyoruz. Kitaplar raflara yerleştirilmiş durumda, ödünç almak isteyen gidip burada kaydını yapıp alabiliyor.”

Kaynak: http://www.habervan.com/