×

Kütüphane Gibi Berber Dükkanı

Saruhanlılı berber Hakan Güçbilekli, hem paylaşım ruhunu yansıtmak hem de kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için iş yerini mini kütüphaneye dönüştürdü. Kitap okumayı çok sevdiğini ve bu alışkanlığı müşterilerine de aşılamak istediğini kaydeden Güçbilekli, “Burada futbol ve siyaset dışında bir kültür alanı oluşturduğumuza inanıyoruz” dedi. Yaklaşık 15 senedir berberlik yapan ve Saruhanlı için neler yapılabileceğini düşünen Berber Hakan Güçbilekli’nin aklına ilginç bir fikir geldi. Müşterilerin sıra beklerken boş oturduğunu gören Güçbilekli, işyerine kütüphane kurdu.

“OKUYUP İADE EDİYORLAR”

İlk olarak paylaşma ruhunu yansıtmak için kendi kitaplarının yanı sıra müşterilerinden de kütüphaneye kitap getirmelerini istedi. Paylaşılan kitapların daha değerli olacağını düşünen Güçbilekli, oluşturduğu mini kütüphane sayesinde müşterilerinin futbol ve siyaset sohbetlerinden kurtulmalarını sağladı. Berber Hakan Güçbilekli, kitap okumayı ve şiir yazmayı çok sevdiğini, aynı zamanda yazdığı şiirlerden oluşan bir kitabının da olduğunu belirterek, “Bunu genç müşterilerime aşılamak istiyorum. Kütüphaneyi o amaçla kurdum zaten. Buradaki kütüphanemizin amacı müşterimizle paylaşım düşüncesini yansıtmak ve kaybolan kitap okuma değerimizi tekrar kazandırmak. Toplumumuzda insanlar karşılıksız bir şey paylaşmıyor. Buradaki amacımız paylaşmak. Zaten kitaplarımızın bir çoğunu müşterilerimiz getiriyor. Kendi aramızda paylaşıyoruz. Okuyorlar ve tekrar iade ediyorlar” şeklinde konuştu.

“FUTBOL VE SİYASET DIŞINDA KİTAPLARDAN KONUŞUYORUZ”

Kütüphane uygulamasından herkesin memnun olduğunu ifade eden berber Güçbilekli, “Futbol, siyaset dışında bir kültür alanı oluşturduğumuza inanıyoruz. Müşterilerimiz sıralarının gelmesini beklerken kitap okumayı tercih ediyor. Birçoğu tıraş olduktan sonra kitabı alıp eve götürüyor. Okuduktan sonra tekrar iade ediyorlar. Biz iş yerimizde futbol ve siyaset dışında artık kitaplar hakkında muhabbet ediyoruz” diye konuştu.

“KİTAP OKUYANLAR İÇİN SESSİZ BİR ORTAM OLUŞTURUYORUZ”

Hakan Güçbilekli, birçok müşterisinin aldıkları randevudan yarım saat önce geldiğini ve yarım saatlik arada kitap okuduğunu kaydederek, “Bir yandan kitaplarını okuyorlar, bir yandan çaylarını içiyorlar. Biz de sessiz bir ortam oluşturuyoruz kitap okuyanlar için” dedi.Şu anda kütüphanede yüze yakın kitap bulunduğunu belirten Hakan Güçbilekli, raflardaki boşlukları doldurarak kütüphaneyi daha da büyütmeyi düşündüğünü ve destek bulması durumunda ‘Saruhanlı Okuyor’ kampanyası başlatarak, başta berber salonları, kahvehaneler ve cafelerde kitaplık kurulması için çalışma başlatmak istediğini söyledi.

Kaynak: http://www.yenigunmanisa.com/