×

Ekmek değil ‘kütüphane’ kuyruğu!

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde sınavlara hazırlanan öğrenciler ve kitapseverler, 100 kişilik salonu bulunan İl Halk Kütüphanesinde yer kapmak için her gün sabah saatlerinde binanın önünde uzun kuyruk oluşturarak bekliyor. Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde sınavlara hazırlanan öğrenciler ve kitapseverler, 100 kişilik salonu bulunan İl Halk Kütüphanesinde yer kapmak için her gün sabah saatlerinde binanın önünde uzun kuyruk oluşturarak bekliyor.

Teknolojinin gelişmesi ve internet kullanımının yaygınlaşması kütüphaneye gitme alışkanlığını azaltırken, Yenişehir ilçesi Ofis Semtinde 100 kişilik salonu bulunan İl Halk Kütüphanesi önünde her gün uzun kuyruk oluşturan vatandaşları görenler şaşkınlık yaşıyor.

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Özbek, kütüphanenin haftada 6 gün hizmet verdiğini, sınavlara hazırlananların ve kitapseverlerin her gün sabah erken saatlerde kütüphane önünde kuyruk oluşturduğunu söyledi.

Kütüphanenin saat 08.00’de açıldığını anlatan Özbek, sabah kuyruk oluşturan okuyucularından çoğunluğunun mesleki sınavlara ya da üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenci grupları olduğunu belirtti.

Özbek, 100 kişilik çalışma salonlarının bulunduğunu belirterek, “Her gün kütüphanemize yaklaşık bin 500 kişi geliyor. Sınavlara hazırlanan ve kitap okuyucuları kütüphane önünde yer bulabilmek için sabahın ilk saatlerinde uzun kuyruk oluşturuyor. Yediden yetmişe kütüphanemiz herkese hizmet veriyor.” diye konuştu.

Kaynak: http://aa.com.tr/

Kütüphanelerin, gerçekten araştırma yapmak için, kitap ödünç alma kuyruğu için dolup taştığı günleri görmek ümidi ile!!!…@bbyhaber