×

Okuma Alışkanlığı ve Kütüphaneler İçin Pedal Çevirdiler

Türkiye’de ilk kez 1964’te, Kasım ayının son haftası kutlanan Kütüphane Haftası, Türk Kütüphaneciler Derneği kararıyla 1971’den bu yana her Mart ayının son Pazartesi günü kutlanıyor. Bu yıl 52.’si kutlanan Kütüphane Haftası, 28 Mart-3 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bu haftaya özel etkinliklerden biri de 52. Kütüphane Haftası bisiklet turuydu. Katılımcılar önce pedal sonra kitap sayfalarını çevirdiler.

3 Nisan Pazar günü yaz havası tadında bir havada, martı sesi, deniz kokusu eşliğinde 52. Kütüphane Haftası bisiklet turu Heybeliadada İlçe Halk Kütüphanesi önünden 100 bisiklet severle başlatıldı. Adanın fiziksel koşulları nedeniyle yarım ada turu şeklinde süren bisiklet turu 50 dakika sürdü. Heybelida İlçe Halk Kütüphanesi önünde sonlandırılan tura katılanlara, Yitik Ülke Yayınlarının hediye kitapları da dağıtıldı. Yanında kitap getirenlerle kitaplar takas edildi.

HEYBELİADA HALK KÜTÜPHANESİ DE UNUTULMADI

Tura katılanlar, okuma alışkanlığına dikkat çekmek, halen kapalı olan ve binası Milli Eğitime devredilen Heybeliada İlçe Halk Kütüphanesinin kütüphane olarak ada halkına ve İstanbullulara hizmet vermesi için 15 dakika boyunca kitap okudu.

Türk Kütüphaneciler Derneği (TKD) Genel Başkan Yardımcısı Aydın İleri, kütüphane haftasında düzenledikleri etkinlikle ilgili şunları söyledi:

“GELECEĞİMİZ İÇİN KİTAP OKUDUK”

” Okuma Alışkanlığına dikkat çekmek, halen kapalı olan ve binası Milli Eğitime devredilen Heybeliada İlçe Halk Kütüphnesinin kütüphane olarak ada halkına ve İstanbullulara hizmet vermesi için 15 dakika kitap okuduk. İstanbul’un doğa ve kültürel güzelliklerinden olan Heybeliada’yı yakından tanıdık, birlikte pedal çevirdik ve en önemlisi birlikte sayfaları çevirdik. Geleceğimiz için kitap okuduk. Ülke genelinde nitelikli kütüphaneler açılması ve bu kütüphanelerde kütüphanecilerin çalışması dileğimiz. Kütüphanecilik mesleğini, kütüphanelerimizi, okuma ve bilgiye ücretsiz ve eşit erişim hakkımızı her zaman savunacağız. Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul Şubesi, Okul Kütüphanecileri Derneği, Heybelida Kütüphane Koruma Derneği, Özgür Sürüş Topluluğu, Özgürlüğe Pedal, Okuma Ajansı, Yitik Ülke Yayınları işbirliği ile yapılan bisiklet turuna katılan bütün bisiklet gruplarına, topluluklarına, bisiklet aktivistlerine, bisiklet turu ve okuma etkinliğine destek veren tüm kişi ve kurumlara sonsuz teşekkür ediyoruz.”

Kaynak: Aydın İleri