×

Halk Kütüphaneleri haber sitesi kuruldu

Halk Kütüphaneleri Platformu, İlk çalışmamız olan; halkforum.com akla gelen gelmeyen ilgili bütün sorunların paylaşabileceği ve çözüm yollarının bulunabileceği, kütüphanelerin ve meslektaşların arasındaki kilometrelerce uzaklıktaki mesafeleri yakınlaştırmayı sağlamak için kurulmuştur. Oluşturduğumuz bu iletişim kanalı; 1068 üye, 5 farklı kategoride bulunan 21 bölümde 411 konu ve 1710 ileti ile hızla büyümeye devam etmektedir. Anlık çözüm üretme şansının olması çoğu zaman tercih edilme sebebi olmaktadır. Bu sayede Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünün iş yükü de dolaylı olarak azaltılmaktadır.

Bu çalışmamızla büyük bir iç sorunun çözüldüğünü düşünürken, ikinci sorunumuz olan Halk Kütüphanelerinin hizmetlerinin geniş çapta tanıtılamaması veya tüm Halk Kütüphanelerinde yapılan etkinliklerin tek bir yerde bulunmaması durumuna da bir çözüm için, 51. Kütüphane Haftası sonrasında çalışmalarımıza başladık. Bu doğrultuda Tüm Türkiye’ye hitap edecek, Halk Kütüphanelerinin kural ve işleyişini en basit yol ile anlatacak aynı zamanda da tüm Halk Kütüphanelerinde gerçekleştirilen ya da gerçekleştirilecek etkinliklerden tüm kullanıcı ve meslektaşlarımızın haberdar olacağı camiamızın Halk Kütüphanelerine hitap eden tek haber sitesini kurduk.

Halk Kütüphanelerinin hizmetlerindeki canlılık, Hizmet Binalarındaki Yenileşim, Kültürel Etkinliklerin ve Halkla İlişkiler noktasında güzel örneklerin giderek artması ile Halk Kütüphanelerinin daima en iyi şekilde temsil edilmesi gerektiğine inanan bizler, çalışmalarımıza tüm hızıyla bu doğrultuda devam edeceğiz.

Halk Kütüphaneleri ile ilgili tüm her şeye ulaşabileceğiniz tek adres;www.halkkutuphanem.com Tüm Kütüphanecilik camiamıza hayırlı olsun.

‪#‎HalkKutuphanem‬ ‘e sahip çıkıyorum.

Saygılarımızla.

Halk Kütüphaneleri Platformu

Ahmet Uğur ÖZÇELİK – Bayburt İl Halk Kütüphanesi

Hakan YÜCEL – Bitlis İl Halk Kütüphanesi

Mehmet KÜÇÜK – Antalya Tekelioğlu İl Halk Kütüphanesi

Şaban AKSOY – Rize – Derepazarı İlçe Halk Kütüphanesi