×

52.Kütüphane Haftası’nda en iyi kütüphane ödülünü hangi kütüphane/ler alacak

Bilindiği gibi her yıl Kütüphane Haftası’nda, TKD “en başarılı” halk kütüphanesi ödülünü ilgili kütüphaneye takdim etmektedir. Bu yıl da “en başarılı kütüphane ödülleri” EN İYİ HALKLA İLİŞKİLER, EN YENİLİKÇİ KÜTÜPHANE HİZMETİ, TEKNOLOJİNİN EN ETKİN KULLANIMI alanlarında verilecektir. 2016 yılı “en başarılı” kütüphane ödüllerinin verileceği kütüphane/kütüphanelerin belirlenmesi için aşağıdaki bilgiler doğrultusunda gerekçeleriyle birlikte, aday önerilerinizi tkd.dernek@gmail.com adresine iletmeniz rica olunur.

ADAY ÖNERME SÜREÇ VE YÖNTEMİ:

Kütüphaneler ve kişiler kendi kütüphaneleri dahil olmak üzere sadece bir aday önerebilirler. Öneride bulunan kişi ve/veya kurumlar, adayı niçin önerdiklerine ilişkin hazırladıkları gerekçeyi 1 A4 sayfayı geçmemek üzere (gerekçeye ek olarak fotoğraflar ve varsa belgeler eklenebilir) tkd.dernek@gmail.com adresine göndermelidir. Aday önerme süresi 4 Mart 2016 Cuma günü saat 17.00’de sona erecektir (bu tarihten sonra elimize ulaşan öneriler dikkate alınmayacaktır) .

BAŞARILI KÜTÜPHANELERIN BELİRLENME SÜRECİ:

Belirtilen tarihe kadar TKD’ne ulaştırılan gerekçeli aday önerileri, TKD Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan juri tarafından değerlendirilecek, 21 Mart 2016 tarihinde jüri kararı gerekçeleriyle birlikte kamuoyuna duyurulacaktır.

Aday kütüphanenin bulunduğu yer ile jüri üyesinin doğum yerinin aynı olması durumunda ilgili jüri üyesi o kütüphane ile ilgili oturumda oy kullanamaz. Jüri üyesinin bir proje ya da ortak çalışma içinde bulunduğu kütüphane ile ilgili oturumda, çalışmada bulunan jüri üyesi oy kullanamaz. Jüri üyeleri aday önerisinde bulunamazlar.

1 yorum

comments user
kütüphane arısı

Merhaba,
Öneri sadece halk kütüphaneleri için mi olabilir? Okul ve özel araştırma kütüphaneleri de dahil mi?