×

Kardeşlerden kitap okuma rekoru

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde yaşayan Kaya (12) ve Alara Keleş (10) adlı iki kardeş, bir yılda toplam 783 kitap okudu. Halk kütüphanelerinin kullandığı KOHA kütüphane otomasyon sistemi verilerine göre, 2015 yılında Ergani Ortaokulu 6’ncı sınıf öğrencisi Kaya Keleş, bir yılda 407 kitap okuyarak ilçede en çok kitap okuyan çocuk oldu. Kaya’yı bir yılda 376 kitap okuyan Ergani İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi kardeşi Alara Keleş takip etti.

Başarılarından dolayı Ergani İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Abdulbari Tanrıverdi tarafından bilgisayarla ödüllendirilen kardeşlerden Alara Keleş, “Kitap okumayı çok seviyorum. Okumaya başladığımdan beri Türkçe dersinde hiç yanlışım çıkmıyor. Okuduğumu anlayıp, anneme de anlatıyorum. En çok masal, hikaye ve tarih kitaplarını okumayı seviyorum. Kitap okumayı çok sevdiğimi için öğretmenim bana 10 kitaplık bir set hediye etti. O kitapları da bitirdim ama şimdi kütüphaneden alıyorum. Derslerim de çok iyi. Bu sene taktir belgesi aldım” dedi.

Kaya Keleş de kitap okumayı çok sevdiğini belirterek, “Büyüyünce doktor olmak istiyorum. O yüzden çok kitap okuyorum. Masal ve hikaye kitaplarını daha heyecanlı buluyorum” diye konuştu.

Ergani İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Abdulbari Tanrıverdi, kardeşlerin kütüphaneye düzenli olarak geldiklerini belirterek, “KOHA kütüphane otomasyon sistemine göre Kaya ve Alara Keleş kardeşler ilk iki sıraya girerek 2015 yılında Ergani’de çocuk kategorisinde en çok kitap okuyan çocuklar oldular” ifadelerinde bulundu.

Kaynak: http://www.mardinarena.com/