×

Teknik hizmetler sınıfındaki gelişmelere dair toplantı yapılacak-27 Ocak 2016

Bilindiği üzere, Kütüphanecilerin özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda yıllardan bu yana çalışmalar yapılmış ve birtakım kazanımlar elde edilerek 2013 yılı itibariyle Kütüphaneciler Teknik Hizmetler Sınıfına geçirilmiş, (II) sayılı Özel Hizmet Tazminatı Cetvelinin E Teknik Hizmetler bölümünün 1. sırasının “D” bendine alınmıştı.

Elde edilen bu kazanım şüphesiz mesleğimiz için çok önemli bir gelişme olsa da, bunun yeterli olmadığı, Kütüphanecilerin “Teknik Bilimler Lisansiyeri” sayılmaları gerektiği bu bağlamda kütüphanecilerin yukarda anılan maddenin “C” bendine alınması gerektiği meslektaşlarımızın ve meslek çevrelerimizin ortak görüşüdür. Nitekim bu hususta birtakım girişimler olduysa da maalesef bu girişimler sonuçsuz kalmıştır.

Son olarak memur sendikaları ile hükümet arasındaki 2016-2017 Toplu Sözleşme görüşmelerinde de taleplerimiz dile getirilmiş ancak olumlu bir karşılık bulamamış ve mevcut durum devam etmiştir. Kütüphanecilerin ek gösterge sorunu, yan ödeme kararnamesi ilgili cetvellerdeki puan sorunu, bend sorunu kısacası özlük haklarından kaynaklanan sorunların çözülemeyecek sorunlar olmadığının farkındayız.

2013 yılında Teknik Hizmetler Sınıfı’na geçirilmemize kadar verilen mücadeleyi örnek alarak, pasif düşüncelerimizi aktif çalışmalara ve girişimlere dönüştürmek, mesleğimiz ve özlük haklarımız adına göstermiş olduğumuz mücadele ruhunu yakalamamız gerektiğini düşünmekteyiz. Bu bağlamda 15.01.2016 tarihinde İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi kütüphanecileri olarak bir araya gelerek yapmış olduğumuz toplantı sonucunda sorunlar masaya yatırılarak sorunların çözümüne yönelik fikir alışverişinde bulunulmuştur.

İstanbul’daki tüm kütüphanecilerin katılımıyla gerçekleştireceğimiz bir toplantıya ihtiyaç duyulduğu konusunda fikir birliğine varılmış ve Türk Kütüphaneciler Derneği Özlük Hakları Çalışma Grubu’nu yeniden canlandırmak, sorunlarımızın çözümünde yapılacakların yol haritasını çizmek, iş kolları oluşturarak iş bölümü yapmak, aktif ekipler oluşturmak amacıyla toplantı kararı alınmıştır.

Katılımınız toplantının hedeflerine ulaşabilmesi açısından önemli olduğu gibi, bu çağrının olabildiğince çok meslektaşımıza ulaşması da ortaya çıkacak fikir ve görüşlerin çeşitliliği açısından olumlu olacaktır.

Teknik hizmetler sınıfı hakkında toplantı çağrısı:
Yer: Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesi
Tarih: 27/01/2016
Saat: 18:30

Türk Kütüphaneciler Derneği
Özlük Hakları Çalışma Grubu

5 yorum

comments user
Uysal

Toplantıdan nasıl sonuçlar çıktı acaba..

comments user
APER

eğitim bir-sen istese bu konuyu çözer ama ciddiye almıyor galiba

comments user
Yuram

Kütüphanecilerin ek gösterge sorunu, yan ödeme kararnamesi ilgili cetvellerdeki puan sorunu, bend sorunu kısacası özlük haklarından kaynaklanan sorunları yeni Bakanımıza bir ulaşsa, ya da ulaşmış ise tekrar gündeme getirilse çözülür bence…

comments user
Veli

Ankarada yapılacak bir toplantıda da çok kütüphaneci olacaktır. Her türlü görev almaya hazırım.

comments user
Veli

Çok güzel bir gelişme. Dernek başkanları, kütüphaneciler ve atama bekleyen meslektaşlarımız için mükemmel bir gelişme bu. Hadi elele verme zamanı.

-250 kütüphaneci ataması güzel bir fırsat. Yeni meslektaşlar gelecek yanımıza inşallah. http://www.memurlar.net/haber/560267/ Daha fazla yaymamız lazım bu haberleri.

-Eğitim bir-sen’in mesleğimiz için istediğini ek ödeme ve gelişmelerde çok önemlidir.

Teknik Hizmetler Sınıfı’na dâhil edilen personelin özel hizmet tazminatı hk. Yükseköğretim kurumlarında Folklor Araştırmacısı, Müze Araştırmacısı, Kütüphaneci, Arşivci, Kitap Patoloğu ve Sosyolog unvanlı kadrolarında çalışan personele, 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki (II) sayılı Cetvelin (E) Teknik Hizmetler Bölümü’nün 1/c maddesinde öngörülen oranlarda söz konusu Bakanlar Kurulu Kararında belirtilen usul ve esaslar dâhilinde özel hizmet tazminatı ödenmesi. Genel İdare Hizmetleri, Denetim Hizmetleri, Teknik Hizmetler ve Yardımcı Hizmetler Sınıfı çalışanlarının özel hizmet tazminatlarının 20 puan (157,85.-TL) artırılması, Üniversitelerde çalışan 657 sayılı Kanun’a tabi personele Yükseköğretim Tazminatı ödenmesi.

http://www.egitimbirsen.org.tr/manset-haberleri/toplu-sozlesme-taleplerimizi-devlet-personel-baskanligi-na-ilettik–/3241/#sthash.A5wkvQZD.dpuf

http://www.egitimbirsen.org.tr/manset-haberleri/toplu-sozlesme-taleplerimizi-devlet-personel-baskanligi-na-ilettik–/3241/