×

TKD Mobing Çalışma Grubu kuruluyor

Baskıya, mobinge maruz kalan bazı meslektaşlarımız tarafından Türk Kütüphaneciler Derneği’ne (TKD) şikayetlerin geldiği ve bu bağlamda TKD tarafından meslekteşlaırmıza destek olmak için TKD Mobing Çalışma Grubu’nun kurulmasına karar verildiği bildirildi. TKD Genel Başkanı Ali Fuat KARTAL’da buna yönelik bir açıklama yayınladı ve şunları söyledi “Derneğimize, bezdiri (mobing) ve cinsel tacize maruz kalmış meslektaşlarımız tarafından şikayetler iletilmektedir. Bu konunun son derece hassas bir biçimde ele alınması gerektiğini biliyoruz. Mağdurların iş ve özel yaşamını cehenneme çeviren mobing konusunda bir çalışma grubu oluşturulmasına, grubun az sayıda üyesinin olmasına, üyelerinin tamamının kadın olmasına (özellikle cinsel taciz konusunda mağdurların öne çıkabilmeleri ve rahat olabilmeleri için), üye isimlerinin gizli tutulmasına karar verilmiştir.

Yönetim Kurulu olarak üyelik teklifini götüreceğimiz meslektaşlarımız olmakla birlikte, bu alanda çalışmış, soruşturma yönetmiş, deneyime sahip kadın meslektaşlarımızın desteğini beklediğimizi özellikle bildirmek isterim.

Çalışma grubu; yapılan başvuruları inceleyerek psikolojik ve yasal destek verilmesi tavsiyesinde bulunması durumunda, mağdura her türlü destek verilecektir.

Çalışma grubunun başvuruya ilişkin yapmış olduğu değerlendirme raporu ve varsa belgeleri ilgili kütüphanenin-kurumun en üst yönetimine (Bakanlık Makamı, Rektörlük Makamı gibi) bildirilecektir.

Çalışma grubumuz vasıtası ile diğer STK, girişim ve oluşumlarla da işbirliği içinde olunacaktır. Bu vesile ile personeline ve çalışma arkadaşlarına bezdiri uygulayan ve cinsel tacizde bulanan ahlak yoksunu kişilere de seslenmek isterim; mağdur ettiğiniz her kişi için karşınızda olacağız ve her birinizi afişe edeceğimizi bilmenizi isterim.

Bezdirinin olmadığı, çalışma yaşamımızın eziyete dönmediği, huzur ve barış içinde çalışmak ve yaşamak dileğiyle, selam ve saygılarımı sunarım.”

A. Fuat Kartal
TKD Genel Başkan

1 yorum

comments user
Anonim

Çok teşekkür böyle gelişmeler için. Dekanlardan ve kütüphane sorumlularından çok fazla mobbing e uğruyoruz. Görevde yükselmek için hak bize tanınmıyor. Hepsinin önüne geçilmesini talep ederiz. Psikolojik sorunu olan memur ve şeflerin kütüphaneye sürülmesini istemiyoruz.