×

Bingöl Üniversitesi Öğretim Görevlisi İlanı-Son Başvuru-28 Aralık 2015

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ—>SOLHAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU—>TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER BÖLÜMÜ—>TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK PR.’na “Fakültelerin Kütüphanecilik veya Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü mezunu olmak” özel şartı ile 2 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ alınacaktır.

Kadro Unvan ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
ALES 70
ÜDS/Dengi
Kadro Sayısı 2
Kadro Derecesi 5
Başvuru Tipi Posta, Şahsen
Başvuru Yeri Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığı Selahaddin-i Eyyübi Mah. Aydınlık Cad. No:1 BİNGÖL
Son Başvuru Tarihi 28.12.2015
Ön Değerlendirme Tarihi 31.12.2015
Sınav Giriş Tarihi 06.01.2016
Sonuç Açıklama Tarihi 08.01.2016

Daha fazla bilgi ve belge için tıklayınız

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER:

1-  Adayın başvuracağı Fakülte/MYO/Y.Okulu’nu, kişisel yazışma adresini ve telefon numaralarını belirten dilekçesi,
(http://www.bingol.edu.tr/tr/idari/daire-baskanliklari/personel-daire-baskanligi/akademik-personel-sube-mudurlugu/form)
adresinden Öğretim Elemanı İlana Başvuru Formu

2-       Özgeçmiş,

3-       Erkek adaylar için askerlikle ilgili terhis, tecil veya muaf olduğunu belirten belge,

4-       Lisans ve varsa Yüksek Lisans, Doktora mezuniyet belgelerinin fotokopisi,

5-       Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora transkript fotokopileri,

6-       ALES Belgesi,

7-       Yabancı Dil Belgesinin fotokopisi (KPDS, ÜDS veya muadili),

8-       Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,

9-       Fotoğraf (1 adet),

10-   Onaylı Hizmet Belgesi (Kamu kurumunda görev yapmış adaylar için)

Notlar :

  • Süresi içinde yapılmayan başvurular ve eksik belgeli dosyalar kabul edilmeyecektir.
  • Posta ile yapılacak başvuruların son başvuru tarihine kadar başvuru yapılacak birime ulaşması gerekmektedir.
  • Postadaki gecikmelerden Üniversitemiz sorumlu değildir.
  • Adaylar ilan edilen kadrolardan ancak birine başvuru yapabilir, aynı ilan dönemi içinde birden fazla kadroya başvuran adayların başvuruları değerlendirilmez.
  • Tecrübe belgesi için sadece SGK çıktısı kabul edilmemekte olup, hizmet belgesi veya bir yazı ile belgelendirilmesi gerekmektedir.

31 yorum

comments user
hcttptn

@hatice hanım ilan metninde tecrübe şartı belirtilmemiştir. Tecrübe şartı belirtilmediği müddetçe herkes başvurabilir. (Kadro derecesi 4 ve altında olanlar hariç). Fakültelere alınacak öğretim görevlileri için 5 yıl şartı vardır fakat bu myo olduğu için böyle bir şarta tabi değildir.

Kadro derecesi 5 ibaresine dikkat etmek gerekir. Bildiğim kadarıyla bu derecede tecrübe şartı yoktur. Tereddütü olan kurumu arayıp sorabilir (Bu derece altında böyle bir tecrübe şartı var mıdır?)

comments user
hatice

arkadaşlar dikkatinizi çekerim her lisans mezunu başvuramıyor. sebep de iki yıl iş tecrübesi şartı var. yalnız yüksek lisans yapanların iki yıl tecrübe sahibi olması gerekmiyor. bilginize.. isteyen üniversiteyi arayıp bilgi alabilir

comments user
gigimultescu

@oguzhan

ben de birkaç bilgi vereyim. tıbbı dok. alanı ile ilgili teorik bilgileri gözden geçirmeni tavsiye ederim. tıbbi otomasyon programlarının nasıl çalıştıgına da bakabilirsin. max. 4 5 soru gelir. bundan fazla olmaz diye dusunuyorum.

comments user
hcttptn

@Oguzhan, sınava gireceğini öngörerek tavsiyelerimi paylaşayım. Birinci kural kılık kıyafete dikkat etmektir. İkinci kural ise alanına hakim olmaktan geçer. Yani bu bölümde neden sana ihtiyaç vardır ve gideceğin bölümde BBY mezunu ne iş yapar bunu anlaman gerekir. Bu şekilde düşünürsen çıkacak soruları da tahmin etmiş olursun ve başarı oranın yükselir.
Son olarak, sınavdan çıktıktan sonra bölüm başkanı ve bölüm hocalarıyla tanışman ve istekli olduğunu onlara göstermendir. Şimdiden başarılar dilerim…

comments user
hcttptn

@Oguzhan rica ederim, @gigimultescu’nun dediği gibi kadro sayısının 10 katı aday çağırılır ve 2 kadro olduğu için 20 aday çağrılacaktır. Başvurduğunuz takdirde şartlarınız tutuyorsa çağrılırsınız. Benim tahminim başvuran kişi sayısı 10’u bile bulmaz. Şimdiden başarılar dilerim…

comments user
gigimultescu

@oguzhan sınava muhtemelen ilk 20 kişi çağrılır. Çünkü kadro sayısının 10 katı olarak belirlendi diye biliyorum. bu 20 kişi içinden de illa ki 2 3 fire oluyor genelde. Sınava gelmiyorlar

comments user
gigimultescu

@hcttptn haklısınız güzel bir kadro. diğer kadrolar da iyi geliyor bana aslında.(okutman uzman araştırma görevlisi) ama bölümümüzden sadece uzman, araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi alınıyor. Ben biraz daha beklemeyi düşünüyorum. ÖYP açıklanacak daha. 2013 te çankırı üni. için öyp puanım yetiyordu ama daha baska amaçlarım vardı o zmanlar. tercih etmedim.. keske etseymısım. su anda kafamı duvarlara vuruyorum inanın ki…

comments user
hcttptn

@gigimultescu rica ederim. Eğer evli değilseniz yani gidememekteki sorununuz bu değilse öğr.gör. çok iyi bir kadrodur. Ders saatlerinizi 2 güne sıkıştırıp diğer günlerinizde memleketinize giderek değerlendirebilirsiniz. Yüksekokul müdürleri bu konuda anlayışlılar.

Mardin’de çalışan bir arkadaşımın sözü: “Doğu kaygısıyla gelen insanların kaygıyı gidermeleri için sadece 3 aya ihtiyacı vardır.”

Bence kaygılarınızı aşın, umarım mutlu ve başarılı olursunuz…

comments user
gigimultescu

@hcttptn

çok dusundum basvurmayı ama dogu bölgesinde yapamayacağımı dusunuyorum. özellikle sosyallik anlamında çok sıkıntı çekilen bir yer olmalı sanırım.. hayırlısı artık..

comments user
gigimultescu

@hcttptn tesekkurler bilgi için.

comments user
hcttptn

@gigimultescu, Üniversitelerin geliştirme ödeneğinden kaynaklanan bir durum (arş.gör,öğr.gör.), doğuda olursa bu ücret ciddi seviyelere ulaşıyor. Uzman kadrosunda çalıştıktan sonra arş.gör kadrosunu kazanarak geçiş yaptım. Aradaki farkı biliyorum ve uzman kadrosunu hiç tavsiye etmiyorum.
@oğuz, Sınav yazılı olacaktır. Tıbbi Dokümantasyon ile alakalı konular sorulacaktır ve yaklaşık 3 soru çıkmaktadır.

2 kadro olduğunu düşünerek biri kişiye özel diğeri hakedene gidecektir. Hayırlısı olsun…

comments user
gigimultescu

@hcttptn

baya fazlaymıs maasları ya. hatta bir arkadas uzman olarak calısıyor ıstanbulda 3550 alıyorum demıstı.. kısıye açılan kadrolar tabi:(( bize denk gelmez:(

comments user
Selim

2700 tl maaş alarak başkentte kütüphaneci olarak kalmakmı, yoksa 4000-5000 tl maaş almak için evini dağıtıp gitmekmi? Bekar olsaydım ve terör olmasaydı bu soruyu sormazdım sanırım.

comments user
hcttptn

Derece konusu tecrübe şartını etkiler. Örneğin 4. dereceli ilan için 5 yıl iş deneyimine sahip olmak şartı uygulanır. 2. derece kadroya 10 yıllık iş deneyimi istenir. 5. derecede tecrübe şartı yok diye biliyorum ama kurumun personel daire başkanlığına danışabilirsiniz.

comments user
Unal

Derece konusu onemli mi peki yemi meslege baslayan birisi 9. Dereceden basliyor bu kadroya basvurabilirmiyiz ?

comments user
hcttptn

@Mehmet, uzman maaşları hiç bir şekilde arş.gör., öğr. gör., ve okutmanlardan daha fazla değildir. Uzman maaşları sabittir ve Anadolu ünv. hariç bir ek ücreti yoktur. Şuandaki maaşları 3500 tl’dir. İki kadroda da çalıştığım için net bir şekilde yorum yapıyorum, lütfen kimseyi yanıltmayalım.

comments user
hcttptn

Öğretim görevlisi maaşı konusunda netlik kazandırayım. 3600 net maaş + 1200 tl geliştirme ödeneği ( Solhan ilçesi yüzde 500 alır)+ ek ders ücreti (200-1000 tl arası) alacağınızücret toplamı: 5000-5800 arasında olacaktır.

comments user
Memo

@erman haklısın.Bu ülkede bu işler böyle yürüyor.Alınacak iki kişi çoktan bellidir de yönetmeliğe göre bu başvuruyu açmak zorunda

comments user
Mehmet

@gigimultescu uzman maaşları memuriyet derecesi ve miktar olarak öğretim görevlisinden daha fazladır

comments user
gigimultescu

@hcttptn

uzman maaslarına baktım sımdı. 3450 civarı. ogretim görevlisi de bu maasa ek olarak bi de ek ders alıyor dimi?

comments user
Mehmet

Kamu kurumunda daha önce en az 4 yıl görev yapmış ve hizmet belgesine sahip adaylar önceliklidir denildi bana telefonda.Her yer tecrübe isterken biz bu tecrübeyi nerede yapacağız acaba..

comments user
Erman

http://www.akademikpersonel.org/38185-arkadaslar-kadro-sinavinda-haksizliga-ugradim-yardim-edin-lutfen-3.html

Bir okumalı bu yazıyı. Hakkari başlığına da ekledim. Allah herkese hakkını versin. Maaş olarak 4000 tl’yi bulabilir.(Doğu tazminatı, geliştirme v.s.)

comments user
hcttptn

Doğu-batı diye ayrım yapmayan birisi kesinlikle tercih etmelidir. Kütüphaneci maaşının tam olarak en az 2 katını kazanaaksınız. Kadro sayısının 2 adet olması da avantajdır.

comments user
gigimultescu

ben de basvurmak ısterdım ama cok uzak bir yerde. basvuran arkadaslara sımdıden basarılar.

comments user
gigimultescu

@berna ales kullanım süresi 3 yıldır. Geçen yıl aldıysanız puanınızı kabul ederler.

comments user
berna

3 yillik memurum. Gecen yilin ales puani var 77 kusur almistim. Belgeleri gonderecegim gecen yilinkini de kabul ederler degil mi?

comments user
Halis

Ales 83 basvuralım hayırlısı olsun

comments user
cem

çok teşekkür ederim hcttptn..

comments user
hcttptn

Meslek Yüksekokullarındaki kadrolarda dil puanı istenmez.
Bu kadroya başvurma koşulları şu şekildedir:

-Fakültelerin Kütüphanecilik veya Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü mezunu olmak
-ALES puanı alanında 70.00 olmak

comments user
cem

aradaği tek şart alesten 70 mi yani? Yuksek lisans veya yds istemiyor mu. tel açmıyorda..

comments user
hcttptn

Eğer Bilgi ve Belge Yönetimi mezunuysanız EA puanınızı göndermelisiniz. Kütüphanecilik veya Arşivcilik mezunuysanız SÖZ puanınızı göndereceksiniz. Hayırlı uğurlu olsun…