×

ANKOS Akademi’nin ilk eğitim turu tamamlandı

ANKOS Akademi’nin “Elektronik Kaynakların Seçim ve Yönetimi” ile “Açık Erişim ve DSpace” konularındaki ilk eğitimleri 17 Kasım- 08 Aralık 2015 tarihleri arasında başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. “Elektronik Kaynakların Seçim ve Yönetimi” eğitimi için 28 kişi, “Açık Erişim ve DSpace” eğitimi için ise 17 kişi başvurmuş ve ANKOS YK tarafından yapılan değerlendirme sonucu farklı kurumlardan “Elektronik Kaynakların Seçim ve Yönetimi” eğitimine 11 kişinin, “Açık Erişim ve DSpace” eğitimine ise 10 kişinin katılımı uygun görülmüştü.

Sönmez Çelik tarafından verilen “Açık Erişim ve DSpace” eğitiminde; başta Üniversiteler olmak üzere, kurumların bünyesinde üretilen kitap, makale, tez, bildiri, rapor gibi tüm akademik kaynakların uluslararası standartlarda kurumsal arşivlerde depolanması, etkisinin artırılması ve telif haklarına uygun olarak Açık Erişime sunulması konularında teorik ve uygulamalı bilgiler verildi.

Elektronik kaynak kütüphanecilerinin elektronik kaynak seçim ve yönetim sürecine hâkim olmalarını sağlayacak bilgiler paylaşılarak, katılımcıların kurumlarında sağlıklı bir elektronik kaynak seçim ve yönetim sürecinin yürütülmesi için emek, zaman, bilgi ve tecrübelerini etkili bir şekilde kullanmalarının hedeflendiği “Elektronik Kaynakların Seçim ve Yönetimi” eğitiminde ise “Elektronik Kaynaklar Değerlendirme ve Seçimi” Dr. Burcu Bulut, “Elektronik Kaynak Yönetimi” Derya Soğuksu ve “Elektronik Kaynaklarda Hukuki Süreçler, Lisans Anlaşmaları ve Telif Hakları” M.Kerem Kahvecioğlu tarafından örneklerle anlatıldı.

Farklı oturumlarda, aynı gün ve saatlerde haftanın 3 günü toplam 9 saatte verilen eğitimlerin 10. ve son dersinde her iki eğitim aynı oturumda ANKOS Başkanı Sami Çukadar ve ANKOS Akademi grup üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

2 yorum

comments user
Aysun

Bir sonraki eğitimin konusu ve tarihi nedir bilgi verebilir misiniz

comments user
saçma adam

bende katılmak isterdim…