×

Milli Savunma Bakanlığı 2 Uzman alacak-Son Başvuru-21 Aralık 2015

1. GENEL HUSUSLAR:
a. Milli Savunma Bakanlığının memur ihtiyacının karşılanması için “Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarında İlk Defa Devlet Memurluğuna Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik” hükümleri doğrultusunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi açıktan atama yoluyla B Grubu kadrolara memur temini yapılacaktır.

Uzman GİH-

9. derece

1Erkek/

Bayan

2014

KPSSP

03

ANKARA Mesleki Yeterlilik ve Mülakat Sınavları yapılacaktır. 4099, 4101, 4117, 4186Bilgi ve Belge Yönetimi, Dokümantasyon ve Enformasyon, Arşivcilik veya Kütüphanecilik, Kütüphanecilik ve Bilgi Çalışmaları, Tarih, Sanat Tarihi ve Müzecilik lisans programlarının birinden mezun olmak. Osmanlıca el yazısı okuyabilmek.

 

Uzman GİH-

9. derece

1Erkek/

Bayan

2014

KPSSP

03

ANKARA Mesleki Yeterlilik ve Mülakat Sınavları yapılacaktır. 4019, 4099, 4117, 4179Arap Dili ve Edebiyatı, Bilgi ve Belge Yönetimi, Dokümantasyon ve Enformasyon, Arşivcilik veya Kütüphanecilik, Tarih, İlahiyat lisans programlarının birinden mezun olmak. Osmanlıca el yazısı okuyabilmek.

b. Memur alım faaliyeti TABLO-I’de yer alan faaliyet takvimine uygun olarak icra edilecektir. TABLO-2’deki devlet memuru kadrolarına karşılarında belirtilen kontenjan ve niteliklerde personel temini yapılacaktır.

c. Başvurular, MSB’nin www.msb.gov.tr resmi internet sitesi üzerinden 14-21 Aralık 2015 tarihleri arasında yapılacaktır.

ç. Adaylara yapılacak tüm duyurular (başvuru şartlarını taşımadığından başvurusu kabul edilmeyen adayların bilgilendirilmesi dahil), MSB’nin www.msb.gov.tr resmi internet sitesi üzerinden yapılacak, ayrıca bir çağrı yapılmayacaktır.

d. Başvuruların bitimini müteakip, başvurusu ve belgeleri kabul edilen adaylar, KPSS puanlarına göre sıralamaya tabi tutulacaktır. TABLO-2’deki mesleki yeterlilik sınavı yapılacak her bir unvan için 20 katı aday, sadece mülakat sınavı yapılacak her bir unvan için 6 katı aday belirlenerek kimlikleri, 05 Ocak 2016 tarihinden sonra www.msb.gov.tr resmi internet sitesinde yayımlanacaktır.

e. Belirlenen adaylar; 11-15 Ocak 2016 tarihlerinde MSB Devlet Memurları Eğitim Merkezi Komutanlığında (DEMKOM) (Tandoğan/ANKARA) mesleki yeterlilik ve mülakat sınavına tabi tutulacaklardır.

f. “MSB, Gnkur.Bşk.lığı ve Kuvvet Komutanlıklarında İlk Defa Devlet Memurluğuna Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik”in 11/A maddesinin “Şehit, malul ve muharip gazi eş ve çocuklarının; anne, baba veya eşinin şehit/gazi olduğunu gösterir belge ile başvurularında, almış oldukları merkezi sınav puanına, aldığı puanın %10 fazlası eklenerek hesaplanmış puan dikkate alınır.” hükmü gereğince, şehit/gazi yakınlarının KPSS puanlarına %10 puan eklenecektir.

2. BAŞVURU KOŞULLARI:

a. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun değişik 48’inci maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak (15 Ocak 2016 tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak),

b. Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak daha önce çalışmış veya halen çalışıyor olmamak,

c. Sözleşmeli subay, sözleşmeli astsubay, uzman erbaş veya sözleşmeli er olarak çalışırken sözleşmesi feshedilmiş veya halen çalışıyor olmamak,

ç. Erkek adaylar için, 15 Ocak 2016 tarihi itibarıyla; askerlik durumu bakımından; askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise askerlikten muaf tutulmuş veya erteletmiş olmak veya muvazzaf askerlik hizmetini yapmış olmak,

d. Başvurduğu kadro unvanı için aranan niteliklere sahip olmak,

e. Ortaöğretim, Ön Lisans ve Lisans mezunları için 2014 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS) girmiş olmak.

3. BAŞVURU FORMU DOLDURMA TALİMATI:

a. Adaylar, 14-21 Aralık 2015 tarihleri arasında saat 17.00’a kadar www.msb.gov.tr resmi internet adresindeki Aday Giriş Ekranında bulunan Başvuru Formu’nu doldurmak suretiyle başvuru işlemlerine başlayacaklardır. Başvuru formunun bütün bölümleri (özellikle adayların yazışma/e-posta adresleri, telefon numaraları ile istenilen belgelerin sisteme resim dosyası olarak yüklenmesi vb.) tam ve doğru olarak doldurulacaktır.

b. Her aday niteliklerini taşıdığı sadece bir kadro için başvuruda bulunabilecektir. Birden fazla kadronun niteliklerini taşıyan adayların tercihinde değişiklik yapması durumunda, en son yaptığı başvuru sisteme kaydedileceğinden önceki yapılan başvurular geçersiz olacaktır.

c. Adaylar başvuru esnasında istenen belgeler ile kadro niteliklerine ait diğer belgeleri sisteme yükleyeceklerdir. Söz konusu istenilen belgeleri sisteme yüklemeyen adayların başvuruları kabul edilmeyecek, elden veya posta yoluyla belge alınmayacaktır. Adayların kendi sistemlerinde oluşacak arızalardan MSB sorumlu değildir. Bu nedenle adayların başvurularını son güne bırakmaması gerekmektedir.

4. BAŞVURU VE SINAVLARLA İLGİLİ BİLGİLER:

a. Başvuru Formunda beyan edilen bilgilerin doğruluğundan ve sonrasında doğabilecek hukuki müeyyidelerden adaylar sorumludur. Verdiği bilgiler ile belgelerinde eksik ve hata olduğu tespit edilenlerin başvuruları işleme alınmayacaktır.

NOT: Genel Ağ (İnternet) ortamı dışında dilekçe, mektup, vb. yöntemlerle yapılacak ön başvurular kabul edilmeyecek, bu dilekçelere cevap verilmeyecek ve işlem yapılmayacaktır.

b. 2014 yılı KPSS sınav sonuçlarına göre;

(1) Ortaöğretim mezunları için KPSSP94,

(2) Ön Lisans mezunları için KPSSP93,

(3) Lisans mezunları için KPSSP03 puanları esas alınacaktır.

c. Başvuru esnasında, aşağıda yer alan belgeler sisteme yüklenecektir.

(1) İş Talep Formu (Aday tarafından doldurulacak, resimli bir şekilde sisteme yüklenecektir.)

(2) Öğrenim Belgesi ile belirtilen unvanlar için varsa Yükseklisans diploması ve “Kalite Yönetimi” konusunda alınan sertifikalar,

(3) Şehit, malul ve muharip gazi eş ve çocukları için anne, baba veya eşinin şehit/gazi olduğunu gösterir belge veya şehit/gazi/malul kimlik belgesi,

(4) Başvurulacak branş için istenen sertifika, belge veya bonservis.

ç. Başvuru formu ve belgeleri incelenen adaylardan başvurusu kabul edilenlerin listesi, (her unvan için belirlenecek taban puanlar ile birlikte) 05 Ocak 2016 tarihinden sonra www.msb.gov.tr resmi internet adresinde tebliğ niteliğinde yayımlanacak ve bu adaylar 11-15 Ocak 2016 tarihlerinde Ankara’da yapılacak mesleki yeterlilik ve mülakat sınavına çağrılacaktır.

d. Adaylar kendilerine tahsis edilen gün ve saatte, sistemden aldıkları başvuru formu ve sisteme giriş yaptıkları belgelerin asılları ile sınav yerinde hazır bulunmaları gerekmektedir.

5. DEĞERLENDİRME VE SONUÇLARIN YAYIMI:

a. Mesleki yeterlilik ve Mülakat sınavlarının her birinin baraj notu 100 üzerinden 70’tir. Bunun altında not alan adaylar elenmiş sayılacaklardır.

b. Mesleki yetelilik sınavı sadece TABLO-2’de belirtilen unvanlarda yapılacaktır. Mesleki yeterlilik sınavında 70 puan ve üzeri alan adayların 6 katı mülakat sınavına alınacaktır.

c. KPSS puanı ile unvana göre yapılacak sınavlarda alınan notların toplamının aritmetik ortalamasına göre her unvan için adayların sınav başarı puanı hesaplanarak, her unvan için asil ve yedek adaylar belirlenecektir.

ç. Sınavda başarılı olan adaylara, memurluğa başlayabilmeleri için yapmaları gereken işlemler www.msb.gov.tr resmi internet adresinde 29 Ocak 2016 tarihinden sonra tebliğ niteliğinde yayımlanacaktır (Adayların, herhangi bir hak kaybına uğramamaları için sınav ve değerlendirmeler sonuçlanıncaya kadar www.msb.gov.tr resmi internet adresini takip etmeleri gerekmektedir.).

d. 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu hükümleri gereğince adayların www.msb.gov.tr genel ağ adresinde yayımlanan bilgiler hakkındaki bilgi edinme başvurularına işlem yapılmayacaktır.

6. MEMURLUĞA ALIMLA İLGİLİ HUSUSLAR:

a. Sınavlarda başarılı olan adaylar, 29 Ocak 2016 tarihinden sonra www.msb.gov.tr resmi internet adresinden ilan edilecek, bilgi ve belgeleri 08 Şubat 2016 tarihinde saat 17:00’ye kadar MSB Devlet Memurları Eğitim Merkezi Komutanlığında (Tandoğan/ANKARA) elden teslim edeceklerdir.

b. Söz konusu adaylardan;

(1) Sevk edilecekleri asker hastanesinden TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği esaslarına göre “Sivil Memur Adayı Olur” kararlı rapor alan,

(2) Yaptırılacak güvenlik soruşturması olumlu olan ve göreve başlamalarında bir sakınca bulunmayanların atamaları yapılacaktır.

c. Onbeş gün içerisinde görev yerine katılmayan adayların atama tebligatı iptal edilecektir.

Başvuru sürecindeki sorunlarınız için iletişim bilgileri:

Elektronik Posta Adresi : msbmemuratama@msb.gov.tr Belgegeçer (Faks) No. : (0 312) 417 54 64

Posta Adresi : MSB Personel Başkanlığı PK 06100 Bakanlıklar/ANKARA

6 yorum

comments user
Isil

Maas hakkinda fikri olan var mi acaba?

comments user
gigimultescu

maaşları nedir acaba?

comments user
Pirpil

Y. Lisans için KPSS belirtilmemiş. İstenmiyor mu acaba?

comments user
gigimultescu

osmanlıca el yazısı okuyabilmek şartı olmasa keske..

comments user
Saçma adam

70 geçmiş olsa adam buna mi kalmış da?? Boşverin kardeşler zaten atanırsiniz

comments user
donovan

tekrar yazıyorum; “daha once bır kamu kurumunda çalışmış olmamak ve şu an bir kamu kurumunda çalışmamış olmak” diye bir şart; fırsat eğitliğine aykırı değil midir? Sadece kamuda hiç çalışmamış olanlar başvurabilecek. Bir de admin bizi MSB uzman maaşları konusunda bilgilendirebilir mi? Üniversiteler hariç direkt uzman alımını ilk defa gordum. Teşekkürler.