×

TK Dergisi Editör Grubu’ndan dergideki son gelişmelere dair açıklama yapıldı

Türk Kütüphaneciliği Dergisi Editör Grubu,  mesleki dergimizin Web of Science (WoS)’da dizinlenmeye başlamasıyla ilgili resmi facebook sayfasından bir açıklama yayınladı. Açıklamanın detayı aşağıdaki gibidir.

1952 yılından beri Türk Kütüphaneciler Derneği’nin resmi yayın organı olarak yayımlanan dergimiz, 2015 yılı itibariyle dünyaca tanınan otorite atıf dizini Web of Science’ın çekirdek koleksiyonuna bu yıl dahil edilen “Emerging Source Citation Index”te dizinlenmeye başlamıştır. Dünya çapından 12.000’den fazla dergi içeren ve alanında otorite kabul edilen Web of Science’ta, günümüz itibariyle 85 kütüphanecilik ve bilgibilim dergisi dizinlenmektedir. Emerging Source Citation Index’te ise dünyadan yalnızca 13 kütüphanecilik ve bilgibilim dergisi yer bulabilmiştir. Bu 13 dergi içinden en fazla makalesi dizinlenen ikinci dergi Türk Kütüphaneciliği olmuştur.

2015 yılında yayımladığımız ilk iki sayı an itibariyle Web of Science’ta taranabilir durumdadır. Dergimizi Web of Science’ta “Turkish Librarianship” şeklinde arayabilirsiniz. Dergimize emeği geçen tüm editörler, yazarlar, hakemler ve okuyucularımıza teşekkürü borç bilir, daha nice başarılara birlikte ulaşmayı temenni ederiz.

Emerging Sources Citation Index hakkında detaylı bilgiye burada yer alan sayfadan da erişebilirsiniz.

Türk Kütüphaneciliği Dergisi Editör Grubu

Buraya tıklayıp dergi içeriğini Web of Science’da görebilirsiniz.