×

Vali Erdoğan Bektaş’dan kütüphanelere destek:Bizim adam gibi bir kütüphaneye ihtiyacımız var

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Kültür Bakanlığı’nın, Şehzadeler Kaymakamlığı’na ayrılan eski askeri hastane bahçesi içerisinde Manisa’nın tamamına hitap edecek büyük bir kütüphane çalışması içerisinde olduklarını belirtti. Kütüphane yapmanın sadece bakanlığın görevi olmadığını kaydeden Vali Bektaş, başta büyükşehir belediyesi olmak üzere ilçe belediye başkanlarına ‘şehir olacaksa kütüphanesi de olacak bunun lami cimi yok‘ şeklinde tepki gösterdi. Vali Erdoğan Bektaş, Manisa’ya yeni bir kütüphane kazandırma çalışması içerisinde olduklarını söyledi. Şehzadeler Kaymakamlığı’na ayrılan eski askeri hastane bahçesi içerisinde Kültür Bakanlığı tarafından, Manisa’nın tamamına hitap edecek büyük bir kütüphane yapacaklarını belirten Vali Erdoğan Bektaş, şehrin kütüphaneye ihtiyacı olduğunu söyledi.

“KÜTÜPHANE YETERSİZ DEĞİL KÜTÜPHANE YOK”

Manisa’daki kütüphanenin yetersiz değil, kütüphanenin olmadığını kaydeden Vali Bektaş, “Böyle bir kütüphane olmaz. O kütüphane birkaç çocuğun sınava hazırlandığı ders mekanı. En fazla otuz çocuk yararlanabilir. Kütüphane ders çalışma mekanı değildir. Şehrin kütüphaneye ihtiyacı olduğu gibi özellikle büyük ilçelerimizin de kütüphaneye ihtiyacı var. Kütüphaneyi ille bakanlık yapmaz, belediyelerde yapar, üniversitelerde yapar. Şehzadeler Kaymakamlığı’na ayrılan eski askeri hastane bahçesi içerisinde Kültür Bakanlığı tarafından, Manisa’nın tamamına hitap edecek büyük bir kütüphane çalışması içerisindeyiz” dedi.

“ADAM GİBİ…”

Kütüphaneyi sadece bakanlığın değil belediyelerinde yapması gerektiğini belirten Vali Bektaş, “Her mahalleye bir kütüphane yapılması gerekir. Bizim Manisa’da kütüphane diye bildiğimiz kurum bir mahalle kütüphanesinin özelliğine sahip değil. Böyle bir kütüphane olmaz. Herkes otursun ben mahalleme nasıl bir kütüphane yapabilirim diye bunun gayreti içerisine girsin. Bugün Turgutlu’nun da, Salihli’nin de, Akhisar’ında adam gibi bir kütüphaneye ihtiyacı var. Bugün kütüphane olmadan şehir olunmaz. Bu çocuk oyuncağı değildir. Şehirlerde bir ana kütüphane olur. Birde mahalle kütüphaneleri olur. Kitaba ulaşma ortamı olur. Bu kaçınılmaz bir şeydir” dedi.

BELEDİYELERİ ELEŞTİRDİ

Vali Bektaş, son olarak şöyle konuştu: “Biz eğer bir buçuk milyon nüfuslu bir şehir olacaksak bizim adam gibi bir kütüphaneye ihtiyacımız var. Oturup bunları çözeceğiz. İlçe belediye başkanları, kaymakamları, milli eğitim müdürleri bu konuda oturup kafa yorsun. Şehir olacaksa kütüphane olacak. Bunun lami cimi yok. Burada yapacağız. İmkan bulursak ilçelere de yapacağız. Ama bu sadece kültür bakanlığı ve bize bağlı değil. Büyükşehrin de oturup 17 ilçeme 17 kütüphane yapıyorum desin. Bizim olduğu gibi bu büyükşehrinde, ilçe belediyelerin de görevi.”

Kaynak: http://www.manisahavadisleri.com/

2 yorum

comments user
abb

Böyle bireysel çıkışlar arada bir farkındalık oluşturmaya yarasa bile ülkede belirgin bir kütüphane politikasının olmaması bir kütüphane yasasının bulunmaması uzun vadede bu sözlerin pek işe yaramamasına yol açıyor. Bu arada daha önce başka bir mülki idarecinin dediği gibi kütüphaneler ders çalışma yeri değildir demiş. Buna tabii ki katılmam mümkün değil. Yine de ben de hassasiyeti için Sayın Valimize teşekkür ediyorum.

comments user
KTP-Çİ

Bizim böyle Valilere ihtiyacımız var.Sayın Valimi tebrik ediyorum.İnşallah dilediğini yapar ve bu tüm Türkiye’ye örnek olur.Böylece kütüphane ve kütüphanecilik hakkındaki yargılar bir nebzede olsa kırılır.Yaşayın sayın valim.