×

2015-KPSS A Grubu Sınav Başvuruları yarın başlıyor

Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) başvurular, yarın başlıyor. ÖSYM’nin internet sayfasındaki sınav takvimine göre, KPSS (A Grubu ve Öğretmenlik) 4-5 Temmuz’da, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 12 Temmuz’da gerçekleştirilecek. KPSS’ye, lisans mezunları ile bir lisans programından mezun olabilecek durumdaki adaylar başvurabilecek. ÖABT dahil KPSS’ye başvuru işlemleri yarın başlayacak, 21 Mayıs’ta sona erecek. Başvurular, ÖSYM merkezleri ve “www.osym.gov.tr” internet adresinden yapılabilecek.

KPSS’de A grubu ve B grubu kadro ne demektir?tıklayınız

Kamu Personel Seçme Sınavı
2015-KPSS  A Grubu ve Öğretmenlik

Sınav Tarihi
04.07.2015-05.07.2015

Başvuru Tarihleri
06.05.2015-21.05.2015

Kamu Personel Seçme Sınavı
2015-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT)

Sınav Tarihi
12.07.2015

Başvuru Tarihleri
06.05.2015-21.05.2015

9 yorum

comments user
şansız kütüphaneci

ekin sözlerimin muhatapları sıkıntının kaynağını çok çok iyi biliyorlar çok detaya girmek istemiyorum yalnız kesin olan bir şey var mesleğimi yapmama engel oldular.

comments user
Ekin

Sıkıntıyı anlayamadık. Ama ankara, odtü ve gazi de farklı değil. Kütüphaneci kendini geliştirmeyen insan durumunda kurumlarımızda. Memurluğa kapağı atıp,bir adım ileriye gitmeyen insanlarla dolu kurumlar. Ondan dolayı canınızı üzmeyin. Kpss ye tekrar girin, alın puanınızı ve kurumlararası geçiş yapın. Muhafakat vermezlerse, dava açın..

comments user
şanssız kütüphaneci

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ’NDE ÇALIŞAN BAZI KÜTÜPHANECİLERE:

Bir meslektaşınızın ekmek yemesini engellediniz umarım kendinizle gurur duyuyorsunuzdur sizin gibiler sayesinde şu anda diplomasını aldığım işi değil tamamen alakasız bir iş yapmaktayım mesleğe dönmek için bir şansım vardı teşekkür ederim engellediniz ama şunu unutmayın düşmez kalkmaz bir Allah.

comments user
şirin

Arkadaşlar herkese günaydın,

2013 yılının Kültür Bakanlığı uzman yardımcılığı ilanını incelemenizi tavsiye ederim…

http://pdb.kulturturizm.gov.tr/TR,76328/kultur-ve-turizm-uzman-yardimciligi-yarisma-sinav-duyur-.html

Hem 2012, hem 2013 yılı KPSS sınavları geçerli idi alımlarda. Evet yabancı dil KPSS sınavı yok, ama YDS’ye girip KPSS puanına ekletebiliyorsunuz bildiğim kadarıyla. Naçizane tavsiyem tüm sınavlara girin, yüksek puan alan arkadaşların şansı olabilir.

comments user
bby2011

Ali bey size katılıyorum bu ilan zaten 2004 yılına ait ben bir kaç kere girdim tek yıllarda olan kpss sınavına fakat hiç alım olmadı keşke olsa uzman olarak alınacağımızı bilsek zaten şansımızı dener sınava girerdik ama hiç getirisi olmuyor ne yazık ki olsa daha güzel maaşlara daha güzel kurumlarda çalışabilirdik.

comments user
Ali

Artık yabancı dil kpss sınavı yok Analiz dostum. Hatta eşimin üds,kpds puanı bile kabul edilmedi.Sadece yds puanını görüyor ösym sistemi. Ondan dolayı bby den başka diploması olan a grubu sınavını kaçırmamalı. Bu meslekten benim gibi kurtulmak isteyenler özellikle.Ama bby mezunu girmesine gerek yok.

comments user
Analiz

Emin olmadığımız konularda yorum yapmamalıyız.

http://www.kultur.gov.tr/TR,28183/kultur-turizm-uzman-yardimciligi-sinavi.html

yukarıdaki adreste yer alan ilanın ilgili maddeleri aşağıdadır.

“2. Gruptan sınava katılabilmek için;
-En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi veya yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarının, Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo Televizyon ve Sinema,Turizm İşletmeciliği, Bilgi ve Belge Yönetimi (Kütüphanecilik), Mimarlık, İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Jeoloji Mühendisliği, Kimya, İstatistik, Şehir ve Bölge Planlama, Arkeoloji, Sanat Tarihi bölümlerinden birisini bitirmiş olmak,
-ÖSYM tarafından 15- 16 Kasım 2003 ve 10-11 Temmuz 2004 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS) Puan No: KPSSP8’den asgari 70 puan almış olmak kaydıyla; müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde; öğrenim dalları itibariyle alınacak Kültür ve Turizm Uzman Yardımcısı sayısının 5 katı aday arasına girmek.”

Pazar oturumlarına katılmanın Bilgi ve Belge Yönetimi dışında başkaca bir mezuniyeti (kamu yönetimi, vs.) olmayanlar için gerekli değildir.

İlanda da belirtildiği üzere kullanılan puan türü KPSSP8 olarak belirtilmiştir.

KPSSP8 için gerekli oturumlar şu şekildedir:

“KPSSP8 puanı üzerinde Genel Yetenek testi %40, Genel Kültür testi %40, Yabancı Dil Bilgisi Testi (YDS) ise %20 etkilidir. Buna göre KPSSP8 puanı elde etmek isteyen adayların YDS ile birlikte KPSS’de yer alan Cumartesi sabah oturumuna girmesi yeterlidir.”

Adayların gözden kaçırma ihtimali olan önemli bir nokta:

Cumartesi oturumunun ardından yapılan ‘Yabancı Dil Sınavı’ bölümüne mutlaka katılınması gerekmektedir.

comments user
Mustafa

Bu sınava bizlerin girmesi bir şey ifade etmiyor ki kpss A dan atamamız yok bizim.

comments user
Akın

Pazar oturumlarına girecek kütüphaneci varmı? Gerek duyuyormusunuz?