×

Tüm BBY mezunları, yemin etmeye hazır mısınız? İşte mesleki yemin metnimiz

Bölüm Başkanları ile 21 Mart 2015 Cumartesi TKD Genel Merkezinde yapılan toplantı sonucunda Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinden mezun olacak olan öğrencilerin “Bilgi ve Belge Yönetimi Meslek Yemini” etmeleri konusunda görüş birliğine varılmıştır. Toplantıya katılan Bölüm Başkanları ile birlikte oluşturulan aşağıdaki metin konusunda görüş birliğine varılmıştır. Ayrıca toplantıda kabul edilen bu metnin bölüm kurullarında da onaylanması gerektiği toplantıya katılanlar tarafından kabul edilmiştir.

Aynı metin daha sonra TKD Etik Kurulu tarafından da değerlendirilmiş olup, TKD Yönetim Kurulu Kararı ile bölümlere gönderilmiştir.

Bilgi ve Belge Yönetimi Meslek Yemini

1- Meslek yaşamım boyunca, kullanıcılar arasında hiçbir ayrım yapmayacağıma;

2- Kullanıcıların bilgiye erişmelerini sağlamak için sahip olduğum bütün bilgi ve becerileri kullanacağıma;

3- Düşünce özgürlüğünden yana davranacağıma ve sansüre karşı çıkacağıma;

4- Telif haklarını gözeteceğime;

5- Mesleğimin ve kurumumun saygınlığına zarar verecek davranışlarda bulunmayacağıma;

6- Kullanıcıların özel yaşam gizliliklerine saygı göstereceğime;

7- Mesleki görev ve sorumluluklarımı yerine getirirken kişisel çıkar sağlamayacağıma;

8- Hocalarıma ve meslektaşlarıma saygı duyacağıma;

9- Mesleki işbirliği ve dayanışmaya özen göstereceğime;

10- Kendimi mesleki olarak sürekli geliştireceğime;

11- Mesleki ve yönetsel ilişkilerimde adil ve dürüst davranacağıma;

12- Mesleğimi etik ilkeler doğrultusunda gerçekleştireceğime namusum ve onurum üzerine yemin ederim.

27 yorum

comments user
OnurKutlu

Geyiğe gel..

comments user
sblnt2401

Ankara Üniversitesini tebrik ediyorum desteklerinden dolayı.

comments user
açılınbenkütüphaneciyim

Ankara Üniversitesi kabul etmemiş mesleki yemin ettirmeyi. 😀 Soğuk rüzgarlar esecek.

comments user
metehan

Aynen ama ser verip sır vermiyorlar büyük ihtimal bizden alım olmaz tapuya

comments user
şakir

Daha 16 – 17 gün var talep toplamanın son gününe.Listeler geldiğine göre karar verilmiş demektir.

comments user
metehan

Az önce tapuyu aradım bby mezunu alım var mı diye listeler gelmiş ama bilgi vermiyorlar sonumuz hüsran muhtemelen

comments user
Erdi

http://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/7-haziran-2015-genel-secim-analizi-815449/

Kütüphaneci bir milletvekili adayı bile yok. Arkeolog var, ekonomist var ama biz yokuz.. Ne diyeyim,bizi kendi gibi anlayabilecek birisi yok.

comments user
sblnt2401

13. Kütüphanecilerin özlük haklarının korunması ve daha da ilerletilmesi konusunda çalışacağıma;
14. Türk Kütüphaneciler Derneği olarak meslektaşlarımızı her platform da koruyup, meslek onurumuzu zedelemeye çalışan herkese karşı sonuna kadar direneceğimize namusumuz ve onurumuz üzerine yemin ederiz.

comments user
hialbayrak

🙂 bunu eklemeyi unutmuşum 🙂

comments user
hialbayrak

Asur Bani Pal Yemini diyebiliriz bu yemine ? hipokrat yemini gibi bişiy yani ? ne dersiniz ?

comments user
metehan

devam etsin

comments user
metehan

Şakir haklısın ama hepsi kapı duvar olmuş ben tepki koyunca cevap vermeyi biliyorlar sadece çok etkili olmasa da bizim de Ankara’da görüşmeler yapmamız hiçbir şey yapmamızdan iyidir. Meslek örgütleri de böyle boş işlerle uğraşma

comments user
ümitbby

Arkadaşlar; evet bu örgütlenmeyi biz yapalım.İyi güzelde sen ben le olacak işler değil.Ben zaten gerekli yerlere bildirimleri yapıyorum. yani 3-5 kişi ne yapabilirki? Zaten bby mezunları dayanışma içinde olsalar küçükte olsa bi katkı sağlar. 1 ay kadar zamanımız kaldı. Lütfen herkes duyarlı olsun. Herkeste garip bir algı var; Eee benim sıralamam çok düşük gelmez bi yer, zaten alımlar çok az, Devlet az alım yapıyo vs… Arkadaşlar bu kafada olursak zaten kabullenmiş oluyoruz. Hiç bişey yapamıyorsak yazın arkadaşlar: bimere, kültür bakanlığına,DPB ve gerekli birimlere şikayet ve önerilerimizi bildirelim. Saygılarımla…

comments user
şakir

Metehan devlet memurluğu yaptığın için bilirsin bireysel olarak hele kadro talebi gibi bir konuda yapılacak çok bir şey yok.Üniversite hocalarından ve meslek örgütlerinden oluşturulacak heyetlerin kurumlara baskısı çok daha sonuç alıcı oluyor.SGK Ankarada Türkiyenin en büyük arşivlerinden birini hizmete açtı acaba kaç hoca SGK da bby mezunu sayısını merak edip girişimlerde bulundu.Kültürün müsteşarlığına müzecilik kökenli bir bürokrat getirildi ve kütüphanecilik konusuna çok olumlu yaklaştığı demeçlerinden basına yansıdı hangi meslek örgütü kendisinden randevu talep edip atamalar konusunu gündeme getirdi.Tapunun arşiv daire başkanı değiştirildi yeni arşiv daire başkanı devlet arşivleri kökenli.Gene üniversite ve meslek örgütlerinden kimler kendisiyle görüşmek,arşiv memuru kadrosu tahsisi için görüş alışverişinde bulunmak istedi.Maalesef aklıma Bülent YILMAZDAN başka ikinci bir isim gelmiyor.İşte bu yüzden bütün bunların sadece karikatür değeri var.

comments user
metehan

Şakir bu işleri mislek örgütleri yapmıyorsa biz mezunlar yapacaktık hala da geç değil kimse için değil kendimiz için bir şeyler yapalım

comments user
şakir

@ümitbby gibisi fazla haziranın da hüsran olacağı kasımdan belli zaten.Bu moral bozmak değil gerçekleri söylemek.Kırk kere söylendi.Kültür,Adalet,Meb v.b bakanlıklar nezdinde Tapu,Devlet arşivleri,SGK gibi genel müdürlükler nezdinde girişimlerde bulunulması gerektiği.Kim yapacak öğrenciler mi yapacak bu girişimleri.Tabiki meslek örgütleri ve üniversiteler yapacak.Yemin ederek,hafta kutlayarak,çay partileri düzenleyerek yapılan aktivitelerinde mizahi açıdan bir değeri var illaki.

comments user
ümitbby

Yazık yaa! Bölümde o kadar sorun varken; bölüm yöneticileri ve örgütleri neyle meşguller… Galiba bölüm atamalarından,özlük haklarından memnunlar!!! Kasım atamalarından sonra haziran da bizim için hüsran geçecek gibi arkadaşlar. Burda kimsenin moralini bozmak istemem ama bu tür haberleri ve durumları gördükçe boşuna gayret sarfettiğimin farkına varıyorum. Saygılarımla…

comments user
tusak

kütüphaneler bölüm mezunu olmayan daire başkanları, şube müdürleri ile dolu siz önce onanları halledin.

comments user
ninova

sinirden güldürecek kadar komikmiş bu özellikle 9. madde ayrı güzel

comments user
şakir

Bir şeyler yapmamak anlaşılabilir.Bir şeyler yapıyormuş gibi yapmak insanların zekasını küçümsemektir.Şu atama döneminde ve kurumlardan tercihlerin alınmaya başlandığı şu günlerde BBY için neler yapılabileceği birinci sınıf öğrencilerinin bile malumu.Makam,mevki sahiplerinin daha lüzumlu işlerle uğraşmaları temennisiyle.

comments user
murat

Gereksiz tkd ve onun üyeleri… siz slak kutup l de bile sacma sapan seyler paylasanlar tuzu kuru ınsanlarsınız… mantıklı hır bısyeyınız yok… ne atama sorununuz nede kutuphanenın onemını medyada duyurma becırınız var anca goy goy pesındesınız..

comments user
ümitbby

Iyi güzel de merkezi alımlar öncesi biraz saçma olmuş gibi. Yani bölüm hocalarınin veTKD nin alımlar öncesi kadro istihdamı ilgili toplantı düzenleseler, kamuoyunda yada ilgili kurumlara farkındalık yaratma çabası içine girseler daha dogru olmaz mı! Ins bu yeminde geçen maddeleri uygulamamız hepinize nasip olur…hayırlı olur inş.

comments user
yas

Bu tur islerde ustlerine yok. iste biricik meslek orgutumuz

comments user
metehan

Boş işler bunlar dünün kütüphanecisi bugünün bbycisi bu hocalar sırf reklam peşinde

comments user
secc

Hic gulecegim yoktu!! yemin metni yazacaklarina azcik destek olsalar. neyin kafasindalar anlamadim!

comments user
selo

Siyirmislar ya. Nelerle uğraşıyorlar

comments user
Emel

Boş işler peşinde koşacaklarına, piyasaya nasıl daha kaliteli bby mezunu veririz onu düşünsünler.