×

51.Kütüphane Haftası Kutlu Olsun!

Türkiye genelinde kutlanacak olan 51.Kütüphane Haftası’nın tüm yurtta güzel geçmesi dileği ile emeği geçecek olan herkese şimdiden teşekkürler; fakat bu güzel haftamızı meslektaşlarımızın çoğu hüzünlü geçirecektir, özellikle hala atama bekleyen meslektaşlarımız.  Neden mi?

İşsizlikten; Türkiye genelinde var olan en büyük sorun olarak karşımıza çıkmaktadır ve durum bu şekilde olunca mesleğimizi de maalesef teğet geçmemiş, tam da on ikiden vurmuştur. En son alımlarda da herkesin bildiği gibi her şey ortadadır, tıkla ve tekrar gör; ve TKD Başkanı’nın da 51.Kütüphane Haftası nedeniyle verdiği röportajlardan durumun hiç iç açıcı olmadığı görünmektedir, işte detaylar şu şekildedir, “Türkiye’de 1118 halk kütüphanesinden 122 tanesinin kapalı olduğunu kaydeden Kartal, “Tüm bu kütüphanelerde ise sadece 353 tane kütüphanecilik/ bilgi ve belge yönetimi bölümü mezunu personel çalışmaktadır. 4 kütüphaneye 1 kütüphanecinin düştüğü halk kütüphanelerine bu yıl ki KPSS sonuçlarına göre Kasım ayı atamasında hiçbir kütüphanecinin alınmaması düşündürücüdür. Her yıl yaklaşık 500 kütüphaneci mezun edilen bir ülkede gençler işsiz gezerken, birçok kütüphanede kütüphaneci yokken acaba Sayın Bakan bu durumu nasıl açıklayacak? Ya da açıklama gereği duyacak mı?” diyerek, tüm mecralara sesimizi duyurmak için emek harcamaktadır.

Ve günün anlam ve önemine dikkat çekmek adına şu konunun da netliğe kavuşturulması gereklidir. Bizler ne zaman KÜTÜPHANE HAFTASI’nı düzgün yazacağız acaba!!! Düzgün yazılmayacaksa da ki yazılmıyor, buna uygun bir resmi yazı ile tüm il müdürlüklerine veya nereye yazılacaksa doğru bildiğimiz hafta adımızın yerini ( KÜTÜPHANE HAFTASI) yanlış bildiğimiz hafta adı ( KÜTÜPHANELER HAFTASI) alsın LÜTFEN!!! ya da tam tersi ilgili yerlere yazı ile bildirilsin!!! Türkiye genelinde herkes “ler” takısını takınmış ve bunu benimsemiştir, bunu nasıl çözebiliriz acaba? Bu durum nasıl düzeltilebilir? Ya da düzeltmek doğru mudur?

Elbette birçok sorunumuz var ve buraya yazsak yerimiz yetmeyebilir; fakat şu anda en büyük sorunumuz işsizlik.

Siz değerli tüm meslektaşlarımızın 51. Kütüphane Haftası’nı kutlar, herkese hafta içerisinde kolaylıklar dileriz.