×

TBMM Personel Alım İlanı – Son Başvuru – 3 Nisan 2015

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığından: Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatı kadrolarına Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatında İlk Defa Göreve Başlayacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda yazılı sınav ile sözlü veya uygulama sınavıyla personel alınacaktır.

1 – SINAV ŞEKLİ

Sınavın yazılı aşaması için, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) 2013-2014 yıllarında gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavlarının (KPSS) sonuçları esas alınacaktır.

Kadro unvanlarına göre KPSS’den en yüksek puan alan adaydan başlanarak duyurulan kadroların üç katı aday (son sıradaki adayla aynı puana sahip olan diğer adaylar dahil) sözlü sınava veya uygulama sınavına alınacaktır.

2 – ARANAN ŞARTLAR

Sınava başvuruda bulunacak adayların;

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde yer alan genel şartları taşımaları,

b) Sınav açılan kadrolar için belirtilen şartları taşımaları,

c) İlanda belirtilen KPSS puan türünden en az 70 (yetmiş puan almış) olmaları,

gerekmektedir.

3 – BAŞVURU TARİHİ, ŞEKLİ VE YERİ

Başvurular 23.03.2015 tarihinde başlayıp 03.04.2015 tarihi mesai bitiminde sona erecektir.

Başvurular, http://www.tbmm.gov.tr adresinden temin edilecek başvuru formu doldurularak, istenilen belgelerle birlikte; şahsen yapılacak başvurular, TBMM Ek Hizmet Binası Atatürk Bulvarı No: 153 Bakanlıklar / ANKARA adresine, Posta yolu ile yapılacak başvurular ise TBMM İnsan Kaynakları Başkanlığı 06543 Bakanlıklar / ANKARA adresine yapılacaktır.

Posta ile yapılan başvurularda son başvuru tarihinden sonra Kurumumuza ulaşan başvurular ile eksik belge bulunan başvurular dikkate alınmayacaktır.

4 – SINAVA GİRECEK ADAYLARDAN İSTENİLEN BELGELER

a) Aday Başvuru Formu.

b) Öğrenim durumunu gösterir belgenin (eğitimini yurt dışında tamamlamış olanlar denklik belgesi ile birlikte) aslı veya onaylı örneği (Mesleki eğitim gerektiren kadrolara başvuruda bulunacak lisans mezunu adaylar meslekleriyle ilgili diplomalarını da ibraz etmek zorundadır.)

c) KPSS puanını gösterir belge.

d) Kendi el yazısıyla yazılmış özgeçmiş.

e) Kadrolar itibarıyla aranan şartlar bölümünde belirtilen ve başvuru formuna eklenmesi gereken belgeler.

Şahsen başvuruda bulunacak adayların başvuru belgeleri, asılları ibraz edilmek şartıyla Kurumumuzda onaylatılabilecektir. Sınava başvuru için istenilen belgelerde, gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacaktır. Bunların atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

5 – SÖZLÜ VEYA UYGULAMA SINAVI

Yazılı sınav puanı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre sözlü veya uygulama sınavına katılmaya hak kazanan adayların isim listesi ile sınavının yapılacağı yer, gün ve saat http://www.tbmm.gov.tr/duyurular internet adresinden ilan edilecektir.

Sözlü veya uygulama sınavında başarılı sayılabilmek için en az yetmiş puan almak şarttır.

Sözlü veya uygulama sınavı sonucunda, yazılı sınav puanının %60’ı ile sözlü veya uygulama sınav puanının %40’ı toplanarak adayların giriş sınavı puanı tespit edilecektir.

6 – ATAMA YAPILACAK KADROLAR VE ARANAN ŞARTLAR

BİLGİ NOTU:

2012.8.1493 sayılı YÖK kararından, üniversitelerin sadece “Bilgi ve Belge Yönetimi”, “Kütüphanecilik”, “Arşivcilik”, “Dokümantasyon ve Enformasyon” Bölümlerinden mezun olanların Teknik Hizmetler Sınıfında yer alan “Arşivci” unvanını alarak haklarından yararlanabilecekleri anlaşıldığından, “Arşivci” unvanı için “tarih bölümü” mezunlarının başvuruları alınmayacaktır. Bu yönde daha önce gelen başvurular da işleme konulmayacaktır.

Bu nedenle “Arşivci” unvanı için doğrudan ve postayla başvuru yapan “tarih bölümü” mezunlarının durumlarına uygun bir başka unvan için en kısa zamanda başvuru formunda beyan ettikleri e-posta adreslerinden insankaynaklaribaskanligi@tbmm.gov.tr e-posta adresine yeni başvuru formalarını göndererek başvurularını yenilemeleri gerekmektedir.

Adaylar, ilan edilen kadrolardan yalnızca birine başvuruda bulunabileceklerdir.

Sınav başvuruları saat 9.30-12.30 ve 13.30-17.00 saatleri arasında alınacaktır

Sınavla alınacak personelin maaşları 666 sayılı KHK’ya göre tahakkuk ettirilecek olup diğer kamu kurumlarının maaşlarıyla arasında fark bulunmayacaktır.

Bilgi için:
İnsan Kaynakları Başkanlığı
Tel: 0 312 420 76 15  –   0 312 420 70 21

UNVAN KODU HİZMET SINIFI-KADRO UNVANI GÖREV YERİ ARANAN ŞARTLAR KPSS PUAN TÜRÜ-KADRO SAYISI
1002 THS-Arşivci Ankara Fakültelerin tarih, bilgi ve belge yönetimi, dokümantasyon ve enformasyon, arşivcilik veya kütüphanecilik bölümlerinden mezun olmak, Osmanlıca eğitimi almış olmak (Eğitim gördüğü bölümde Osmanlıca dersi alanlar transkriptle, diğer adaylar kamu kurum ve kuruluşlarından almış oldukları resmi belgeyle başvuruda bulunacaktır. Osmanlıca eğitimine ilişkin belge başvuru formuna eklenecektir) P3-3 Adet
1005 THS-Kütüphaneci Ankara Fakültelerin bilgi ve belge yönetimi, dokümantasyon ve enformasyon, kütüphanecilik ve bilgi çalışmaları, arşivcilik veya kütüphanecilik bölümlerinden mezun olmak. P3-4 Adet

Kaynak:http://ilan.memurlar.net/

90 yorum

comments user
seln

acaba ne kadar adaletli seçim oldu.

comments user
İsmail Karaca

Personel ihtiyacını karşılamak amacıyla ilan edilen kadrolar için gerçekleştirilen sözlü ve uygulama sınavları sonucunda başarılı bulunan adaylara ilişkin liste aşağıda yer almaktadır.

Sınavda başarılı olanların göreve başlatılmaya esas olmak üzere, başvuru sırasında verilen belgelere ilave olarak;

Adli sicil ve arşiv kaydı olmadığına dair yazılı beyanı,
Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir fiziksel engeli veya hastalığının olmadığına dair yazılı sağlık durumu beyanı,
Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu,
Bir adet vesikalık fotoğrafı
TBMM İnsan Kaynakları Başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir.

Sınavı kazananların, yukarıda belirtilen belgeleri sınav sonuçlarının Kurumun resmi internet sitesinde yayınlanmasından itibaren en geç on beş iş günü içinde teslim etmeleri zorunlu olup postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır. İlgililerin atama işlemleri yukarıda belirtilen belgeleri teslim ettikleri tarihten itibaren başlatılacaktır.

İlanen duyurulur.

https://www.tbmm.gov.tr/duyurular/2015/basari_listesi.pdf

comments user
reader

açıklandı

comments user
Deni

Arkadaşlar, kesin sonuçlar ne zaman açıklanacak? Bilgisi olan var mı?

comments user
sssööö

mülakat tarihleri açıklandı (13 mayıs) hem arşivci hem kütüphaneci unvanı için

comments user
sssööö

arkadaşlar mecliste staj yapan oldu mu acaba ?

comments user
reader

liste açıklanmış fakat sınavın ne zaman olacagını belirtmemişler.

comments user
Ali

Bu hafta kısmet inşallah..

comments user
Arkın

Bu hafta başladı bakalım, açıklama olacak mı?

comments user
selo

@reader Bu işler öyle kolay mı? ya merkezi atamada çok az olursa kadrolar ki öyle görünüyor. Bazı arkadaşlar 150 lerden falan bahsediyor. Yani hepimiz isteriz tabi ama çok zor görünüyor. Açılan heryere başvurmak zorundayız. Pişmanda olsak istediğimiz gibide olmasa. Mecburuz yani. Ekonomik krizi gizlemeye çalışıyor hükümet bu kadro azlığıda bununla ilgili. Neyse hepimiz için hayırlısı

comments user
selo

@deni Benim sıralamam 21 di. Kasımda ve açıktan alımlarda tam olarak kaç kişi çıktı bilmiyorum.

comments user
sefa

arkadaşlar, 2014. 2. atamalarda 79 la atanan arkadaşın sıralaması kaçtır ? puanı o civarlarda olan biri varsa söyleyebilr mi ?

comments user
metehan

Rıfıd moral bozmak istemem ama 150 falan hayal bence en fazla 50 kadro açarlar

comments user
rfıd

umarım kadroları dolduracak bütçeleri vardır..
birkaç üniversitede 3-5 kadro alacağız dedi
80 tanede kültür bakanlığı alırsa 120-150 arası kadro olur…

comments user
ghyf

http://www.memurlar.net/haber/508477/ 11 tane kütüphaneci kadrosu görünüyor istanbul saglık bilimleri üniversitesi için.

comments user
ibrahim

@BBYHABER ilgilenenler için hava kuvvetleri komutanlığı arşivcilik mezunu Sözleşmeli astsubay alacakmış
http://ilan.memurlar.net/ilan/31820/

comments user
FİKRİYE

bu tbmm işi olursa merkezi atamalarda tercih yapılabiliyor mu? merkezi atamayla atanılırsa tbmm den geçiş yapılabiliyor mu ? bilen var mı.

comments user
reader

başvurdugunuza neden pişman oluyorsunuz ki? mülakata gitmez merkezi atama beklersiniz olur biter.

comments user
reader

mülakata çagırılacaklar ne zaman açıklanacak bilen var mı??

comments user
april

@deni, dediğin gibi umarım herkes için hayırlısı olur, benim sıralamam 45, dolu bir cv veremediğimden pek umudum yok bakalım sonuç ne olacak

comments user
Deni

selo ve april sizin sıralamanız nedir? Başvuran herkes için hayırlısı olsun.

comments user
Erdi

Halk,üniversite vs. kütüphanelerde artık insanlarla aynı binada çalışırsınız. Nerede raporlu, sıkıntılı elemanı yanınıza verirler. Belki meclistede vardır,bilemem.Ama orası güzel bir referans olur insana, ileride başka kurumlara daha kolay geçersiniz. Zaten aslında bakarsanız kazanırsak bende dahil, muhafakat alıp-alamayacağımız bile meçhul 🙂

comments user
selo

Valla ben başvurduğuma şimdiden pişmanım. Baksana herhangi bir yeni atanan halk kütüphanecisi ne alıyorsa bizde yerleşirsek onu alacağız. Yani Mecliste işler yoğun, stres sıkıntı var diğer yerlerde rahat ama aynı maaşı veriyorlar. Canımı sıktı ya.

comments user
april

@selo, 15 kişinin çıkması çok iyi bir haber, ben kendimce hesaplarken en fazla 7-8 kişi çıkmıştır diye düşünüyordum malum kurumların kaç puanla kaç kişi aldığı net değil, TBMM arşivci alımına gelince keşke iki kadroya da başvurabilseydik

comments user
selo

@april evet eminim ama Haziran atamasında kadroların normal olması için bir hareketlenme şart. Bölümdeki arkadaşlarda bir kıpırdanma yok. Atananlardan yada yüksek puanlılardan birşey bekliyorlar galiba yada umudu iyice kesmişler. İlginç

comments user
selo

Mecliste Arşiv için başvuru yapan arkadaşlar çok şanslı çünkü tanıdığım yüksek puanlı hiçbir arkadaş oraya başvurmadı hepsi Kütüphaneci kadrosuna başvurdu. Üstelik Tarihçilerde Arşivci olamayacak açıklamaya göre yani 70 puanla biri Arşivci olarak atanırsa kimse şaşırmasın…

comments user
april

@selo, önümüzdeki sıralamadan 15 kişinin çıktığından emin misin?

comments user
selo

Şaka gibi ya. Hem ilanda diyorlar ki arşivci kadrosuna tarhiçi başvurabilecek hemde bu açıklama… Belkide kimse başvurmadı Arşiv için. Açıkcası çok büyük sorumsuzluk. 80 puan altı arkadaşlar önünüzden 15 kişi çıktı en az şimdiden haberiniz olsun… Eğer meclise de yüksek puanla 7 Kütüphaneci yerleşirse Haziran atamasında herkes için iyi olur. Umarım herkes başvurmuştur. Maaşlar konusu ve iş şartları bir yana artık bu ülkede memur olmak çok zor, ona göre açılan heryere aktif başvurular olmalı. Olmaz demeyin başvurun heryere arkadaşlar. Belli mi olur

comments user
Mehtap

Arşivci karosuna kimler başvurdu?

comments user
reader

@fikriye ben varım

comments user
hazar idil

Siralamam 115 puanim 77 . Kutuphaneci olarak basvurdum bakalim ne olacak ama mulakatli sinavlara pek guvenemiyorum ama umut fakirin ekmegidir diyerekten merakla bekliyorum…

comments user
BBY Haber

Yukarıdaki ilan için önemli BİLGİ NOTU:
2012.8.1493 sayılı YÖK kararından, üniversitelerin sadece “Bilgi ve Belge Yönetimi”, “Kütüphanecilik”, “Arşivcilik”, “Dokümantasyon ve Enformasyon” Bölümlerinden mezun olanların Teknik Hizmetler Sınıfında yer alan “Arşivci” unvanını alarak haklarından yararlanabilecekleri anlaşıldığından, “Arşivci” unvanı için “tarih bölümü” mezunlarının başvuruları alınmayacaktır. Bu yönde daha önce gelen başvurular da işleme konulmayacaktır.

Bu nedenle “Arşivci” unvanı için doğrudan ve postayla başvuru yapan “tarih bölümü” mezunlarının durumlarına uygun bir başka unvan için en kısa zamanda başvuru formunda beyan ettikleri e-posta adreslerinden insankaynaklaribaskanligi@tbmm.gov.tr e-posta adresine yeni başvuru formalarını göndererek başvurularını yenilemeleri gerekmektedir.

Adaylar, ilan edilen kadrolardan yalnızca birine başvuruda bulunabileceklerdir.
Sınav başvuruları saat 9.30-12.30 ve 13.30-17.00 saatleri arasında alınacaktır

Sınavla alınacak personelin maaşları 666 sayılı KHK’ya göre tahakkuk ettirilecek olup diğer kamu kurumlarının maaşlarıyla arasında fark bulunmayacaktır.

Bilgi için:
İnsan Kaynakları Başkanlığı
Tel: 0 312 420 76 15 – 0 312 420 70 21

comments user
Fikriye

80 puan üstünde başka başvuran var mı peki.

comments user
donovan’a

2012 yılında eşitleme olduğundan dolayı arkadaşlar, herkes kendi kadrosundaki maaşı alacak. Bugün görevli memurlara da sorduk, onlarda teyit ettiler. 80 puan ile 7-1′i kütüphaneci olarak kurumlararası geçiş olmak için bende başvurdum, açıkçası bu haberden sonra moralim biraz bozuldu. Ondan hayırlısı olsun diyorum.

comments user
donovan

@Ali hocam

yani meclis kutuphanesinde calısanlar 2400 mu alacak demek oluyor bu? 3000 civarı bir maastan bahsediliyordu da merak ettim sımdı. bi anlatır mısn rica etsem detaylı? e peki mecliste calısanların maası hep daha fazla denıodu?

comments user
Mehtap

Arkadaşlar kaç punla başvuruyorsunuz merak ettim. Benim 72 umut yok ama yine de başvuracağım,kütüphane için 🙁

comments user
Ali

“Sınavla alınacak personelin maaşları 666 sayılı KHK’ya göre tahakkuk ettirilecek olup diğer kamu kurumlarının maaşlarıyla arasında fark bulunmayacaktır.”

Haberi doğru almışız 🙂 Hayırlısı olsun. Üniversite kütüphanesinde hergün sıradan gün geçirmek var, yada yeni bir kütüphaneye geçmek var. Eğer olursa(çok zor) Daha stresli ve ciddiyetin olacağı bir yere geçmek olacak ve cv mizdede biraz değişim olacak 🙂

comments user
Fikriye

Kütüphaneci kadrosuna başvuran arkadaşların sıralamaları nedir acaba. Birde kargoyla gönderen arkadaşlar herhangi Bi sorun yaşadılar mı??

comments user
bedevi

Umarım torpille bile alsalar 80 üstü puanlı arkadaşlar alınır da en azından sıralamamız öne gelmiş olur!

comments user
sssööö

kütüphaneci unvanına başvuru için transkript gerekmiyor ki.?? yani ben öyle anladım transkripti arşivci unvanı için osmanlıca aldığını göstermek için vermen gerekiyor

comments user
sıralama

Daha önceki
-BOTAŞ
-Basın Yayın ve Enformasyon Gen.Müd.
-Merkez Bankası
-(başka var ise)

ilanlarındaki kurum kadroları kazanan arkadaşlar kimlerdir? sıralamaları kaçtı acaba?
Çünkü hem TBMM başvurusunda hem haziran atamasında büyük önem arz ediyor bizler için umutlanmak açısından, en azından ilk 50 60 için. isim vermeden bile olsa sıralamanızı paylaşırsanız sevinirim.

comments user
Ali

2012 yılında eşitleme olduğundan dolayı arkadaşlar, herkes kendi kadrosundaki maaşı alacak. Bugün görevli memurlara da sorduk, onlarda teyit ettiler. 80 puan ile 7-1’i kütüphaneci olarak kurumlararası geçiş olmak için bende başvurdum, açıkçası bu haberden sonra moralim biraz bozuldu. Ondan hayırlısı olsun diyorum.

comments user
Oğuz

Eski orman bakanlığının olduğu ek binadan başvurumu yaptım bugün. Kütüphaneci olarak 5 belge verdim. kpss belgesi,başvuru formu, transkript,özgeçmiş,diploma örnekleri verdim. Başka belge yok, kafanıza takmayın..

comments user
bbbyyy

eyvallah arkadaşlar sağolun

comments user
SemihKAYA

e) Kadrolar itibarıyla aranan şartlar bölümünde belirtilen ve başvuru formuna eklenmesi gereken belgeler. bu nedir ya anlamadım bişey???

Buna çok takılmayın…

Vereceğiniz 4 tane belge var o kadar başka hiçbir şey belgelemenize gerek yok.

comments user
htc

arkadaşlar başvuru formunda belirtilen(ögrenim durumu,çalışıyor olup olmadığı,askerliği olup olmadığı,adli sicil kaydı) tabi ki bunlar belgelendirilecek anladığım kadarıyla.

comments user
bbbyyy

kütüphaneci arkadaşa katılıyorum

e) Kadrolar itibarıyla aranan şartlar bölümünde belirtilen ve başvuru formuna eklenmesi gereken belgeler. bu nedir ya anlamadım bişey???

comments user
april

TBMM nin internet sitesinde sınav duyurusu sayfasında
¨ADAYLARIN DİKKATİNE!
Adaylar, ilan edilen kadrolardan yalnızca birine başvuruda bulunabileceklerdir.¨ yazıyor .

comments user
esra

Her iki kadroya basvuramiyor muyuz?

comments user
İdil hazar

arkadaşlar bu güvenlik sorusturması ve arşiv soruşturması formu doldurulacak mı

comments user
kütüphaneci

e) Kadrolar itibarıyla aranan şartlar bölümünde belirtilen ve başvuru formuna eklenmesi gereken belgeler. bu nedir ya anlamadım bişey???

comments user
Dilek

Arkadaşlar el yazısı ile CV istenmiş. Biraz araştırdım ama internetten net bilgiye ulaşamadım genelde yazılanlar özel sektör için nasıl bi CV hazırlamalıyız daha önce tecrübesi olan varsa yardımcı olsun lüften

comments user
SemihKAYA

@ ayşe Meclis kütüphanesinde başı kapalı çalışan personel var sıkıntı yapma

comments user
Erkin

Meclis kütüphanesinde çalışan başta ali fuat bey ve diğerlerinin neden tüsak yasasına karşı olduklarını artık daha iyi anlıyoruz. Çünkü teknik kadro onlarıda etkiledi, onlarda zam aldılar. Bundan sonra çıkacak hiçbir yasa onları ilgilendirmeyecek. Bundan dolayı gerisi umurlarında bile değil…

comments user
Erkin

SemihKAYA demişki 17 Mart 15 12:44

2011 yılı öncesinde kütüphanede görevlendirilen personel sizin dediğiniz gibi 3000 liranın üzerinde maaş alıyor. 2011′de özlük haklarının düzenlenmesiyle her yerde eşitlendi diye biliyorum. Doğal olarak önceden çalışanlarla bu alımda girecek olanların maaşları farklı olacak.

Semihbey bu konuda çok haklı.2011 yılından önce yani 2012 yılındaki kamuda her yerdeki denkleştirmeden sonra memur olanların hakkında dezavantaj var. Meclis içinden bu haberi aldık, eminiz. Ona göre başvurmalı. Ben 2011 girişli olarak kurtardım bir nevi..

comments user
Abdullah

KPSS ile alsalardı ya amaan hep yalan dolan hayatları.

comments user
ayşe

arkadaşlar diyelim ki mülakata girmeye hak kazandım başım kapalı mülakata girsem sizce mecliste bu bi sorun teşkil eder mi ?

comments user
SemihKAYA

@ Akpli Senin torpilin olacak ve açıkça söyleyeceksin. “Hadi lan ordan” derler adama :-). Bırak bu belki birilerini başvuru yapmaktan vazgeçiririm ayaklarını 🙂

comments user
reader

torpille geldigi yerde kazandıgın paranın hayrını görmemeye başladıgın zamanda biz sei öpücez merak etme =)) kul hakkı bu elbet çıkar mucukk =)

comments user
selo

Torpili olmayan zor girer. Ama temmenim en azından meslektaşlarımız kutuphaneciler girer. Tarih bolumude basVuruyor
Herkes basvurmali ne olur ne olmaz. Herkese başarılar.

comments user
Akpli

Arkadaşlar sizlere bunu demek istemezdim ancak Akpli bir büyük tanıdığı olmayan boşa bel bağlamasın. İçlerinde olduğum için çok iyi biliyorum. 1 kişilik kontenjanı ben doldurdum haberiniz olsun öpüldünüz 🙂

comments user
sblnt2401

reader değerli meslektaşım inan her hangi bir bilgim yok bu konuda.

comments user
reader

@sblt2401 ne tür sorular sorarlar fikrin ,bilgin var mı? bir de iki kadroya da başvurabilecek miyiz?

comments user
sblnt2401

secc değerli meslektaşın sen yinede başvur şansını dene genelde bu tip kadrolar kişiye özel açılır ve sözlü mülakat saçmalığı ile işi bitirirler. Başvuru şartların da görüldüğü üzere 2013-2014 yıllarında gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavlarının (KPSS) sonuçları esas alınacaktır deniliyor.

Bu genellikle A- Tipi kadrolar için ve uzmanlık vb alımlar için geçerli olan sınavlardır. Hangimiz tek yıl olan ve işimize neredeyse hiç yaramayan (Açıktan atama yapan meclis gibi kurumlar hariç ) 2013 yılında kpss’ye girdi çok az kişi girmiştir diye tahmin ediyorum. İnşallah çok küçük bir ihtimalde olsa torpil olmaz demek istiyorum. Adalet bakanlığı, üniversiteler, Meclis vs. gibi yerler eş dost tanıdık kişilerin nemalandığı yerlerdir. Ama çok yüksek bir kpss puanın vardır başvurursun planları alt üst edersin belli olmaz ataman olur. Hakkımız da hayırlısı diyelim.

comments user
SemihKAYA

2011 yılı öncesinde kütüphanede görevlendirilen personel sizin dediğiniz gibi 3000 liranın üzerinde maaş alıyor. 2011’de özlük haklarının düzenlenmesiyle her yerde eşitlendi diye biliyorum. Doğal olarak önceden çalışanlarla bu alımda girecek olanların maaşları farklı olacak.

comments user
secc

Ya kusura bakmayin da girdik de maasi kaldi..tmm ozluk haklarimizi bilelim haklisiniz da..merkezi atama yerine sozlu mulakatla alinacak belirli arkadaslar var mi sorusu sahsen benim uykularimi daha cok kaciriyor..dilerim haziranda beklenenin ustunde atama olur da hepimiz rahat rahat uyuruz.

comments user
sblnt2401

Paylaştığım haber 12 Mart 2013 tarihli. İsteyen teyid edebilir.

comments user
sblnt2401

Değerli arkadaşlar merhaba. Semih arkadaşım emin misin mecliste çalışan kütüphanecinin normal maaş aldığından. Paylaşacağım habere göre çok garip bir ücretlendirme var o zaman

Meclis Başkanvekili Sağlam’ın verdiği yanıtta sözü edilen üniversite mezunu 22 hizmetlilerin, “yardımcı hizmetler” sınıfında oldukları, bir başka ifadeyle “temizlik hizmetleri” alanında istihdam edildikleri de öğrenildi.

Üniversiteli temizlik personelinin aktif olarak hangi işlerde görevlendirildikleri ve aylık ne kadar ücret aldıkları konusuna ise Meclis Genel Sekreterliği açıklık getirdi. Meclis Genel Sekreterliği, Meclis’te halen 215’i kadrolu, 142’si 4/C’li (sözleşmeli) olmak üzere 357 “yardımcı hizmetli” personel bulunduğunu, bu personele ek olarak, “hizmet satın alma” yoluyla 246 temizlik elemanının da görev yaptığını bildirdi.

Tamamı “yardımcı hizmet” sınıfında olan dört yıllık yüksek okul mezunu 22 personelin aylık ortalama 3 bin 100 TL maaş almaktadır.

Buna Göre T.H sınıfında bulunan bir lisans mezunu kütüphaneci nasıl diğer kütüphaneciler gibi normal maaş almaktadır?

comments user
SemihKAYA

Mecliste çalışan kütüphanecilerin maaşları 2011 yılındaki özlük haklarında düzenlendi diye biliyorum. Yani nerede olursa olsun kütüphaneci maaşları aynı. Daha önce çalışmaya başlayanlar için söylediğiniz maaşlar geçerli ama bu alımda girecekler normal maaş alacaklar.

comments user
april

yardımın için teşekkürler @reader.

comments user
reader

@april başvuru tarihi gelmeden o dedigini göremezsin. 23 martta tekrar bak derim. herkes bir şeyler sorup kimse kimseye cevap vermiyor ya o da ayrı bir ironi.

comments user
Ali

657’li mi yoksa özel meclis yasası ile mi bu personel görev yapacak, kadro karşılığı sözleşmeli sohbeti geçiyor.

comments user
metehan

Merkezi atama iptal oldu açıktan alımlar başladı bir takım sığırlar var ya haziranda çok kadro gelecek diyen ben atanırım diyen göreceğiz bakalım

comments user
Ali

78 puan ile sıralamaya girme durumu nedir?

Alınacak olanın 3 katı kadarı mülakata çağrılacakmış.Gerçi basın yayında da 5 kişi çağrıldı ve 2 kişi alındı. Burada da olabilir.

Arşivci için 9 kişi,
Kütüphaneci için ise 12 kişi..

Bence 80 den aşağıyı görmez başvuru ve ben giremem 🙂

comments user
sblnt2401

Mecliste ilk okul mezunu şoförün maaşı 3.500 ttl ise gerisini siz düşünün 🙂

comments user
april

arkadaşlar TBMMnin sitesinde aday başvuru formunu nasıl buldunuz, ben bulamadım :/

comments user
Donovan

Akademik uzman maaşlarından da fazla midir:)? Yani 3.250-3.300 den de yüksek mıdır? Valla hocam akademik uzmanlığa başvurmayı dusunuorum, simdi de bu meclis cikti. Yukselme durumu nasıldır peki?

comments user
sblnt2401

3,000 yazı ile üç bin T.L nin üstünde maaş almaktalar diye biliyorum mecliste çalışan kütüphanecilerin 🙂

comments user
Donovan

TBMM kütüphaneci maaslari kac tl bilen var mı arkadaslar?

comments user
sblnt2401

Halihazır da atanıp çalışmaya devam eden kütüphaneciler de başvurabilir bu ilana arkadaşlar. Yalnız sözlü mülakat olayı zaten belirli kişiler için açılan kadrolarda göstermelik için konulan bir uygulamadır. Yinede şansınızı denemekte fayda var. Hakkınızda hayırlısı olsun.

comments user
reader

birde bu ilan edilen kadrolar haziranda olacak 77 bin in içinden mi düşüyor?

comments user
reader

kasımda atanıp başvurmak isteyenler tabiki başvurabilirsiniz hatta meclis binasını da üzerinize yapcaklarmış.

comments user
reader

iki ünvan için de başvurabiliyor muyuz acaba? (kütüphaneci,arşivci)

comments user
burcun

Sözlü sınav hakkında bilgisi olan var mi?

comments user
secc

Kasimda atanan basvursun, diploma almayan hak arasin, sozlu sinavda referansi olan girsin..biz napalim..gercekten de bir zahmet basvurmasinlar ya.. bu kadar da bencillik olmaz ki..

comments user
kütüphaneci

yok artık bu ne bencillik arkadaşım kasım da atandın bir de buna başvurup binlerce kişinin hakkına mı gireceksin az gözün doysun be

comments user
kunterman

sözlü sınav ? allah yardımcınız olsun.

comments user
bbbyyy

muhtemelen başvuracaklardır kim ne derse desin deyim ben

comments user
Deni

KASIMDA ATANAN ARKADAŞLAR BİR ZAHMET BAŞVURMASIN DA ATAMA BEKLEYEN BİR SÜRÜ KİŞİ VAR!

comments user
bbbyyy

kasım da atanan arkadaşlar başvurabilecekler mi bu alımlara