×

2015 KPSS tercih takvimleri açıklandı

2015 KPSS tercih takvimleri açıklandı, aşağıdaki gibidir. KPSS için yerleştirme talebinde bulunacak kamu kurum ve kuruluşları E-Uygulama üzerinden yerleştirme taleplerini Başkanlığımıza ileteceklerdir. KPSS takviminde aksama yaşanmaması için kamu kurum ve kuruluşları KPSS yerleştirme taleplerine ilişkin üst yazı ve E-Uygulama üzerinden alacakları raporu 20 Mart 2015 tarihine kadar Başkanlığımız evrakında olacak şekilde ulaştırmaları; ulaştıramamaları ihtimaline karşı ilgili yazı ve raporu taratarak mail ortamında ilgili personele göndermeleri gerekmektedir.

2015 KPSS Yerleştirme Takvimi

DPB tarafından kamu kurum ve kuruluşlarından yerleştirme taleplerinin toplanması

ÖSYM Başkanlığınca tercihlerin alınması

KPSS 1. Yerleştirme

01 Ocak – 20 Mart 2015

16 – 24 Nisan 2015

KPSS 2. Yerleştirme

10 Ağustos – 09 Ekim 2015

16 – 25 Kasım 2015

Kaynak: http://www.dpb.gov.tr/

31 yorum

comments user
yas

ARTIK SADECE HABER OKUMAYI BIRAKIP HAREKETE GECELIM !!
Buradaki adreslere nisan atamalariyla ilgili mesaj, dilekce vs. atip daha sonra twitterdan ayni hastag ile sesimizi bazi iktidar milletvekilerine duyurmaya calisalim.
Sayimiz zaten cok degil usenmeyelim, arkadaslarimizi da bu konuda motive edelim. Ayrica tkd nin ilgili bakanlik ve mustesarla gorusmelerini saglamak adina TKD ye maille ulasalim. Lutfen paylasin.
Bilgi@kutuphaneci.org.tr >> TKD MAIL ADRESI
http://www.tccb.gov.tr/sayfa/iletisim/cumhurbaskanina_yazin/
http://www.bimer.gov.tr/Forms/pgApplication.aspx
http://www.kultur.gov.tr/TR,51548/bakanlik-birimleri-iletisim-bilgileri.html
http://www.dpb.gov.tr/tr-tr/iletisim
http://www.kygm.gov.tr/TR,130/bize-ulasin.html
http://www.devletarsivleri.gov.tr/devlet-arsivleri-iletisim
http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/mv_e_posta_sd.uye_e_posta
https://edilekce.tbmm.gov.tr/

#Kutuphanecilerkadroistiyor

comments user
yas

ARKADASLAR !!!!!

bilgi@kutuphaneci.org.tr >> TKD NIN MAIL ADRESI

Bu adrese toplu olarak mail atip atamalar icin tkd den yardimci olmalarini, gerekli olabilecek gorusmeleri yapmalarini isteyelim. Bu konuyu es gecmeyelim.

comments user
mustafa

Destek olmamiz sart!!!

Ilgililere biz de burdayiz demeliyiz. Oyle birsey ki ses getirmeli

comments user
reader

sevgili arkadaşlar lütfen siirlerimze sahip olalım kasım ataması hepimiz için hüsran oldu gerginiz biliyorum ama lütfen.. adminden ses yok galiba bi sorun var umarım en kısa sürede bize döner.@bby haber

comments user
yas

@bir ihtimal daha var
Daha fazla kisiyle hareket etmemiz konusunda sana katiliyorum. Bu nedenle bbyhaber adminine cagrida bulundum. Fakat hala yanit alamadik.

BBYHABERIN PAYLASIMIYLA DAHA ORGANIZE HAREKET EDEBILIRIZ. ADMINE CAGRIMI TEKRARLIYORUM. KATKILARINI BEKLIYORUZ..

Lutfen mail adresinden kendisine ulasmaya calisir misiniz ??

comments user
Bir ihtimal daha var..!

Metehan önce şu konuşma üslubuna dikkat et ondan sonra yorum at!! Bölüm dayanışma sitesinde seninle polemiğe girmek istemiyorum. Çünkü bu sayfanın bir tartışma ve atışma yeri olduğunu düşünmüyorum… Ali kardeşime katılıyorum. Ve ben kasım ayından itibaren hergün mesaj ve bildirimleri gerekli yerlere yapıyorum. Ama bu 10 15 kişi ile çok zor herkes örgütlenmeli ve birlikte hareket etmemiz lazım. .

comments user
metehan

katılıyorum tweet atalım.

comments user
reader

Arkadaslar aksam cumhurbaskani trt de olacak.eminim bircok bolum twet atacaktir sesleri canli yauinda duyulsun diye.burda birbirimizi yemeyelim bu bby deki fitne fesat beni cildirtiyo haziranda mezun olacaklar zaten destegi cekti geri kalan da birbirini yemesin lutfen.sevgili admin nerelerdesin facede falan bi tag olustursak da aksamki programa yazsak.sen duyurunca daha cok ses getiriyor biz diyince kimse onemsemiyor.yardimci olursan kendi adima cok sevinirim@bbyhaber

comments user
Ali

1.Bülent hoca ve kütüphane müdürlerine mail atınız. Yanınızda olsunlar.

2.Bimer, arşivciler derneği, sosyologlar derneğiyle iletişime geçerek, hem kadro, hem tüsak konusunu birlikte ele almaya çalışınız.

3.Kütüphanecilerin içerisinde düşman olan meslektaşlara dikkat ediniz, tkd başkanı ve tayfasına asla güvenmeyiniz.

4. Prof. Dr. Mehmet Emin KÜÇÜK–Emre Hasan AKBAYRAK–Aydın İLERİ–Erol GÖKDUMAN–Çağdaş ÖZTÜRK–Yard. Doç. Dr. Esin Sultan OĞUZ–Gülsevil AĞCA–Nilay CEVHER––Prof. Dr. Bülent YILMAZ –A. Semih İŞEVİ –Mehmet SOLUK

bu listede bulunanlardan destek almaya bakınız.
5.En önemlisi akp den bir milletvekili örneğin https://www.akparti.org.tr/kutuphane/danisma-kurulu

Danışma Kurulu

No Ad Soyad Unvanı Konusu
01 Ekrem ERDEM Ar-Ge Başkanı, İstanbul Milletvekili Başkan
02 Doç. Dr. Kemalettin Aydın Ar-Ge Başkan Yardımcısı, Gümüşhane Milletvekili Kütüphaneden Sorumlu Başkan Yardımcısı

bu kişilere ulaşmaya çalışınız..

comments user
metehan

ben eski mezunum atanırsam ikinci memuriyetim olacak mesele ne biliyor musunuz bu bölümün adının değişmesi biz kütüphanecilik mezunuyduk işimiz belli ünvanımız belliydi o yüzden mesleğe bir sahiplenme vardı şimdi arkadaşlar bakıyorum adamın işi ve mesleği bile belli değil bundan dolayı kendini öyle küçük görüyor ki 150 bize gelmez diyor siz bu kafada olduğunuz sürece zaten gelmez sen baştan kabullenmişsin çünkü bak bakalım eski atamalara orada 300 de var 210 da var ben 621. sıradayken atanmıştım eskiden ama bu şuursuz tiplere bakınca 9 çok bile ben olsam onu da vermem adam bölümünün dandikliğini baştan kabullenmiş zaten.

comments user
metehan

bir ihtimal daha var sen önemsiz bir bölüm olduğunu baştan kabullenmişsin neymiş 150-200 kadro gelmezmiş sen bunu baştan kabul edersen yine 9 tane kadro verirler yetinirsin kasım atamasında hem de o kadar az alım varken sosyal hizmetler gibi dandik bir bölüme kaç atama yapıldı biliyor musun tam 520 sınavda adını soyadını yazanlar atandı 44 puanla atanan var ama sen ve senin gibiler baştan kabullenmiş kardeşim size 9 kadro çok bile.

comments user
Sena

Merhabalar, sesimizi medya yoluyla iyi duyurabileceğimizi düşünüyorum. Dün gazetelerde taşeron olarak çalıştırılan arkeolglar için bir haber vardı ve artık onlar için daha iyi şartlarda çalışabilecekleri önlenler ve adımlar atılmış örneğin aynı durum bizler içinde geçerli çünkü kütüphaneciler taşeronlaştırılıyor. En son Milli Kütüphane örneği var önümüzde. Ayrıca Türk Kütüphaneciler Derneği kadar Arşivciler Derneğine de işler düşüyor. Bölümümüzü iyi pazarlamak zorundayız. Son atamada Kültür Bakanlığının hiç kütüphaneci almaması iyi şekilde medyaya yansıtılırsa, personel olmadığı için Halk kütüphaneleri kapatıldığına dair haberler medyaya yansıtılırsa sonuç iyi olabilir. Herkese selamlar

comments user
yas

Aynen katiliyorum cunku butce sorunu var bazI Bolumler iyi alim yapacak bazilarinda ise az olacak Haliyle.

AZ OLAN TARAFTA KALMAYALIM

BBYHABERDEN ALI BEY DEGERLI KATKILARINIZI BEKLIYORUZ.
HABERINIZLE VE VERECEGINIZ LINKLERLE TUM MEZUNLARIMIZIN, TKD NIN DIKKATINI CEKEBILIR, BOYLECE ISE KOYULABILIRIZ.

comments user
Bir ihtimal daha var..!

Değerli dostlar; Evet beklenildiği gibi merkezi atamaların öne çekilmesi iktidarın bir seçim yatırımı olarak değerlendirilebilir.Ancak bu demek değildir ki BBY mensuplarına 150 200 kadro açacaklar. Bölümümüz adına bu sayıyı alabilmek asıl hedef olarak görülmelidir.Gerek bölüm hocaları gerekse Tkd üyelerine bu süreçte önemli görevler düşmektedir. Gerekli yerlere şikayet ve dileklerimizi iletmemiz, kısaca farkındalık yaratmamız lazım.saygılarımla…

comments user
reader

arkadaşlar merkezi atama mücadele grubu var faceook ta .çok güzel etkinlik yapıyolar orada hiçbir şey yapamıyorsanız oraya gelin ve en azından bir twet atın

comments user
metehan

ben ne yapılması gerekiyorsa varım seçim öncesi iyi bir sayı almalıyız.

comments user
yas

Reader hakli gecmisine donup durmayalim Metehan haklisin.
Bbyhaber ve tkd bu konuda basi ceksin, hepimiz elimizden geleni yapalim.
Tkd cumhurbaskani, basbakan, kultur bakani, maliye bakani ve mustesarlarla gorusmeler yapmaya calismali. biz de internet uzerinden girisimlerde bulunalim.
Hadi BBYHABER HABERINI BEKLIYORUZ

comments user
ahmet

Ben acemiyim kusura bakmayın tam anlayamadım.

Her yıl temmuzda olan atamayı nisana mı almışlar?

comments user
reader

klavyem harfleri eksik basmış bu yüzden özür diliyorum hepinizden.

comments user
metehan

ihtiyaç yok mu ? 1240 halk kütüphanesinde kadrolu kütüphaneci sayısı sadece 400 nasıl ihtiyaç yok ben zaten 1000 verecekler demiyorum onda birini versinler yeter.

comments user
reader

arkadaşlar burada konuşup durmayalım kendi kendimize..b işi bilen biri yol göstersin ve yapalım.şahsen hazırım. @bbyhaber bu yol gösterici siz olu bizler içi. çünkü en kendi adıma ne yapmam gerektigii bilmiyorum ve birçok bby mezunu da benimle aynı durumda saırım. karamsar konuşup yorum yapanlara ise kulaklarım daima kapalı.

comments user
Ahmet

Arkadaslar 4.siniflar olarak bu atamada mezun olmamis oluyoruz. Tercih yapmamiz ve atanmamizin onunde bir engel var mi?

comments user
yas

talep edılen 1000 rakamı cok ucuk, zaten bu kadar by mezununa ıhtıyac yoktur. Buradaki haberi hatırlıyorum. Gecen sene de zaten kadro istegınde bulunuldu. Haberde de soylendıgı gibi talep var ama Maliye ve devlet personel bunlara onay vermıyor. Kasım atamasında da bunu gorduk.

Amacımız zaten maliye ve devlet personelın belırlenen sayıda atamaya onay vermesını saglamak. Bknz. Ogretmenler

comments user
metehan

yas hocam o 20 kadro açıktan atama ile ilgili kpss ile ilgisi yok merkezi atama kadroları henüz belirlenmedi 1000 rakamını ben uydurmadım tkd temsilcilerine bakanlık yetkilileri bizzat söylemiş tabi 1000 uçuk bir rakam ben 2015 yılı için 150 civarı bir kadro bekliyorum .Aşağıda haberin özetini veriyorum bbyhaber facebook sayfasında var linki.

KPSS Kütüphaneci atamaları ile ilgili olarak Genel Müdürlüğün bu zamana kadar yapılmış olan en kapsamlı raporu hazırladığı (ülkemiz halk kütüphanelerinin ihtiyaçlarının göz önüne alındığı, Avrupa Birliği ülkeleri Kütüphaneci kadrolarının istatistiği ve IFLA standartlarının incelenerek raporun oluşturulduğu/düzenlendiği bunun dışında daha birçok bilginin derlendiği belirtildi) ve bu süreçte Personel ve Mali İşler Daire Başkanı Sayın Halil İbrahim Sırakaya raporu baz alarak hiç azımsanmayacak bir Kütüphaneci kadrosu talebini gerekli yerlere bildirdiklerini belirttiler.
Raporla ilgili TKD Ankara şubesi olarak destek verildiği, ayrıca Sayın Sırakaya’nın konuyu ciddiyetle ele aldığını ve KYGM’nin bu konuya özen gösterdiği belirtildi.
Alımların KYGM ve/veya Bakanlığın isteğinin yanı sıra, büyük ölçüde Maliye Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı vb. personel atamasıyla ilgilenen diğer kurumların inisiyatifinde olduğu belirtildi.

comments user
yas

metehan hocam ne yazık kı rakamlar boyle değil.
Su an resmi olarak 1217 kadro için bakanlıklar ve diğer kamu kurumlarına onay geldi. http://www.memurlar.net/haber/497602/
Bu 1217 kadro içinde kültür turizm bakanlığına ayrılan rakam sadece 20. Bunların içinde her meslek grubundan kişi olabılır. Geriye kalan yaklasık 5000 kadro için (cunku gerı kalanları saglıkcı, asker, öğretmen vs.) devlet personel başkanlıgına talepte bulunacak kurumlar. Bunlardan kacının bby mezunu alacağını zaman gosterecek.

Bahsettıgınız rakamları ben hıc duymadım maalesef

comments user
metehan

yas hocam sadece bakanlık 1000 kişi istemiş 2015 yılı için maliye bakanlığı ne kadar verir bilmiyorum ama bunun üniversitesi de var yani sayı 100’den aşağı olmaz tabi gevşememek çalışma yapmak lazım .

comments user
kütüphane

TKD Cumhurbaşkanı ile bir görüşme ayarlamak daha iyi olur.

comments user
yas

Acıkcası Ben en fazla 20-30 beklıyordum. Ama one cekmeleri ve bızım yapacaklarımız bu sayıyı yukarı ceker.

Su an sayı dusunmeyelım. Toplanmaya, bişeyler yapmaya yogunlaşalım.

@BBYHABER BU MESELEYLE ILGILI DESTEKLERINIZI BEKLIYORUZ
Aynı sekılde RFIDınde belirttiği gibi TKD DE HAREKETE GECMELI.

ESKI SAYILARI YAKALAMAK ICIN BU SON SANSIMIZ !

comments user
metehan

toplamda 100 kadro açılır mı sizce

comments user
RFID

ACİLLL

TKD BİZE BU GÜNLERİMİZDE YARDIMCI OLMALI !!! BAKIN TKD BİR KÜLTÜR TOPLULUĞU DEĞİLDİR TKD BİR MESLEK ÖRGÜTÜDÜR VE BUNUN GEREKLİLİKLERİNİ YERİNE GETİRMEK DURUMUNDADIR. MEVCUT YÖNETİM KURULUNDAKİ HER KEZ BELİRLİ BİR STATÜDEKİ SÖZÜ DİNLENEN KİMSELERDİR HATTA BİRÇOĞU ÜNİVERSİTELER DE DAİRE BAŞKANI VS… DİR BU BAYRAĞI ELİNİZE ALIP YÜRÜMEK VE BİZE YOL GÖSTERMEK ZORUNDASINIZ
ACİLLL….

Ali Fuat KARTAL–Prof. Dr. Mehmet Emin KÜÇÜK–Emre Hasan AKBAYRAK–Aydın İLERİ–Erol GÖKDUMAN–Çağdaş ÖZTÜRK–Yard. Doç. Dr. Esin Sultan OĞUZ–Gülsevil AĞCA–Nilay CEVHER–Prof. Dr. Doğan ATILGAN–Tuncer ACAR–Zakir KÖSEOĞLU–Hacer ÇİMEN–Prof. Dr. Bülent YILMAZ –A. Semih İŞEVİ –Mehmet SOLUK–

comments user
yas

SESINI DUYURAN KADROYU KAPACAK!!
TUM BBY OGRENCI VE MEZUNLARININ BIRLIK OLMASI SART!!!
Arkadaslar secimlerden once olmasi bir umut oldu. Artik harekete gecmenin vakti geldi, sesimizi duyuralim bu son sansimiz. Yuksek ihtimal secimler oldugu icin maliye bakanligi nabiza gore atama yapacak.
ogretmenlerin yaptiginin kucuk bir kismini biz yapsak eminim ilk 100 disindaki arkadaslar icin de bir umut olacak. Tum bby ogrenci ve mezun arkadaslarimizi ilgili yerlere yazi msj atmasi icin tesvik edelim. Hatta bby mezunu olmayan arkadaslarimizi da tesvik edelim.
Gecmisle ilgili ozelestiri yapmam gerekirse hemen hemen hic bi sey yapmadik bugune kadar, secimlerden sonra da bir anlam ifade etmeyecek ne yapsak da.
Bbyhaberden ricam bu konuyla ilgili bir haber yapmasi ve hepimizi ortak amac etrafinda toplamasi. gerekli linkler eski haberlerde zaten var. Bunlara eklemeler yapip bazi iktidar milletvekili ve mustesarlara da ulasmamiz gerekiyor diye dusunuyorum.
Lutfen bu sefer de nasil olsa baskalari bisey yapar diye dusunmeyelim. Az cok Tablonun ne kadar karamsar oldugunu goruyorsunuzdur.