×

Yedi Güzel Adam Ve Öncüler Kütüphanesi Üsküdar’da Sevenleriyle

Üsküdar’da Fatih’in Mahkemesi olarak bilinen tarihî mekân,  sivil toplum kuruluşu YediHilal ve Üsküdar Belediye’sinin katkılarıyla ile “Yedi Güzel Adam ve Öncüler Kütüphanesi” adıyla bir kütüphaneye dönüştürüldü. Yedi hilal bu yaz Üsküdar Belediyesiyle imzaladığı protokol çerçevesinde Fatih’in Mahkemesi’nde fizibilite çalışmaları yaparak harekete geçti.

Öncelikle, Cahit Zarifoğlu’nun şiirinden hareketle, kütüphanede eserleri yer alacak “Yedi Güzel Adam” olarak “Sezai Karakoç, Nuri Pakdil, Cahit Zarifoğlu, Rasim Özdenören, Erdem Bayazıt, Alaeddin Özdenören ve Mehmet Akif İnan,” isimleri üzerinde karar kılındı. Buna “Öncüler” olarak belirlenen “Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek, Cemil Meriç, Malcolm X, Hasan El-Benna, Muhammed İkbal ve Aliya İzzetbegoviç”in de ilave edilmesinin ardından, kitap listeleri oluşturuldu. “Yedi Güzel Adam ve Öncüler”in kendi kitapları ve haklarında yazılan tüm kitaplar temin edilerek tematik bir kütüphane kuruldu.
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen projenin, gençlerin öncüleri tanımasına ve fikri gelişimlerine katkıda bulunacak bir kütüphane olacağını belirterek, Üsküdar’dan başlayarak, Türkiye’de ve dünyada insanlığa faydalı ve örnek olacak nitelikli projeler üretebilmek için her zaman gençlerin yanında olacağını vurguladı.
Kaynak:  www.ilkben.com