×

Okul Kütüphanecileri Derneği 4 yaşında

Dört yıl önce büyük heyecanla kurduğumuz derneğimiz bugün 4. yılını doldurdu. Dört yıl içerisinde birlikte bir çok çalışmaya imza attık. Deneyimlerimizi paylaştık. Sadece web sayfamız 1.396.557 kez tıklanmış. Bilgi bankamızdaki her bir veri, makale binlerce kez indirilmiş. Açık kaynaklarla bir çok kütüphaneci, öğretmen, öğrenci yararlanmış. Bu geçtiğimiz 4 yılda en önemli kazanımımız hep birlikte mesai harcadığımız, beyin fırtınaları yaptığımız, uygulamacıların ve akademisyenlerin yan yana gelerek hazırladığı “Okul Kütüphaneleri İçin İlke ve Standartlar”ın belirlenmesi oldu. Standartların oluşturulması süreçlerinin her aşamasında paydaşımız meslek örgütleri; Türk Kütüphaneciler Derneği  (TKD)  ve Üniversite ve Araştırma Kütüphanecileri Derneği (ÜNAK) ile işbirliği yaparak, BBY bölümlerinin desteğini alarak ilerledik. Bu işbirliği ve dayanışmayı OKD’ye rehber olacak tüm paydaşları yanımızda hissederek çalışmalarımıza devam edeceğiz. İşbirliği yaptığımız tüm STK’lara ve güç aldığımız, yanımızda hissettiğimiz BBY bölümlerinin biribirinden değerli akademisyenlerine çok teşekkür ediyoruz.

Yaptığımız görüşmelerde Milli Eğitim kendi çalışmalarında bu standartlarıdan yararlanarak okulların kütüphaneleri için politikalar oluşturduklarını, yeni dönem için planlamalar yaptıklarını, çalışmaların devam ettiğini biliyoruz.

Son yıllarda sayısı hızla artan özel okul sayıları, okul kütüphanelerini ve okul kütüphanecilerini daha  öne çıkarıyor.

Eğitim kurumlarının en önemli noktalarını işleten kütüphanecilerin sorunlarını çözmek, iyileştirmek üst kurumlara taleplerimizi iletmek bizlerin ellerinde.

Okul kütüphanelerinde çalışan kütüphanecileri derneğimizde çalışmalar yapmak üzere üye olmaya çağırıyoruz.

Derneğimiz 2015 ocak ayı itibariyle Uluslararası Okul Kütüphanecileri Derneği (IASL) üyesi olacak. Tüm üyelerimiz OKD’nin IASL üyeliği ile uluslarası alanda bir mesleki ağ ile buluşacak. Uluslararası alanda görünürlüğümüz ve işbirliğimiz artacak.

Okul Kütüphanelerinin “Süreli Yayın” tedarik süreçlerinin daha sağlıklı yürümesi için Aralık 2014 tarihinden başlamak üzere OKD ve İDEAL KÜLTÜR Yayınları Dergi birimi; İDEAL DERGİ DAĞITIM ile yapılan konsorsiyum çerçevesinde süreli yayın tedarik sürecini daha sağlıklı işler hale getireceğiz.

2015 yılında Koridor Kütüphaneleri tüm meslek camiamızın desteği ve işbirliği ile kurmaya devam edeceğiz.

51. Kütüphane Haftası çalışmaları için haftayı kutlayan tüm paydaş STK’lar ve bileşenlerle daha aktif şekilde kutlayacağız.

4. kuruluş yılımızı nasıl kutlayalım diye sosyal medyadan paylaşımlar yaptık.

Bu paylaşımlara çok güzel geri dönüşümler oldu.

Dördüncü yılımızı 20 Aralık Cumartesi günü  Kadıköy’deki dernek ofisimizde mütevazi bir buluşma ile kutlayacağız.

Buluşmamızda hem mesleki bilgi paylaşımı, toplu üye töreni, müzik ve leziz tadlar eşliğinde güzel bir akşam geçireceğiz.

OKD 4. YIL KUTLAMA PROGRAMI

Saat 17.30’da üyemiz, Uluslararası Okul Kütüphanecileri Derneği(IASL)nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika  yöneticisi, sayın Ayşe Yüksel Durukan (IASL) çalışmaları ve üyelik süreci hakkında bilgi verecek.

Saat 18.00’de yönetim kurulu üyemiz sayın Filiz Yüksel İleri geçen ay gerçekleşen IB Kütüphanecileri toplantısının kısa değerlendirmesi.

Güncel sürecin anlatımı.

Saat 18.15’de Nasıl bir OKD istiyoruz? Fikir havuzu

Saat 18.30’de “OKD Toplu Üye Katılımı” gerçekleşecek.

Saat 18.40 Sev Amerikan Koleji (Çekmeköy) Kütüphane Sorumlusu, Kütüphaneci, Müzisyen sayın Uğur Ersözlü OKD 4. yıl kutlamamızın eğlence kısmını gitarı ve sesiyle şenlendirecek.

Müzikle birlikte kokteylimiz başlayacaktır.

OKD ofisinin fiziki sınırları nedeni ile LCV yapılarak etkinliğe gelinmesini rica ediyoruz.

OKD 4. yıl kutlama etkinliğimiz YORDAM, HİPERLİNK, İDEAL KÜLTÜR firmalarının desteği ile gerçekleşecektir.

Tüm etkinliklerimizde bizleri yalnız bırakmayan sayın Ramazan KAYALAR’a, sayın Hayri YAVUZ’a ve sayın Ahmet DÜNDAR’a sonsuz teşekkür ediyoruz.

OKD’nin 4. yaşı kutlu olsun!

Facebook:  www.facebook.com/okul.kutuphanecileri

Twitter: twitter.com/okulkutuphaneci

Web adresi: www.okd.org.tr

Adres: Söğütlüçeşme Cad. Siftah Sokak Siftah Ap. No:11/1 Kadıköy/İstanbul

LCV için 19 Aralık Cuma günü saat 17.30’a kadar  iletisim@okd.org.tr e-posta gönderiniz.