×

TKD 25.Dönem (Ekim 2012-Ekim 2014) faaliyet raporu yayınlandı

Türk Kütüphaneciler Derneği (TKD) 25. Dönem Genel Merkez Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu (Ekim 2012-Ekim 2014)’na göre; TKD’nin ülke genelinde il ve ilçelerde 15 Şubesi bulunmakta olup, son iki yılda sekiz Şube (Çankırı, Diyarbakır, Gümüşhacıköy, Honaz, Isparta, Kırklareli, Kütahya, Sakarya) kapanmıştır. TKD Şubelerine kayıtlı toplam üye sayısı 1.675’dir..

Sonuç/Öneriler

Yönetim kurullarının Stratejik Plan çerçevesinde devam edilmesi; TKD Şubelerinin yeniden yapılandırılması; 51. ve 52. Kütüphane Haftalarının organizasyonu; Taşınır Kayıt ve Yönetim Sistemi ile Harcama Yönetim Sistemi’nde yaşanan sıkıntıların giderilmesi; Türkiye Kütüphaneler Envanteri ile TKD İhtisas Kütüphanesi oluşturulması; ülke çapında öğrencilerin ders çalışma salonu ihtiyaçlarının karşılanması için alınması gereken tedbirleri ilgililere duyurması gibi konular önümüzdeki dönem görev alacak Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu’nun öncelikli gündemini oluşturmalıdır.

Bilgi Toplumu’nun eşiğindeki ülkemizde, kalkınma hamlelerini destekleyecek bilgi politikalarının oluşturulabilmesi ve uygulanabilmesi aşamasında kütüphaneler, dolayısıyla mesleki algının somutlaşmış hali olan Türk Kütüphaneciler Derneği hayati önem taşımaktadır. Bu nedenle her zaman olduğu gibi önümüzdeki dönemde de, tüm üyelerimizin, meslektaşlarımızın ve paydaşlarımızın çalışmalarımıza sundukları katkının devamını diliyorum.

Ali Fuat KARTAL

Genel Başkan

Faaliyet Raporu için tıklayınız

1 yorum

comments user
Ali

Tüsak konusunuda gündeme alınız Sayın Başkan ve yakında gelecek yeni yönetim..