×

‘Sesimize ses verir misiniz?’ | Çankaya Belediyesi Sesli Kütüphane

Çankaya Belediyesi Sesli Kütüphane’de faaliyette bulunduğu dört buçuk aydan bu yana 30’dan fazla kitap okundu.Çankaya Belediyesi Sesli Kütüphane’de görme engelliler için şu ana kadar roman, öykü, hikaye, deneme, psikoloji, kişisel gelişim ve araştırma türlerinde 30’dan fazla kitap okunarak kayıt altına alındı.Görme engellilerin talepleri doğrultusunda, arşivlerine yeni kitaplar eklemek isteyen kütüphane yetkilileri, gönüllü okuyuculara çağrıda bulunuyor: “Sesimize ses verir misiniz?”

Çankaya Belediyesi Sesli Kütüphane’de faaliyette bulunduğu dört buçuk aydan bu yana roman, öykü, hikaye, deneme, psikoloji, kişisel gelişim, araştırma gibi türlerde, 30’dan fazla kitap okunarak kayıt altına alındı.Kitapların akıcı, anlaşılır ve hatasız okunmasına ve kaydedilmesine büyük bir özen gösteren kütüphane yetkilileri, okunacak kitapları seçerken görme engelli vatandaşların taleplerini dikkate alıyor. Ayrıca aynı şekilde hizmet veren diğer kütüphanelerin arşivlerinde olmayan kitapları seçerek, sesli kitap havuzunun artmasını amaçlıyor.

İNTERNET YAYINI DA YAPILACAK
Sesli kütüphanenin kısa bir süre içinde internet üzerinden de yayın yapmasını amaçlayan kütüphane yetkilileri, vatandaşların okunan kitaplara her yerden ulaşmasını sağlayacak. Yetkililer, gönüllü okurlara ihtiyaç duyduklarını belirterek: “Sesimize ses verir misiniz?” diye soruyor. Görme engellilerin, aralarında, Tom Robbins’in “Parfümün Dansı”, Emrah Serbes’in “Erken Kaybedenler”, Pınar Kür’ün “Küçük Oyuncu”, İbrahim Okur’un “Tarihin Sınır Şartlarında”, Yaşar Kemal’in “Tek Kanatlı Bir Kuş” gibi kitapların bulunduğu arşive katılmasını istediği kitaplardan bazıları ise şöyle: Eric Schmidt Jared Cohen’in, “Yeni Digital Çağ”, Sabit Sümer’in, “İki Göçmen Yürek”, Françoise Balibar’ın “Einstein Düşünmenin Keyfi”, Dr. Edward M. Hallowell Dr. John J. Ratey’in “Dikkat Eksikliği Bozukluğu”, Hıncal Uluç’un “Arkadaş, Dost Sevgili, Sizinki Hangisi?” Quincy Troupe’ın, “Miles Davis Otobiyografi”si yer alıyor. 431 13 25 numaralı telefondan bilgi alabilecek gönüllüler, dilerlerse Şehit Gönenç Cad. No:5 Maltepe adresinde bulunan kütüphaneyi, yerinde de ziyaret edebiliyorlar.

Kaynak : www.yasadikca.com

1 yorum

comments user
zuhal

Canı gönülden tebrik ediyorum .