×

Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı

TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından organize edilen Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı‘nın bu yıl ki onur konuğu ülkesi Macaristan olarak açıklandı. Macaristan Dışişleri Bakanlığı Kültür Diplomasi Müsteşar Yardımcısı Dr. Dezs B. Szabo ve Kültür Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül’ün katılımıyla programı açıklanan 33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nın ana teması ise ‘Türk Sinemasının 100. Yılı’. Onur konuğu yazarı olarak Atilla Dorsay’ın belirlendiği fuara Macaristan’dan 10’un üzerinde yazar katılacak.

HEDEF, YARIM MİLYON ZİYARETÇİ

Macar edebiyatının klasik ve çağdaş örneklerinin yanısıra animasyon sinemasının yüzüncü yılını kutlayan Macar sinemasının örnekleri de sergilenecek. Avrupa’nın bir yanıyla Asyalı da olan on milyon nüfuslu küçük ülkesi, bütün renkleriyle dört gün boyunca İstanbul’da olacak.

Her yıl daha fazla büyüme kaydeden 33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, bu yıl kendi tarihinin rekorunu kırmaya hazırlanıyor. 8-16 Kasım tarihleri arasında Büyükçekmece TÜYAP Fuar Merkezi‘nde düzenlenecek fuara bu yıl yarım milyon kitapseverin katılması bekleniyor.

YEMEK YAZARLARI MUTFAKTA

Ana temanın sinema olması dolayısıyla fuar süresince Türk sinemasının yüz yılı içinden unutulmaz filmlerin de gösterileceği fuar, yanısıra daha pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Fuarın bu yıl iki yeni başlığı daha var, yemek kitaplarını öne çıkaran interaktif yemek sunumu ve söyleşileri ile yemek yazarları kendilerini gösterecek. Macaristan Dışişleri Bakanlığı Kültür Diplomasisinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Dr. Szabó yaptığı konuşmada İstanbul gibi nüfus olarak kendi ülkelerinden daha büyük bir şehrin kitap fuarında onur konuğu ülke olmanın Macaristan için oldukça önemli olduğunu söyledi.

Kaynak: http://www.yenisafak.com.tr/