×

Türk Kütüphaneciliği Dergisi 60. yıl belgeseli

Türk Kütüphaneciliği Dergisi’nin 60. yılına özel bir belgesel hazırlanarak Türk Kütüphaneciliği Dergisi’nin resmi youtube sayfasında yayınlanmıştır. Belgesel içeriğinde konuşmacı olarak yer alan kişileri ve belgeseli aşağıda bulmanız mümkündür:

Prof. Dr. Necmettin Sefercioğlu – Derginin ilk yayın hayatına başladığı dönemler hakkında detaylı bilgi vermiştir.

Aytaç Yıldızeli – Dizinleme ve elektronik aşamaya geçilme dönemleri hakkında detaylı bilgi vermiştir.

Prof. Dr. Oya Gürdal Tamdoğan – Dizinleme ve elektronik aşamaya geçilme dönemleri hakkında detaylı bilgi vermiştir.

Prof. Dr. Mustafa Akbulut – ISSN numarasının verilme aşamaları hakkında detaylı bilgi vermiştir (ilk 1994’de ISSN numarası almış ve derginin uluslararası bibliyografik kaynakta yer alması ise 1995 yılında olmuştur).

Selma Aslan – Derginin uluslararası indekslerde yer alma aşamaları hakkında detaylı bilgi vermiştir (1993 yılından itibaren dergi  Library and Information Science Abstracts (LISA)’da indekslenmeye başlamıştır).

Prof. Dr. Yaşar Tonta – Derginin hakemli bir dergi olma süreciyle ilgili detaylı bilgi vermiştir (1995 yılının ikinci sayısından itibaren hakemli makaleler yayınlanmaya başlamıştır).

Ali Fuat Kartal – Derginin açık erişime açılması hakkında detaylı bilgi vermiştir.

Dr. M. Tayfun Gülle – Derginin mesleki camia ve uluslararası arena içerisindeki bilimsel iletişimi, derginin açık erişim süreci ve uluslararası açık erişim indekslerinde derginin yeriyle ilgili bilgi vermiştir.