×

Kültür Bakanlığı TÜSAK Kanun Tasarısı Taslağı

Sanat kurumlarını özelleştirmeyi ve hükümete bağlamayı amaçlayan TÜSAK Kanun Tasarısı Taslağı ve genel gerekçesi 08 Mayıs 2014 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ilgili sayfasında güncellenmiştir.

Türkiye sanat kurumu kurulması ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı taslağının aşağıdaki ilgili bölümleri bizleri olumlu yönde etkileyecektir:

BEŞİNCİ BÖLÜM
Çeşitli Hükümler
Değiştirilen ve Yürürlükten Kaldırılan Hükümler

MADDE 14 –
4) 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun;

1) 36 ncı maddesinin “Ortak Hükümler” başlıklı bölümünün (A) fıkrasının (11) numaralı bendine “Kültür ve Turizm Uzman Yardımcıları,” ibaresinden sonra gelmek üzere “Sanat Kurumu Uzman Yardımcıları,” ibaresi ile “Kültür ve Turizm Uzmanlığına,” ibaresinden sonra gelmek üzere “Sanat Kurumu Uzmanlığına,” ibaresi; aynı maddenin “II- Teknik Hizmetler Sınıfı” bendine “mimar” ibaresinden sonra gelmek üzere “arkeolog, müze araştırmacısı, kütüphaneci, folklor araştırmacısı, arşivci, kitap pataloğu, sosyolog,” ibareleri,

2) 152 nci maddesinin “II– Tazminatlar” kısmının “A– Özel Hizmet Tazminatı” bölümünün (ğ) bendine “Sağlık Uzmanları,” ibaresinden sonra gelmek üzere “Sanat Kurumu Uzmanları,” ibaresi,

3) Eki (I) sayılı Ek Gösterge Cetvelinin “I- Genel İdare Hizmetleri Sınıfı” bölümünün; (d) bendine “Genel Müdürler,” ibaresinden sonra gelmek üzere “Türkiye Sanat Kurumu Genel Sekreteri,” ibaresi, aynı bölümün (f) bendine “GAP İdaresi Başkan Yardımcısı,” ibaresinden sonra gelmek üzere “Türkiye Sanat Kurumu Genel Sekreter Yardımcısı,” ibaresi ile aynı bölümün (g) bendine “Kültür ve Turizm Uzmanları,” ibaresinden sonra gelmek üzere “Sanat Kurumu Uzmanları,” ibaresi; aynı cetvelin “II- Teknik Hizmetler Sınıfı” başlıklı bölümünün (a) bendine “mimar” ibaresinden sonra gelmek üzerearkeolog, müze araştırmacısı, kütüphaneci, folklor araştırmacısı, arşivci, kitap pataloğu, sosyolog” ibareleri eklenmiştir.

Kanun Tasarısı Taslağını okumak için lütfen tıklayınız

Kaynak: http://www.kultur.gov.tr/TR,93716/tusak-kanun-tasarisi-taslagi.html

759 yorum

comments user
Merve

http://memurunyeri.com/memur/ucret/12555-cocuk-gelisimcisi-fizyoterapist-sosyal-calismaci-istatistikci-jeolog-ve-matematikci-maasi.html

Bizde tüsak geçerse, Allah nasip ederse 3000 tl ile işe başlayabileceğiz inşallah.

comments user
Yuram

Müjdeli Paket Geçti! Ek Gösterge Artışı, Zam, 657’de Değişiklik, Emniyet hizmetleri sınıfına dahil kadrolarda bulunanların yararlandığı emniyet hizmetleri tazminat oranları yüzde 25 oranında artırılacak.

Emniyet hizmetleri sınıfına dahil personelden yükseköğrenimli olanların ek göstergeleri de yükseltilecek.” diyor memurlar net haberde…Kütüphanecilerle başladı ek gösterge talepleri, nihayetinde onlar aldı, biz kaldık….

comments user
Tüsak Konusunda

http://www.memurlar.net/haber/557389/

Yine memurlar arasında uçurum başlatacaklar. Meclis, Başbakanlık ve birkaç kurumdada kütüphanecilerin maaşları farklı olması artık an meselesidir.

comments user
Yuram

Memurlar net haberde ; Polisler ve uzman erbaşların 2 bin 200 olan ek göstergeleri 3 bine çıkarılacak. Polislerin emniyet hizmeti tazminatı da yüzde 25 artırılacak. Biz Kütüphanecilerin ek göstergesi de artırılsa. Hergün bir ünvana artış ve güzel haber geliyor bize de gelir inşallah…

comments user
Tüsak konusunda

http://www.kultur.gov.tr/Eklenti/23946,tusaktasatasarisitaslagiv2.pdf?0

Daha önceki mesajlar kasıtlı olarak yayınlanmamıştır. Bbyhaber objektif değilsin. Dernek sol fragsiyondan gidiyor ve doğal olarak kaybediyor. Birçok sendika ve dernek ve hatta iş adamı günün konjünktürüne göre hareket eder. Dünya görüşünüz sizde saklı kalsın, ama kütüphanecilerin çıkarları için sizde destek vermesenizde köstekte olmayın lütfen.

Atamaların olmasını emin olun hepimiz istiyoruz. Neden kütüphanede yanımda bir lise mezunu şef veya iş bulamamış bir iibf mezunu olsun.Bende kütüphaneci ile çalışmak isterim. Ama ülkemizde tablo bu değil maalesef. 7-24 kütüphane açmak veya küçük kitaplıklar kurmakla bu işi çözemezsiniz. Cumhurbaşkanlığı, başbakanlık, tbmm, tapu, kültür bakanlığı, milli eğitim gibi köklü kurumlar alım yapmalılar. Ama alım yaptırabilmek için memurlar net te olduğu gibi bütün yöneticilere mail atılmalı. Onların aklına girilmeli. Böyle oturduğun yerden bir şey çıkmaz. Açın twitter da “Bby mezunu hükümetin yanında ve kadromuzu talep ediyoruz” diye bir başlık ve yöneticilere ulaşın. Onun yanında tüsak, ek gösterge gibi geleceğimize yön verecek konulardada yan yana olalım. Mesleğimiz kazansın.

Yoksa kimya, fizik ve fen-edebiyat fakülteleri, öğretmenliğin bazı alanları, iibf gibi yığınla adamın işsiz olduğu bir gelecek mesleği bekler.. Demedi demeyin.

    comments user
    BBY Haber

    @Tüsak konusunda

    Arkadaşım, bbyhaber her zaman düşüncelerinize değer vermiş ve bir kişi veya kuruma hakaret içermeyen yorumları her zaman onaylamıştır ve gördüğünüz üzere de yorumlarınız onaylanmıştır. Ben her an site başında olamayabiliyorum; çünkü bir kurumda çalışıyorum.

    Yukarıdaki uyarı kısmında yazılanları dikkate alan herkesin düşüncesi burada onaylanır, bilginize.

comments user
Eren

http://sorucevap.memurlar.net/soru/3031/

Maaşınızı karşılaştırın, sorun varsa mutemete gidiniz.

comments user
Eren

Tüsak ın geçmesini temenni ederiz. Bimer den de olumlu cevap geldi, hem de uzmanlık konusunda da destek geldi. Herşeyin hayırlısı..

comments user
Suzan

http://memurunyeri.com/memur/ucret/12238-ek-gostergeniz-kimlerle-ayni-seviyede.html

İnşallah bizimde 3600 olacak 🙂

comments user
Akın

Eğer yasa çıkarsa 2016 bu hayal değil.

comments user
gigimultescu

valla hocam o maaşları kutuphanecilere vermezler kanımca.. elbette hepimiz isteriz bunu ama zor bence..

comments user
Akın

2016 Ocaktan sonra mesleğe yeni başlayan bir Kütüphaneci 3000 tl maaş alarak mesleğe başlamalıdır. Ama ne cumhurbaşkanlığı, ne başbakanlık, ne belediyeler, ne de başka bir kurumda maaş farkı olmamalıdır.(ek ödemeler var bazı yerlerde.) Uzman yardımcısı ve Araştırma görevlisi olan ise 3700 tl, Yardımcı doçent ve üstü ise 4000-5000 tl arası almalıdır. Böylece bizde hakkımızı almış oluruz ve mesleki tatminimiz yüksek olur.

comments user
Akın

Personel Sistemimizin Temel Sorunları nelerdir?(YeniŞafak Gazetesi)

-Mevzuatın dağınıklığı ve karmaşıklığı.
-Aynı görevi yürüten personel arasındaki statü ve maaş farklılıkları.

Kütüphanelerde “Kütüphaneciler, Akademik Uzman Statüsündekiler” aynı koşullarda çalışmaktadırlar. Ama Akademik Uzmanlar, 3500 tl maaş alırken, Kütüphaneciler 2500 tl almaktadırlar. Aynı iş, aynı hizmet ama farklı maaş durumu bizi üzmektedir. Biz Kütüphaneciler olarak maaşlarımızın Anayasal eşitlik olarak eşitlenmesini istiyoruz. Saygılarımla arz ederim.

comments user
Akın

“şu an gündemde 657 var ve bir şekilde değişecek, kararlılar.
hükümet değişitirken birkaç kesimi sevindirecek kararlarla yumşak bir geçiş ister yani arkasında taraftar ister. bizde hakkımız olanı bu arada istemeliyiz.
zamanlama “aynı iş, farklı maaş ve statü” üzerinde yürümeye müsait.”

Bende aynı fikirdeyim ve sürekli söylüyorum. Bimer’e bende çok mesaj attım ama öneri olarak değerlendirilecek cevabı aldım. Aynı iş farklı maaş çok güzel bir nokta..

comments user
kutup

emsal ve örnek olarak mühendisi mimarı göstermek karşıdaki insanda ciddi bir tavır oluşturmuyor.
tüsak mantıklı bir yol ama kısa vadede tekrar gündemde görünmüyor.
şu an gündemde 657 var ve bir şekilde değişecek, kararlılar.
hükümet değişitirken birkaç kesimi sevindirecek kararlarla yumşak bir geçiş ister yani arkasında taraftar ister. bizde hakkımız olanı bu arada istemeliyiz.
zamanlama “aynı iş, farklı maaş ve statü” üzerinde yürümeye müsait.

comments user
kutup

uzun yollardan yürümeye, olmucak işlerle yorulmaya gerek yok..

Akademik zammı yapan başbakandır. kütüphanecilerin üniversite içerisindeki rolünün idariden ziyade akademik olduğunu en iyi bilende odur.
uzman maaşı 3500 liradır.
bence mesleğin bir iki tık üste çıkması için en kısa yol budur.
bizim meslek avrupa ve amerika örneklerindede idariden çok akdemiğe destek pozisyonunda bir kadrodur.

comments user
kutup

yeni şafaktan alıntı(iktidar bunu yok saymıyor en azından,biz yürümezsek üstüne birşey olmaz ama)

Personel Sistemimizin Temel Sorunları nelerdir?
Personel sistemimizin bilinen temel bazı sorunlarından müzminleşenlerini aşağıdaki şekilde sıralamak mümkündür:
-Mevzuatın dağınıklığı ve karmaşıklığı.
-Yapılan değişikliklerle sistemin temel mantığının bozulması.
-Personel dağılımının dengesizliği.
“-Aynı görevi yürüten personel arasındaki statü ve maaş farklılıkları.*****(buradan yürümeliyiz beyler,sendikacılar”
SON MADDE BARİZ OLARAK BİZİ İLGİLENDİYOR. YAZIN BİMERE CEVAP İSTESİN ÜNİVERSİTELERDEN. KÜTÜPHANECİLERLE UZMANLAR ARASDINDAKİ GÖREV FARKI NEDİR NEYİ FAZLA NEYİ AZ YAPIYOR BİRİ DİĞERİNDEN??BEN YAZDIM CEVAP VEREMDİLER.YAZIN CEVABI SENDİKANIZA GÖNDERİN..

comments user
Zeki

Kütüphaneciler kadro madro kavgası yapana kadar ve ben daha iyiyim, daha şöyleyim demek yerine birlikte hareket etmeli. Uzmanlar gibi 3600 ek gösterge, yıpranma, nöbet ücreti(artık 24 saat çoğu yer) istenmelidir. Yoksa bu kafayla hiç bir şeyi değiştiremeyiz. Zamda alamayız tazminatta.

Bakın hakim savcı ve sayıştay denetçileri yıllarca zam ve gösterge peşinde koştular. Fırsatı buldukları anda da beraber olup aldılar. Ne iktidar yanlısı ne de karşıtı hepsi bir oldu. Aynı şeyi akademisyenlerde başardı. Polisler, öğretmenler organize olup amacına ulaşıyor.

Artık sıra bizde.

comments user
Akif

https://tr.wikipedia.org/wiki/Mahir_%C3%9Cnal

Sosyologlar yaşadı.Kültür bakanı sosyolog oluyor, belki bizede ek gösterge verebilirler 🙂

comments user
arkeo

Hizmet kolunda yer alan personel

Bu hizmet kolunda yer alan personelin mali haklarına ilişkin konulara yönelik çalışma yapılacak.

*(Tüm Hizmet Kolu çalışanlarını ilgilendiren bu konunun çok sıkı takipçisi olacağız!)

KÜLTÜR MEMUR SEN.

comments user
arkeo

KADRO VE GÖSTERGE GELİYOR

2016 yılında gerçekleşecek bazı yenilikler de şöyle: 1) Kamuda 4/C kavramı bitecek. Maliye Bakanlığı kaynaklarına göre 4/C’liler 4/B’li olacak. 2) Öğretmenin, polisin, uzman erbaşların, astsubayların, genel müdür yardımcılarının, üniversite genel sekreterlerinin ve şube müdürlerinin ek göstergelerinde iyileştirme yapılacak. 3) Üniversite mezunu işçiler öğrenim durumlarına uygun kadrolara geçirilecek. 4) 2016 ve 2017 yılını kapsayan toplu sözleşmede tutanak altına alınan memurların özlük hakları ile ilgili değişiklikler yerine getirilecek (Kaynak:Habertürk)

comments user
BBY Haber

@Erdi, 18 Kasım 15 09:37’de siteye iletmiş olduğunuz yorumunuz tüm kütüphanecilere hakaret içeren bir ifade içerdiğinden dolayı silinmiştir, bilginize.

Ayrıca diğer tüm yorumlarınız hakaret içermese bile yukarıdaki nedenden dolayı silinmiştir. Bundan sonraki görüş/yorum/eleştiri biçiminde kullanacağınız dile lütfen dikkat ediniz.

comments user
Yuram

Kadro ve Ek Gösterge Müjdesi! Öğretmenin, polisin, uzman erbaşların, astsubayların, genel müdür yardımcılarının, üniversite genel sekreterlerinin ve müdürlerinin ek göstergelerinde iyileştirme yapılacak Memurlar net son dakika haberlerinde var….Biz de ek gösterge taleplerimizi yenilemeliyiz….

comments user
Canan

Kültür memursen in sayfasından mail atmaya çalışıyorum lakin sürekli hata veriyor.. Kütüphanecilerin sorunları ve özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda..

comments user
Canan

Erdem arkadaşım bizim meslek grubunda kiler ne yazık ki haklarını aramaz sadece armut piş ağzıma düş der…bu yüzden degeri yok zaten mesleğin… Lise mezunu iş arkadaşımla benim aramda yüz tl fark var ben beş yıl Üniversiteyi yüz tl fark alayım diye mi okudum.. Bir de bir sürü sorumluluk cabası..

comments user
Canan’a cevap

Sayın canan,

İstifa etmekle uğraşmak değil onun yerine iktidardan tanıdıklar bularak yolumuza devam ederiz. Bize güç lazım. Birbirimizle takışarak zaten küçük olan camiamızı dahada daraltırız. Öğretmenler bir ses olarak ağlıyorlar ve zam alıyorlar. Ben tüsak derdinde değilim, bizim ZAMMA, GENÇLERİN KADROYA VE UZMANLIKLARA İHTİYACIMIZ VAR.

Ve ayrıca,

Bütün bakanlara ve yeni olacak bakanlara mail atmaya başlamalı ve 2016 kadrolarını artırmalıyız. Artık akp güçlü ve akpli olan güçlü kişilere derdimizi anlatmalıyız.

comments user
Canan

Toplu olarak sendikadan istifa edeceğimizi dile getiren bir yazı yazsak bimere.. Çalıştığımız yeri, ad ve soyadları yazarak…bizi önemsemiyorlarsa bizde bu şekilde tepki gösteririz..

comments user
Erdem

Akp yine iktidar ve yine tüsak yasası gündeme getirilmelidir. Kütüphanecilerin zamma ihtiyacı var. Hacılar, hocalar, polisler, işçiler aldı. Bizimde almamız gerekli. Muhalif olan derneği boşverip aklımızı kullanmamız lazım. Kimse iktidar yanlısı olmak zorunda değil, bende değilim. Ama zam almak demek: daha kolay evlenmek, daha kolay araba alabilmek, daha kolay çocuklarımıza yatırım yapabilmek demektir. Haydi aklınızı kullanın arkadaşlar.

comments user
ibrahim

http://ilan.memurlar.net/ilan/33333/

21 tane arşiv uzmanı alımı

comments user
gabito

TÜSAK çıksın çıkmasın, maaşlar artsın artmasın; atanamayanlar atansın, atanamasın.
1- Kütüphaneler: Sosyal Devletin en belirgin uzantısıdır.
2- Sanat: devletin gölgesinde yapılmaz.
Sevgili Sanat sevici Kütüphaneciler….

comments user
ince mehmet

yıllarca kültür sanat sen bağırıp cağırdınız alın size kültür memur senin ( memur -sen) yaptığı anlaşma ,hiç olmazsa kesk imza atmıyordu bunlar hem bir hak kazanmıyorlar hemde kazanmış numaralara yatıyorlar….
bu camiada en yüksek üyeye sahip olan memur sen o zaman diyecek bir şey yok…

herkes hak edildiği şekilde yönetilir …300 kusur kütüphaneciye bir damla hak kzanmamıştır…bravooo
büyük başarı..

comments user
metehan

şakir bey hislerime tercüman oldunuz meslekte zerre dayanışma yok herkes cebinin derdinde ondan sonra bu bencil tipler bir de ağlar öğretmenler niye böyle hep onlar kollanıyor diye öğretmenler yeni mezunların atanması için bir yerini yırtıyor önce insan olun da insanlık görün .

comments user
Erdoğan

Boşuna gelip burada genç kütüphaneci savunuculuğu yapmaya gerek yok. Kütüphanecilerin 5 hatası var, bakın aynaya kendinizi eleştirin. Yıllarca meslektaşlarımdan bundan artık görüşmüyorum.

1.Tkd, tayfası ve arkadan gelen neyin ne olduğundan habersiz kandırılmış genç bbyciler (bunların içinde bu bbyhaber in adminide dahil) koşa koşa dernek peşinde koştunuz. Ama sizi sattılar ve 2010 da kendi kadroları istisnai memurluk ellerinden alınırken bile gıkını çıkarmadılar. Ertuğrul günaycınaydılar bunlar. O gidince onlarında sesi söndü. Çünkü 2010 yılında bile 3300 tl maaş alıyorlardı mecliste. İçeriden maaş bordrosu bile gördük, eminiz. Ondan dolayı teknik kadroyu yarım yamalak çıkartarak ağzımıza bir kaşık bal sürdüler. Zaten son 5 senedir gıkları çıkmıyor ve siteleri de çökmüş gitmiş.

2.Bizim mesleği içeriden sevmeyen çok adam vardır. Herkes kendini kurtarınca gerisini düşünmez. Ondan dolayı biz öğretmenler kadar bile olamayız. Onlar ağlayıp zırlayıp zam alır ama biz avucumuzu yalarız.

3.Tüsak’ı desteklemeyen çok artist kütüphaneciler 2500 tl maaş ile hayatınıza devam edin. Ama sizden daha az iş yapan veya daha az öğrenimi olanlar 3000 tl üzerinde maaş ile sizi ezsinler, hak ediyorsunuz. Onlar antalyada yazlık alırlar, siz ise 100 bin tl kredi çekip on senede eşinizle ödersiniz. Şanslıysanız eşiniz sağlıkcıdır ve belki 7 senede biter.

4.Tüsak’a karşı duran arkadaşların okuma bilgisi olmadığı için bugün avuçlarını yalasınlar. Sendika sizi sattı. Dernekte sattı. Bölümde sattı. Herşey ankarada döndü ve sizi kendi meslektaşlarınız sattı. Sendika satsa ne satmasa ne. Dernek, dtcf hocaları(başta doğan hoca), birkaç yalaka ankara üniversitesi fakülte kütüphane müdürleri( ad ad burada yazarım eğer cevap atarlarsa utanmazlar maalesef.) Size sanatçılar işten atılacak diye bir türkü tutturdular ama dün sanatçıların hepsi zam aldılar. nasıl bir iş bu?

http://www.kulturmemursen.org.tr/bizden-haberler/kultur-sanat-sen-yagiz-hirsiz-misali-suc-ortme-telasinda-1404.html

http://www.memurlar.net/haber/532743/

Sözleşmeli sanatçılara fazla çalışma ücreti

Madde 1- (1) Bu hizmet kolu kapsamındaki sanat kurumlarında çalışan ve 657 sayılı Kanunun ek geçici 16 ncı maddesi kapsamında bulunan sözleşmeli personele, hizmetin gereği olarak belirli bir sürede bitirilmesi gereken zorunlu ve istisnai işler için saat 24:00’ten sonra yaptırılan fiili fazla çalışmalar karşılığında ayda 50 saati geçmemek üzere yılı merkezi yönetim bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma ücretinin beş katı tutarında fazla çalışma ücreti ödenir.

DÖSİM personeli ek tazminat

Madde 4- (1) 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karara ekli II sayılı “Özel Hizmet Tazminatı” Cetvelinin “(E) Teknik Hizmetler” bölümünde bölgeler itibarıyla belirlenmiş olan ek tazminat oranları, Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğünde Teknik Hizmetler Sınıfına dahil kadrolarda bulunan personelden Kültür ve Turizm Bakanlığının taşra teşkilatı birimlerinde istihdam edilenler için de kadro unvanı, öğrenim seviyesi ve fiilen görev yapılan bölge dikkate alınarak uygulanır.

Harcırah

Madde 6- (1) 6245 sayılı Harcırah Kanununun 33 üncü maddesinin (c) fıkrası hükmü, Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu, Türk Dünyası Müzik Topluluğu, Tarihi Türk Müziği Topluluğu, Devlet Modern Folk Müziği Topluluğu, Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu, Devlet Türk Müziği Topluluğu, Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu sanatçıları ve diğer görevlileri hakkında da uygulanır.

Turizm araştırmacılarına tazminat

Madde 7- (1) 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karara ekli (II) ve (III) sayılı Cetvellere göre turizm araştırmacılarından 5 inci madde hükümlerinden yararlananlara dereceleri itibarıyla yararlanmakta oldukları tazminat oranlarına 10, diğerlerine ise 20 puan ilave edilir.

Sözleşmeli sanatçıların ikramiyeleri

Madde 10- (1) 7/5/1987 tarihli ve 87/11782 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 9 uncu maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “ilgili Bakanın teklifi ve Başbakanlık onayı ile” ibaresi “ilgili Bakanın onayı ile” şeklinde uygulanır.

Sözleşmeli personel

Madde 15- (1) Luthiye ve notist unvanlı sözleşmeli personele, 10/6/1949 tarihli ve 5441 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin (C) fıkrası ile 14/7/1970 tarihli ve 1309 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (c) fıkrası kapsamında yer alan sözleşmeli personele her ay 70 TL ilave ücret ödenir.

5. Dün veteriner mühendislerde zam aldılar.

KİT’lerde görev yapan mühendis, mimar ve veteriner hekimlerin ek ödemesi

Madde 32- (1) KİTTerde 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında görev yapan grup başmühendisi, başmühendis, başmimar, mühendis, mimar ve veteriner hekim pozisyonlarında bulunan sözleşmeli personelin, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli (I) sayılı Cetvele göre yararlanmakta oldukları ek ödeme oranına 12 puan ilave edilir.

Bizim hakkımız olan teknik hizmetler a grubu üyeleri zammı kaptı, siz daha arkalarından bakarsınız.

Sonuç: Tüsak olmasın diye bas bas bağırdınız. Ama bakın tüsakta üvey evlat olan bizler dışında herkes zam aldı. Askerde bir deyim vardır “olursa torpil abi biz yaptık, olmazsa abi çok uğraştık ama hakkariye çıktı adam..”

II- Teknik Hizmetler Sınıfı” başlıklı bölümünün (a) bendine “mimar” ibaresinden sonra gelmek üzere “arkeolog, müze araştırmacısı, kütüphaneci, folklor araştırmacısı, arşivci, kitap pataloğu, sosyolog” ibareleri eklenmiştir.

Kına yakın…

comments user
kütüp

yazıklar olsun…hükümet yanlısı sendikaya halen en azından bizlerden biri de üye ise yazıklar olsun…resmen satıldık yine…varları yokları Öğretmenler…ya şu öğretmenlere 10.000 tl maaş verseniz yeminle acız derler ve halen isterler…adamlara eylülde 1.000 tl ödeme yapacaklar( okul içinde kullanmaları için..kırtasite fotokobi gibi) öğretmenler iyi çok şükür kurban paramız çıktı hesabını yapıyorlar..yapın kardeş gözümüz yok..isterseniz her ay fazladan 1.000 tl verin..ama eğitimin temellerini onlar atıyorsa bizlerde okumanın okutmanın kısaca kültür zenginliğinin temellerini atıyoruz değerimiz bu mu kütüphanecilerin…istifaları artırın sendikadan..başka da birşey demiyorum…

comments user
Analiz

Şakir Bey gibi yorumlarda bulunanları bu sayfada görmek beni mutlu ediyor. Biraz teselli buluyorum. Biz kütüphanecilerin haklarının en üst düzeyde savunulması ve kazanılması hayati önem taşımakla birlikte genç arkadaşlarımızın hakkaniyet sınırları çerçevesinde istihdam edilmesi de bir o kadar önemlidir. Bir konuyu ele alırken o konunun bütün yönleri ile masaya yatırılması en önemli zorunluluktur. Aramızdan birinin çıkıp da “Ben maaşlarımızın artmasını istemiyorum.” demesi zaten mümkün değil. Bize düşen “Maaşlarımızın şu şartlarla artmasını istiyoruz.” demektir. Bu şartlardan en önemlisi de kütüphaneci istihdamının merkezi sınavlarla (alan sınavı buna dahil edilebilir) ve ihtiyaç duyulduğu üzere yüksek rakamlarla gerçekleşmesi şartıdır. Saygılar.

comments user
şakir

Ek gösterge meselesi üzücü.Hiçbir meslekdaşın mali hakları konusunda mağdur edilmesi kimseyi sevindirmez elbette.
Tüsak’ın bizzat gündemden çıkması ki gönül ebediyyen gündem dışı olmasını arzu ediyor,sevindirici…

Asıl sebep B grubu alımların tüsakla beraber sona ermesi.
Bu üniversitelerde okuyan bilgi ve belgecilerin kültürde istihdamının hiç olması demek.

Atanmış kütüphanecilerin tüsakı savunması atanamayanların karşı olmasının en temel sebebi bu.

Sanatın kökeni muhayyile.Hayal yetisi.Ancak özgür ortamda sanat, eser verebilir.Sanatı kurumsallaştıracak bu tasarı sanat üretiminin ipini çekmek demek.

Ama cebe fazladan girecek üç yüz beş yüz için atanamayacak kütüphaneciler veya sanat üretimi gibi konularda kafa yormaya ne gerek var.

Kimse mesele başka bir şeymiş gibi kalem oynatmasın.
Mesele teknik değil vicdani ve ahlaki…

comments user
sblnt2401

Kultursenliler sendikanizin biz kültür çalışanlarını nasıl kandırıp sattıklarını açıklayın bakalım.Yazıklar olsun sizlere hakkımız var ise üzerinizde haram olsun helal etmiyoruz sizlere.

comments user
Librarian

Pazartesi ilk işim sendikadan istifa etmek olacak benim sana ihtiyacım yoksa seninde bana ihtiyacın yoktur k. Mem. Sen. Yolun açık olsunn.

comments user
ali

Fiyaskodan baska birsey degil.sendika bizim disimizda istedigini yaptirmis ve bizi satmis.artik bu foruma katki yapmaya gerek bile yok.

comments user
musa köprü

arkadaşlar tüsak ta a bendine geçiş durumunda bir gelşme var mı bilgilendirirseniz sevinirim

comments user
Nknk

Zam ve tazminatlar

Madde 13- (1) 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karara ekli (I) sayılı İş Güçlüğü, İş Riski, Temininde Güçlük ve Mali Sorumluluk Zammı Cetvelinin “(B) Teknik Hizmetler Bölümü”nün 4 üncü sırasında hizmet yılları dikkate alınarak öngörülen iş güçlüğü ve temininde güçlük zammı puanları ile (II) sayılı Özel Hizmet Tazminatı Cetvelinin “(E) Teknik Hizmetler” bölümünün 1 inci sırasının (d) bendinde dereceler itibarıyla öngörülen tazminat ve ek tazminat oranları, kadroları teknik hizmetler sınıfına dahil müze araştırmacısı, arşivci, folklor araştırmacısı, kütüphaneci, kitap patologu ve sosyolog unvanlı kadrolarda bulunan Devlet memurları için de uygulanır. Bunlara anılan Bakanlar Kurulu Kararının diğer bölümlerinde belirlenmiş olan zam ve tazminatlar ödenmez.

comments user
Lib

13. Maddede belirtiliyor arkadaşlar. Maalesef 2006 yılında kazandığımız haklar ile devam edeceğiz. Yeni bir gelişme yok…

comments user
kutuphaneci

On maddeyi yazmislar orda da 4c ogretmenler filan var bizle ilgili bir sey goremedim 69 konuda anlasma saglandi diyor acaba onlarin icinde olabilir mi

comments user
KÜTÜPHANECİ

155 alo polisi aradım. dediler bekleyin geliyoruz…bekliyoz bakalım 155 nelerle gelecek…

comments user
lib

tüm maddelerin yer aldığı bir kaynak – link var mıdır?

comments user
kutuphaneci

Bizim is yatti yokuz hicbir maddede bukadar sendika ekledi ama sonuc sifir

comments user
Ekin

http://www.memurlar.net/haber/532607/

Bizde varmıyız acaba bu 155 madde içinde.

comments user
kütüphaneci

Arkadaşlar toplu sözleşmedeki kütüphaneci hakları için son gelişmelerle ilgili bilgisi olan var mı paylaşabilir misiniz

comments user
ibrahim

Dışişleri Bakanlığı Uzman Yardımcısı ilanı ilgilenen arkadaşlar için
http://www.bbyhaber.com/bby/2015/08/05/disisleri-bakanligi-disisleri-uzman-yardimciligi-ilani-son-basvuru-21-agustos-2015/

comments user
Sosyolog65

http://memurunyeri.com/sizden-gelenler/10975-sosyolog-kutuphaneci-arkeolog-muze-arastirmacisi-gibi-unvanlarin-sorunlari.html
Yayınlatan için Allah razı olsun.

Senden de Allah razı olsun.

comments user
Ekin

http://memurunyeri.com/memur/atama-ve-yerdegistirme/10831-devlet-opera-ve-bale-eski-genel-muduru-iptal-davasini-kazandi.html

Tüsak ın artık esamesi bile okunmaz. ………devamı silinmiştir:–>.lütfen kişi ve/veya kurumlara yönelik aşağılayıcı ithamlarda bulunmayınız!<--

comments user
Akın

Tüsak yattı.Artık yeni meclisten 3600 ek göstergeyi geçirmeliyiz.

comments user
Erkin

Bimer e 2 ay önce yolladığım mesaja bugün cevap geldi ve mesajımı “kültür memur sen” muhataptır diyerek kültür bakanlığı personel şube oraya postaladığını belirttiler. O sendikaya işimiz kaldı ise bu işi unutun.

comments user
Yuram

Sizin toplu sözleşme talebiniz nedir?

Memurlar.net üyelerinin toplu sözleşmelerden beklentisi nedir?

Bugünkü memurlar nette böyle bir haber var.

Arkadaşlar, kütüphaneciler olarak biz de beklentilerimizi yazalım….

comments user
Akın

http://memurunyeri.com/sizden-gelenler/10556-kutuphanecilerin-toplu-sozlesme-talepleri.html

Haberimi yayınlamışlar,sağ olsunlar.

comments user
Yuram

Kütüphanecilerin ek göstergelerinin 3600’e çıkarılması ve
d bendinin değiştirilmesi konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığının herhangi bir çalışmasının bulunup bulunmadığını öğrenebilir miyiz?

comments user
Yuram

Memurun toplu sözleşme taleplerlerinde, kütüphanecilerin özlük haklarıyla ilgili bir şey yok. Şimdi tam zamanı 2 yıllık bir anlaşma yapılacak, biz de birlik olalım ve hakkımız olan bendimizi ve özel hizmet tazminatını alalım, yoksa çok iki yıllar bekleriz…

comments user
Ali

Tüsak güncel diyelim..

comments user
Ali

4982 sayılı “Bilgi Edinme Hakkı Kanunu”nun 27’nci maddesinde “Tavsiye ve mütalaa talepleri bu Kanun kapsamı dışındadır.” hükmüne yer verilmiş olup, başvurunuzda yer alan talebiniz, tavsiye kapsamında olduğundan, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamına girmemektedir. Bu cevabımıza karşı 60 gün içinde yargı yoluna veya yargı yoluna başvurmadan önce 15 gün içinde Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna itiraz etme hakkınız bulunmaktadır.

Mesajıma karşılık gelen cevap. Acayip geldi, sanki devlet sırrı:)

comments user
Ali

http://www.egitimsen.org.tr/ekler/5bec9f54a737bca_ek.pdf?tipi=2&turu=X&sube=0

Teknik Hizmetler Sınıfına alınan ancak uygulama olarak henüz hayata geçirilemeyen ve mali hakları
konusunda düzenleme yapılmayan “kütüphanecilerin”, Özel Hizmet Tazminatının II. Sayılı Cetvelin
E- Teknik Hizmetler Bölümünün 1.maddesinin C bendine Kütüphaneci unvanı yazılmalı, Kütüphaneci
ünvanının Ek Göstergesi 657 sayılı Kanunun I Sayılı Cetvelinde yer alan Teknik Hizmetler Sınıfı
başlıklı bölümün “b” bendine göre düzenlenmeli, Teknik Hizmetler Sınıfı mensuplarına uygulanan 1
derece ilerlemesi verilmeli, iş riski ve iş güçlüğü tazminat oranları ise I sayılı cetvelin (B) bölümünün
3. Sırasında yer alan unvanlara denk olarak ödenmelidir.

comments user
Ali

BİMER’E GÖNDERDİĞİM MESAJLAR:

MESAJ 1:
2547 SAYILI YÖK KANUNUNUN 43. MADDESİNİN B BENDİNE İSTİNADEN ALINAN YÜKSEK ÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞININ B.30.0EÖB.0.00.00.01-1133 SAYILI KARARI İLE KÜTÜPHANECİ ÜNVANININ TEKNİK HİZMETLER SINIFINA ALINMASI YOLUNA GİDİLMESİ YÖNÜNDE KARAR VERDİ. DAHA SONRA 2010- 1092 SAYILI BAKANLAR KURULU KARARIYLA KÜTÜPHANECİLER 657 SAYILI DMK’NIN 36. MADDESİNİN 2. BENDİ, TEKNİK HİZMETLER SINIFINA DAHİL EDİLMİŞTİR. 644 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME’NİN EK MADDE 10-21 FIKRASI GEREĞİ KADRO TAHSİSİ YAPILAN KÜTÜPHANECİLERİN YASAL BÜTÜN SÜREÇLER TAMAMLANMASINA RAĞMEN EŞDEĞERİ OLAN ARKEOLOGLAR VE İSTATİSTİKÇİLERİN ÖZLÜK HAKLARINA ULAŞAMAMIŞ VE MAĞDUR EDİLMİŞTİR. BİZLER SADECE YASALARIN BİZLERE TANIDIĞI ÖZLÜK HAKLARIMIZIN BİZLERE VERİLMESİNİ İSTİYORUZ. KÜTÜPHANECİLERİN İSTEKLERİ 1) I.SAYILI CETVELDE H- KURUMSAL BÖLÜM BAŞLIKLI METİNLERİN TÜMÜNÜ KAPSAYACAK ŞEKİLDE: KÜTÜPHANECİ, ARŞİVCİ, KİTAP PATOLOGU, FOLKLOR ARAŞTIRMACISI VE SOSYOLOG ÇALIŞTIRAN TÜM KURUMLARDA ÖDENMEK ÜZERE 775 PUAN GÜÇLÜK ZAMMI 2) II. SAYILI CETVELİN E- TEKNİK HİZMETLER BÖLÜMÜNÜN 1.MADDESİNİN C BENDİNE SIRASIYLA KÜTÜPHANECİ, ARŞİVCİ, KİTAP PATOLOĞU, FOLKLOR ARAŞTIRMACISI VE SOSYOLOG UNVANLARININ YAZILMASI. (ÖZEL HİZMET TAZMİNATLARININ TIPKI ARKEOLOGLAR GİBİ % 122 OLARAK DÜZENLENMESİ) 3) II SAYILI CETVELİN E. TEKNİK HİZMETLER BÖLÜMÜNÜN 6. MADDESİNDE YER ALAN “YOL GİBİ AÇIK ÇALIŞMA MAHALLERİNDE” İFADESİNDEN SONRA GELECEK ŞEKİLDE ARAŞTIRMA VE İNCELEME “GEZİCİ KÜTÜPHANE HİZMETLERİ” İFADESİNİN YERLEŞTİRİLMESİ. 4) YUKARIDAKİ BEŞ ÜNVANIN DA DENGE TAZMİNAT PUANININ İSTATİSTİKÇİ, ARKEOLOGLARLA EŞİT DÜZEYE GETİRİLMESİ 5) YUKARIDAKİ BEŞ ÜNVANIN EK GÖSTERGELERİNİN 657 SAYILI KANUNUN I SAYILI CETVELİNDE YER ALAN TEKNİK HİZMETLER SINIFI BAŞLIKLI BÖLÜMÜN “B” BENDİNE GÖRE ( 3600 EK GÖSTERGE) DÜZENLENMESİ. YUKARIDA BELİRTİLEN MAĞDURİYET VE TALEPLERİMİZ TOPLU SÖZLEŞMEDE ÇÖZÜLÜP YAN ÖDEME KARARNAMESİNE EKLENMELİDİR.

MESAJ 2:
İYİ GÜNLER İYİ ÇALIŞMALAR. KÜTÜPHANECİ OLARAK ÇALIŞMAKTAYIM. KÜTÜPHANECİLER 2011 YILINDAKİ DÜZENLEME İLE TEKNİK KADROYA GEÇTİ VE ŞÜKÜRLER OLSUN. ANCAK BU GEÇİŞTE EK GÖSTERGEMİZ DÜŞÜK GÖSTERİLDİĞİ İÇİN MÜHENDİSLER İLE AYNI OLMAMIZA RAĞMEN 600 TL YAKIN EKSİK ALIYORUZ. BU NEDENDEN DOLAYI ÇOĞUMUZ MESLEKTEN SOĞUDUK VE UZMAN YARDIMCISI OLARAK HAKKIMIZ OLAN MAAŞI ALMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ. TÜSAK YASA TASARIMIZ HALEN KÜLTÜR BAKANLIĞI TARAFINDAN KANUN TEKLİFİ OLARAK VERİLMEYİ BEKLİYOR.BU KONUDA UMUTLU OLMAK İSTİYORUZ. İNŞALLAH 2015 YILI İÇİNDE YASAMIZ T.B.M.M.__DEN GEÇER. BU KONUDA YETKİLİLERİMİZDEN YETERLİ İLGİYİ BEKLİYORUZ. ÖZELLİKLE CUMHURBAŞKANIMIZ İNŞALLAH BİZİ DUYAR. BU İSTEĞİ GEREKLİ YERLERE İLETMENİZ BİZLERİ SEVİNDİRECEKTİR. İYİ GÜNLER İYİ ÇALIŞMALAR DİLERİM TEŞEKKÜR EDERİM.”

MESAJ 3:
ÇÖZÜM İSTİYORUZ,LÜTFEN. BİR KÜTÜPHANECİ OLARAK, 3600 EK GÖSTERGEMİZİ İSTİYORUZ.MAAŞIMIZ DÜŞEBİLİR. HTTP:–SGKREHBERİ.COM-HABER-61459- 2014-2015 DÖNEMİNE İLİŞKİN TOPLU SÖZLEŞME 2013 YILINDA İMZALANAN__ KAMU GÖREVLİLERİNİN GENELİNE VE HİZMET KOLLARINA YÖNELİK MALİ VE SOSYAL HAKLARA İLİŞKİN 2014 VE 2015 YILLARINI KAPSAYAN 2. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞMESİNDE KAMU ÇALIŞANLARINA İLİŞKİN ÇEŞİTLİ HUSUSLAR DÜZENLENİRKEN, DEVLET MEMURLARINDAN BAZILARI HAKKINDA BU DÖNEM İÇERİSİNDE UYGULANACAK ZAM VE TAZMİNATLAR DA DÜZENLENMİŞTİR. 2013 YILINDA İMZALANAN TOPLU SÖZLEŞMEDE YER VERİLEN ZAM VE TAZMİNATLAR KONUSUNDA İLGİLİ MEVZUATTA (657 SAYILI KANUN, YAN ÖDEME KARARNAMESİ) BUGÜNE KADAR HERHANGİ BİR DÜZENLEME YAPILMADIĞINDAN, 2015 YILI SONRASI İÇİN GEÇERLİ OLACAK TOPLU SÖZLEŞMELERDE BU HUSUSLARIN YENİDEN DÜZENLENMESİ BEKLENECEK. BU YIL YAPILACAK TOPLU SÖZLEŞMEDE KONUYLA İLGİLİ HÜKÜMLER YER ALMAZSA, 2015 YILI SONUNDAN İTİBAREN İLGİLİ PERSONELİN AYLIK ÜCRETLERİNDE DÜŞÜŞ YAŞANABİLİR. 2013 YILINDA İMZALANAN TOPLU SÖZLEŞMEYE GÖRE__ **MÜZE ARAŞTIRMACISI, ARŞİVCİ, FOLKLOR ARAŞTIRMACISI, KÜTÜPHANECİ, KİTAP PATOLOĞU VE SOSYOLOG UNVANLI KADROLARDA BULUNANLAR HAKKINDA__ DEVLET MEMURLARINA ÖDENECEK ZAM VE TAZMİNATLARA İLİŞKİN KARARA EKLİ (I) SAYILI CETVELİN “(B) TEKNİK HİZMETLER BÖLÜMÜ”NÜN 4 ÜNCÜ SIRASINDA ÖNGÖRÜLEN PUANLAR İLE (II) SAYILI CETVELİNİN “(E) TEKNİK HİZMETLER” BÖLÜMÜNÜN 1 İNCİ SIRASININ (D) BENDİNDE ÖNGÖRÜLEN TAZMİNAT VE EK TAZMİNAT ORANLARI UYGULANMAKTADIR.

Sonuç:

PERSONEL BÜTÇE İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI
KAMU GÖREVLİLERİ EMEKLİLİK İŞLEMLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI

yukarıdaki yerlerden,
MESAJ 1’e daha cevap gelmedi. Mesaj 2 ve 3 için “önerileriniz haklı bulundu, değerlendirilmeye alındı” diyerek mesaj atıldı.

comments user
HASAN

“METEHAN” BURASI ATANAMAYAN KÜTÜPHANECİLERE DESTEK SAYFASI DEĞİL GELİP DE BURADA BU TİP ŞEYLER PAYLAŞMAN ENTERESAN. SEN GİT ATANAMAYAN KÜTÜPHANECİLER SAYFASINDA YAZ BURADA BEDDUA EDECEĞİNE. BİZ DE ATANAMAYAN KÜTÜPHANECİ KALMASIN İSTERİZ. ELBETTE DESTEK VERİRİZ AMA YERİ BURASI DEĞİL. TÜSAK İÇİN ÇABALAYANLARIN SAYFASINA GELİP DE BÖYLE LAFLAR ETMEN BENCİLLİĞİNİN GÖSTERGESİDİR. GÜNÜ GELİP ATANINCA VE TÜSAK GEÇERSE TÜSAK İÇİN ZAMAN HARCAYANLARA HANGİ GÖZLE BAKACAKSIN MERAK ETTİM DOĞRUSU..

comments user
levent

ARKADAŞLAR BİZLER ÖZLÜK HAKLARIMIZ KONUSUNDA BASKI YAPMAYA DEVAM EDELİM. TÜSAK KONUSUNDA KARŞI ÇIKILAN BAZI NOKTALAR VAR SENDİKALAR TARAFINDAN AMA BU KARŞI ÇIKILAN KONULAR KÜTÜPHANECİLERİN ÖZLÜK HAKLARIYLA İLGİLİ DEĞİL. TÜSAK RAFA FALAN KALKMADI. İÇERİSİNDEN KÜTÜPHANECİLER FALAN ASLA ÇIKARILMADI. BU HABERİ YAYMAYA ÇALIŞAN ARD NİYETLİLER VAR. BİZ C BENDİNİ DEĞİL B Yİ A YI İSTİYORUZ. BU KONUDA BASKI YAPMAMIZ LAZIM BİZİM. MAİL ATMAYA DEVAM EDELİM. SİZ BASKI YAPMAZSANIZ BİZ YAPMAZSAK KİMSE DE BİZİ TAKMAZ. SANAT CAMİASI DA DÜZENLEME GELMESİ GEREKTİĞİNDE HEMFİKİR ANCAK UCU BAZILARININ ÇIKARLARINA DOKUNUNCA SIKINTI OLUR TABİ BİRİLERİ İÇİN

comments user
levent

ARKADAŞLAR TÜSAKTAN ÇIKARILDIĞIMIZ FALAN YOK DELİNİN BİRİSİ KUYUYA BİR TAŞ ATIYOR SİZ DE BİZ DE İNANALIM MI DİYORUZ AMA İNANMAYIN YALAN. BUGÜN KÜLTÜR MEMUR SEN BAŞKANIMIZ İLE GÖRÜŞMEMİZ OLDU. KENDİSİNİN DE BURADA YAYINLANAN BU SAÇMALIKLARDAN HABERİ VAR. KÜTÜPHANECİLERİN AMACI NE KENDİ KALELERİNE GOL ATMAK MI İSTİYORLAR DEDİ. TASLAĞIN İÇİNDEYİZ BİR YERE ÇIKARILDIĞIMIZ YOK. HAKKIMIZ OLANI İSTİYORUZ VE. TÜSAK A KARŞI ÇIKANLAR VAR AMA YASA ENİNDE SONUNDA ÇIKACAK. UMUTLU OLUN BASKIYA DEVAM EDİN. YASAYA KARŞI ÇIKAN BAZI ÇEVRELERİN ÇIKARLARI GİDEBİLİR AMA BİZ ALET OLMAYALIM. İNŞ TASLAK GEÇECEKTİR.

comments user
ASİLHAN

BİZLER ARŞİV UZMANI DİYE ALINDIK UZMAN YAPILDIK NE OLDUĞUMUZ DAHİ BELLİ OLMADI MALESEF HER İŞ YAPIYORUZ ÜNVAN SINAVI ACİLEN AÇILMASI LAZIM MAĞDURİYETTEN KURTULMAMIZ İÇİN

comments user
abdullah

“BBY mezunları hak ettikleri ücretlerle hak ettikleri kadrolarda çalışsınlar.” – Doç. Dr. Işıl İlknur Selvi Sert
http://www.bbyhaber.com/bby/2015/05/26/bby-mezunlari-hak-ettikleri-ucretlerle-hak-ettikleri-kadrolarda-calissinlar-doc-dr-isil-ilknur-selvi-sert/

comments user
zor

yetkiyi büyük ihtimalle kültür memur sen aldı.hadi bakalım kültür memur senli üyeler bu sefer ki sözleşmede hakkımızda iyi bir şeyler yapın BARİ…

comments user
ktph58

TÜSAK da Kütüphaneciler olarak zannedersem havayı aldık…

comments user
zor

her sene aynı numara ,kurum idari tutanağı yayımlanır.değerlendireceğiz dedikleri konuların hiç birine bir şey yapılmaz.
yetkili sendikanın çakma iş yapıyoruz görüntüsüdür.

ben biliyorum ki c bendini engelleyen hakem heyetinde c bendi için hayır oyu kullanan kültür memur sen şimdi c bendi için uğraşıyor gibi görünüyor.
yazık….sendikacılık kimlere kalmış

comments user
metehan

umarım tüsak çıkmaz

comments user
Analiz

Bahse konu “İdare Kurulu Görüşme Tutanağı” 27/10/2014 tarihlidir. Bakanlığa ait sayfada yayımlanışı yenidir. Buradan çıkarılabilecek tek bir sonuç vardır: TUTANAĞIN WEB SAYFASINDA YAYIMLANMASI DAHİ BEŞ BUÇUK AY SÜRÜYORSA İÇERİĞE İLİŞKİN EYLEME GEÇİLME SÜRESİNİ VARIN SİZ DÜŞÜNÜN!!!

comments user
Ali

Sürekli bildiri oluyor ama icraat yok.Tüsak bizi hayal kırıklığına uğrattıktan sonra, artık okuyasımda gelmiyor.

comments user
alefka

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kurum İdare Kurulu görüşme tutanağı

http://www.memurlar.net/haber/509417/

comments user
salih

arkadaşlar sgk rehberi site tamamen insanların siteyi okuması için flaş başlığı altında haberler yayınlıyorlar. ama haberler tamamen uydurma. bu site her gün asparagas haber yayınlıyor. bir kere toplu görüşmeler de alınan ve resmi gazetede yayınlanan haberler kanun hükmündedir ve mahkeme yoluna gidilemez. maliye bakanlığıda toplu görüşmelerde imzalanan hükümlere göre yan ödeme kararnamesi çıkarır. kütüphaneciler ile ilgili konuda 2013 yılının toplu görüşmelerinde karara bağlanmış ve 2014 ocak ayında maliye bakanlığının yan ödeme kararnamesi ile neticelenmiştir. Dolayısıyla biz size 2 yıllığına bu ödemeyi yaptık, yeniden toplu görüşmelerde anlaşılması lazım deme gibi lüksleri yok. o zaman o toplantıda 2014 yılı için 123 tl zam alınması 2015 yılıda 3+3 zam alınması hükmüde toplu sözleşmede vardı. şimdi hükümet biz bundan vaz geçtik 2+2 vereceğiz dese aldığımız zammı geri mi vereceğiz. kütüphaneciler şimdiki maaşlarından d bendinden maaş almaya devam edecekler. ama toplu görüşmelerde en büyük kaybımız c bendinde olamamız ve teknik hizmetler sınıfının yaralandığı 1 dereceyi alamamızdır. bu kütüphaneciler için en büyük kayıplardır. SGKREHBERİ adlı site hergün milletin dikkatini çekmek için yalan dolan kesinlik kazanmamış haberler yayınlıyor özellikle memurlarla ilgili. Site her gün taşeron işçiye kadro verildi diyor flaş flaş… ama var mı öyle bir şey ortada daha
arkadaşlar memurlar net e itibar edin ama onun yan haber kanallarına itibar etmeyin.
herkese saygılar..

comments user
Asuman

Bimer’e yolladım..

ÇÖZÜM İSTİYORUZ,LÜTFEN. BİR KÜTÜPHANECİ OLARAK, 3600 EK GÖSTERGEMİZİ İSTİYORUZ.MAAŞIMIZ DÜŞEBİLİR. HTTP:–SGKREHBERİ.COM-HABER-61459- 2014-2015 DÖNEMİNE İLİŞKİN TOPLU SÖZLEŞME 2013 YILINDA İMZALANAN__ KAMU GÖREVLİLERİNİN GENELİNE VE HİZMET KOLLARINA YÖNELİK MALİ VE SOSYAL HAKLARA İLİŞKİN 2014 VE 2015 YILLARINI KAPSAYAN 2. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞMESİNDE KAMU ÇALIŞANLARINA İLİŞKİN ÇEŞİTLİ HUSUSLAR DÜZENLENİRKEN, DEVLET MEMURLARINDAN BAZILARI HAKKINDA BU DÖNEM İÇERİSİNDE UYGULANACAK ZAM VE TAZMİNATLAR DA DÜZENLENMİŞTİR. 2013 YILINDA İMZALANAN TOPLU SÖZLEŞMEDE YER VERİLEN ZAM VE TAZMİNATLAR KONUSUNDA İLGİLİ MEVZUATTA (657 SAYILI KANUN, YAN ÖDEME KARARNAMESİ) BUGÜNE KADAR HERHANGİ BİR DÜZENLEME YAPILMADIĞINDAN, 2015 YILI SONRASI İÇİN GEÇERLİ OLACAK TOPLU SÖZLEŞMELERDE BU HUSUSLARIN YENİDEN DÜZENLENMESİ BEKLENECEK. BU YIL YAPILACAK TOPLU SÖZLEŞMEDE KONUYLA İLGİLİ HÜKÜMLER YER ALMAZSA, 2015 YILI SONUNDAN İTİBAREN İLGİLİ PERSONELİN AYLIK ÜCRETLERİNDE DÜŞÜŞ YAŞANABİLİR. 2013 YILINDA İMZALANAN TOPLU SÖZLEŞMEYE GÖRE__ **MÜZE ARAŞTIRMACISI, ARŞİVCİ, FOLKLOR ARAŞTIRMACISI, KÜTÜPHANECİ, KİTAP PATOLOĞU VE SOSYOLOG UNVANLI KADROLARDA BULUNANLAR HAKKINDA__ DEVLET MEMURLARINA ÖDENECEK ZAM VE TAZMİNATLARA İLİŞKİN KARARA EKLİ (I) SAYILI CETVELİN “(B) TEKNİK HİZMETLER BÖLÜMÜ”NÜN 4 ÜNCÜ SIRASINDA ÖNGÖRÜLEN PUANLAR İLE (II) SAYILI CETVELİNİN “(E) TEKNİK HİZMETLER” BÖLÜMÜNÜN 1 İNCİ SIRASININ (D) BENDİNDE ÖNGÖRÜLEN TAZMİNAT VE EK TAZMİNAT ORANLARI UYGULANMAKTADIR.

comments user
Yuram

Memura Bir Şok Dah2013 yılında imzalanan Toplu Sözleşmeye göre;

**Müze Araştırmacısı, Arşivci, Folklor Araştırmacısı, Kütüphaneci, Kitap Patoloğu ve Sosyolog unvanlı kadrolarda bulunanlar hakkında; Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karara ekli (I) sayılı Cetvelin “(B) Teknik Hizmetler Bölümü”nün 4 üncü sırasında öngörülen puanlar ile (II) sayılı Cetvelinin “(E) Teknik Hizmetler” bölümünün 1 inci sırasının (d) bendinde öngörülen tazminat ve ek tazminat oranları uygulanmaktadır.
2015 yılından sonra bu zam ve tazminatlar nasıl uygulanacak?

2013 yılında imzalanan Toplu Sözleşmede zam ve tazminatlar konusunda yer alan hükümler doğrultusunda 2015 yılı sonuna kadar yeni bir düzenleme (Kanun, Bakanlar Kurulu Kararı) yapılmaması halinde, 2016 yılı başından itibaren yukarıda belirlendiği şekliyle zam ve tazminat ödemesi yapılmayacak ve bu ise ilgili personelin aylık ücretlerinin düşmesi sonucunu doğuracaktır.

Bu nedenle ilgili kamu personeli, 2016 yılı için yapılacak olan toplu sözleşmede, zam ve tazminatlar konusunda kendileriyle ilgili hükümlere yeniden yer almasını isteyecek ve bekleyecek.

Memurlar nette böyle yazıyor………………

comments user
Arzu

İYİ GÜNLER İYİ ÇALIŞMALAR. KÜTÜPHANECİLER 2011 YILINDAKİ DÜZENLEME İLE TEKNİK KADROYA GEÇTİ VE ŞÜKÜRLER OLSUN. ANCAK BU GEÇİŞTE EK GÖSTERGEMİZ DÜŞÜK GÖSTERİLDİĞİ İÇİN MÜHENDİSLER İLE AYNI OLMAMIZA RAĞMEN 600 TL YAKIN EKSİK ALIYORUZ. BU NEDENDEN DOLAYI ÇOĞUMUZ MESLEKTEN SOĞUDUK VE UZMAN YARDIMCISI OLARAK HAKKIMIZ OLAN MAAŞI ALMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ.
http://www.kulturmemursen.org.tr/guncel-haberler/iste-kpdk-toplantisinda-gundeme-getirdigimiz-taleplerimiz-1956.html
BU KONUDA UMUTLU OLMAK İSTİYORUZ. İNŞALLAH 2015 YILI İÇİNDE YASAMIZ T.B.M.M. DEN GEÇER. BU KONUDA YETKİLİLERİMİZDEN YETERLİ İLGİYİ BEKLİYORUZ. ÖZELLİKLE CUMHURBAŞKANIMIZ İNŞALLAH BİZİ DUYAR. BU İSTEĞİ GEREKLİ YERLERE İLETMENİZ BİZLERİ SEVİNDİRECEKTİR. İYİ GÜNLER İYİ ÇALIŞMALAR DİLERİM TEŞEKKÜR EDERİM.”

info@dpb.gov.tr

comments user
Arzu

İsmail karaca kardeşimiz bu mail adreslerini anasayfada yayınlayabilir..

http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/csgb.portal?page=iletisim
http://www.dpb.gov.tr/tr-tr/iletisim

comments user
seviyeli paylaşım

mustafa bey ve arzu hanım kütüphaneci arkadaşlarınız varsa beraber okuduğunuz ve mezun olduğunuz arkadaşalarınızdan atananlara tanıdığınız meslektaşlarınıza bunu söylemenizi rica ederim.
bende ayısını yapacagım. kütahyada tanıdığıım iki kişi var onlara ulaşacagım orada tokat lı bir arkadaş vardı şimdi oradan ayrıldı tayin aldırdı onada ulaşagim corumda bir arkadaş var ilk yılımda beraberdik tayin aldı oraya ona da ulaşağım, askerde tanıştığım mesleştaşım var ona da ulaşagım.
sizden de rica ediyorum bunlar zor değil arkadaşlar yeter ki birazcık gayret olsun ki ona da gayret denirse.

comments user
seviyeli paylaşım

arkadaşlar sendika bunu çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına verdiğine göre şu anda bu bakanlıktadır.bürokratlar görüşecek düşünecekler.. orada görüşüme için bekleyecektir.kimbilr belki de yakında görüşülecektir.biz ise bunu desteklediğimizi ve çıkmasını istediğimizi göstermeliyiz. bu ise mail atarak telefon ile arayarak olur.ne kadar fazla isteğin gitmesi önemli burada. buraya lütfen mail atalım ve attıralım.
çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/csgb.portal?page=iletisim
veya
çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı personel daire başkanlığına http://www.dpb.gov.tr/tr-tr/iletisim

comments user
mustafa

bir an heyecanlandım arkadaşlar,hadi inşallah olur maaşlarımızda ufak da olsa iyileştirme ilaç gibi gelecektir,2700-2800 olsa bile inanın insanlar çok sevinecek ve mesleğine daha çok sahip çıkacaktır, halk kütüphanelerinde alakasız adamlar çalışacağına meslekten insanlar gelsin 3-5 kuruş da fazla alsın ama işini hakkını vererek çalışsın,umarım ek göstergeyi alırız

comments user
Arzu

13- 2005’ten sonra göreve başlayan memurlara 1 derece verilmesi, 644 sayılı KHK ile teknik hizmetler sınıfına aktarılan müze araştırmacısı, kütüphaneci, folklor araştırmacısı, arşivci ve kitap patologu kadrolarındaki personele de 1 derece verilmelisi,

14- 2014 Toplu Sözleşme ile hüküm altına alınan Personel servis hizmeti uygulamasında yaşanan sorunların ortadan kaldırılması, gerektiğinde ulaşım- servis yardımının nakden ödenmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması.

Bu maddelerde eşitsizliği kaldıracaktır.

comments user
Arzu

8- Ek göstergelerin yeniden ele alınarak 7 ve 8. derecelerdeki memurlara da Ek Gösterge uygulamasının getirilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması.

10- 644 sayılı KHK ile teknik hizmetler sınıfına dahil edilen Kütüphaneci, Müze Araştırmacısı, Folklor Araştırmacısı, Arşiv Uzmanı, Kitap Pataloğu ile Arkeolog, THS Uzman, Resteratör ve bu kapsamdaki diğer unvanların ek göstergeleri 3600’e yükseltilmesi ve Özel Hizmet Tazminatlarının (a) grubuna yükseltilmesi.

11- Sanat Kurumlarında görev yapan sanatçıların TRT sanatçıları ile özlük ve mali haklar bakımından eşit statüye getirilmesini, Devlet Opera ve Balesi ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüklerinde görev yapan personelden özellikle sanat teknik personeli ile diğer personelin özlük, mali ve sosyal durumları düzeltilmesi için gerekli yasal düzenlemenin yapılması.

Bu maddeler mükemmel. İşte buradan sonra birlikten güç doğar arkadaşlar. Sanatçı, Kütüphaneci elele..

comments user
Arzu

“burada arzu edilen ve istenen tüsak değil ek ödeme tazminatının yükseltilmesidir.”

Bu madde çok hoş. Artık metehan kardeşte “kütüphaneci” kadrosuna geçince 3000 bin tl maaşı görür. Bare buna muhalefet olmayın 🙂

comments user
seviyeli paylaşım

evet haklısınız a grubu(kariyer meslek) mülakatla girilir
ancak ek ödemelerde a-c-d ve e grubları ise ayrı bir alandir. bu konudaki geniş bilgiyi çalıştığınız kurumdaki muhasebeden mveri hazırlamadan maaş birimi ile ilgilenen arkadaşlardan bilgi alınabilir.

comments user
seviyeli paylaşım

nazarı dikkatlerinizi celbetti ise sendikanın paylaşımlarında tüsak madesi yoktur arkadaşlar… arzumuz bendimizde yani ek göstergedeki maruz kaldığımız d sınırlamasından kurtulmak en azından c ye geçmektir.

comments user
seviyeli paylaşım

bizler a bendini istiyor ve zorluyoruz ki olmazsa c bendi olsun diye. en azından c ye yükselmek istiyoruz .
hali hazırda öyle olması gerekmektedir.ancak maliye bakanlığı tasarrufuyla zamanında bu hak verilmemiştir.
burada arzu edilen ve istenen tüsak değil ek ödeme tazminatının yükseltilmesidir.

comments user
seviyeli paylaşım

a grubu memerluk ile ek ödemelerde a-c -d -e grubları birbirinden ayrı değil mi .. a grubu memurlarına mahsus değil ki sadece a grubu ek ödemesi.
örnefgin mehendisler ve teknisyenler bizimle aynı şekilde yani kpss 3 ike tek sınavla atanıyorlar
ve a bendinde ek ödeme alıyorlar. yani mülakatla girmiyorlar.

http://memurunyeri.com/memur/goruslerimiz/6508-hangi-memurlar-ek-ozel-hizmet-tazminati-alir.html

http://kpssuzman.blogcu.com/a-grubu-kadrolar-nelerdir/6119017

http://www.ybu.edu.tr/stratejidb/contents/files/idari%20personel%20maa%C5%9F(2).pdf

http://www.csb.gov.tr/gm/dosyalar/belgeler/belge542/maliye.pdf( buradaki dosyada 2. sayfada 2.madde

comments user
Deni

a grubu diyor. BU ne demek mülakatlı alım, tuzu kuru olanlar elbet isterler bu kanunu, peki ya atama bekleyenler ne olacak? Biraz empati yapın yahu!

comments user
seviyeli paylaşım

bir adim olur belki. 10 maddeye bakımız..

10- 644 sayılı KHK ile teknik hizmetler sınıfına dahil edilen Kütüphaneci, Müze Araştırmacısı, Folklor Araştırmacısı, Arşiv Uzmanı, Kitap Pataloğu ile Arkeolog, THS Uzman, Resteratör ve bu kapsamdaki diğer unvanların ek göstergeleri 3600’e yükseltilmesi ve Özel Hizmet Tazminatlarının (a) grubuna yükseltilmesi.

comments user
sblnt2401

Metehan değerli meslektaşım sakin olmakta ve seviyeyi korumakta fayda var. Yakıştıramadım sana açıkçası. TÜSAK’ı savunmuyorsun tamam anladık ama savunanlara da beddua etmenin anlamı yok. Kazanırsak hepimiz kazanacağız kaybedersek hepimiz kaybedeceğiz. Neticede aynı geminin yolcularıyız.

comments user
metehan

konuşma la kandırmaca düşünce özgürlüğü var kardeşim meslektaşlarınız kadrosuzluktan sürünürken sizin ipinizde mi oldu da ben sizin daha fazla maaş almanızı ipleyeceğim inşAllah tüsak çıkmaz hatta alayınızı taşeronlaştırırlar.

comments user
Kandırmaca

Sitenin editörünün metehan olduğundan artık şüphe ediyoruz.Her yerde bu gereksiz nick ile yazılar var ve hepsi palavra.

comments user
metehan

işallah çıkmaz

comments user
Hülya

külleri uçuşuyor sanırım

comments user
wetya

arkadaşlar tüsakla ilgili son durum nedir?
herhangi bir duyumunuz var mı?

comments user
Gerçekçi

http://issuu.com/bilgitoplulugu/docs/bilgi_sizsiniz_10._say__

Burada bilgisizde 2 akademisyenin mesleği sevdirmeye çalışması gerçekçi değil. 3 ay sonra 40 öğrenciye diploma vereceksiniz, bize 10 yıl önce verdiğiniz gibi. Bakalım hangi kurumda iş bulabilecekler. Editör ismail kardeş gibi kaç genç mesleğe başlayabilecek. Gidip taşeron elinde 1200 tl ye çalışacak çoğu. Yada tapu arşivlerinin tozunu yutacak, bilgisayar işletmeninin altında bir kadro olarak.

Tülay hoca bence daha iyi bir fizikçi olabilirdi kesinlikle. Oya hoca ise bence felsefe hocası olmalıydı. Kurumun içindeydim bir dönemler, hem akademik hem idari. Bizim zamanımızda dr. olanlar prof. olmuşlar. En son makalesi 2006 yılında olan hocalar verimlilikten bahsediyorlar.

http://80.251.40.59/humanity.ankara.edu.tr/atekin/yayinlar.html
(2006 )“An Instutional Repository Inıtiative and Issues Concerning Metada” Özlem Bayram ve
Doğan Atılgan ile birlikte. Current Research n Information Sciences and Technologies:
Multidisciplianary Apporoaches to Global Information Systems Volume I içinde 328-332.

http://cv.ankara.edu.tr/kisi.php?id=ogurdal@ankara.edu.tr&deger=1
1. Dizin: Türk kütüphaneciler Derneği Bülteni-Türk Kütüphaneciliği (1952- 1992). Ankara: Kültür Bakanlığı, 1993. 270s. (Serap Narinç, Aytaç Yıldızeli, Bülent Yılmaz ile birlikte)

A grubu uzman olmak için iibf de master yaptık, 70 yds aldık, ales ve kpss den 90 aldık ancak uzman kadrosunda bir kuruma gelebildik. Sizin eğitiminizle ancak kütüphanede raf siler bu gençler..

comments user
Gerçekçi

http://issuu.com/bilgitoplulugu/docs/bilgi_sizsiniz_10._say__

Burada bilgisizde 2 akademisyenin mesleği sevdirmeye çalışması gerçekçi değil. 3 ay sonra 40 öğrenciye diploma vereceksiniz, bize 10 yıl önce verdiğiniz gibi. Bakalım hangi kurumda iş bulabilecekler. Editör ismail kardeş gibi kaç genç mesleğe başlayabilecek. Gidip taşeron elinde 1200 tl ye çalışacak çoğu. Yada tapu arşivlerinin tozunu yutacak, bilgisayar işletmeninin altında bir kadroda olarak.

Tülay hoca bence daha iyi bir fizikçi olabilirdi kesinlikle. Oya hoca ise bence felsefe hocası olmalıydı. Kurumun içindeydim bir dönemler, hem akademik hem idari. Bizim zamanımızda dr. olanlar prof. olmuşlar. En son makalesi 2006 yılında olan hocalar verimlilikten bahsediyorlar.

http://80.251.40.59/humanity.ankara.edu.tr/atekin/yayinlar.html
(2006 )“An Instutional Repository Inıtiative and Issues Concerning Metada” Özlem Bayram ve
Doğan Atılgan ile birlikte. Current Research n Information Sciences and Technologies:
Multidisciplianary Apporoaches to Global Information Systems Volume I içinde 328-332.

http://cv.ankara.edu.tr/kisi.php?id=ogurdal@ankara.edu.tr&deger=1
1. Dizin: Türk kütüphaneciler Derneği Bülteni-Türk Kütüphaneciliği (1952- 1992). Ankara: Kültür Bakanlığı, 1993. 270s. (Serap Narinç, Aytaç Yıldızeli, Bülent Yılmaz ile birlikte)

A grubu uzman olmak için iibf de master yaptık, 70 yds aldık, ales ve kpss den 90 aldık ancak uzman kadrosunda bir kuruma gelebildik. Sizin eğitiminizle ancak kütüphanede raf siler bu gençler..

comments user
Erkin

Meclis kütüphanesinde çalışan başta ali fuat bey ve diğerlerinin neden tüsak yasasına karşı olduklarını artık daha iyi anlıyoruz.

Ama teknik kadro için çok uğraşmışlardı.Çünkü teknik kadro onlarıda etkiledi, onlarda zam aldılar. 2012 yasasından sonra onları etkileyecek hiçbir şey yok. Bundan sonra çıkacak hiçbir yasa onları ilgilendirmeyecek. Bundan dolayı gerisi umurlarında bile değil…

comments user
abdullah

teşekkürler Arkın bey. Allah razı olsun. iletinizde bu konudaki eksiklerimi de gördüm. Teşekkür ederim.

comments user
Arkın

İYİ GÜNLER İYİ ÇALIŞMALAR. KÜTÜPHANECİ OLARAK ÇALIŞMAKTAYIM. KÜTÜPHANECİLER 2011 YILINDAKİ DÜZENLEME İLE TEKNİK KADROYA GEÇTİ VE ŞÜKÜRLER OLSUN. ANCAK BU GEÇİŞTE EK GÖSTERGEMİZ DÜŞÜK GÖSTERİLDİĞİ İÇİN MÜHENDİSLER İLE AYNI OLMAMIZA RAĞMEN 600 TL YAKIN EKSİK ALIYORUZ. BU NEDENDEN DOLAYI ÇOĞUMUZ MESLEKTEN SOĞUDUK VE UZMAN YARDIMCISI OLARAK HAKKIMIZ OLAN MAAŞI ALMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ. TÜSAK YASA TASARIMIZ HALEN KÜLTÜR BAKANLIĞI TARAFINDAN KANUN TEKLİFİ OLARAK VERİLMEYİ BEKLİYOR.BU KONUDA UMUTLU OLMAK İSTİYORUZ. İNŞALLAH 2015 YILI İÇİNDE YASAMIZ T.B.M.M.__DEN GEÇER. BU KONUDA YETKİLİLERİMİZDEN YETERLİ İLGİYİ BEKLİYORUZ. ÖZELLİKLE CUMHURBAŞKANIMIZ İNŞALLAH BİZİ DUYAR. BU İSTEĞİ GEREKLİ YERLERE İLETMENİZ BİZLERİ SEVİNDİRECEKTİR. İYİ GÜNLER İYİ ÇALIŞMALAR DİLERİM TEŞEKKÜR EDERİM.”

comments user
Arkın

Bimer’e mesaj yollandı..

comments user
abdullah birisi

Yükseköğretimdeki İdari ve Teknik Personelin Sesini Duymayan Kalmayacak!-Eğitim Sen için….

bu çalışmayı da canı gönülden destekliyorum

comments user
abdullah birisi

arkadaşlar bugun kültür memur seni aradım maruzatı söyleyince başkan yardımcısına bağladılar.tanımıyorum kendisini. sitesinden aldım telini.
başkan yardımcısı tüsakın durağan olduğunu şimdilik herhangi bir gelişme olmadığını ama yazın toplu görüşmelerde kütüphanecilerin ek göstergesinin düşük olduğunu ve bunu dile getireceklerini ve düzenlemeyi çıkarmaya çalışacaklarını söyledi.bizde buraya arayarak mail atarak seçim öncesi kütüphanecilere gösterilen ek göstergenin düzenlenmesi konusunda ısrarcı olsak ve seçimden önce çıkma imkanını yakalasak. bu bizim için bir fırsat olmaz mı. Ayrıca aşagıdaki metni bimere yazdım. dün yolladım.bugün aradılar ve nerede çalışdığımı sordular.

“iyi günler iyi çalışmalar. kütüphaneci kadrosunda çalışmaktayım. kütüphaneciler 2011 yılındaki düzenleme ile teknik kadroya geçti. şükürler olsun. ancak bu geçişte ek göstergemiz düşük gösterildiği için yaklaşık 400 tl eksik alıyoruz . istanbul gibi bir yerde bu bizler için azımsanacak bir ücret değildir.bu konuda yetkililerimizden yeterli ilgiyi bekliyoruz. bu isteği gerekli yerlere iletmeniz bizleri sevindirecektir.iyi günler iyi çalışmalar dilerim teşekkür ederim.”

bimerden gelen

Başbakanlık İletişim Merkezine göndermiş olduğunuz isteğiniz alınmıştır.
Göstermiş olduğunuz duyarlılık için teşekkür ederiz. Başvurunuz yasal sürede ilgili Kurum/Kuruluş tarafından değerlendirilip
sonucu e-posta/posta aracılığıyla tarafınıza bildirilecektir.

comments user
şanlı osmanlı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NDE SKANDAL: 3 BİN KİTAP KAYIP
GüncelŞub 22, 2015 0 275
İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’nden Nadir Eserler Kütüphanesi’ne taşınması planlanan 3 bin kitabın nakil sırasında kaybolduğu iddia edildi. Kaybolan kitapların ‘Darülfünün’ damgalı olduğu ve Beyazıt’taki sahaflara satıldığı öne sürülüyor.

Üniversiteyi karıştıran olay geçtiğimiz Kasım ayında ortaya çıktı. İddialara göre, 2014 ilkbaharda Kütüphane Daire Başkanı, Merkez Kütüphane ve Nadir Eserler Kütüphanesi’ndeki yetkililerle toplantı yaptı. Toplantı sonucu kütüphanenin daire başkanının isteğiyle Merkez kütüphanede bulunan nadir kitapların Nadir Eserler Kütüphanesi’ne gitmesine karar verildi. Taşınmadan sorumlu olarak Selçuk Süzmetaş görevlendirildi.

Kitapların toplanması ve kolilenmesi için ekipler oluşturuldu. Kütüphanedeki kitapların toplanması ve kolilemesi iki ay olarak kararlaştırıldı. İki ayda bitmesi gereken iş altı ay sürdü ve 2014 Eylül ayında bitti. Eylül ayına kadar 563 koli hazırlandı.

Taşınma için ihale şartnamesi hazırlandı. Taşıma şirketlerinin 31.10.2014 tarihi mesai bitimine kadar tekliflerini İ.Ü. İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı’na bildirmeleri internet üzerinden açıklandı.

20 Kasım 2014’te Taşınır Kayıt ve Kontrol Yetkililerinin gözetiminde taşınma işlemi yapıldı. Taşınma sonucunda akşamleyin Taşınır Kayıt ve Kontrol Yetkililerinin listelerine göre 75 kolinin gelmediği tespit edildi. 1’den 563’e kadar koli olması gerekirken; 488 koli vardı. 1-17. koliler ve aradaki 58 kolinin kayıp olduğu anlaşıldı.
http://taksimgazetesi.com/guncel/2015/02/22/istanbul-universitesinde-skandal-3-bin-kitap-kayip/

comments user
mustafa

Arkadaşlar bence Memurlar net.’in maaş hesapla programı da yanlış nedeni kendi maaşımı hesaplattım 100 tl eksik çıkardı ama benim normal maaşım öyle değil bence fazla inanmayın ayrıca yan ödemem de farklı memurlar net. rakamından yüksek

comments user
Ali

Mutemetle değerlendirdik “5 yıldan fazla hizmeti olanlar 1400 göstergeden, daha az olanlar 950 den ödenir.”
6. yılından giden personel için maaş unsuru 10 tl yukarıda olmalıdır. Birde 7. dereceye geçince, “35 tl” zam almalısınız, onuda unutmayın.

comments user
kutupayısı

http://www.memurlar.net/haber/503802/

comments user
ktphne61

Arkadaşlar ben kütüphanede memurum başka bir kuruma geçmek istiyorum kültür bakanlığı muvaffakat veriyormu başka bir kuruma geçmek için bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse sevinirim…

comments user
kutupayısı

KÜTÜPHANECİLERİN MAAŞI EKSİK YATIYOR…

memurlar netin maaş hesaplama programına göre maaşımız 10 lira eksik yatıyor.bununla ilgili girişim yapmalıyız.bana gelen maile göre.
maaşınızda yanlışlık var.
Yan Odeme 42.12 ( bu rakam 52 olması gerekiyor.)

bana gelen maile göre..

“Şu hüküm gereğince verileriniz az giriliyor.
Nezir Hocam: bu kişide de veri giriş hatası var. toplu sözleşme hükmüne göre hazırladım..
zam ve tazminatlar
Madde 12- (1) 17/4/2006 tarihli ve 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karara ekli (I) sayılı İş Güçlüğü, İş Riski, Temininde Güçlük ve Mali Sorumluluk Zammı Cetvelinin “(B) Teknik Hizmetler Bölümü”nün 4 üncü sırasında hizmet yılları dikkate alınarak öngörülen iş güçlüğü ve temininde güçlük zammı puanları ile (II) sayılı Özel Hizmet Tazminatı Cetvelinin “(E) Teknik Hizmetler” bölümünün 1 inci sırasının (d) bendinde dereceler itibarıyla öngörülen tazminat ve ek tazminat oranları, kadroları teknik hizmetler sınıfına dahil müze araştırmacısı, arşivci, folklor araştırmacısı, kütüphaneci, kitap patoloğu ve sosyolog unvanlı kadrolarda bulunan Devlet memurları için de uygulanır. Bunlara anılan Bakanlar Kurulu Kararının diğer bölümlerinde belirlenmiş olan zam ve tazminatlar ödenmez.”


Yusuf Demir
Memurlar.net soru cevap yetkilisi”

comments user
ktph58

Kurumun muaffakat verdiyse sıkıntı yok 1 veya 1.5 daha sürer ondan sonra geçersin.

comments user
macit

Murat bey kültür bakanlığı çalıştığın kurumdan olur istedimi.Eğer istediyse 1 ay beklemişsin en geç 1 ay daha beklersin ondan sonra ilişiğini kesersin fakat kültür bakanlığı olur yzaısını kurumdan istediyse olur yoksa olmaz

comments user
melike

Arkadaşlar kütüphanelerin ve içindeki personelinde hiç bir yerde yeri ve saygınlığı kalmadı.Tabiki ben bunu taşradaki kütüphaneler için konuşuyorum.Aynı tozlu kitaplar gibi bu kurumlarda tozlanmış bir şekilde ilçedede illerdede bakın hep en tenha yerlerde.İnanın bu meslek gerçekten bitmiş bir vaziyette ödenek yok personel yok 2 senedir izin kullanamıyorum.Sanılan gibi kütüphaneler yatma yeri değil çile yeri benim gözümde.Atanamayan arkadaşlara bir müjdem var ben kurum değiştiriyorum inşallah benden boşalan bir yere bi arkadaşımız atanır.Sevgilerimle…..

comments user
abdullah

alperen bey eğer tahminim doğruysa ist. bby mezunu ve istanbul daki kadîm sarayda devam mı
uzman yardımcısı ve müstakbelde inş uzman olarak.
saygılarımla

comments user
sblnt2401

Kütüphaneciliği hakir gören ve üst seviyeleri hak etmediğini düşünen meslektaşlarımı gördükçe kendi adıma utanıyorum ve diğer meslek guruplarının bize siz neyin peşindesiniz alt tarafı kütüphanecisiniz demelerine şaşmıyorum artık.

Kütüphaneciliği küçük düşüren bölüm mezunu kişilerin bu mesleği hak edenlere, emek verenlere, çabalayanlara hiç saygısının olmadığını görmek çok utanç verici…

comments user
Alperen Özcan

Nedir bu ön yargı ? Neden insanlar hakkında suizanda bulunuyorsunuz, neden bu kadar peşin hükümlüsünüz ? Ben ne A grubu diye tutturuyorum ne de atama bekleyen meslektaşlarımız için umursamazlık yapıyorum. Sadece konuşmalarındaki tutarsızlıktan ve üslubundan rahatsız olduğum için bunları belirtmek istedim. Bu atama süreci sizleri iyice bezdirmişe benziyor. Benim de çok yakın arkadaşlarım, müstakbel eşim bu bölümden atama bekliyor. Senin kadar ben de istiyorum insanların atanmalarını bundan emin olabilirsin. Tekrar belirtiyorum beni rahatsız eden kütüphanelerin belediyelere bağlanmasına şiddetle karşı çakarak insanları menfaatçi olarak suçlarken, kütüphaneciliğin kariyer grubu meslek olmasını atanamama kaygısıyla istememen. Burdan benim ne kütüphanelerin belediyelere bağlanmasını istediğimi çıkar ne de atanama bekleyen meslektaşlarımızı umursamadığımı.Mesleğimiz itibar kazansın, kütüphaneler yük ve gereksiz kurumlar olarak görülmekten çıksın ve elbet atama bekleyen tüm arkadaşlarımız emeklerinin karşılığını alsın. Dileğimiz, isteğimiz bundan ibarettir. Selametle.

comments user
Arkın

23 yıllık kütüphaneciyim. Uzman kadrodayım ve emekliliğime az kaldı. Akademik geçmişim var, doktora mezunuyum. Çok kurum değiştirdim, iyi biliyorum çoğu yeri.

Meslektaşlarını bu kadar küçümseyen bir meslektaş grubu bizden başka bir öğretmenlerde vardır sadece. Birde biziz. Öğretmenlere göre herkes yatar, bir kendi çalışır. Kütüphanecilerin ise yüzde 80’i yatar. Bende dahil. Yüzde 20’si idealisttir, ama onları da çalıştırmazlar.

Milli Kütüphanenin başında imam var
Dış işlerinin arşivinin başında imam var
Üniversitelerde daire başkanlarının çoğu “Bilgisayar Mühendisliği,Bilgi Bilimi v.s. Doçenti veya son yıllarda imamdır
19 yıl yanımda çalışan “şef”kadrosunda arkadaşımı, enstitüsü müdürü sekreteri yaparlar
Bakanlıklarda “sen iyi yazı yazarsın, gel özel kalem ol derler”
V.s. v.s.

Bir elemanı istersin ” o mali işlerde iyi iş yapar, senin kütüphane kolay derler vermezler”, “temizlik elemanını elinden alırlar” “hocalar gelir, onlara koltuk, çay, kahve muhabbeti yapmak zorundasındır”, “sana, yanındakine küfürü kayar akademik kadro gıkın çıkamaz(gençken çok çıktı, ondan çok yer gezdim 🙂 ) ”

Tüsak çıksa bile “saygınlığı olmayan” bir meslek bizimki. 300-500 tl maaşımız artar, benim gibi 25 yıllık olunca 3000 küsüratlı maaşınız olur. Ama size değer veren varmı? Hayır. Aslında herkes burada temiz kalpli, ama çaresiz. Çünkü bizi hiç dinlemeyen bir yönetici grubuna fısıltı ile bile seslenemiyoruz.

Yeni mezun gençler bunlarla karşılaşacaksınız meslekte.
Kütüphaneci genç arkadaşlara önerim, yol yakınken ikinci bir üniversite deneyin. Benden size büyük tavsiyesi.

comments user
metehan

fedakarlık mı bence siz biraz fedakar olun dışarıda meslektaşlarınız kadrosuzluktan sürünürken A grubu diye tutturmayın sonuçta sen atanmışsın maaş alıyorsun o parayı beğenmeyip A gurubu diyorsun peki biz ne yapalım ayrıca kütüphanecilik A gurubu meslek değildir geçin bu işleri öğretmenin mühendisin A gurubu olmadığı yerde bizim meslek olacak güldürmeyin insanı.

comments user
Alperen Özcan

A grubu olur olmaz orası ayrı bir konu. Eğer insanların kişisel menfaatlerini bir kenara bırakıp mesleğe sahip çıkmalarını istiyorsan sen de mesleğin itibar kazanması için biraz fedakarlık yapmalısın. Mevcut durumda A grubu meslek olmamız bana da pek inandırıcı gelmiyor ve ne yazık ki haketmiyoruz. Ama mesleğin kariyer meslek haline gelmesi demek, bölümlerin üniversite giriş puanlarının yükselmesi demek. Böylelikle üniversitedeki bölümlerimizi çoğunluğunu bir kaç kez üniversite sınavına girip son bir umutla Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nü kazananlar değil, daha başarılı ve idealist öğrenciler oluşturacak. Bununla birlikte sanıyorum mesleğimizde daha nitelikli personel görev yapacak.A grubu mesleklerden olup merkezi atama dışında olacağımızı hiç sanmıyorum fakat öyle olsak bile mülakatla alım yapılıyor olması mesleğimizin önemli ve itibarlı bir meslek olduğunu gösterir. Maaş artışından daha önemli şeyler var anlayacağın. Biraz ön yargılarından kurtulabilirsen belki görebilirsin bunları.

comments user
Sena

Geçenlerde bir makale oludum, makale 1989 yılında Atilla Çakıroğlu tarafından kaleme alınmış ve ordan bir kısmı yazmak isterim. Prof Dr. Osman Ersoy’un kürtüphanecilik üzerine öğrencilerine söyledikleri bir diyalog üzerine yazılmıştır ve diyalog şöyledir:
“Bir ara hocamız, sanki biz öğrencilerin içini okurcasına konuşmasını şöyle sürdürdü:

-Kiminizin gönlünde belki başka fakülte ya da başka bir meslek yatabilir çocuklar. Ancak sizler artık öyle bir bölüme kaydınızı yaptırdınız ki, bu bölüm ve meslekte gönlünüzde yatan her türlü mesleği bulmanız hiç de güç olmayacak. Çünkü kat kat apartmanlar örneği, sayfa ve formlardan oluşan kitaplara verilen uğraş bir tür mühendislik, onların tedavisiyle ilgili olarak yapacağınız patolojik çalışmalar de doktorluk demektir.”

Artık şu mesleğimizi küçümseyen meslektaşların susmasını istiyorum. Bizler daha yeni mezun olduk belki sizler gibi mesleğimize maddi açıdan yaklaşamayabilir, elbet biz de emeğimizin karşılığı verilsin ve mesleğimiz hak ettiği yeri alsın isteriz ve emin olun siz kamu da çalışan pek çok meslektaşımızdan daha çok isteriz. Ama bizlerin geleceğe ve mesleğimize olan inancımızın sizler tarafından hor görülmesine de eyvallah diyemeyeceğiz. Tüsak olur olmaz hayırlısını diliyorum ama lütfen düşüncelere bizaz saygı istiyorum.

Not: Makalenin tamamını okumak isyeteler için link: http://www.tk.org.tr/index.php/TK/search/search
Sevgi ve Saygılar

comments user
nüans

arkadaşlar soruma cevap yok mu..

Arkadaşlar bilgi belge yönetimi mezunları artık tapu arşivlerine giremiyor mu? Öyle bir duyum mu var.Sadece Arşiv mezunları mı tapuya girebiliyor.Ben mi yanlış anladım.Aydınlatırsanız sevinirim?

comments user
metehan

Alperen bir arkadaş demene gerek yok ismimi verebilirsin bu işin bir ortası vardır belediyelere bağlanmak ne kadar bu mesleğe ihanet ise A grubu meslek olması o kadar atanamamış arkadaşlara ihanettir . Öğretmenliğin bile A gurubu olmadığı yerde siz neyin A gurubundan bahsediyorsunuz A gurubu meslekler bellidir müfettiş , savcı , kaymakam elini vicdanına koy bu meslekler ile kütüphaneciliğin ne alakası var. Ve evet kütüphaneciliğin A gurubu olmasına karşıyım çünkü kadro sayısı ciddi düşeceği gibi alımlar da sınav+mülakat (referans) şekline dönecek acaba sen atanmamış olsaydın bunu ister miydin hiç sanmıyorum Bir de fedakar ol demişsin kusura bakma senin maaşın artacak diye ben fedakar olamam.

comments user
Alperen Özcan

Herkese Merhaba.
Uzun bir süredir yorumları takip ediyorum. Maaş artışı umuduyla kütüphanelerin belediyelere bağlanmasını destekleyenler de var. Atanamama korkusu ile mesleğin kariyer grubu meslekler arasına katılmasını istemeyen de. İlginç olan kütüphanelerin belediyelere bağlanmasını destekleyenlere bir arkadaşımız kütüphanelerin belediyelere bağlanması ile kapatılma tehlikesiyle karşılaşacağını, mesleğin zarar göreceğini belirtmiş ve o kişilerin kütüphanecilik mesleğiyle alakalarının olmadığını bütün dertlerinin ceplerini doldurmak olduğunu söylemiş. Aynı arkadaş kütüphaneciliğin kariyer meslek grubuna girmesine ise atanamama korkusu ile şiddetle karşı çıkmış. İnsanları kütüphanecilik mesleğiyle alakalarının olmadığını, zabıtalık yapmalarının daha doğru olacağını söyleyen birinin kendi menfaati uğruna mesleğin itibar kazanmamasını istemesi bana oldukça ilginç ve samimiyetsiz geldi. İnsanları meslek uğruna bu kadar sert bir üslupla eleştiriyorsunuz madem siz de mesleğiniz için biraz fedakar olun da söylemleriniz insanlara samimi gelsin.
Biz meslek mensupları olarak kendi menfaatlerimizi düşünüp meslek adına bir şeyler yapmadığımız sürece ne kütüphanecilik hak ettiği değeri bulur ne de kütüphaneler “angarya” kurumlar olarak görülmekten çıkar.

comments user
nüans

Arkadaşlar bilgi belge yönetimi mezunları artık tapu arşivlerine giremiyor mu? Öyle bir duyum mu var.Sadece Arşiv mezunları mı tapuya girebiliyor.Ben mi yanlış anladım.Aydınlatırsanız sevinirim?

comments user
metehan

kütüphanecilik A grubu meslek değildir boş hayalleri bırakın .

comments user
sblnt2401

Haklısın Şakir TÜSAK Tasarısını destekleyene de karşı olana da saygı duymak gerekir.Çünkü herkes olaya kendi açısından bakam özgürlüğüne sahiptir.

comments user
şakir

Tamamdır sblnt.Dürüstçe bir yaklaşım seninkisi.Açık açık eğip bükmeden tüsakla günün sonunda B gurubu merkezi yerleştirmeden A grubu kariyer meslek kadrolara doğru olay gidecek diyorsun.

Bu BBY mezunlarının kamudaki istihdamını kaçta kaç düşürür merak eden olursa a grubu kadroların yerleştirilme şartlarına bir baksın merakını giderecektir okuyacakları.

Bu az olsun benim olsun mantığıdır.Üniversitelerde okuyan bby öğrencileri veya atanamayan meslekdaşlar da başlarının çaresine baksın canım diyen gemisini kurtaran kaptanın mantığıdır.

Tasarının yanında veya karşısında olmak herkesin kişisel tercihidir ve her iki tercihe ve tercih sahiplerine saygı duymak gerekir.

comments user
sblnt2401

Şakir sevgili meslektaşım sana katılıyorum TÜSAK yasası ile hemen A grubu kadroya geçtik diye bir şey olmayacak. İlk etapta sosyal haklar ve özlük konularında Kütüphanecilerin kazanımları gelecek daha sonra A grubu kadro konusunda gelişmeler olacak. Bahsetmeye çalıştığımız mevzu bu. TÜSAK la beraber hemen kadro sayıları düşecek BBY mezunları boşta kalacak demek mantık dışı bir durum olur. Kadro durumumuz tamamen Maliye Bakanlığına bağlı diğer meslek guruplarında da olduğu gibi. Maliyeden de daha fazla kadro alanların örgütlü, toplu bir şekilde hareket edip birbirine destek verdiklerini de hepimiz biliyoruz.

comments user
şakir

@slbnt direkt değil senin de dediğin gibi.
Zaman içinde.A grubu kadro ve kariyer meslek olarak istihdam sözkonusu.O zaman BBY mezunlarının istihdamı oranı çok ciddi şekilde düşecek.Olay merkezi atamadan çıkacak.Bunun da ne demek olduğu herkesin malümu.Bunun aksini madde göstererek kimse iddia edemiyor zaten.A grubu kadroların atama şartlarını herkese incelemelerini öneririm.Konu tartışılacaksa neler getireceği neler götüreceği dürüstçe hiç bir kalemi es geçmeden tartışılsın.Kütüphanelerde çalışan meslekdaşların emeklerine eyvallah.Ama unutulmasın ki üniversitelerde dirsek çürüten öğrencilerin ve atanma bekleyen meslekdaşların emekleri de ikinci sınıf değil.

comments user
sblnt2401

Metehan sana hak vermekle beraber çok fazla endişeleniyorsun TÜSAK ile bize direk A kadro sınıfına alacaklar demek doğru değil bunu açıkça söyleyebilirim.

comments user
metehan

sblnt2401 mesele tüsak geçerse kadro az mı verecekler çok mu verecekler değil kütüphanecilik A grubu meslek olursa sınav+mülakat (referans) işin içine girecek ve atanmak çok daha zor hale gelecek bizim atanamayan kütüphaneciler olarak endişemiz budur.

comments user
sblnt2401

Bu söylediklerimi kendime göre söylemiyorum mecliste kabul edilen bütçe konuşmasından:

TBMM (AA) – Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye Sanat Kurumu (TÜSAK) yasa tasarısı taslağına ilişkin, “Niyetimiz kapatmak olsaydı, piyasacı bir kar zarar ikileminde baksaydık biz buna 12 yılda 5,2 milyar lira bütçe ayırmazdık. Buradaki mesele sadece devletin kaynak aktarması değildir. Bizim kültür sanat hayatımızın bu ülkenin ana rengini oluşturan etkinliklerin merkezi haline gelmesidir. Bu da elimizdeki modelle olmaz” TÜSAK bir alternatif dedi.
Bakan Çelik, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Türkiye Yazma Eserler Başkanlığı’nın bütçelerine ilişkin milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
TÜSAK yasa tasarısı taslağının internette mevcut olduğunu anımsatan Çelik, “TÜSAK bağlamında ifade edilen değerlendirmelerin çoğunun o yasa metniyle ilgisi olmadığını söyleyebilirim” diye konuştu.
Çelik, kültür endüstrisinin bir ülkenin kültür varlığını o ülke insanlarının refahına dönüştürmedeki önemini vurguladı.

Tartışmaların ardından yapılan oylamada Bakanlığın 2015 bütçesi kabul edildi.

comments user
sblnt2401

Melike Hanım size yanlış bilgi vermişler sizi yanıltan bilgiyi veren arkadaşlara da geçmiş olsun diyorum Kültür bakanının önünde imzalanması için dosya beklemekte rapor halinde sunulduktan sonra bizzat bakanın kendisi tarafından kabul edilip meclise sunulmak üzere hazır vaziyette beklemektedir. 2015 yılı içinde Tüsak kanun tasarısına uygun olarak bakanlığın ödenekleri ve destekleme kararları meclis tarafından ocak ayı içinde kabul edildi. Kısacası TÜSAK mecliste kabul edenler, kabul etmeyenlere kaldı durum sadece.

comments user
şakir

Tüsak konusunun atama bekleyen bby mezunları için yarattığı en temel soru işareti tüsakla beraber ”süreç içinde” bby mezunu alımlarının mevcut uygulamada olduğu gibi merkezi yerleştirmeye tabi B grubu kadrolar şeklinde mi olacağı yoksa A grubu uzmanlık kadrolarına mı dönüşeceğidir.
Bu hem bugünün hem de bundan sonraki yılların atamaları için en ciddi belirsizliktir.
Şu ana kadar yapılan tartışmalar bu konuda net değerlendirme olanağı vermemiştir ve konu belirsizliğini hala koruyor.

comments user
melike

Arkadaşlar tüsak çıkmayacak genel seçimlere kadar böyle bişey olmadığını duydum.Zaten seçimlerden sonrada syn. ömer çelik kabinede olmayacak yeni yönetimde neyapar ne yapmaz şimdiden bilemeyiz.Yani kısaca tüsakı unutun.

comments user
sblnt2401

Değerli meslektaşlarım günaydın. Tüsak konusu ile ilgili olarak içinizde şüphe olduğunu görmekteyiz. Şu konuda rahat olun lütfen tüsak ile kütüphaneci alım kadro sayılarının hiç bir bağlantısı yok enerjinizi böyle yanlış algılar için boşa harcamayın lütfen. Tüsak konusu kütüphaneciler için ağırlıklı olarak sadece mali ve özlük haklarla ilgili bir durum atanma için ayrılan kadroların azaltılması yada arttırılması ile bir bağlantısı yok. Hali hazırda okul kütüphanelerine kütüphaneci alımı ile ilgili meb müsteşarı ile ciddi görüşmeler var ve müsteşarlık buna olumlu bakmakla beraber maliye bakanlığının son kararı vereceğini hepimiz bilmekteyiz. Maliye bakanlığının vereceği kadro sayıları ile geleceğimizin şekillendiği bir ortamda birbirimizi germeyelim rica ediyorum. Sevgi ve sağlıcakla kalın.

comments user
metehan

donovan tüsak ile beraber kaçınılmaz olarak A kadroya geçecek aşağıdaki yorumlarda var dikkatli okursan.

comments user
donovan

@metehan hocam; bu dediini biraz daha acar mısın? TUSAK cıkarsa bby mezunları b kadrodan cıkarılıp a kadroya mı gecicek demek? Detaylı acıklar mısn?

benım bildiim sadece bentlerdeki ek gösterge ve maas artısı idi. B kadrodan cıkarılması merkezi yerleştirmeden de cıkarılacağı anlamına gelir.

comments user
metehan

umarım 2016’ya kadar tüsak çıkmaz tüsak ne demek A grubu kadro demek yani sınav artı mülakat atanmak şimdikinden de zor olacak henüz atanmamış arkadaşlar neyi istediğine çok dikkat etsin tüsak sadece atanmışları memnun eder.

comments user
donovan

ne öyp’den kadro acılır ne kpss b’den ne kpss a’dan ne akademik uzmanlıktan ne de ogretim görevliliğiden. ne de maas artısı saglanır doru durust.. ne bolummus be 🙁 hata yapmısız secmekle. ancak geçmişe bakılarak yaşanılmaz. daha ii nasıl bir pozisyon elde edebiliriz diye bakmak gerek. 2014 kpss puanlarının son kullanım tarıhı olan 2016 hazıran yerleştirmelerine kadar umarım ki TÜSAK çıkar. 2750 olsa okey dicem valla..

ayrıca yüksek lisans yapmak da hiçbir işe yaramıyor bunu kendımce deneyimledim.. ne maasa ne ise bir katkısı var.. eşit agırlıktan cıkardıgım puanı resmen çarçur etmisim su bolumu okumakla.. 🙁

avusturalya göçmenlik için başvuru denıcem.. ielts min. 4.5 istio.
anlasılan pek bisey olmucak ne bolumden ne ulkeden.. sanırım baya bi kisi fırsatı olsa baska ulkeye geçmek isticektir dimi millet?

comments user
abdullah

TÜSAK YASA TASARISI ve EK gösterge konusuna ilgiyle yaklaşan ve samimi gayret içerisinde olan, olamasada gönülden destekleyen herkese teşekkürler.
arkadaşlar sevgili ve kıymetli meslektaşlarımız.
biz kütüphaneciler olarak yakın zamana kadar çok düşük maaşta çalışmadık mı?
daha 2009 da 1.000-1.300 maaş almıyor muyduk. bu küçüçük maaşla yıllarca çalışmadık mı.
şimdi ise nereden nereye geldik. o gün destek vermeyenler bırak ya bu da olmaz diyen iyi niyetli ama gayret etmekte üşengeç meslektalarımız bügünkü maşlarını alırken rahatsızlık mı duyuyorlar. hay Allah bu da nereden çıktı teknik kadroya niye geçtik ki eski maaşım daha iyiydi mi diyorlar.
teknik kadroya geçtikten sonraki yükselen maaşımızı ilk aldığımız ay hepimizin yüzü gülmedi mi,onûre olmadık mı.
bu konuda gayret etmediysek, bir mail dahi atarak destek olmadıysak da
bunun için çaba gösterenlere helal olsun, demedik mi. bugün de bundan dolayı yüzümüz gülmüyor mu. 1.850-1.950 almak varken yeni başlayan bir meslekdaşımızın 2.200+ alması iyi değil mi.
mesleğimizin itîbarı,prestiji yönünden,daha iyi değil mi.
Kıymetli kadim meslektaşlarım, yeni başlayan arkadaşlarım , mesleğimiz, sektörümüz içindeki bütün arkadaşlarım.
Beyler, Hanımefendiler…
lütfen tüsak yasa tasarısındaki haklarımız konusunda daha duyarlı olalım. bulunduğumuz yerden maillerle bu konuda destek olabiliriz. bakanlığa,kütüphaneciler derneğine, sendikalara ve yetkili sendikaya mail atarak ve arayarak yetkili birimlere ne kişilere ulaşarak hakkımızı savunalım.(..ki malumunuzdur yetkili sendika bizlere ek göstergedeki kanuni hakkımız için mücadele edeceği sözü vermişti ve bu şekilde yetkiyi aldı)
Lütfen biraz daha duyarlı olalım.
Şu ana göre bildiğim kadarıyla en az 300 tl veya daha fazla alabilecek bir imkan bize doğmuş ki (malumunuz kanuni hakkımızdır ancak önceki dönemde yasal düzenleme tam gösterilmedi, hakkımız eksik kalmıştı. şimdi ise tekrar önümüzde geldi. bu bizim için bir imkandır, fırsattır.) bu konuda gayretli olmaya, duyarlı olmaya, çaba sarf eden arkadaşlarımıza destek olmaya tüm meslekdaşlarımızı davet ediyorum.
elimizden bir şeycik gelmiyorsa da hiç olmazsa köstek olunmamasını mesleğimiz adına rica ederim.

***lütfen bilen ve elinde net ve sağlam referanslı bilgi olan konuşşun.

comments user
abdullah

yeter artık lütfen yeter bu sayfa TÜSAK sayfası.
kadro isteyenler yeni başlıkta yazsınlar meramını.
belediyeye bağlanmak isteyen ve istemeyen de burada yazmasın artık.
bilen bilmeyen konuşuyor atan atana tutan tutana ne de olsa kimse kimseyi görmüyor ve tanımıyor. bunu açana saygı gösterin bâri ve bu konuda yaklaşık 2 yıldır burada bulunanlara.

comments user
donovan

@ selin özdal haklısınız. madem teknık kadroda bu bolum. o zman maasını 2 yıllık teknıkerlerin aldıgı maas olarak degil de 4 yıllık teknik bolum mezunlarının aldıgı maası almaları lazım. bolum 4 yıllık ama maasları 2 yıllık teknık bolum maası. Ancak soyle bır durum var; mühendisler mimarlar ve diger sayısal bolum mezunları 3 civarı alırken bizim bolume bunu vermezler. Sosyologlara da vermezler. Sayısal teknik bölümler daha itibarlı kanun bazında. Şu TUSAK cıksa da maaslar en azından 2800-3000 olsa ama… ama yapmazlar bunu. Bu kanunu uygulamaya koyacaklar tarafından sağlambir torpilimizin olması ve bizi bu maaslara layık gormeleri lazım. Ancak durum hıc ic acıcı da değil… Umut ediyorum ki düzelir..

comments user
selin ozdal

DOĞRUSU ÇOK MERAK EDİYORUM KONUŞUNCA MANGALDA KÜL BIRAKMAYANLAR BİZ YILLARRCA SEFALET İÇERİSİNDE EN DÜŞÜK LİSE DÜXEYİNDE MAAAŞ ALMIŞ HİÇ KİMSENİN UMURUNDA OLMAYAN KİŞİLER OLARAK NE ZAMAN DİKKATE ALINIP CEHALETLE SAVAŞAN HALK KÜTÜPHANELERİ KÜTÜPHANECİLERİ OLARAK ÖLMEDEN ÖNCE HAKKIMIZ OLAN ÜNİVERSİTE DÜZEYİ MAAAŞ ALCAKMIYIZ YOKSA HALA UYUTULACAKMIYIZ KOYUN GİBİ . HAKKIMIZI VERİN YOKSA ALLAHA HAVALE EDİLECEKLER YETKİLİLERE DUYURULUR HAKKIMIZI HELAL ETMEYECEGİZ.KÜTÜPHANECİLER ADINA.EN KISA ZAMANDA MAAAŞLARIMIZIN DÜZELTİLMESİNİ İSTİYORUZZZZZZZZZZZ.

comments user
metehan

yahu hiçbir şey yapamıyorsanız twitter’dan Sayın Ömer Çelik’e tweet atın kadro isteyin benden başka yapan var mı hiç sanmıyorum ne vurdum duymaz bölümmüş arkadaş hiçbir şey yapmayanlar nisanda kadrolar açıklanınca utanmadan ağlayacak burada.

comments user
secc

Ankara icin 10 kisilik bi grup kuralim..20 marta kadar da bakanliga gidelim olmaz mi. Bakanlikla baglanti kurabilecek var ise yardimci olsun.yapilabilecek hic mi bir sey yok yani. buarada can denilen arkadas ortaya atti bir sey simdi arkasina yaslanmis halimize guluyor bence..bu arkadasi ciddiye almayalim derim.

comments user
Sena

Geçen yıllarda haziran atanalarında 150 ve üstü olmuştur. Umuyorum bu yılda öyle olur, ayrıca @can bey hala 14 sayısının kaynağını bekliyoruz! ayıp değil mi ya, yaptığınız etik mi? Burda insanlara yalan yanlış bilgi vermek doğru mudur? Eğer doğruysa da kaynak vermek zorundasınız!

comments user
metehan

tamam da kadir bir etkinlik yapalım dedik kimse yanaşmadı Ankara’ya gidelim bakanlıkla görüşelim dedik kimse yanaşmadı eskisi gibi değil artık kimin sesi çıkarsa kadroyu o alıyor bak arkeologlar iyi kadro alacak belki bizden kısıp onlara verecekler çünkü çalışıyorlar

comments user
kadir

Şu düştüğümüz durumlara bakın arkadaşlar öğretmen atamaları binli rakamlarınan ifade edilirken bizler 40 lı 50 li rakamları telaffuz ediyoruz.İnanırmısınız bu bölüme gittiğime gideceğime pişman oldum….

comments user
metehan

nisanda öğretmen ataması olmazsa 100 gelir olursa biteriz bizden alıp onlara verirler bize de 9 gelir.

comments user
RFID

sadece benim bildiğim iki üniversite (üç büyük il dışında)var dire başkanları söyledi üçer kadro istemişler yani umarım totalde tatmin edici bir atama olur…

comments user
metehan

ne 40’ı ya toplam 100 gelmiyorsa bu bölümü kapatın gitsin bir yol olmaz bu bölümden gerçi belediyelere bağlanalım diyen mezunları varken sen de haklısın

comments user
donovan

bir tahmin de benden 🙂 40 civarı totalde.

comments user
metehan

RFID haklısın büyük ihtimal trollendik bu boş laflara itibar etmeyin merkezi atama grubuna gelin facebook’taki kadrolarımız için mücadele ediyoruz .

comments user
RFID

ya metehan bunları uyuz edip duruyo ya akıllarınca intikam alıyolar çiddiye almayın…

comments user
april

@can nedir bu iddianın dayanağı ve bu dayanağı ne zaman bizlerle paylaşmayı düşünüyorsun?
burada kaç insanın emeği, geleceği söz konusu ya bize kanıtıyla sunacaktın bu bilgiyi ya da hiç konuşmayacaktın. saatlerdir bakıyorum hiç ses yok.beklerken resmen ömrümden ömür gidiyor! hani aklımızın almayacağı kadar çok kütüphaneci alımı yapılacaktı, ne oluyor bu mesleğe 🙁

comments user
secc

Atanmak yine hayal olacak..:(

comments user
metehan

can kaynak ne öğretmen atamaktan bize sıra gelmiyor tabi doğruysa da şaşırmam

comments user
Sena

can, 14 sayısı bilgisini nasıl edindin. Kurumarın personel taleplerini iletmesi için daha 20 martta kadar zaman yok mu? Nasıl bu bilgiyi edindin?

comments user
secc

9 dan sonra hic de sasirtici degil…:((

comments user
can

bakanlık 14 kütüphaneci alacak nisanda 🙁

    comments user
    BBY Haber

    @can,

    Vermiş olduğunuz bilginin kaynağını belirtir misiniz? Belge ile?

comments user
Artuk

http://www.memurlar.net/maas/

Memurlar net maaş motoruna bizim mesleğide ekletelim..

comments user
secc

Aynen Metehan ben de ona dikkat ettim.varsin biz olumsuz olalim, moral bozan olalim..bu durumda yine husranda olacagiz herkes alistirmali kendini..umitlenmemeye baslamali..

comments user
metehan

secc bizden biri gitseydi iyi olurdu çünkü basın açıklamasında milletvekili arkeologlar ve sanat tarihçileri kadro bekliyor dedi güzel reklam yaptılar yani bizim bölüm çok duyarsız endişeliyim bu duyarsızlıkla ne olacak halimiz.

comments user
secc

Evet metehan ben de basin aciklamasini takip ettim baya ses getirdi.. ama yine kahroldum keske izin alabilseydim de gidebilseydim..cok uzuldum olmaliydi bizden biri..:( gelecek gibi baya bir kadro..dilerim bizden de olur..

comments user
metehan

secc gidemedi malesef ancak basın açıklaması oldukça ses getirdi

comments user
donovan

@donovan’a saol hocam. bilgiler için çok teşekkür ederim.

comments user
secc

meclise elcimiz gidebilmis mi bilgi alan var mi?

comments user
serdar

Zaten senin ve senin gibi düşünenlerin beyinleri işkembesinin içinde ne demek kütüphanecilik bitti hakaret etme(bakanlık çalışanı)……..

comments user
secc

ben atanmayi bekleyen bir kutuphaneci olarak diger meslekler ile ilgili olan kavgayi ben de anlayamiyorum ve yanlis buluyorum.. sadece sunu soyluyorum meslegi asagi gorenler yuzunden bu haldeyiz…elestirmek baska asagi gormek baskadir..elestirmek demokratik haktir, asagilamak ise hak degildir..herkes uslubuna dikkat etmeli bu anlamda..eger aranizda ozel sektorde calisan varsa benim gibi; hassasiyetimi daha cok anlayacaktir. RFID arkadasim her dedigine katiliyorum. Ayrica ne belediyelere baglanmayi destekliyorum ne de TUSAK tasarisini..suan tek dusundugum atanmayi bekkeyen yuzlerce arkadasim…iyi aksamlar

comments user
RFID

sblnt2401 kesinlikle haklısın ama yazıları aşşağıya doğru okursan aynı boşboğazlığı bizim meslektaşlarımızın da başka meslekler için yaptığını görürsün bende bu durumlara çok bozuluyorum yok arkeologlarla sidik yarıştırıyoruz yok….aşçılarla bunun sonu yok ben şahsım adına tüsağı desteklemedim ama destekleyenlerin de geçerli bir sebebi vardır.

meslektaşlarımdan ricamdır
artık lütfen bby alt kolları dışında konuşmayalım…

comments user
donovan’a

Kütüphane Uzman Kadrosu(B grubu) maaşı Aralık 2014 akademik zammı ile 3.120,93 TL oldu. Buna yüzde 3 de ocak zammı katarsak 3200 tl olmuştur.

comments user
metehan

belediyeye bağlanalım sığlığındaki insanların kütüphanecilik mesleği üzerine konuşması çok komik güldürmeyin insanı sizin neyinize kütüphanecilik gidin zabıta olun.

comments user
sblnt2401

Değerli meslektaşlarım merhaba. Kütüphaneciler ve kütüphanecilik konusunda meslekten olan her arkadaşımın olumlu ya da olumsuz eleştirilerini katılırız ya da katılmayız. Nede olsa meslektaşımız belli ki bir şeylerin yolunda gitmemesine kızmıştır, sitem ediyor der geçeriz. Ama meslek gurubumuz dan olmayıp da yaptığımız işe, bulunduğumuz T.H. sınıfına dil uzatan varsa orada dursun bakalım hiç kimsenin haddine değil kimsenin yaptığı işi, aldığı maaşı sorgulamak.

comments user
donovan

Şimdi tabi içerik tartışmasına girilecek bir durum yok aslında. Ama birkaç birşey de ben soliyim madem laf açıldı;

Kanunda yer alan ancak gerçekten “teknik” ibaresini karşılamayan bir çok meslek var bildiğiniz üzere. Kanunu topyekün değiştirmedikleri için üretimde(hizmet veya somut) herhangi bir tekniğe yakın olan bölümleri teknik kadroya alıyorlar ve maaşları yükseliyor. Elbette siyasi bu. Yani kimse uğraşmazsa teknik kadro için; gerçekten teknik olan bölümler dışında hiçbir bölüm alınmaz o kadroya. Mesela sosyolojinin neresi teknik? veya müze araştırmacısı? Bunlar sosyal bilimler. e bizim bölüm de oyle. Sosyal bilim. Ve tam olarak teknik bir karakteristik yapıya sahip olduğu söylenemez bölümümüzün. Kenarından kıyısından geçiyor tekniğin belki. Bilimsel anlamda teknikten bahsedıyorum.

İş yükü ve tam olarak işe harcanan saat/gün veya hafta veya ay hesabına bakılacak olursa(kısaca 8 saat içinde tam olarak kaç saat net çalışıldığı hesabı); zaten kamudaki tüm maaşların çok abartı olduğunu görürsünüz. Bu fikrime katılmayan mutlaka olacaktır.

Benimkisi sadece bir eleştirel bakış.

Ülkede her alanda(bizim için işe girişlerde daha çok) bilgiye ve sahip olunan niteliğe degil de “baglantılara” değer veriliyorsa; bizim sektör için de -kaldı ki diğer cogu sektorler için de- pek degerimizin olmaması oldukça normal. Bakış açısı ve mantıgın değiştirilmesi lazım. Hatta bana kalırsa tüm eğitim sistemi revize edilmeli.

Neyse bir soru da ben sorayım;-gerçi daha önce sordum ancak kimse cevap vermedi-: akademik uzman olan bby mezunlarının maası hakkında bilgisi olan var mı? ve bunlar genelde nasıl iş yapıyorlar?

Cevap için şimdiden teşekkürler.

comments user
İlginç

Neden şaşırılıyor aşçılara sorsan onlarda sizin teknik olduğunuza şaşırır benim kimseyi aşağıladığım yok ilk önce siz kendinize bakacaksınız aşağılayan kim acaba eğer kütüphaneciler teknik olduysa hakkınızla olan bir şey değil bu tamamen siyasi bir kararla oldunuz halinize şükretmeniz gerekirken hala 3600 ek gösterge olsun diye uğraşıyorsunuz 3600 kütüphanecilere yedirmezler bence elinizdekiyle idare edin onuda elinizden almasınlar.Bu arada ne söyleyeceğimi sana sorucak (secc) değilim. şunu da belirtiyim Tüsak a umut bağlamışsınız artık uyanın bu yasa çıkmayacak boşuna umutlanmayın

comments user
secc

Ilginc arkadasim iki kitap dizmek derken…? bize teknik kadro verildi evet ama hala hakkimizi tam olarak almis degiliz..Arzu arkadasim eminim buna sasirdigi icin soylemistir. eger kutuphaneciligi iki kitap dizmek olarak goruyorsan bu senin bilgisizligindendir..senin bakis acinla bakacaksak eger asciligi iki sogan kavurmak olarak mi gorelim sahsen ben boyle bir yorumda bulunmam, bir cok meslek arkadasim da bulunmaz..meslegimiz surekli asagi goruldugu icin bugun bu durumdayiz zaten…soyledigini dogru bulmuyorum dersin olur biter..asagi gormen hic hos bir sey degildir.

comments user
bakanlık çalışanı

BENCEDE SONUNA KADAR HAKLILAR KURUMLARDA EN FAYDALI EN GÜZEL İŞİ AŞÇILAR YAPIYO HİÇ DEĞİLSE İNSANLARIN KARNINI DOYURUYOLAR. KÜTÜPHANECİLER ÇIKARILSIN AŞÇILAR TÜSAKA DAHİL EDİLSİN. NOT:KÜTÜPHANECİLİK BİTTİ…

comments user
İlginç

Neden yok artık kütüphaneciler teknik oluyor da aşçılar neden olmasın kütüphanede ne yapıyorsunda teknik oluyorsun iki kitap dizmekle teknik olunuyorsa aşçıdan da gayet güzel teknik olur hem de çok iyi olur

comments user
Arzu

http://memurunyeri.com/memur/kamu-personeliyle-ilgili-diger-haberler/9179-ascilarin-teknik-hizmetler-sinifina-alinmasi-icin-kanun-teklifi-verildi.html

Aşçılar A sınıfı teknik hizmetlere alınması için kanun teklifi. Yok artık..

comments user
donovan

akademik uzman olan bby mezunlarının maası hakkında bilgisi olan var mı?

comments user
Mühendis

6/1 mühendis Şubat 2015
aylık tutar:151,47
taban maaş:1241,44
Em/Sİg.(D) :280,07
Sağ. Sig.(D): 190,95
Öz. Hiz. Taz.:1145.21
yan ödeme:55,33
denge taz.:979.45
Sos. Denge: 752.97
Toplam:4804.82
gelir ver. mat.:3643,68
Gelir vegisi:272.76
Damga vergisi:32.89
Em/Sig (D):280,07
Em/Sig. (Ş): 229.14
Sağ Sig(D) 190.95 Sağ. Sig (Ş):127.30
sendika:34,32 Kesinti toplamı:1227.01

Ele geçen: 3577 TL. Allah daha çok versin. Biz Kütüphanecilerde bunu istedik ama bize çok gördüler..

comments user
donovan

arkadaslar bby bolumunden alınan akademık uzmanlar nasıl is yapıyor bilen var mı?

comments user
serdar

Analiz seni canı gönülden destekliyorum bunlar daha entellik peşinde koşsunlar bırak.

comments user
Analiz

“Bütün fikirleri saygı ile ve en önemlisi de ön yargılara kurban etmeden değerlendirme olgunluğunu göstermeniz dileği ile…” demiştim ama tabii nerede görülmüş ki bütün dileklerin kabul edildiği?!

comments user
metehan

tüsak olmadı belediye verelim mi ? bak bak bir de güya bilimsel açıklamalar yapıyor söylesenize tek derdimiz fazla maaş almak kütüphaneler kapanmış belediye başkanının iki dudağı arasına kaderi terk edilmiş umrunuzda değil olmadı belediyenin başka biriminde memur olursunuz derdiniz kütüphane veya kütüphanecilik değil sadece kendi cebiniz samimi olun.

comments user
Analiz

Arkadaşlar kütüphanelerin yerel yönetimlere devredilmesi konusu bana göre bilimsel araştırmalarda sıkça karşımıza çıkan teori / pratik çatışmasının en güzel örneğidir.

KYGM’ye bağlı bir kütüphaneciyim. İşin içerisindeyim ve bütün kalbimle diyorum ki kütüphaneler asla yerel yönetimlere bağlanmamalıdır. Bununla birlikte uzunca bir liste teşkil eden eksiklikler de giderilmelidir.

Fakat!!!

Yaşanan gerçekleri yerinde her an gözlemleyen bir kütüphaneci olarak diyorum ki; kütüphaneler yerel yönetimlere bugün değil de yarın devredilecekse kütüphaneler bir gün kaybetti demektir. Kütüphanelerin yerel yönetimlere devredilmediği her gün bütün Türkiye’nin kaybıdır.

Peki neden teori ile pratik, gönül ile dil aynı sözcükleri söylemiyor?

Çünkü o iki paragraf yukarıda bahsettiğim uzun liste -biliyoruz ki- asla ama asla düzeltilemeyecek sorunlarla dolu.

Kendi kütüphanemde bazı problemleri kaymakam ile belediye başkanının arasının iyi olması sayesinde belediye kaynaklarını kullanarak çözebiliyorum. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ödenek yetersizliği nedeniyle -istemesine rağmen- yardımcı olamıyor. Çatımız akıyor, fiziksel olanaklarımız hayal edemeyeceğiniz kadar kötü, vs.

Yerel yönetime bağlı olsak belediye başkanının vereceği bir talimat ile aynı gün içerisinde bütün sorunlarımızı çözebilirdik.

Belediyelerin personel alımı da görece kolay olduğu için hem personel sıkıntısı yaşanmaz hem de yöre halkına istihdam sağlanmış olurdu.

Gözden kaçırılmaması gereken en önemli nokta ise kütüphanelerin yerel yönetimlerin idaresi altında fakat YASA İLE KORUNAN bir yapıda hizmetlerini devam ettirmesi gerekliliğidir.

Yani kütüphanelerin yerel yönetimlere devrine karşı çıkan arkadaşlarımızın üzerinde durduğu olası sorunların, çıkarılacak İYİ yasalarla bertaraf edilmesi ‘olmazsa olmaz’ şartımızdır.

Bütün fikirleri saygı ile ve en önemlisi de ön yargılara kurban etmeden değerlendirme olgunluğunu göstermeniz dileği ile… Herkese sevgiler.

comments user
serdar

Evet arkadaşlar türkiye yeniliklere gebe bir ülke seçimlerden sonra çok şey değişecek ve değişmesinide istiyorum.Artık 657 ninde değişmesini istiyorum,Çünkü kamu kurum ve kuruluşlarındaki hertürlü hizmet, maaş, statü, farklılıklarının ortadan kalkmasını ve kütüphanelerin güçlenmesini istiyorum.Herkes kendi cebini düşünüyor şu taşradaki kütüphaneleri acaba kimler gidip o eskimiş binalara içindeki personelin ne kadar zor durumda olduğuna ve arkadaşlar benim bulunduğum ildeki 8 ilçenin ve türkiyedeki bütün ilçelerin personel olmadığından dolayı kapalı olduğundan bütçe olmadığından dolayı yakacak dahi alamadığından kimin haberi var çatısı nın aktığından kimin haberi var Metehan arkadaşım öyle herşey uzaktan göründüğü gibi kolay değil.Bende melike arkadaşımı destekliyorum ve kütüphanelerin en kısa zamanda yerel yönetimlere devredilmesinden yanayım çünkü birebir muhatap olacağımız dertlerimizi anlatacağımız kişiler var.O yüzden ben blediyelere bağlanmasını destekliyorum ve en kısa zamandada bu olacak arkadaşlar.

comments user
Arda

http://memurunyeri.com/memur/sendika/9119-koncuk-memurlarimizin-olayin-ciddiyetinin-farkinda-oldugunu-sanmiyorum.html
657 yasası değiştirilip işçiyle aynı statüde olacağız. Bir seçim kaldı sadece, o da zaten kazanılacağından gelecek seneye burada memur ataması tartışılmayacak. Bu foruma da çok gerek kalacağını sanmıyorum. Allah 2015 den sonra mezun olacaklara gerçekten kolaylık versin. Biz kütüphaneci olduk, ama yeni mezunların durumu ne olur kestirebilmek güç. Ama bize de Allah kolaylık versin. Emekliliği görebilmemiz çok zor.
Biraz çalışan, mezuniyetinin üzerine bir tuğla koyanlar bir yerlere geldiler veya gelmekteler veya inşallah benim gibi gelecekler. Ama 2015 den sonra yeni anayasa ile memur-işçi ayrımı bitecektir. Kit, 657 kurumları, özel teşebbüslü kurumlar(botaş, tai v.b.) v.s. arasında fark kalmayacak. Hemde bu durumu ballandırarak millete anlatacaklar. Yandaş gazete başlıklarını söylüyorum: “İşçi gibi memurda 13. maaş alacak.” “Kamu Personeline İkramiye Müjdesi” “Memurda 9000 bin iş günü ile emekli olacak” v.s.
Ama sorun şurada 18 yaşında BBY bölümüne giren bir genç 22 yaşında mezun olur. 1 sene askerlik deseniz, 1-2 sene iş arasa. 25 yaşında sigortası başlasa, 9000 gün için 25 sene aralıksız çalışması gerekir. 50 yaşında emeklilik hakkını alabilir.
Ama emekli maaşı alma yaşı 60′a çıktı. Bu kalan 10 senede 50 yaşında bir adamı hangi iş yeri çalıştırır ki? Ben iş veren olsam objektif olayım, ben çalıştıramam. Performansı bellidir o kişinin o yaşta. Zaten 25 senede bıkmıştır. Emekliliğini görebilecek bir Kütüphaneci olacağını pek sanmıyorum ben.

comments user
metehan

şu tüsak olayının gümlemesine çok sevindim kendi atanamayan meslektaşlarını düşünmeyen sadece ve sadece kendi cebini düşünenlere güzel kapak oldu bu arada melike muhatabım değilsin sen belediyelere geçişi savunmaya devam et.

comments user
Arda

http://www.akademikpersonel.org/anasayfa/ruyaydi-gercek-oldu-turk-arkeoloji-enstitusu.html/comment-page-1/#comment-15866

Arkeologlar sağlam gidiyorlar. Önce yasa teklifi, şimdi arkeoloji enstitüsü. Bu enstitüde yetişenler 3-4 sene sonra uzman olacaklar ve belkide akademik yaşama adım atacaklar. O zaman teknik hizmetlerden de kendilerini kariyer mesleğe çevireceklerdir. Demedi demeyin. Bizim meslektekiler halen uyusun.

Kombili kütüphaneler, 30 yıllık kitap tozları kokusu, değer verilmeyen bir meslek…

comments user
melike

Ne söylecektin Metehan burası söyleyeceğin yer.

comments user
Arzu

http://arkeologlardernegi.org/

Bizede lazım böyle adımlar.O zaman Ali Bey’in de belirttiği gibi bizde akp den bastıralım.

comments user
Yuram

Ali Bey ! Milletin derneği çalışıyor “Derneğimizin girişimleriyle CHP Ankara Milletvekili Aylin NAZLIAKA tarafından arkeologların ek göstergesinin 3600’e yükseltilmesi için Meclis Başkanlığına Kanun Teklifi verildi. Sayın Aylin NAZLIAKA’ya arkeologların özlük sorunlarına göstermiş olduğu yakın ilgiden dolayı çok teşekkür ederiz. Aylin…” Arkeologlar ın derneğiğinden alıntı yaptım…..Bizim derneğimiz de teknik kadro da çalıştı, sonra ses seda çıkmadı……..

comments user
zor

Varan 1-2-3 kanun tekliflerinin hepsi muhalefet tarafından verilmiş yani bu tekliflerin hepsi KADÜK olmaya mahkumdur.Muhalefete kanun teklifi verdirtmek önemli sayılacak bir iş değildir.Biraz uğraşsan senin için bile verebilirler.Bu yüzden bu yazdığın teklifler boştur,geçersizdir.Göstermelik yapılan işlerdir.

comments user
Ali

Varan 1: http://www2.tbmm.gov.tr/d24/2/2-2631.pdf

Teklif ile;Bakanlıkların merkez teşkilatlarında çalışan başmühendis, başmimar, mühendis, mimar, bölge plancısı ve şehir plancılarının mali haklarının merkezdeki kariyer uzmanlarla aynı seviyeye getirilmesi öngörülmektedir.

Varan 2: http://www2.tbmm.gov.tr/d24/2/2-2036.pdf

Tapu da çalışan 233 Arşivci, Kütüphaneci kadrosuna geçirilmesi için verilen Kanun Teklifi.

Adamlar uğraşıyorlar, biz mimar kadar olmaya çalışıyoruz. Ama görürsünüz, Arkeologlar ve Çözümleyiciler Mimarlar gibi 3,200 tl maaş alır. Mimarlar ise 3500 tl alır. Ama Kütüphaneciler 9-1 inden başlayıp 2.300 tl ye talim edecektir. Tüsak hikaye durumda..

comments user
Ali

http://www2.tbmm.gov.tr/d24/2/2-0867.pdf

2012 yılından beri Arkeologlara helal olsun, kendilerinini mimarlarla aynı göstermek için mücadele etmişler. Kütüphaneciler uyusun,sonra kadro istesin.

comments user
metehan

melike sana bir şey söylerdim ama burası yeri değil.

comments user
melike

Arkadaşlar ben bir bby mezunu olarak küüphanelerin belediyelere bağlanmasını dört gözle bekliyorum. Bakın arkadaşlar atanamayan arkadaşlarım zaten yakında bağlanacak kuşkusuz bende bu olayın destekçisiyim.Atanamayan arkadaşlar sizin içinde en hayırlısı bu olacak sizlere daha çok kadro verilecek belediyelere bağlandığı zaman ve sonra dua edeceksiniz.

comments user
tusak

çıkarılmamız söz konusu olmaz ama bu kanun tasarısının TBMM ye geleceği yok ki seçim sürecine girilmiş ümitler azalıyor seçim sonrası ne olacak kim bilir ekim kasım gibi TBMM ye gelmesi bekleniyordu ama hale ses yol sendikalar çalışıyoruz diyor ama….. bu aşamadan sonra her şey bakan beyin elinde
sanırım. umarım seçimden önce komisyona sevk edilir bizimle ilgili kısımlar olumsuz bir değişikliğe uğramadan TBMM ye gelir…..

comments user
sblnt2401

TÜSAK tan Çıkarılmadık arkadaşlar böyle bir şey söz konusu değil. Bende örgütlenip bir şeyler yapmayan meslektaşlarımıza kızmaktayım haklısınız. Armut piş ağzıma düş yıllardan beri böyle maalesef. Bu konuda hem fikirim bir çok meslektaşımla ama TÜSAK tan çıkmadığımızı da net olarak bende biliyorum.

Bence TÜSAK tan çıkarıldık çıkarılmadık konusunu artık kapatalım bize bir faydası yok bu mevzunun. Atananlar olarak bizler neler yapacağız beyin fırtınası yapalım bari. Meclis Kütüphanesinde çalışmakta olan TKD Başkanı Ali Beyle iletişimde olan meslektaşlarımı buraya bekliyorum. Kültür Memur sen Başkanı ile yakın irtibatta olan meslektaşlarımı biliyorum kendileri ile sürekli fikir alışverişinde bulunmaktayım. Lütfen taşın altına elimizi bizde koyalım.

comments user
Ali

Meslektaşlarıma yakışır Tüsak’tan çıkarılmamız. Ne demiş Peygamberimiz.”Her halk hak ettiği gibi yönetilir.”

Ülkemiz hak ettiği gibi yönetiliyor, halkımız koyunun önde gideni. Mesleğimizde hak ettiği gibi yönetiliyor. Atanma derdinde olanın zaten dünya umrunda değil. Atananın da kendinden başka kimse umrunda değil. Kütüphane derneğinin kendi cebinden başka bir derdi yok. (Bırakacağım diyerek hodri meydan yapıp halen başta ali fuat bey.)

Bu saatten sonra kütüphanecilerde umrumda değil. Dün yeni işime atandım, kütüphaneciler kendi derdinde takılsınlar. Ben bilgimi geliştirip akademide yürümeye devam ederim.. Bütün uyuyan kütüphanecilere son kez selam olsun…

comments user
RFID

EĞER ÇIKARILDIYSAK TÜSAKTAN ÇIKARILMIŞ OLMAMIZ ARTIK ÖZLÜK HAKLARIMIZI İSTEMİYECEĞİMİZ ANLAMINAMI GELİYOR ? YARIN BİRGÜN DAHA GERİZEKALI BİR YASANIN UCUNA TUTUŞTURURLAR BU SEFERDE ONU DESTEKLERİZ…

BU İŞ BAŞTAN YANLIŞ BAŞLADI ZATEN

BİZİM MESLEK ÖRGÜTLERİMİZ KENDİ KULİSLERİNİ YAPARAK BİZİM ÖZLÜK HAKLARIMIZI ARAMALI… TABİ BİZDE…

comments user
bakanlık çalışanı

http://www.kulturmemursen.org.tr/guncel-haberler/yeso-derden-kultur-memur-sene-ziyaret-1930.html FARK VAR.. kÜTÜHANECİLERLE SOSYOLOGLAR ARASINDA FARK VAR… FARK VAR KÜTÜHANECİLERLE ARKEOLOGLAR ARASINDA FARK VAR…:) MESLEĞİ BİRİREN YENİ YETME ARKADAŞLAR BİRLİK VE BERABERLİĞİN ÖNEMİNİ BENİM GİBİ TÜSAKTAN ÇIKARTILDIĞIMIZDA ANLAYACAKSINIZ.. ÇIKARILDIK BİLGİDE KESİNDİR İSİM İSTEMEYİN GEÇMİŞ OLSUN

comments user
kandırmaca

merak etme muhalefetin verdiği kanun tekliflerinin bir önemi yok…
istediğin kadar versinler boş..

comments user
Ali

Biz uyurken, arkeologlar kulis yapmışlar ve Odtü İktisat mezunu bu güzel hanıma teklif verdirilmiş..

http://memurunyeri.com/memur/ucret/9007-arkeolog-ek-gostergesinin-3600-olmasi-icin-kanun-teklifi-verildi.html

Teknik Hizmetler Sınıfına tabi Arkeolog kadrosunda görev yapanların ek göstergelerinin yükseltilmesini öngören Kanun Teklifi Meclis Başkanlığına sunuldu.

Milletvekili Aylin NAZLIAKA tarafından hazırlanan “657 sayılı Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”, Arkeologların ek göstergesinin Mühendis ve Mimarların ek göstergesi seviyesine yükseltilmesini amaçlıyor.

Halen Arkeologlar sadece ilk 4 derecedeki kadrolarda ek göstergeden yararlanabilmekte ve haklarında en yüksek 2200 ek gösterge uygulanmaktadır.

Kanun Teklifinin kabul edilmesi durumunda, tüm derecelerdeki Arkeolog kadrolarında görev yapanlar ek göstergeden yararlanacak ve en yüksek ek gösterge rakamı 3600 olacak.

Söz konusu Kanun Teklifi

DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 14/07/1965 tarihli 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa ekli (I) sayılı Ek Gösterge Cetvelinin “II- Teknik Hizmetler Sınıfı” bölümünün (a) bendinde yer alan “Yüksek Mimar ve Mimar” ibaresinde sonra gelmek üzere Arkeolog” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

comments user
tusak

evet TÜSAK hakkında bakan beye yakın arkadaşlardan yada dernek ve sendika yetkililerinden özelikle de yetkili sendikadan bilgi bekliyoruz

comments user
Yuram

Kültür Bakanlığı TÜSAK Kanun Tasarısı Taslağı
39.520 kez okundu. En çok okunan bu konuda yeni bir bilgi yok mu?

comments user
metehan

ya belediyelere bağlanalım diyen adamlardan hayır mı gelir çok iyimsersin gene de sen bilirsin.

comments user
yas

@metehan hocam haklı olabilirsin ama buradaki arkadaslarımız bby mezunu ve belli başlı kurumlarda calışmaktalar.

Buradaki mezunlarımızın yapabilecekleri kucuk seyler de atamalara katkıda bulunabilir. Çalıştıkları kurumlarda ellerinden gelen ne olursa yapacaklarını umuyorum.Zaten sayımız az herkesin destegine ihtiyacımız var.

comments user
metehan

yas hocam bu tüsak konusundaki arkadaşların atamalar falan umurlarında değildir tek düşündükleri kendi maaşlarıdır hiç kendini paralama.

comments user
yas

BARI ATAMALARA KADAR BIRAKIN SU TUSAK KONUSUNU ATAMALAR ICIN BİŞEYLER YAPIN !

SESINI DUYURAN KADROYU KAPACAK!!
TUM BBY OGRENCI VE MEZUNLARININ BIRLIK OLMASI SART!!!

Arkadaslar secimlerden once olmasi bir umut oldu. Artik harekete gecmenin vakti geldi, sesimizi duyuralim bu son sansimiz. Yuksek ihtimal secimler oldugu icin maliye bakanligi nabiza gore atama yapacak.
ogretmenlerin yaptiginin kucuk bir kismini biz yapsak eminim ilk 100 disindaki arkadaslar icin de bir umut olacak. Tum bby ogrenci ve mezun arkadaslarimizi ilgili yerlere yazi msj atmasi icin tesvik edelim. Hatta bby mezunu olmayan arkadaslarimizi da tesvik edelim.
Gecmisle ilgili ozelestiri yapmam gerekirse hemen hemen hic bi sey yapmadik bugune kadar, secimlerden sonra da bir anlam ifade etmeyecek ne yapsak da.
Bbyhaberden ricam bu konuyla ilgili bir haber yapmasi ve hepimizi ortak amac etrafinda toplamasi. gerekli linkler eski haberlerde zaten var. Bunlara eklemeler yapip bazi iktidar milletvekili ve mustesarlara da ulasmamiz gerekiyor diye dusunuyorum.
Lutfen bu sefer de nasil olsa baskalari bisey yapar diye dusunmeyelim. Az cok Tablonun ne kadar karamsar oldugunu goruyorsunuzdur.

comments user
RFID

ACİLLL
TKD BİZE BU GÜNLERİMİZDE YARDIMCI OLMALI !!! BAKIN TKD BİR KÜLTÜR TOPLULUĞU DEĞİLDİR TKD BİR MESLEK ÖRGÜTÜDÜR VE BUNUN GEREKLİLİKLERİNİ YERİNE GETİRMEK DURUMUNDADIR. MEVCUT YÖNETİM KURULUNDAKİ HER KEZ BELİRLİ BİR STATÜDEKİ SÖZÜ DİNLENEN KİMSELERDİR HATTA BİRÇOĞU ÜNİVERSİTELER DE DAİRE BAŞKANI VS… DİR BU BAYRAĞI ELİNİZE ALIP YÜRÜMEK VE BİZE YOL GÖSTERMEK ZORUNDASINIZ
ACİLLL….
Ali Fuat KARTAL–Prof. Dr. Mehmet Emin KÜÇÜK–Emre Hasan AKBAYRAK–Aydın İLERİ–Erol GÖKDUMAN–Çağdaş ÖZTÜRK–Yard. Doç. Dr. Esin Sultan OĞUZ–Gülsevil AĞCA–Nilay CEVHER–Prof. Dr. Doğan ATILGAN–Tuncer ACAR–Zakir KÖSEOĞLU–Hacer ÇİMEN–Prof. Dr. Bülent YILMAZ –A. Semih İŞEVİ –Mehmet SOLUK–

comments user
donovan

tahminimce tusak yasası çıkmaz. hadi cıksa bile bize mühendislerin aldıgı derecede 3000 maası faln vermezler. yine 2 yıllık teknıker kadrolarından maas almaya devam ederiz. sadece bi tahmin.

comments user
Ekin

http://www.memurlar.net/haber/498892/

Seçime kadar olacak yasalar, biz avucumuzu yalayalım.

comments user
kütüphaneci

http://www.memurlar.net/haber/498892/

comments user
kütüphaneci

tusak hakkında bilgisi olan yok mu arkadaşlar

comments user
MURAT

ali bey ths elden gidiyoru neya dayanarak söylüyorsunuz gerçekten böyle bir şey olabilir mi bu kanunlaşma dımı yani

comments user
melike

arkadaşlar tüsak ne oldu kimse yazmıyor artık.Bilgisi olan varmı arkadaşlar ve son duyduklarıma göre bakanlık kütüphanelerin yerel yönetimlere devri ile ilgili yasa tasarısı hazırlamışlar seçimlerden sonra kütüphanler ve personelleri ile birlikte devredilecekmiş bilgisi olan ve yeni duyum alan arkadaşlar yazarlarsa sevinirim.

comments user
sblnt2401

Ali Bey Bu Bizi Etkileyecek Bir Durum Değil Rahat Olun. Teknik hizmetler sınıfına geçtikten sonra aldığımız 1 derece ilerlemesi Maliye Bakanlığı marifetiyle geri alınmıştır daha önceden bahsi geçen mevzu budur. T.H. Sınıfının geri Alınması Değil verilen 1 Derece Geri alınması gerçekleşmiştir. Bazı Kurumlar verdikleri 1 dereceyi geri almaz iken bazıları geri almıştır.Hatta Daha Önceden Teknik Hizmetler Sınıfına geçince 1 Derece alan Kütüphanecilerden derecelerinin korunması gerektiğine dair devlet planlama teşkilatının görüşü nettir.

http://www.bbyhaber.com/bby/2014/08/14/dpbnin-thsde-verilen-derecelere-dair-gorusu/

Son paragraf aynen şöyledir :

– Teknik Hizmetler Sınıfı kapsamında görev yapan folklor araştırmacısı, kütüphaneci, arşivci, kitap patologu ve sosyolog unvanlarına haiz personelin, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36/A-4 maddesinde belirtilen unvanları taşımaması, aynı madde de belirtilen öğretim kurumları, bölüm veya anabilim dallarından mezun olmaması ve Yükseköğretim Yürütme Kurulunca folklor araştırmacısı, kütüphaneci, arşivci, kitap patologu ve sosyolog unvanlarına haiz personelin söz konusu madde metninde yer alan “teknik bilimler lisansiyerleri” kapsamında sayılmaması sebebiyle, bahsi geçen personele mezkur hüküm gereğince bir derece verilemeyeceği,

-Yükseköğretim Yürütme Kurulunca, folklor araştırmacısı, müze araştırmacısı, kütüphaneci, arşivci, kitap patologu ve sosyolog unvanlarında görev yapan personelin “Teknik Bilimler Lisansiyeri” sayılmadıklarına ilişkin Kararın verildiği 26/07/2012 tarihinden önce söz konusu unvanlarda görev yapan personele 657 sayılı Kanunun 36/A-4 üncü maddesi gereğince verilen derecenin, ilgili bakımından kazanılmış hak teşkil etmesi sebebiyle geri alınmaması gerektiği,
mütalaa edilmektedir….

comments user
Ali

Arkadaşlar kötü bir haber geldi. 2011 yılı Kanun Hükmünde Kararname Anayasa Mahkemesi tarafından Sayıştay’ın başvurusuyla iptal edilebilir. O zaman Teknik hizmetlerde elde gidecek gibi görünüyor.

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/01/20150110-15.pdf

Yorumlar..

comments user
Ali

Yeni başlayan mimar- 3.085 tl
Yeni başlayan arkeolog- 2.614
Yeni başlayan kütüphaneci-2.307 tl

http://memurunyeri.com/memur/ucret/8758-teknik-personel-15-ocak-ta-ne-kadar-maas-alacak.html

2011 yılında Khk eğer adaletli çıkarılsaydı bugün bütün Teknik hizmetler deki memurlar 3.000 tl ile maaşa başlıyacaklar ve emekliklerine doğruda 3.600 tl alıp yüzde 75 ini yani en az 2.700 tl maaş ile emekli olacaklardı.

comments user
salihkartal

sadık kütüphaneci demişki 14 Ocak 15 11:41
TUSAK tasarısı kültür bakanlığının duyuru sayfasından 10 gün önce kaldırıldı
son durumu bilen varsa paylaşırsanız seviniriz.

Yazan arkadaş Tüsakla ilgili duyuru Bakanlık Sayfasında var.

http://www.kultur.gov.tr/TR,93716/tusak-kanun-tasarisi-taslagi.html

comments user
sadık kütüphaneci

TUSAK tasarısı kültür bakanlığının duyuru sayfasından 10 gün önce kaldırıldı
son durumu bilen varsa paylaşırsanız seviniriz

comments user
kütüphaneci

TÜSAK umarım çıkar ama her geçen gün ümitler azalıyor. haziranda seçim umarım olumsuz etkilemez
yok mu son durum hakkında bilgi alabilecek bakan beye yakın arkadaş

comments user
cemal

kim dedi o haberleri kaynak ?

yalancılar iş başındadır..

comments user
Dexter

Arkadaşlar tüsak “çıkmayacak” diyen ve kesin haber diyenler var..
Nedir son durum?? Çıkacak mı çıkmayacak mı???

comments user
kemal

yaw o kadar geleceği görüyorsunuz ki.. tasarıyı uyguladınız sonuçlarını aldınız.. değerlendirmeyi de yaptınız oldu bitti maşallah.. zaten sanat camiasının dünya çapında ne başarısı var? bir yasa tasarısıyla bazı Şeyler dÜzeltılmek ıstenıyor belliki. tabi sizin soyleminize göre sanat camiasına kelepçe takılacak.. uygulamaya konulmayan bir şeyden nasıl sonuç alacağınızı görmeden bu tip yorumlar falcılık yapmaktan öteye gidemez zaten.. sanatın düzeltilmesi için bir başlangıçtır.. gelecekte yeni yasalarla aksaklıklar giderilecektir.. TÜSAK’ı DESTEKLİYORUZ..

comments user
bakanlık çalışanı

TÜSAKI İSTEMEYEN ARKADAŞLArla isteyen arkadaşlar saat 12 de kurtuluş parkında kapışalım. 🙂

comments user
Ali

Mühendis-Mimar 2015 Maaşları: 1/4 3.522 TL ; 8/1 3.085 TL.

Yeni başlayan bir Mühendis 3.000 Tl üzerinde maaş alıyor. Tüsak yasasını bundan istiyoruz..

comments user
sanatın gücü

tüsak adlı tasarı öz itibariyle sanat kurumlarını hedef alan onları sözde disipline etmeyi amaçlayan içeriği boş ayakları yere basmayan teoride hayalperest pratikte ise sanat kurumlarında çok büyük bir kaosa neden olacak kof bir tasarıdır bu tasarının türkiye gibi gelişmekte olan bir ülkenin kültür sanat yaşamına realist bir yaklaşımla yenilik getirmesi iyileştirmesi ve daha ileriye götürmesi imkansızdır kaldı ki ayrı bir yasayla ya da yasalarla yapılandırılması gereken ve ele alınması gereken bakanlığın diğer birimleri kütüphaneler müzeler vs deki sorun yumağına çözüm getirsin o halde amaçlanan nedir ne yapılmak isteniyor ilk etapta akp nin ilkel gerici zihniyeti muhalif ve gereksiz gördüğü tanıyamadığı yabancısı olduğu sanat alanını cezalandırmak istiyor hıncını da sanat kurumlarını 12 yıldır menfi bir anlayış takınarak bu kurumlarda çalışan sanatçı ve teknik personelin her türlü hakkını kısıtlayarak ve bunları aşşağılayarak yapıyor ikincisi sanat kurumlarında çalışan insanları itibarsız onların nezdinde bu kurumları ve üretimini etkisiz gösterip yok saymak istiyorlar gerçekte bu kurumların yeni bir nefese düzenlemeye revizyona ihtiyacı yok mu elbette var türkiyede ki her alanın başta siyaset hukuk eğitim spor gibi bir çok alanın niteliksel olarak yenilenmeye ihtiyacı olduğu gibi sanat alanının da var hu ama tüsak denen tasarı bu kurumların ve türkiye sanat yaşamının ihtiyacını karşılamaktan kamunun kaynaklarını yine kamuya nitelikli sanat olarak döndürmekten jüpiter kadar uzak çözüm 13 yıldır ülkeyi tek başına yöneten hakim zihniyet bu konuda samimi değildir kaldı ki bu çok uzun sürede onlarca kez sorunlar bitirilebilirdi en basitinden sanat kurumlarında çalışan personelin özlük hakları şu anda bu kurumları bağlayan yasalarındaki haliyle olması gerektiği gibi olurdu yasa yapıcıların ve yönetenlerin samimiyetsizliği şu ki kütüphanelerde müzelerde bakanlığın diğer hizmet üreten birimleride ayrı ayrı yasalarla ele alınıp sorunlarının çözülmesi işleyişlerinin sağlanması gerekirken hazırlanma amacı sanat kurumları olan ve bu kurumların bile reddettiği tasarıya sıkıştırılmalarıdır kütüphaneci dostlar kardeşler emekçiler yorumlarınızı okuyorum haklı olarak 3600 ek gösterge ve karşılığı maaş istiyorsunuz yoksulluk sınırının 4000 lirayı aştığı paranın değerinin yarıya düştüğü şu zamanda size emeklerinize az bile ama şunu da bilin ki opera balede devlet tiyatrolarında 3600 ek göstergesi olan 30 yıllık bir sahne emekçisinin aralık ayı maaşı 1200 tl işte bu tüsak ı getirmek isteyenlerin amacı samimiyeti ve kültür sanat çalışanı insanlara verdikleri değer saygılarımla

comments user
kütüphaneci

sayın bakanın, TÜSAK Kanun Tasarısı Taslağı’nı komisyona sevk etmesi için beklediği uygun koşullar nelerdir acaba.
bilgisi olan arkadaşlar var mı? hazirandaki seçim bu koşulları nasıl etkiler.

comments user
ali veli

sayın arkadaşlar herşeyden önce saygılı olmak farklı fikirlere saldırmamak gerekir. ben beldiyelerin tek çare olduğunu düşünüyorum bana göre bu doğru size göre başka doğru olabilir. belediyeler hatta bana göre milli piyangodur. ben kütüphanede çalışıyorum, olaya dışarıdan bakmıyorum.

şimdi bir çok kütüphane olmuş çiftlik. telefonu olmayan kütüphane var. internetten iletişim bilgisi için kaç tane kütüphaneye ulaşabilirsiniz. kapalı kütüphaneler varsa bazı kütüphanelerde personel o kadar çok ki okuyucuya sandalye kalmıyor. vatandaşı azarlarcasına bir daha gelmemesi için tuhaf bir hava. asık suratlar.çok samimi olan personellerde var geneli böyle değil ama böyle olanlar az değil. bildiğim bir kişi istanbulda bir kütüphaneye (isim vermeyeyim) gidiyor, oraya vardığında tam yerini bulamıyor. sağa sola sormaya başlıyor bir okulun önünde öğrencilere soruyor öğrencilerden kimse yerini bilmiyor. oysa kütüphane okulun karşısındaki müstakil bir bina.
bir çok kütüphanede personel işe doğru dürüst gelmiyor. yılda 2-3 ay rapor alan memurlardan geçilmiyor. kütüphaneye bir çöp kovası almak için bile en az 15-20 imzalık bir sürü yazısal işlem yapmak gerekiyor. yok komisyon kur 3 teklif al mal müdürlüğüne git, taşınır kayıtlarını yap vb. bir de binlerce kitap içinde boğul.

personele yemek yok, yol servis yok, su bile yok. çoğu yerde oturacak bir koltuk bile yok, yazı yazacak kalem yok.

istanbul büyükşehir belediyesi ile kütüphanelerin arasındaki fark en az 10 yıl.

belediyeler hem özlük hem vatandaşa hizmet kalitesi olarak bana göre tek çaredir. saygıyla.

comments user
Akın

Ekim 2014’de yasalaşması beklenen kısa adı TÜSAK olan Türkiye Sanat Kurumu ve Sanatın Desteklenmesi Yasası hakkında ne düşünüyorsunuz?

Acilen yasalaşmalıdır sanatın ve sanatçının geleceği açısından önemli bir yasadır.
( 424 )
Sanat ve Sanatçı adına olumsuzluklar taşımaktadır, yürürlüğe girmesi halinde ciddi sorunlar getirecektir.
( 14 )
TÜSAK’tan vazgeçilip mevcut sistemle devam edilmelidir, ancak sanatçıya performans uygulaması mutlaka hayata geçirilmelidir.
( 24 )
TÜSAK’tan vazgeçilip mevcut sistemle aynen devam edilmelidir.
( 10 )
Fikrim yok.
( 4 )

Sanatçılar bile arkamızda. Ama Ali Fuat bey değil (?)

comments user
serdar

Metehan kardeşim seni çok iyi anlıyorum allah kimseyi işsiz güçsüz bırakmasın.İnşallah atanırsın temennimiz herkesin atanması çünkü çoğu kütüphaneler personel olmadığından dolayı kapalı bizde isteriz bütün kütüphanelerin açık olmasını.Bizde bunu savunuyoruz belediyeler eski kafa belediyeler değil artık belediyelere yasa ile bağlanacağı zaman şartlı bir yasa ile mesela;kütüphanelerin açık tutulması ve hizmet vermesi,personelinin bby mezunu kişilerin istihdam edilmesi,kpss puanıyla merkezi atama yapılması,kütüphanedeki yayınların kültür bakanlığı tarafından denetlenmesi gibi şartları koyduğu zaman zaten sizde atanırsınız çünkü 321 tane kütüphanelerin personel eksikliğinden dolayı belediyelere devredildi ve şu anda birçok kütüphaneler personel olmadığından kapısına kilit vurulmuş halde bizim derdimiz bu başka bi şey değil inşallah sende atandığın zaman ki inşallah atanırsın keşke diyeceksin belediyelere bağlansa diyeceksin ve bu söylediklerim kısa zaman sonra gerçekleşecek arakadaşların bazıları rafa kalktığını söylesede bu konu hala gündemde Metehan kardeşim sizlerde umarım en kısa zamanda emeğinin hakkını atanarak alırsın…..

comments user
metehan

Sözlerimi yanlış yerlere çekecek art niyetliler çıkacaktır yine ister kütüphanecilik ister dokumantasyon ister bby mezunu olsun bu mesleğin gelişmesi için çaba harcayan herkes ile dayanışma yapılmalıdır.

comments user
metehan

Bakın ben tartışma çıkarmak istemiyorum ama kim kütüphane belediyeye bağlansın diyorsa o bu mesleği ya da geride kalanları değil sadece kendi cebini düşünüyordur tüsak’a mesleğimize katkı sağlayacaksa olumlu bakarım bunda bir sıkıntı yok. Bölümün adı meselesine gelince bu bölümün adının değiştirilmesi çok yanlış olmuştur bir doktor nasıl doktorsa bir öğretmen nasıl bir öğretmense kütüphaneci de kütüphanecidir. Kütüphanecilik bölümü bu mesleğin adını en iyi tanımlayan ve meslek bilinci sağlayan bir bölümdü bakın benim diplomamda kütüphaneci yazıyor bby falan yazmıyor malesef bby mezunu bazı arkadaşlarda bir kimlik sıkıntısı var bir çoğu kütüphaneci lafını bile hakaret gibi görüyor kardeşim öyle görüyorsan bu mesleği de yapmayacaksın bu kafalarla tabi ki mesleki bir dayanışma olmaz tabi meslek gelişmez adam kendini kütüphaneci görmüyor ki bu mesleği düşünsün.

comments user
Salih

mavi-nota.com/index.php?link=duyurular&no=2879

Bakanlığımızın Bütçe görüşmelerinde Bakanımızın yaptığı açıklamaları içerir yazı bu adreste verilmiştir.

Fakat TÜSAK’ın 2015 yılı içerisinde yasalaşacağı veya yasalaşmayacağı hususunda herhangi bir bilgi yer almamaktadır. Bu bilgiler eşliğinde farklı yorumlar yapılabilir. Ama netice itibari ile (şahsım adına) biz taşrada çalışan kütüphaneciler olarak net birşey bilmiyoruz. Bilgilerimiz Ankaradaki arkadaşlarımızdan ulaştığımız kulaktan duyma yada gazete, televizyon ve sanal alemdeki haberlerden ulaştığımız bilgiler ve bunlarında doğruluğu yada yanlışlığı hakkında herhangi bir fikrimiz olamıyor. Ankaradaki ve özellikle Mecliste çalışan veya yetkili kişilerle irtibat kurma imkanı olan meslektaşlarımıza büyük iş düşüyor. Sağlam ve güvenilir bilgilere ulaşan arkadaşlarımızın bilgilendirmelerinin daha doğru olacağı düşüncesindeyim. Birbirimizle didişmek yerine neler yapabileceğimizi düşünmek ve zamanımızı bu yönde harcamanın yaralı olacağı inancındayım.

comments user
serdar

Arkadaşlar ben ilgisizlikten bahsediyorum birebir irtibat kuracağımız kimse yok taşrada olan kütüphaneler gerçekten çok kötü durumlarda biz bunu dile getiriyoruz belediyelere bağlanmak bunun çözümü olacak arkadaşlar daha çok ivme kazanacak ben bunu anlatmak istiyorum.

comments user
Akın

http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2014/12/25/cumhurbaskani-erdogan-butceyi-onayladi

Lütfen konuya dönelim sayın editör, sizde lütfen sadece tüsak konularını onaylayınız.

Bütçe kanununda yer almamış tüsak, o zaman 2015-2016 yılına kaldık.
Neden bu bütçe kanununda geçemedik bunu merak ediyoruz..

Tüsak, Tüsak, Tüsak. Burası Tüsak başlığı arkadaşlar, başka başlıkta konuşun devir meselesini lütfen.

comments user
sblnt2401

Değerli meslektaşlarım merhaba. Lütfen birbirimize karşı saygılı olalım yakışmıyor hiç birimize. Kütüphanelerin belediyelere bağlanması konusuna gelince böyle bir uygulama olmayacak arkadaşlar bu uygulama rafa kaldırılmıştır. Bakanlık kütüphaneleri daha cazip hale getirebilmek için 5 adet yeni gezici kütüphane aracı tahsis etti ve gezici kütüphane sayılarını arttırmayı planlamakla beraber personel eksikliğinden kapalı halde bulunan kütüphaneleri yerel yönetimler tarafından personel sağlanarak ( bunların çoğuda taşeron şirket elamanı bu arada) faaliyete geçirmeye çalışmaktadır.

Bahsettiğiniz belediye mevzusu bunla ilgili kütüphanelerin belediyeye bağlanması değil yani. Bizde şube kütüphanelerimizi belediyelerden gelen taşeron şirket elamanları alarak tekrar faaliyete geçirdik. Gönül İster ki yeni kütüphaneci arkadaşlarımız atansın ve daha çok kadro açılsın.

comments user
serdar

Melih arkadaşımıza katılıyorum bende belediyelere bağlanmasından yanayım bu nedir ya arkadaşlar taşra kütüphanelerinin halini acaba gören varmı bugün yağmur yağıyor tavan akıyor sanki yağmur kütüphanenin içinde yağıyormuş gibi ben belediyelerin maaşını falan geçtim kütüphanelerin bakımsızlığından ilgisizliğinden bıktım artık hiç olmasa belediyelere bağlandığı zaman birebir muatap olacağın kişiler var yazık günah be sitede yazanlar hala entellik peşinde at gözlüğüyle bakıyorlar belediyelere bağlanmasını ve bu rezilliğin bitmesini istiyorum zaten yakındır bu kadar gündeme gelen bir şey artık dönmeyeceğini sanıyorum ibreler artık bağlanma yönünde….

comments user
RFID

YA BUNE UMUTSUZLUK BİZİM MESLEK HASTALIĞIDA DUYGUSALLIK HERALDE ÖLDÜK BİTTİK YAPMAYIN LÜTFEN BUYRUN TKD BÜNYESİNDE BİR ÇALIŞMA GRUBU OLUŞTURALIM BİR İKİ AY İNTERNET ÜZERİNDEN YALNIZCA BİRBİRİMİZİ TANIMAYA ORGANİZE OLMAYA UĞRAŞALIM DAHA SONRA BU DERNEĞİN BİRÇOK İLDE TEMSİLCİLİĞİ VAR BURALARI BULUŞMA YERİ OLARAK KULLANIP BİRBİRİMİZİN YÜZÜNÜ GÖRÜP GERÇEKBİR ÇALIŞMA GRUBU OLUŞTURABİLİRİZ…
İLK ZAMANLAR RABET OLMAZ EĞER İŞİN İÇİNDE GERÇEKTEN EMEK VEREN UĞRAŞANLAR OLURSA ZAMANLA HEM SAYI ARTAR HEMDE ÇALIŞMA GRUBUMUZ ZENGİNLEŞİR…OLMAZ MI?

comments user
melih

Arkadaşlar kim demiş belediyelere bağlanmayacakmış diye genel seçimlerden sonra bağlanacak.Atanamayan arkadaşlar inşallah sizlerde en kısa zamanda atanırsınız bence belediyelere baģlandığı zaman sizlerin atanmssı daha kolay olur arkadaşlar bir de belediyelerde şansımızı deneyelim.