×

Kütüphaneden ateistin bağışına ret

Napervilleli matematik öğretmeni ve Friendly Atheist adlı blogun yazarı Hemant Mehta, yerel bir eski muharipler grubunun fon desteğini çektiği Park Bölgesi’nde yer alan Morton Grove Halk Kütüphanesi’ne yardım için bir bağış kampanyası başlattı. Muharipler grubu, bölgeye yaptığı bağışları bir park yönetim kurulu üyesinin Bağlılık Yemini’ne uygun davranmadığı gerekçesiyle durdurmaya karar vermişti.

Bunun üzerine devreye giren Mehta düzenlediği kampanyada topladığı 3 bin doları (kabaca 6 bin lira) kütüphaneye verdi. Ancak kütüphane yönetimi “Amerikan Anayasası’nın din ve vicdan özgürlüğüne ilişkin birinci ek maddesiyle ilgili bir tartışmaya girmek” ve “herhangi bir politik veya dini amaca” yakın ya da karşı görünmek istemediği gerekçesiyle söz konusu bağışı reddetti.

Kütüphane yönetiminin mali işlerden sorumlu yöneticisi Catherine Peters, Mehta’nın blogundan “nefret grubu” olarak söz etti.

Ekim ayında da Spartanburg, Güney Carolina’daki Soup Kitchen yardım kuruluşu Upstate Atheists adlı ateist örgütün Şükran Günü için destek teklifini “yardım edecek başka yer bulmaları” önerisiyle reddetmiş, kuruluşun yöneticisi ateistleri örgütlerinde gönüllü olarak çalıştırmaktansa istifa etmeyi yeğleyeceğini söylemişti.

Kaynak: http://kitap.radikal.com.tr/

1 yorum

comments user
crimsonlady

Çok saçma bir hareket olmuş. Aynı sebebe dayanarak Ateistten almıyorsun ama Hristiyandan alabiliyorsun ve sorun görmüyorsun..saçma