×

5.Uluslararası Değişen Dünyada Bilgi Yönetimi Sempozyumu-24-26 Kasım 2014

BY2014: Beşinci Uluslararası Değişen Dünyada Bilgi Yönetimi Sempozyumu (http://imcw2014. bilgiyonetimi.net/) 24-26 Kasım 2014 tarihlerinde Antalya’da yapılacaktır (Club Hotel Sera:http://www. clubhotelsera.com.tr/). 2014 Türk-Alman Bilim Yılını kutlamak amacıyla BY2014 Hacettepe Üniversitesi ve Türkiye’deki Goethe Enstitüleriyle ortaklaşa düzenlenmektedir.  

 ANA KONU
Sempozyumun ana konusu “Araştırma Verilerinin Yönetimi ve Bilgi Keşfi” olarak belirlenmiştir. BY2014 araştırma verilerinin yönetimi ve açık veri arşivleriyle ilgili konuları tartışmak için araştırmacıları, veri bilimcileri, bilgi uzmanlarını, veri kütüphanecilerini ve arşivcilerini bir araya getirmeyi ve araştırma verileri üzerinde yenilikçi ve işbirliğine dayalı bilgi keşfi ve madenleme hizmetlerinin nasıl tasarlanacağı ve geliştirileceği üzerinde düşünmelerini sağlamayı amaçlamaktadır.
 
KATKILAR
Katkılar kuramsal olabileceği gibi teknik ve uygulamalı da olabilir. Sempozyum bilgilendirici örnek olaylara da açıktır.  Katkı olarak, yenilikçi ve işbirliğine dayanan araştırma verilerinin yönetimi ve bilgi keşfinin tüm yönleriyle ilgili tam bildirilerin (750 sözcükten az olmamak üzere) genişletilmiş özetleri; kısa bildiriler, devam eden araştırma (Research in Progress) raporları, görsel sunuşlar ve posterler kabul edilmektedir. Sempozyuma öğrenciler de genişletilmiş özet ve posterlerle katılabilirler. Doktora öğrencileri devam eden araştırmalarının ilk sonuçlarını genişletilmiş özet olarak gönderebilirler. Lütfen Sempozyum web sitesindeki şablonu kullanarak katkılarınızı hazırlayınız ve Konferans Yönetim Yazılımını (openconf) kullanarak 16 Mart 2014 tarihine kadar bize gönderiniz.
 
Çalıştay düzenleme önerilerini de kabul ediyoruz. Önerilerde bir başlık, kısa bir özet, öneri sahibinin adı ve irtibat bilgileri yer almalı ve 16 Mart 2014 tarihine kadar imcw2014@gmail.com adresine gönderilmelidir. 
 
Kabul edilen genişletilmiş özetler ve öneriler Sempozyumdan önce yayımlanacak olan “Özetler Kitabı”nda yer alacaktır.  
 
Kabul edilen genişletilmiş özetler tam bildiri haline getirilebilir. Bu bildirilerin ve posterlerin bir kısmı gözden geçirildikten ve genişletildikten sonra Springer Yayınevinin Communications in Computer and Information Science (CCIS) dizisi altında Bildiriler Kitabı olarak yayımlanacaktır (karar bekleniyor). Bildiriler aynı zamanda Sempozyum web sitesinde de yayımlanacaktır. Springer Yayınevinin CCIS dizisi altında yayımlanan bildiriler Thomson Reuters’ın Conference Proceedings Citation Index adlı atıf dizininde listelenmektedir. 
 
ANA KONULAR
 Sempozyumun ana konuları aşağıda verilmektedir (ama konular aşağıdakilerle sınırlı değildir):
 
Araştırma Verileri
Araştırma Verileri Alt Yapısı
Araştırma Verilerinin Yönetimi
Araştırma Verilerine Açık Erişim 
Araştırma Verilerinde Bilgi Keşfi 
Araştırma Verileri Yönetimi İçin Eğitim 
 
ÖNEMLİ TARİHLER
 
İlk çağrı: Aralık 2013 
İkinci çağrı: Ocak 2014 
Üçüncü çağrı: Şubat 2014 
Genişletilmiş özet ve öneri göndermek için son tarih: 16 Mart 2014 
Yazarlara geri bildirim: 1 Mayıs 2014  
Genişletilmiş özetlerin son halinin gönderilmesi: 1 Haziran 2014
Kayıtların başlaması: 2 Haziran 2014
Tam metin bildirilerin gönderilmesi (isteğe bağlı): 1 Temmuz 2014
Tam metin bildirilerle ilgili yazarlara geri bildirim: 1 Ağustos 2014
Tam metin bildirilerin son halinin gönderilmesi: 1 Eylül 2014
Sempozyum: 24-26 Kasım 2014 
 
Öneri ve yorumlarınızı, muhtemel davetli konuşmacılar hakkındaki düşüncelerinizi bize yazabilirsiniz
 
Yaşar Tonta ve Serap Kurbanoğlu, Genel Eş Başkanlar 
Hacettepe Üniversitesi 
Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü 
06800 Beytepe, Ankara, Türkiye
E-posta: {yasartonta,kurbanogluserap}@ gmail.com 
 
Nico Sandfuchs
Goethe-Institut Ankara
Atatürk Bulvarı No:131
06640 Bakanlıklar, Ankara, Türkiye

E-posta:sandfuchs@ankara. goethe.org 

Önceki Sempozyumlar:

BY2007
BY2010
BY2012
BY2013