×

Proje Tanıtım Toplantısı-Osmanlı Dönemi Nadir Eserlerinin Sayısallaştırılması-07 Şubat 2013

Kalkınma Ajansı Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Bilgi Odaklı Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenen “İBB Kütüphane Ve Müzeler Müdürlüğü’nde Bulunan Osmanlı Dönemi Nadir Eserlerin Kataloglanması, Dijital Ortama Aktarılması Ve Elektronik Ortamda Sunulması” adlı projemizin tanıtım toplantısında sizleri de aramızda görmekten büyük onur duyarız.

Toplantı Yer ve Zamanı
Tarih : 07 Şubat 2013 Saat 14.00 – 16.00
Yer : Atatürk Kitaplığı Konferans Salonu. Mete Cad. No. 6 Taksim / İstanbul
Tel : 0212 249 65 95

Proje Hakkında Kısa Bilgi

İBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü tarafından hazırlanan “İBB Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü’nde Bulunan Osmanlı Dönemi Nadir Eserlerin Kataloglanması, Dijital Ortama Aktarılması ve Elektronik Ortamda Kullanıma Sunulması” isimli proje “İstanbul Kalkınma Ajansı Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Bilgi Odaklı Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı” kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır. Proje, 12 ay boyunca İBB Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü tarafından yürütülecektir.

Bu projeyle İBB Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü Atatürk Kitaplığı’nda bulunan Arapça, Farsça ve Osmanlı Türkçesi ile basılmış 40.000 adet nadir eserin kataloglama ve niteleme işlemlerinin uluslararası kütüphanecilik standartlarına uygun hale getirilmesi, eserlerin taranarak sayısal ortama aktarılması, depolanması ve web üzerinden ücretsiz olarak hizmete sunulması hedeflenmiştir. Proje sonunda Atatürk Kitaplığı’nda bulunan basılı kültürel mirasın korunması, görünürlüğünün arttırılması ve bilgiye erişiminin daha etkin ve yaygın bir hale getirilmesi amaçlanmaktadır.

Proje Tanıtım Toplantısı’na katılacak olan siz değerli akademisyen ve araştırmacılarımızın katılım durumlarını 05 Şubat Salı günü mesai bitimine kadar dijitallestirmeprojesi@gmail.com adresine bildirmelerini önemle rica ederiz.

Facebook etkinlik sayfası için tıklayınız