×

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nde Elektronik Belge Yönetimi

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İSU), resmi yazışmalarda Elektronik Belge Yönetim Sistemi’ne (EBYS) geçti. Konu ile ilgili olarak İSU merkezinde tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve İSU Genel Müdürü İlhan Bayram ve kurum yöneticileri katıldı.

 İSU Genel Müdürlüğü resmi yazışma ve iletişim süreçlerini elektronik ortama taşıyarak; belge yönetiminde güvenilirliği elektronik imza ile garanti almak, etkinlik ve verimliliği arttırmak, takip edilebilirliği kolaylaştırmak, maliyet tasarrufu sağlamak ve kurumsal arşivin ulaşılabilirliğini hızlandırmak amacıyla EBYS sistemini kullanmaya başladı. İSU tarafından sistemin sertifikaları alınırken, EBYS ile yılda 500 bin ton evrak, 2 ton kağıt, 2 ton kağıt için 4,8 ton odun, 880 ton su ve 15 bin 200 kilovat elektrik tüketiminden tasarruf sağlanacak. 130 bin TL’ye mal olan proje ile, ihtiyaç duyulan belgeye daha kolay ve hızlı erişim sağlanacağından ve belgeyle ilgili birçok süreç kendiliğinden, otomatik olarak gerçekleşeceğinden iş yapma şevkini kıracak mazeretler bertaraf edilecek.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu şöyle konuştu: “Çalışmalarımızı TÜBİTAK ile yaptık, geliştirdik ve çok geç kalmadan e-imza dönemine geçiyoruz. Bu sistem İSU’ya pratiklik, kolaylık, güvenlik ve şeffaflık getirecek. İSU bu güne kadar teknolojiyi en güzel uygulayan kurumlarımızdan biridir. Belediye olarak bilimsel çalışmalara önem veriyoruz ve bu açıdan arkadaşlarımızın önlerini açıyoruz. Proje ile ilgili emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.
Karaosmanoğlu, konuşmanın ardından EBYS sistemi sayesinde e-imza ile belge imzaladı.

Kaynak: http://www.gebzehaber.com.tr