×

Oğlunun Anısına Köye Kütüphane Kurdu

Geçtiğimiz yıl trafik kazası sonucu hayatını kaybeden gazeteci İbrahim Irmak’ın oğlu Çağlayan Irmak’ın adının verildiği kütüphane İzmir’in Ödemiş İlçesi’ne bağlı Mescitli köyünde açıldı.

Gazeteci İbrahim Irmak’ın girişimi, Köy Çocukları Kütüphaneleri Oluşturma, Kültür-Sanat ve Dayanışma Derneği ile Ödemiş Belediyesi’nin katkılarıyla hizmete açılan şuan için 3 bin 500 kitabın bulunduğu “Atatürk Çocukları Çağlayan Irmak” kütüphanesi Mescitli köyü sakinlerinin hizmetine sunuldu.

32 yaşında hayatını kaybeden Çağlayan Irmak’ın doğum gününde hizmete giren kütüphanenin açılışına Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Bademli Belediye Başkanı Selahattin Kundak, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel, TGF Genel Başkan Vekili ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, İzmiri Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği Başkanı Reşit Çağlayangil, İzmirli gazeteciler ve köy sakinleri katıldı.

Açılışta söz alan gazeteci İbrahim Irmak, bugün hüzün ve mutluluğu bir arada yaşadığını belirterek, “Genç yaşta yitirdiğim oğlum Çağlayan Irmak’ın bugün doğum günü. Onun doğum gününde böylesine önemli ve anlamlı bir yeri doğduğum köye kazandırmaktan onur duyuyorum. Bu kitaplar inşallah köyümüzün gençlerine, çocuklarına ışık olur, onların yolunu aydınlatır” diye konuştu. Açılış töreninde daha sonra TGF Genel Başkanı ve İGC Başkanı Atilla Sertel, İzmiri Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin de birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından 3 bin 500 kitabın bulunduğu kütüphanenin açılış kurdelası davetliler tarafından kesildi.

Kaynak: http://www.medya73.com