×

Hastalara Kitap Hediye Edildi

Bağcılar Belediyesi, 48. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında farklı bir uygulamaya imza atarak, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hasta ve hasta yakınlarına kitap hediye etti.  Bağcılar Belediyesi 48. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hasta ve hasta yakınlarına kitap hediye etti. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Hastane Başhekim Vekili Op. Dr. Mehmet Akif Gökçe, Başhekim Yardımcısı Dr. Hasan Gökçeoğlu, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ile belediye meclis üyelerinin katıldığı programda hastalara geçmiş olsun dileğinde bulunuldu ve kitap hediye edildi.

Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen programda, hasta ve hasta yakınlarına, Türk ve Dünya Klasiklerinden kitaplarla; kişisel gelişim, ruh ve beden sağlığı ve çocuk yetiştirme konularını içeren kitaplar hediye edildi. Etkinliğin sembolik bir değerinin olduğunu ifade eden Başkan Çağırıcı, “Toplumların gelişmişlik göstergesi, kişi başına okunan kitapla ölçülüyor. Onun için toplumumuzda kitap okuma oranını artırmamız gerekiyor” dedi.

Bunun için bir haftadır devam eden kapsamlı etkinlikler düzenlediklerini belirten Çağırıcı, “Bugün burada hem hastalarımızı ziyaret edip onlara geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istedik hem de okuyabilecek durumda olan hasta kardeşlerimiz ile hastalarımızın yakınlarına buradaki boş zamanlarını daha verimli değerlendirmelerini sağlamaya yönelik kitap hediye ettik” diye konuştu.

BÜTÜN SERVİSLERE MOBİL KÜTÜPHANE KURULUYOR

İlk olarak trafik kazası geçirmiş ve ameliyat olmayı bekleyen Orhan Kaya isimli vatandaşı ziyaret eden Başkan Çağırıcı, Kaya’ya geçmiş olsun dileğinde bulundu ve Agatha Christie’nin “Doğu Ekspresi’nde Cinayet”, İskender Pala’nın “Od” ve Necip Fazıl Kısakürek’in “Çile” isimli kitabını hediye etti. Kalça çıkması sebebiyle hastanede tedavi gören çocukları da ziyaret eden Başkan Çağırıcı, çocuklarla yakından ilgilenerek, oyuncak hediye etti. Çocukların ailelerine de geçmiş olsun dileğinde bulunan Çağırıcı,onlara da kitap hediye etti.

Etkinliğin ardından hastanelerde kütüphane olması gerektiğini ifade eden Başkan Çağırıcı, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin servislerinin tamamı ile ilçede faaliyet gösteren diğer bütün hastanelere, belediye olarak mobil kütüphaneler kuracaklarını ifade etti. Bağcılar Belediyesi’nin 48. Kütüphane Haftası dolayısıyla gerçekleştirdiği etkinlikler Bağcılar Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. Kültür Merkezi Kütüphanesi başta olmak üzere Bağcılar’da ki diğer kütüphanelerden en fazla kitabı okuyanlara ödülleri verildi. Etkinlikler, çocuklara yönelik, “Eşekli Kütüphaneci” tiyatro oyununun sahnelenmesi ile sona erdi.

Kaynak: http://www.haberfx.net/