×

Bozüyük Halk Kütüphanesi kullanıcı istatistiği

Bozüyük İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Mukaddes Gündüz, geçen yıl kütüphaneden 30 bin 693 kişinin yararlandığını bildirdi. Gündüz, AA muhabirine, geçen yıl sonu itibariyle 849’u çocuk, 848’i yetişkin olmak üzere 1697 üyeleri bulunduğunu söyledi.

Kütüphaneyi daha yaşanabilir alanlara dönüştürmek için yıl boyu çalışmalar yaptıklarını, anne ve babaların çocuklarıyla kütüphaneye gelmesi için çalışmalarına devam ettiklerini anlatan Gündüz, şunları kaydetti:

“Kütüphanemiz bünyesinde oluşturduğumuz gazete okuma, internet, satranç ve masal odalarının yanı sıra yıl içinde Halk Eğitim Merkezi ile ortak düzenlediğimiz kurslarla kütüphanemizi sadece kitap okunan ya da kitaplarından yararlanılan bir kurum yerine içinde birçok aktivitenin yapılabileceği yaşanılabilir bir alan haline getirme çabası içindeyiz. Kütüphanemizde oluşturduğumuz birimler sayesinde çocuklara kütüphaneyi sevdiriyor, bununla çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefliyoruz. Bu amaçla yıl boyunca internet salonumuzdan 3 bin 153, etüt bölümümüzden 1794, ödünç kitap ve dergi alan 25 bin 746 kişi olmak üzere toplam 30 bin 693 kişi yararlandı. Bu sayıyı Bozüyük’ün nüfusuyla karşılaştırdığımızda kentin yarısının kütüphanemizden yararlandığı görülüyor.”

Gündüz, kütüphanede geçen yıl sonu itibariyle 7 bin 225’i çocuk kitabı olmak üzere 24 bin 224 kitabın yer aldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: http://www.haberler.com/