×

H.Ü. BBY Bölümü Ekslibris Yarışması

Eserleri incelemek için tıklayınız.

Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümünün kuruluşunun 40. yılını kutlamak üzere 3. Uluslararası Değişen Dünyada Bilgi Yönetimi Sempozyumu (19-21 Eylül 2012, Ankara) ile birlikte “Bilgi Yönetimi” konulu uluslararası bir ekslibris yarışması düzenlenmiştir. Bu yarışmaya 28 farklı ülkeden 271 ekslibris sanatçısı 700’den fazla eserle katılmıştır. Yarışmaya gönderilen eserler Hasip Pektaş, Ümit İnatçı, Julian Jordanov, Eda Tekcan ve Yaşar Tonta’dan oluşan uluslararası bir jüri tarafından değerlendirilmiş ve ödül alan eserler seçilmiştir.

Belçikalı ünlü ekslibris sanatçısı Martin Baeyens Birincilik Ödülüne, Todor Genkov Ovcharov (Bulgaristan) İkincilik Ödülüne, Krzysztof Marek Bak (Polonya) Üçüncülük Ödülüne, Tezcan Bahar (Türkiye) ise İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi Özel Ödülüne layık görülmüştür. On sanatçının eserleri mansiyona, 14 sanatçının eserleri ise onur ödülüne değer görülmüştür.

Yarışmacılara ödülleri 19 Eylül 2012 Çarşamba günü saat 19:00’da Sempozyumun açılış kokteyli sırasında verilecek, ödül alan eserler Hacettepe Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Ahmet Göğüş Sergi Salonunda 17-28 Eylül 2012 tarihleri arasında sergilenecektir. Ödül alan eserleri içeren özgün katalog Avrasya Kütüphaneciler Birliği’nin desteğiyle yayımlanmıştır.

Bu vesileyle yarışmaya eserlerini gönderen ekslibris sanatçılarına, yarışma ve sergi küratörü Necip Erol Olcay’a, jüri üyelerine, yarışmayı destekleyen kuruluşlara teşekkür ederiz.

Kaynak:
Hacettepe Üniversitesi
Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü