×

Kütüphane artık çocuklu anneleride bekliyor-Kırşehir

Kırşehir Lütfü İlkiz İl Halk Kütüphanesi Müdürü Şehnaz Taş, Özellikle ev hanımlarının okuma ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak oluşturulan bölümde çocuklar oyun oynayıp, sesli kitaplardan masallar, şarkılar dinlerken ebeveynlerde bu esnada okumanın zevkine varacaklar. Bu bölümde daha çok çocuk yetiştirme gibi konularda 604 adet kitap hizmete sunuldu” dedi.

Kırşehir Lütfü İlkiz İl Halk Kütüphanesine 2011 yılında 5 bin 21 adet kitap alındığını söyleyen Kurum Müdürü Şehnaz Taş, “Kitapların tamamı güncellenerek eksiklikleri giderildi. İç salonları rengarenk olan kütüphane, okurlarına huzur veren bir dinlenme ve okuma mekanına dönüştürülürken, kütüphanenin yenilenen mobilyalar ve raflarla modern bir görünüm kazanması sağlandı. Okul öncesi oyun odası ve kadın kütüphanesi projesi hayata geçirildi” dedi.

Kütüphane Müdürü Şehnaz Taş, “Özellikle ev hanımlarının okuma ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak oluşturulan bölümde çocuklar oyun oynayıp, sesli kitaplardan masallar, şarkılar dinlerken ebeveynlerde bu esnada okumanın zevkine varacaklar. Bu bölümde daha çok çocuk yetiştirme gibi konularda 604 adet kitap hizmete sunuldu. İl Halk Kütüphanesi bünyesinde görme engelliler bölümü de yenilendi. 2 bilgisayarla hizmet veren bölümde yaklaşık 10 bin lira ödenekle 4 program ile 1 büyütme, 1 de sesli okuma cihazının alındı. Bu bölüm Kültür Müdürlüğü binasında hizmet veriyor. Her yıl artan üye sayısının 2011 yılının ilk 8 ayında 3 bin 341 oldu. Ağustos ayı sonu itibariyle okuyucu sayısı 241 bin 55’e ulaştı” şeklinde konuştu. 

Kaynak: http://www.haberx.com