×

14’üncü kütüphane Hazro’da açıldı

Diyarbakır Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Gençlik Meclisi 14’üncü kütüphanesini Hazro’nun Kırmataş Köyü İlköğretim Okulu’nda açtı. Kütüphaneden 3 köy, 5 mezradan gelen 650 öğrenci yararlanacak. Gençlik Meclisi’nin kütüphanesi olmayan köy okullarına “Her Köye Bir Kütüphane” sloganıyla yürüttüğü kampanya kapsamında Hazro’nun Kırmataş Köyü İlköğretim Okulu’na kütüphane açıldı.

Gençlerin kitap bağışı alarak yaptığı açılış törenine Gençlik Meclisi Kütüphane Koordinatörü Hasan Pekdoğan, Çocuk Meclisi Koordinatörü Nazdar Kahramaner, Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, Diyarbakır İl Genel Meclis Başkanı Fatma Sünbül, Hazro İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Sezgin, öğretmenler, öğrenciler ve köylüler katıldı.

İl Genel Meclis Başkanı Fatma Sünbül, gençlerin kütüphane projelerinin çok değerli olduğunu ve çoğalması gerektiğini ifade ederek teşekkür etti. Bu coğrafyada insanların çok acı çektiğini belirten Sünbül, kütüphanenin dezavantajlı insanların yaşamına etki edeceğini ve bunun gelecekte görüleceğini söyledi. Milli Eğitim Müdürü Bayram Sezgin de, eğitimde önemli bir aşama olan kütüphaneyi kurdukları için Gençlik Meclisi’ne teşekkür etti. Sezgin bir teşekkür plaketini Gençlik Meclisi adına Çocuk Meclisi Koordinatörü Nazdar Kahramaner’e verdi.

Hedef 42 kütüphane açmak

Pekdoğan ise, gönüllülerin katılımıyla bugüne kadar Ergani, Silvan, Bismil, Çermik, Lice, Hani, Eğil, Çınar, Bismil, Kulp ve Hazro’da toplam 13 ilköğretim okuluna kütüphane açtıklarını, 14’üncü kütüphanenin Kırmataş Köyü İlköğretim Okulu’na açtıklarını söyledi. Pekdoğan, tüm duyarlı yurttaşların küçük katkılarıyla büyük ve kutsal sorumluluğun üstesinden geldiklerini söyledi. Gençlik Meclisi’nin 42 köy okuluna kütüphane açma hedefi olduğunu ifade eden Pekdoğan, “Bu kutsal sorumluluğun üstesinden gelmek için herkesin desteğine ihtiyaç duyuyoruz” dedi. 

Kaynak: http://www.yuksekovaguncel.com