×

16. Atatürk Çocukları Kütüphanesi Açıldı

Köy Çocukları Kütüphaneleri Oluşturma Kültür-Sanat ve Dayanışma Derneği tarafından köylerde yaptırılan “Atatürk çocukları” adlı kütüphanelerinin 16.’sı Ödemiş’in Bademli beldesine bağlı Bıçakçı Köyü Bedriye Baykaş İlköğretim Okulu’nda açıldı. Açılışa Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şube Başkanı Mehmet Eriş ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Ödemiş Belediye Meclis Üyesi Necati Gülgen, ilçe milli eğitim şube müdürü Ahmet Turan Yüzük, ilçe tarım müdürü İbrahim Altıntaş ve vatandaşlar katıldı. Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Açılış konuşması Okul Müdürü Ramazan Göçen tarafından yapıldı. Göçen, “Bize destek veren herkese çok teşekkür ederim. Çocukların okumada ve anlamada bir sorunu varsa dünyanın en iyi profesörlerini getirin işe yaramaz. Kitap okumak yalnızca bilgi sahibi etmez düşünce ufkunu ve anlama yeteneğini geliştirir.

Biz okulumuz bünyesinde çocuklarımızı okumaya teşvik etmek için en çok kitap okuyan örgencilerimizi geçen sene Çanakkale gezisiyle ödüllendirdik bu sene gene kitap okumaya teşvik etmek amacıyla en çok kitap okuyan öğrencilerimizi Anıtkabir’e götüreceğiz.”dedi. Köy Muhtarı Mehmet Yağcı da “Kitaplarla arkadaşlık yaşamı sevdirir. İçimizde yaşama sevincini artırır. Seneca’nın dediği gibi “Kitapsız Yaşamak, Kör, Sağır ve Dilsiz Yaşamaktır. Köyümüz 800 hane ve 2 bin varan nüfusu ve dört bağlı köyü bulunmaktadır. Köyümüzde okuma yazma oranı yüzde doksandır. Okullara her şey yapabilirisiniz ama okulun kütüphanesi yoksa hiçbir şey yapamazsınız” dedi. Bıçakçı Köyü’nde 42 yıl önce öğretmenlik yapmış olan Hüseyin Yurttaş da duygulandığını belirterek, “42 yıl aradan sonra yeniden Bıçakçı’dayım. Öğrencilerimi çok sevdim genç ve çalışkan bir öğretmendim. Bilginin kaynağı kitaptır. Kitaplar bize sadece bilgiyi vermezler, düşünmeyi de öğretirler.”dedi. Yurttaş açılışta eski öğrencileriyle de buluştu. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi törene katılanlar tarafından kesildi.Açılışta sahne alan minik Kemancı Damla Turan misafirlere güzel bir keman dinletisi sundu. Ödemiş Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından tören sona erdi. 

Kaynak: http://www.nevsehirmedya.com