×

15. Atatürk Çocukları Kütüphanesi Açıldı

Köy Çocukları Kütüphaneleri Oluşturma, Kültür, Sanat ve Dayanışma Derneği, Atatürk Çocukları Kütüphanesi’nin 15’incisini İzmir’in Tire ilçesine bağlı Kırtepe Köyü’nde açtı. Dernek Başkanı Mesut Tim, Kırtepe Köyü’ndeki kütüphane açılışında yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin ilk yıllarında halkın eğitimi ve kitap okuması için çalışmalar yapıldığını, o günlerin olanaksızlıklarıyla 40 bin köye okuma odaları kurulduğunu hatırlattı.

Tim, şunları kaydetti:

“İstiyoruz ki öncelikle köyün çocukları ve anne, babalar da bu kütüphaneden faydalansın. Burada her yaştan ve herkese hitap edecek düzeyde yaklaşık 3 bin kitap bulunmakta. Bu kitapların bir araya getirilmesi için harcanan zamanın ve emeğin boşa gitmeyeceğini biliyoruz. “

Kırtepe Köyü muhtarı Mehmet Elibol ise, köylerinde açılan 15. Atatürk Çocukları Kütüphanesini kendilerine kazandıran dernek üyelerine teşekkür etti. Elibol, “Bugünden itibaren bu kütüphaneden yararlanacak çocuklarımız yarının doktorları, avukatları belki de öğretmenleri olacaklar. Bunda hepimizin katkısı var. Daha nice kütüphanelere” dedi. 

Kaynak: http://izmir.haberleri.com/