×

Antalya’da Engelli Danışma Merkezi ve Görme Engelliler Kütüphanesi Açıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ‘Engelli Danışma Merkezi ve Görme Engelliler Kütüphanesi’ hizmete açıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Engelli Danışma Merkezi ve Görme Engelliler Kütüphanesi’nden yararlanacak engelliler, bilgisayar ortamında Boğaziçi Üniversitesi Kütüphanesi’ne girerek 10 bin sesli kitabı okuma imkanına kavuşacak. Merkezin bugün gerçekleştirilen açılışına katılan Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, Antalya’nın engelliler için özel bir il olduğunu söyledi. Türkiye İstatistik Kurumunun 2010 yılı verilerine göre, Antalya’da 30 bin engelli bulunduğunu belirten Seyman, bunların aileleriyle birlikte 150 bin kişi olduğunu ifade etti. Engelliler ve ailelerinin hayatlarını yaşanılabilir kılınması için kamudan ve yerel yönetimden de hizmet beklediklerini belirten Seyman, “Antalya’da 4 özel eğitim okulunda 420 engelli çocuğun, 119 özel sınıfta 800 çocuğun öğrenim görüyor. 5 bin 300 engellinin de 25 eğitim ve rehabilitasyon merkezinden yararlanıyor. Engellilere bakmak gibi çok kutsi hem de çok büyük bir sorumluluğu yerine getiren 6 bin 100 ailenin devletten beklentisini öncelikle karşılayabilen bir kentiz.” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da caddeleri; görme, yürüme engelliler için yeniden tasarladıklarını ifade etti. Akaydın, daha öncede Çıplaklı beldesinde Türkiye’nin en büyük engelli rehabilitasyon merkezini açtıklarını hatırlattı.

Açılışa katılan CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal da, Engelli Danışma Merkezi ve görme engellilerin kütüphane ihtiyacına cevap verecek merkezin, bundan sonraki girişimlere örnek olmasını diledi. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Baykal ve beraberindekiler merkezi gezerek bilgi aldı. 

Kaynak: http://www.haber50.com