×

İl Halk Kütüphanesi Ödünç Verme Sisteminde Yeni Bir Açılım

Erzurum’da bilişim teknolojilerinden faydalananlar arasına İl Halk Kütüphanesi de eklendi. Kütüphanede devreye sokulan barkot sistemiyle, bundan böyle hem zamandan, hem de işgücünden kazanılacak. Erzurum İl Halk Kütüphanesi’nde barkot dönemi başladı. Tüm kitapların barkot yapıştırılarak sisteme dahil edildiği uygulama kapsamında, İl Halk Kütüphanesi’nin üyelerine de barkotlu üye kimlik kartları dağıtılacak.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Erzurum İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ayşin Kibrit, barkot sisteminin hem kütüphane çalışanlarına, hem de kütüphane üyelerine büyük avantajlar sağlayacağını bildirdi. Önümüzdeki günlerde halkın hizmetine sunulacak olan sistem sayesinde tüm kitapların artık bilgisayar üzerinden takip edilebileceğini belirten Kibrit, sistemin, kütüphane üyeleri için de bir takım kullanım kolaylıkları sağlayacağını dile getirdi. Kibrit, “Kütüphanemizdeki bütün kitaplar barkot yapıştırılmak suretiyle sisteme dahil ediliyor. Kitap hakkındaki tüm bilgiler sisteme yükleniyor. Bunun yanında kütüphanemizden ödünç kitap alabilme hakkına sahip olan üyelerimiz de, kendilerine verilecek olan barkotlu üye kimlik kartları sayesinde çok daha kolay ve süratli işlem yapabilecekler.” diye konuştu.

Üyelerin kimlik kartlarını önümüzdeki günlerde dağıtmaya başlayacaklarını kaydeden İl Halk Kütüphanesi Müdürü Kibrit, “Kimliklerde üyeye ait tüm güncel bilgiler mevcut. Üyemiz kütüphanemizden ödünç kitap aldıktan sonra kimliğini görevliye ibraz edecek ve sistem bu işlemi kayıt altına alacak. Hangi kitap hangi üyemizde, hangi üyemiz hangi kitabı getirmedi, anında görme ve takip etme şansımız olacak.” dedi.

Sistem, kullanıcılara ve çalışanlara büyük kolaylıklar sağlıyor

İl Halk Kütüphanesi’nde başlatılan bu uygulamanın, Türkiye’de sınırlı sayıda kütüphanede bulunduğuna dikkati çeken Ayşin Kibrit, hem işgücü, hem de zamandan karşılıklı kazandıran sistemin, okuyucular tarafından da beğeniyle karşılanmasını beklediklerini ifade etti. Kütüphane Müdürü Kibrit, “Erzurum’da okurlarımıza ve üyelerimize verdiğimiz hizmete kalite kazandırmak amacıyla uygulamaya sokacağımız bu sistem sayesinde, kayıt işlemleri hız kazanacağı gibi işgücünden daha farklı alanlarda istifade edilmiş olunacak. Bununla birlikte üyeye ait kimliğin sahibi dışındaki hiçbir okura ödünç kitap verilmeyecek. Ödünç verilmiş olan kitaplar da, yine sistem üzerinden bir tuşla tespit edilebilecek.” şeklinde konuştu.

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ayşin Kibrit, Erzurum’daki öğrencilere ve kitap meraklılarına çağrıda bulunarak, kütüphaneye üye olmalarını istedi. Kibrit, “Her alanda mevcut olan kaynak eserlerimiz birbirinden zengin kitap çeşitlerimizle Erzurum halkını kütüphanemize bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: http://www.erzurumgazetesi.com.tr/