×

İstanbul Taksim Metrosu’nda toplu okuma etkinliği

Öğrenciler Taksim Metro’sunda Kitap Okudu, Okuduğu Kitapları Anadolu’da bir okula gönderilmesi için Atatürk Kitaplığına Bağışladı…Kültür2000 Koleji, Okul Kütüphanecileri Derneği ve Kültür Paylaşım Platformu işbirliği ile organize edilen kitap okuma etkinliği gerçekleşti. Kültür2000 Koleji öğrencileri, 47. Kütüphane Haftası’nı 11 Nisan 2011 Pazartesi günü, saat 11.00’de İstanbul Taksim Metro’sunda otuz dakika süren bir toplu okuma etkinliğiyle kutladı. Kültür2000 İlköğretim Koleji, Okul Kütüphanecileri Derneği ve Kültür Paylaşım Platformu’nun işbirliğiyle düzenlenen etkinlik, Türkiye’de okumama alışkanlığı sorununa dikkat çekmek, “Niçin okumuyoruz?” “Okuyan bir toplum idealine nasıl ulaşabiliriz?” sorularına verilebilecek yanıtlar konusunda insanlarımızı düşündürerek herkesi okumaya özendirmeyi amaçlıyor.

Kültür 2000 Koleji öğrencileri, 28 Mart 2011 tarihinde açılan ve 13 Nisan’a kadar İstanbul Taksim Metrosu’nun duvarlarını süsleyecek olan Okuma Sağanakları Fotoğraf Sergisi’ni ziyaret etti. Öğrenciler, sergi ziyareti sonrasında Okuma Sağanakları Fotoğraf Sergsinin hemen altına oturarak metro yolcularının meraklı bakışları ve ilgisi ile 30 dakika kitap okudu. Öğrencilerden önemli bir sosyal sorumluluk; etkinlikte okudukları kitapları Anadolu’ya, ihtiyacı olan bir okula gönderilmek üzere Atatürk Kitaplığına bağışladı. Okuma etkinliği sonrasında Kültür2000 Koleji öğrencileri Taksim’de bulunan Atatürk Kitaplığı’nı ziyaret etti. Öğrenciler topluca kütüphaneyi gezerek kütüphane hakkında bilgiler edindi. Harçlıklarından arttırarak satın aldıkları kitapları Anadolu’ya, ihtiyacı olan bir okula gönderilmek üzere Atatürk Kitaplığı’na bağışlandı.

Kültür2000 Koleji öğrencileri, 47. Kütüphane Haftası’nı 11 Nisan 2011 Pazartesi günü, saat 11.00’de İstanbul Taksim Metro’sunda otuz dakika sürecek bir toplu okuma etkinliğiyle kutlayacak. Kültür2000 İlköğretim Koleji, Okul Kütüphanecileri Derneği ve Kültür Paylaşım Platformu’nun işbirliğiyle düzenlenen etkinlik, Türkiye’de okumama alışkanlığı sorununa dikkat çekmek, “Niçin okumuyoruz?” “Okuyan bir toplum idealine nasıl ulaşabiliriz?” sorularına verilebilecek yanıtlar konusunda insanlarımızı düşündürerek herkesi okumaya özendirme amacını taşıyor.

Kültür 2000 Koleji öğrencileri, 28 Mart 2011 tarihinde açılan ve 13 Nisan’a kadar İstanbul Taksim Metrosu’nun duvarlarını süsleyecek olan Okuma Sağanakları Fotoğraf Sergisi’ni ziyaret edecek. Öğrenciler, Sergi ziyareti sonrasında Okuma Sağanakları Fotoğraf Sergisi’nin hemen altına oturarak 30 dakika kitap okuyacak.Öğrenciler etkinlikte okudukları kitapları Anadolu’ya, ihtiyacı olan bir okula gönderilmek üzere Atatürk Kitaplığına bağışlayarak Sosyal Sorumluluklarını yerine getirecek.Okuma etkinliği sonrasında Kültür2000 Koleji öğrencileri Taksim’de bulunan Atatürk Kitaplığı’nı ziyaret edip, harçlıklarından arttırarak satın aldıkları kitapları Anadolu’ya, ihtiyacı olan bir okula gönderilmek üzere Atatürk Kitaplığı’na bağışlayarak okuma kültürünü geliştirmesi ve okuma alışkanlığı kazanılması konusunda toplumsal yarar sağlayacaklar. Okuma alışkanlığı kazanılması, okuma kültürünün gelişmesini isteyen tüm kitap ve kütüphane dostlarını birlikte kitap okumaya çağırıyoruz..

Kaynak: http://www.evetbenim.com