×

Mamak’ta kütüphaneli kahvehaneler olacak

Kahvehane ve internet cafe işletmecilerinin sorunlarının ele alındığı toplantıda, problemlere ortak çözüm arayışında bulunuldu. Başkan Akgül Kahvehanelerde kütüphane uygulamasına gitmeyi düşünen kahveciler odasına da destek vereceğini söyledi. Kahvehane ve internet cafe işletmecileriyle bir araya gelen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, kendisinin de esnaflıktan geldiğini belirterek esnafla ele ele verilerek problemlerin üstesinden gelineceğini belirtti. Akgül” Biz bir aileyiz, tanışarak, istişare ederek sorunları beraber çözeceğiz. Ben de sizler gibi bir dönem esnaflık yaptım. Esnafın sıkıntılarını çok iyi bilirim. Esnaflık alıp satma kültürü değildir. Hizmette kaliteyi yakalamak ancak müşteri memnuniyetiyle mümkündür. Biz esnafımızı rakip olarak görmüyoruz. Bu yüzden de sizin yanınızdayız. Fikirleriniz bizim için çok değerli, hep birlikte el ele vererek sorunlara çözüm arayışında bulunacağız. ” dedi.

Akgül: Bu yıl Mamak için yatırım yılı olacak
Meslek gruplarıyla gerçekleştirdiği toplantıların 3.’üncüsünü kahvehaneci ve internet cafecilerle gerçekleştiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, kahveci esnafına Mamak’ta yapılan çalışmalar ve projelerinden bahsederek bu yılın Mamak için yatırım yılı olacağını söyledi. Akgül “ Esnafımızla gerek bölge gezilerimiz ve esnaf ziyaretlerimizde gerekse bir araya gelerek istişarelerde bulunuyoruz. Belediyemiz ilk defa 2010 yılında geliri giderinden fazla olan belediye oldu. Belediyemizde işçimizin bir lira alacağı yok. Bu yıl Mamak için yatırım yılı olacak. Özlemini duyduğumuz büyük projelerin temelleri bu yıl atılıyor. Kartaltepe Kent Park Projesi, yüzme havuzu ve spor kompleksi, kapalı pazar alanları, Aile Yaşam Merkezleri kısacası Mamak’ın ihtiyaç duyduğu tüm projelerin temelini atacağız. Elimizdeki imkânları vatandaşımızın lehine en iyi şekilde kullanacağız. Mamak bugüne kadar çöplük ve gecekonduları ile anıldı. Şimdi gelinen noktaya bakarsak artık çöplükte elektrik üretiliyor, seralarda domates yetiştiriliyor. Çöplüğün tam karşısında büyük alışveriş merkezi yapılıyor. Mamak artık AVM’si ve yapılan projeleri ile anılacak. Kentsel Gelişim ve Dönüşüm Projelerimiz de devam ediyor. İlçeme hizmet etmekten mutluyum. Taleplerinizi her zaman dinlerim. Bir araya gelmeniz bile birbirinizi tanıma adına çok faydalı. Sizlerin desteğiyle el ele vererek Mamak’ın çehresini değiştireceğiz.” dedi.

Toplantıya Mamak esnafının ilgisi büyüktü. Hep birlikte yapılan kahvaltının ardından sıra esnafın sorunlarını dinlemeye geldi.12 yaş altı çocukların internet cafelere girememesi, cezalar, denetimler, çay ocaklarında tek tip fiyat tarifesi, cafelerde tek tip uygulamaya gidilmesi, sigara yasağı, playstation cafe uygulaması gibi konuların ele alındığı toplantıda, kahvehanecilerin sorunlarının başını sigara yasağı, internet cafe işletmecilerininkini ise 12 yaş altı çocukların internet cafelere girememesi çekti.

Göreve geldiğinden bu yana yapmış oldukları çalışmaları sunum halinde anlatan Başkan Akgül, Mamak’ı Ankara’ya yakışır bir ilçe haline getirmek için çalıştıklarını ve bu süreçte esnafın desteğinin çok önemli olduğunu söyledi. Esnafın sorunlarını tek tek dinleyen Başkan Akgül, 12 yaş altı çocukların internet cafelere girememesine ilişkin alınan kararın çocukların zarar görmemesi adına alınan bir karar olduğunu ve 12 yaş altı çocuklarla ilgili verilen kararın belediye ile ilgisi olmadığını söyledi. Akgül belediye olarak Mamak’ta 10 adet Bilgi Evi açıldığını ve Bilgi Evleri’nde öğrenciler için bilgisayar eğitiminden tutunda, Matematik, Türkçe gibi mevcut derslerin de verildiğini söyledi. Akgül esnafın dile getirdiği çay ocaklarındaki tek tip fiyat konusununda yeni bir fiyat tarifesi çıkarılarak çözüme kavuşturulabileceğini söyledi. Sigara yasağı konusuna da değinen Mesut Akgül kahvehanecilere, sigara yasağına ilişkin vatandaşları rahatsız etmeyecek ve görünümü bozmayacak şekilde, yasal çerçevede kahvehanelerinde sigara içme alanları oluşturabileceklerini söyledi.

Kütüphaneli Kahvehaneler
Toplantıda söz alan Kahvehaneciler Odası Başkanı İsa Güven toplantıdan duyduğu memnuniyeti ifade ederek Başkan Akgül’e teşekkür etti. Kahvehanelerin sıkıntılarını dile getiren Güven, kahvehanelerde kütüphane uygulamasına gitmeyi düşündüklerini belirtti. Başkan Akgül de kahvehanelerde uygulanması planlanan kütüphane projesine destek vereceğini söyledi.

İnternet cafecilere verilen cezalar artık kademeli olacak
İnternet cafeciler Odası Başkanı Önder Kaplan da internet cafecilere kesilen cezaların artık kademeli olacağı müjdesini verdi. Kaplan geçtiğimiz ay İç İşleri Bakanlığı’nda oluşturulan çalıştayda alınan kararla internet cafe işletmecilerine verilen cezanın önce uyarı ardından sırasıyla tenkit, eğitim ve ceza olarak kademeli olarak verileceğini söyledi.

Kahvaltı programına Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ün yanı sıra,Başkan Yardımcıları Hasan Gökmenoğlu, Erdoğan Karadağ, Ahmet Müfit Yıldırım, Kahvehaneciler Odası Başkanı İsa Güven, İnternet Cafeciler Odası Başkanı Önder Kaplan ve Mamaklı kahvehane ve internet cafe işletmecileri katıldı. 

Kaynak: http://www.ankarahaber.com/