×

Kütüphane haftasında tramvayda kitap okudular

47’inci Kütüphane Haftası Etkinlikleri kapsamında 30 öğrenci farklı bir etkinliğe imza attı. İstanbul, Bağcılar durağından tramvaya binen öğrenciler, Beyazıt’a kadar tramvayda kitap okuyarak, vatandaşlara kitap dağıttı. Sahaflar Çarşısı’nı gezen öğrenciler, İETT otobüslerinde kitap okuyarak Bağcılar’a geri döndü. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Bağcılar’da bilgi evi öğrencileri ile izci öğrenciler toplu taşıma araçlarında kitap okuyarak vatandaşlara kitap dağıttı. 47’inci Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik Bağcılar’dan tramvaya binilmesiyle başladı.

Bağcılar Belediyesi’nin bilgi evi öğrencileri ve izci kulübü öğrencilerinin katıldığı etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Öğrenciler, bir taraftan yaş gruplarına göre kitap okurken, diğer taraftan tramvaya binen vatandaşlara kitap hediye etti. Çocuklara ç ocuk kitapları hediye edilirken, büyüklere araştırma-inceleme, roman ve şiir kitapları hediye edildi. Toplu Taşıma Araçlarında Kitap Okuma Etkinliği’ne Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve bazı belediye meclis üyeleri de katıldı.

Kitap Okuma Haftası dolayısıyla geniş kapsamlı etkinlikler gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Çağırıcı, toplu taşıma araçlarında kitap okumanın da bunlardan biri olduğunu belirtti. “Toplumda kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması amacıyla böyle bir etkinlik d üzenledik” diye Çağırıcı şunları söyledi: “Batı ülkelerine gittiğimizde insanların toplu taşıma araçlarında da yaygın olarak kitap okuduklarını görüyoruz. Bu bizim ülkemizde neden olmasın. Yaptığımız etkinlikle bunu göstermek istedik.” Beyazıt’ta tramvaydan inen öğrenciler, Sahaflar Çarşısı’nı gezerek, kitapçılara etkinlik hakkında bilgi verdi. Sahaflar Çarşısındaki esnaf ise etkinlikten dolayı öğrencileri tebrik etti. Sahafla Çarşısı’ndaki gezilerini tamamlayan öğrenciler aynı etkinliği gerçekleştirmek için İETT otobüsleriyle Bağcılar’a geri döndü.

Kaynak: http://www.haber3.com/