×

İyi Kitap 2 Yaşında!

“İyi Kitap, 2009 yılının Mart ayında başladı yolculuğuna. Önce küçük küçük adımlarla aldı yolunu. İlk sayılarımızın 16 ya da en fazla 24 sayfa olduğu düşünülürse! Sonra giderek, kendine daha güvenli ve daha büyük adımlarla yürümeye başladı. Gün oldu 64 sayfaya çıktı. Kitaplardan, bu kitapları yazanlardan, resimleyenlerden, çevirenlerden, yayımlayan yayınevlerinden, eleştirenlerden, tanıtanlardan, kısacası bir kitabın çıkması ve okurun eline ulaşması için emeği geçen herkesten ve okurlarından aldığı destekle başardı bunu. İyi Kitap’ın amacının, iyi kitaplar okuyan bir nesil yetiştirmek olduğunu, “Ağacın yaşken eğildiğini”, yola çıkarken de söylemiştik. İşte bu yolda ikinci yaşımızı dolduruyoruz bu ay ikinci yaş sayımızı, çocuk ve gençlik edebiyatımızın usta kalemleriyle yaptığımız röportajlarla renklendirelim istedik. Yetmedi, gençlerden oluşan 27 okurumuza “İyi Kitap Nedir?” diye sorduk.

Geçen bu iki yıl içinde 92’si okul öncesi, 377’si çocuk, 142’si gençlik, 111’i başvuru ve 52’si çizgi roman olmak üzere 744 kitap tanıttık.

Toplam 1,5 milyon baskı adediyle, ayrıca e-posta ve internet aracılığıyla çok sayıda insana ulaştık. Aramıza devamlı olarak yeni yazarlar kattık. Farklı yayınevlerinin kitaplarına ulaşmaya çalıştık. Bu dergiye ne kadar çok insan fikirleriyle katkıda bulunur, dergimizin sayfalarında ne kadar farklı görüş dillendirilirse, hayalini kurduğumuz, insanların farklılıklarıyla özgürce yaşayabileceği o adil dünyaya, küçücük bir adımla da olsa, biraz daha yaklaşabilirdik sanki. 

Yolculuk devam ediyor.
Sizinle her ay yeni kitaplar, yeni fikirler ve yepyeni tatlarla bu sayfalarda buluşmak, daha nice yaşları birlikte kutlamak dileğiyle…

Aylık Okul Öncesi, Çocuk ve Gençlik Kitapları Gazetesi İyi Kitap’ı www.iyikitap.net adresinden de takip edebilirisiniz.”

Kaynak:
Aydın İLERİ