×

Mehmet Akif Ersoy Edebiyat Müze Kütüphanesi Açılıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin ilk edebiyat müze kütüphanesi, İstiklal Marşı’nın kabulünün 90. yılı olan 12 Mart’ta açılıyor. Edebiyat Müze Kütüphaneleri, yazarların ulusal ve uluslararası alanda daha iyi temsil edilmesi ve tanıtılmasını amaçlıyor. Bir ilde doğmuş ya da o ilde uzun yıllar yaşamış, yöreyle bütünleşmiş şair ve yazarların kendileri ve eserleri hakkında oluşturulmuş koleksiyonların sergilenmesi amacıyla başlatılan “Edebiyat Müze Kütüphaneleri” projesinin başlangıcı Mehmet Akif Ersoy Edebiyat Müze Kütüphanesi ile yapılmış olacak.

Çalışma kapsamında, Adana’da “Karacaoğlan Edebiyat Müze Kütüphanesi”, Diyarbakır’da “Ahmed Arif Edebiyat Müze Kütüphanesi”, Erzurum’da “Erzurumlu Emrah Edebiyat Müze Kütüphanesi” ve İstanbul’da “Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesi”nin kurulması için çalışmalar devam ediyor. Bu amaçla, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Edebiyat Müze Kütüphanelerinde sergilenecek objelerin temini amacıyla çalışmalara da başlanmış durumda. Proje kapsamında adına kütüphane kurulacak yazarlar yazarlara ait objelerin bu kütüphanelere bağışlanması için çalışmalar sürüyor.

Mehmet Akif Ersoy Edebiyat Müze Kütüphanesi de diğer kütüphaneler gibi, kütüphane hizmeti yanında edebi faaliyetlerin de yapılabileceği bir mekân olacak. Altındağ Belediyesiyle işbirliği yapılarak oluşturulan müze kütüphanede elyazması eserlerin tıpkıbasımları ve Mehmet Akif Ersoy’a ait fotoğraflar ile çeşitli objeler de yer alacak. Edebiyat müze kütüphanelerinin ilki olan “Ankara Mehmet Akif Ersoy Edebiyat Müze Kütüphanesi” İstiklâl Marşı’nın kabul edildiği gün olan 12 Mart’ta, saat 12.00’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacak. 

Kaynak: http://www.haber3.com