×

Kitabı Olmayan Kütüphane

Malatya’nın en fazla kıraathaneye sahip beldesi olan Doğanşehir ilçesinin Polat beldesinde, vatandaşlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için açılan kütüphane kitap bekliyor. Belediye hizmet binasında bulunan kütüphane tadilattan geçirilerek yeniden hizmete açılırken, okunacak kitap olmaması vatandaşların da tepkisini çekiyor.

Polat Belediye Başkanı Hasan Orman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kütüphaneye kitap kazandırmak için bağış çağrısında bulundu. Elde bulunan kitapların hepsinin eski ve yırtılmış vaziyette olduğuna dikkat çeken Başkan Orman, “Şu an ancak masa sandalye ve kitaplıklar var. Bilgisayar, internet ve telefon da bağlandı. Şimdi yetkililerin ve yardımseverlerin kitap bağışlarını bekliyoruz” dedi.

Polat’ı kıraathaneler beldesi olmaktan kurtarmak istediklerini ifade eden Başkan Orman, şöyle konuştu:

“Tüm Polat ovası sakinlerinden Polat Kütüphanesine çocuk kitapları, hikaye ve roman temini konusunda ellerinden geleni yapmalarını rica ediyorum. Tüm Polat ovası sakinlerinin bulundukları illerde de bir kampanya yaparak kütüphanemize kitap temin etmeleri beldemiz açısından çok önemlidir. Herkesin kitap bağış kampanyamıza ilgi göstereceğinden eminim.” Kütüphanenin işlerlik kazanması için seferber olan Orman, ilköğretim ve liseye giden öğrencilerin kütüphaneye alıştırılması için, okul müdürlerini ziyaret ederek, öğrencileri kütüphaneye yönlendirecek ödevlerin verilmesini istedi. 

Kaynak: http://www.sondakika.com/